Inlägg

Inlägg som Boredbynoobs har skrivit i forumet
Av Boredbynoobs
Skrivet av Yoshman:

För CPU-delen är faktiskt inte skillnaden speciellt stor med en eller två kanalers RAM, undantaget spel.

Men i just detta fall är det precis som @roxkz skriver, det är två kanaler då 8 GB är fastlött och 8 GB sitter som SO-DIMM. Problemet uppstår om man stoppar i något annan storlek än just 8 GB som SO-DIMM. Inte helt på det klara vilken bandbredd man får då, men är i alla fall sämre än när storleken på det fastlödda och SO-DIMM:en är matchade.

Kort och gott: i praktiken är datorn begränsad till 16 GB RAM om man vill ha maximal prestanda.

Som jag förstått det efter research för denna artikel fungerar AMDs drivare lysande för deras diskreta GPUer. Det både under Windows, men även under Linux.

Är just mobile RX Radeon Vega som haft rejält med strul, det är långt ifrån unikt till denna maskin utan finns rