Inlägg

Inlägg som Boredbynoobs har skrivit i forumet
Av Boredbynoobs
Skrivet av SCORPIUS:

Två kort funkade sjukt bra med mina R9 290. spelet var lent som en gurka. Inga stutter eller annat bös.
Samma med Witcher 3 och ett gäng till.

Låter ju bra ...men enligt dem flesta tester så är 1% och .1% värden definitvit alltid varit ett problem med SLI/Crossfire/multi-gpu.

Jag provade 7870 crossfire en gån det var hur mycket strul som helst

Av Boredbynoobs
Skrivet av Oneone:

Gears 4 och Senaste Tomb Radier har det, riktigt bra skalning faktiskt där.

Är det verkligen så? Jag kollade nån video med tex tomb raider multi-gpu nångång tror jag och det var massor med microstutters och skit enligt testet. Bara för att average fps ökar betyder det inte att det "skalar bra" enligt mig då 1% lows är ofta viktigare för den totala spelupplevelsen.

1% och 0.1% lows har ju visserligen alltid varit huvudproblemet med flera grafikkort i ett system och är inte unikt för dx12 multi-gpu.

Av Boredbynoobs
Skrivet av NZT5 Systems:

Ja i 1080p. Spela i 4k och 2k och resultat är bättre eller jämt i spel. Jag personligen gör så mycket mer med min dator än bara spel och 1080p är inget för mig personligen. Jag tycker bara det är synd att de inte kommer med en 7nm nästa år

Skickades från m.sweclockers.com

Anledningen till resultaten är jämnare i 4k är för att du i princip aldrig har CPU-bottleneck i dem upplösningarna (I dagens spel) så då testar du inte CPU:n egentligen utan grafikkortet.

Av Boredbynoobs
Skrivet av Söderbäck:

Ja nä det där blev ingen riktig hit ;).

Men tror det finns några titlar som fick stöd ändå.
Har inte civ6 stöd för rendering med helt olika GPUer?

Möjligt att finns ett par stycken. Men det faktum att typ ingen vet om det talar ju för hur pass bra det säkert fugnerar...

Av Boredbynoobs

Fördelar som "multi-gpu teknologi" LUL. Tror det är dags att stryka det från listan för "Fördelar med DX12" eftersom det efter flera år aldrig implementerats i något förutom i typ AoS-benchmarks.

Av Boredbynoobs
Skrivet av NZT5 Systems:

År 2020 och fortfarande på 14 nano tekniken? Så i grunden inget nytt på bordet från Intel i teknik väg förutom en ny sockel? Så två extra kärnor på en 5 år gammal CPU med mer värme, samt en ny sockel igen. Tycker inte synd om er Intel utan era kunder som måste byta sockel för två fjuttiga extra kärnor. Amd har verkligen varit flitiga med banan skalen då ni halkat efter ordentligt tekniskt och pris. Men då har jag klart för mig vad som komma skall så kan i lugn o ro börja mitt nya Rog bygge med x570

Skickades från m.sweclockers.com

Så länge deras 14nm teknik slår AMD:s 7nm i spel så är det fine för mig

Av Boredbynoobs
Skrivet av ander01se:

Rätta mig om jag har fel, men jag köpte ett MSi GTX 780 Ti Gaming kort någon månad efter release och kan säga att det inte klarade av Arkham City med PhysX påslaget i 60 fps 1080p. (i7 4770k med 16 GB Ram.)

Så din jämnförelse med ett två generationer nyare gfx kort med ett "äldre" spel verkar lite off. Just saying.

Två generationer nyare gfx? Kolla gärna när Witcher 3 och Arkham knight släpptes kontra gtx 1080. Inom ett år...Två generationer motsvarar väl typ 3-4 år i snitt?

Arkham City lite äldre visst, men även där gick det utmärkt med gtx 980 exempelvis. Vill man ha godis som physx påslaget så måste man såklart ha premium grafikkort, det är väl inget nytt?

Av Boredbynoobs
Skrivet av Novdid:

Kan inte emulatorsnacket tas i en annan tråd?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag håller egentligen med. Jag påpekade bara inledningsvis att emulering är ett av kortets nackdelar jämfört med en RTX 2070 Super som är en direkt konkurrent till det här kortet och fick direkt en hord av arga Amd-fanboys på mig som vägrar acceptera fakta.

Av Boredbynoobs
Skrivet av filbunke:

Du verkade helt ha missat ett flertal av dem.

Fast nu pratar vi om svårigeten eller inte att implentera vulkan, någon som du gjort klart att du inte har några som helst faktiska kunskaper om...

Jag blandar kort. Mitt förra köp var Nvidia, mitt senaste AMD. Mitt nästa blir AMD, då Nvidia ägnar sig åt att blocka användingen av deras kort för VFIO. Dock är det som bara ett fåtal som det berör, lite som med emulatorer, så jag gnäller inte om det i trådar där Nvidia-kort recenseras... Och jag kör linux, så problemet med AMD och OpenGL är inte lika stort...

Svårigheten är implementera vulkan är helt irrelevant för den här diskussionen. Vi pratar om hur pass skräp AMD-kort är för emulatorer i JÄMFÖRELSE med nvidia. Och i den diskussionen har du inte kommit med någonting egentligen. Det enda jag har hört från dig är "VULKAN IS COMMING". Det hade gjort mer intryck i GoT-tråd kanske men inte här. Vulkan är inte magi och det finns ingen emulator som funkar bra med det i dagsläget. opengl ÄR standarden för emulatorer även om vissa funkar bra med dx11 också som tex dolphin. Vulkan finns inte ens i samma liga.

Allt detta har du fått info om tidigare där jag länkat uttalanden från själva utvecklare t.o.m. Men visst, jag förstår att det låter bra med "MANTLE IS COMMING" som ni nu spinner vidare med "VULKAN IS COMMING".

Skrivet av sKRUVARN:

Första träffen jag fick upp https://www.youtube.com/watch?v=Ddu7C8uk4-s FPSen ofta nere runt 20 och då kör han bara 1080p.

"In Hyrule castle fps drops like in Hateno (20-22), AMD graphic cards is garbage for emulators"

Hade bättre fps än så när jag spelade BOTW betydligt tidigare i CEMUs utveckling med ett 770.

Men ser du inte att vi har blivit frälsta av "Vulkan (winter) is comming". Med massa artefakter/instabilitet på köpet dessutom. /s

Försök inte med logik i den här tråden. När en AMD-fanboy säger att hans rx 480+1600 klarar exakt allt perfekt så är det bara att hålla med även om det går emot all tillgänglig information på nätet.

Av Boredbynoobs
Skrivet av filbunke:

Har du några som helst kunskaper i ämnet som du baserar att "det kan vara en lång och svår process" på? Eller har du bara bestämt dig för att gräva ner dig i din nuvarande position?

Nej, jag har absolut inga kunskaper om ämnet. Tackar dig dock för att ditt "vulkan is comming" inlägg när alla redan vet om det och länkade dina tre youtube videos som jag redan hade sett och som bevisar det faktum att inget amd-kort som helst i världen är lämplig för emulatorer.

Annars är det bara att kika på respektiva emulators wiki-sida, respektive emulators forum, reddit etc för att inse samma sak. Vilket är det jag har utgått från (utöver mina personliga erfarenhet med flera amd-kort).

Eller så kan du välja att vara blind Amd-fanboy och då kommer ingen fakta bita på dig :).

Av Boredbynoobs
Skrivet av Ejziponken:

Vill gärna ha nya Spiderman spelet på PC!

Oroa dig inte du går inte miste om något. Jag har det och det är ett av dem lamaste och mest överskattade spelen jag någonsin har spelat.

Super generic openworld.
Super generic combat som är en kopia av arkham-serien men ändå mycket sämre.
Super cinematic 30fps.

Jag pallade inte spela färdigt spelet trots att jag köpte det för typ 400kr och spelade till ca 50-60% av storyn. Jag märkte ganska snabbt att det var kasst men ville se vad allt hype handlade om.

Insomniac behöver göra en grym openworld action rpg med Ratchet & Clank istället, det hade varit nått! Jag älskade deras Ratcher Remake på PS4 som är mina roligaste timmar på PS4

Av Boredbynoobs
Skrivet av nimraug:

Spännande. Frågan om prispåslaget motiverar denna version eller om det finns andra partnerkort som är mer prisvärda.
Vad jag sett verkar ASUS ta något enormt för sina.. vet inte riktigt hur de tänker (jag har mest kolla Webhallen och Inet då jag vill kunna reklamera en vara över disk)

För min del är prisskillnade mellan 5700 XT och 2070S för stor. RTX verkar bra men 2070S känns för klent och då kan jag använda de ca 1000 KR i skillnad till att lägga på ett nytt kort om 2-3 år då förhoppningsvis tekniken mognat.

Frågan om det skett en förbättring. Om man få tro Good old Gamer och jag fattat det hel rätt verkar 5700 (eller drivrutiner) fixat en del. Även om det inte är upp till NVIDA-klass så är det spelbart och vissa emulatorer tex Cemu verkar funka riktigt bra ( beroende på krav) https://www.youtube.com/watch?v=4OJwjALDt90

CEMU funkar verkligen inte riktigt bra med 5700/5700XT. Det kommer förbättringar vad gäller själva prestandan (att man kan nå bra fps) med vulkan som snart släpps offentligt men problemen med artefakter/buggar och liknande kvarstår för AMD-kort och vulkan. Detta hoppas man kunna lösas när dem fått vulkan att mogna i CEMU men det kan vara en lång och svår process som jag skrivit om tidigare.

Av Boredbynoobs
Skrivet av HenrikM:

Så emulatorer och hårdvaran till dem är superviktigt, men inte ps3 emulering för att det inte passar in för din världsbild?

Skickades från m.sweclockers.com

Vet inte vad du syftar på eller vad du vill få sagt? Utveckla gärna? Var har jag bashat ps3 emulerering? För att jag kallar det en statistisk outlier vad gäller CPU-krav? Jag skrev dessutom att det funkar (med råge) bäst med intel+nvidia som alla andra emulatorer.

Av Boredbynoobs
Skrivet av filbunke:

Den senaste är bara några dagar gammal.

Kollade nu även på den sista. Även om det är intressant med vulkan var det ju fullt med artefakter, stabilitetsproblem och andra buggar i nästan alla spel som han testade vilket han också nämnde i videon. (Dem problemen existerar inte med opengl).

Om det någonsin blir lika bra som opengl så är det ju dock trevligt för oss alla

Av Boredbynoobs
Skrivet av filbunke:

RPCS3 vill ha minst åtta trådar för vissa spel, så då går ju både i3 8350K och i5 9600K bort.

Edit: och 3600 sett till hur den cpu:n är uppbyggd.

Fast sen får väl just RPCS3 ändå ses som en outlier i sammanhanget. Det är lite kopplat till hur PS3-konsolen hade ett så jäkla obskyrt system med sin cell-cpu. Och sen gäller det just vissa spel som kräver 8 trådar.

I princip alla andra emulatorer funkar alldeles utmärkt med tex en 9600k och gtx 1060 eller likvärdig nvidia-kort.

Av Boredbynoobs

Hoppas på Age of Empires 4 nyheter!

Av Boredbynoobs
Skrivet av Anders9110:

i3 8350K eller i5 9600K är med överklockning är väl de bästa CPU ur pris/prestanda synpunkt? Då väldigt få emulatorer är speciellt bra på att utnyttja flera kärnor.

9600k är det bästa CPU i dagsläget för emulatorer i skulle jag tro ja om man ser till pris/prestanda som du skriver. Ryzen 3600 också bra. Då flera emulatorer har blivit lite bättre på att utnyttja fler kärnor/trådar så tror jag 8350k är lite i underkant.

Edit: Såg att 8350k är så himla billigt så ur ren pris/prestanda är det bäst by far. Men sen använder man datorn till lite mer än just emulatorer så jag hade använt åtminstone 9600k/3600 för ett nybygge

Av Boredbynoobs
Skrivet av Shadow666:

Seriöst vad är detta för snack om emulatorer!! Vem köper som en skrev i tråden en gpu för 5k för att spela emulator när det räcker med intels integrerade grafik. Vad jag vet så kan man välja på inställningar om vilken man ska köra på jag har kört n64 utan en gpu. Och du gnäller om att amf är kasst för att dem inte kan köra en emulator ordentligt. Visst kanske man vill vara nostalgisk och lira lite nes/snes och n64 spel på datorn. Men då behöver man inte ens en gpu för att göra det om det finns en integrerade grafikkort i processorn. Man köper ny gpu för att kunna spela dem nya spelen i högre fps.. nog pratat om emulatorer skapa en ny tråd istället om emulatorer..

Skickades från m.sweclockers.com

Vem som gör det? Tydligen inte du men kanske många andra? 5000kr räcker inte utan man behöver typ rtx 2080 eller liknande för att kunna driva 4k 60+fps med några graphic packs/Ubershaders utan många drops/stutters i tex Cemu/Dolphin etc. Vi snackar inte om NES/SNES här utan Wii /Wii U/Switch/Ps3 emulatorer.

Jag har ca 85-95% GPU användning i BOTW 4k och en del graphic packs i CEMU tex med min rtx 2080 så jag tror det blir tufft med en integrerad gpu :P. Jag har redan spelat BOTW på min Wii U tidigare men tycker det flyter på så fint i 4k 60 fps jämfört med 30 fps 720p med massor av drops i Wii U konsolen.

Med det sagt så är emulatorer såklart generellt mest beroende av singel core CPU-performance (krävs typ 8700k i 5ghz för tex optimal 60fps i botw cemu), men GPU spelar också en allt större roll i dem nya emulatorerna, speciellt om du vill driva i högre upplösning (1440 /4k) eller högre fps (över 30).

Av Boredbynoobs
Skrivet av e1m1:

AMD's dåliga prestanda i emulatorer måste väl ses som en feature snarare än ett problem, de har sannolikt implementerat skydd för att användaren inte ska glida bort från #PCMasterRace. Jag känner mig smått smutsig bara av att läsa diskussionen här

Emulatorer ÄR en del av "PCMasterRace" väl?

Av Boredbynoobs
Skrivet av filbunke:

Den senaste är bara några dagar gammal.

Alright kan kika på det efter jobbet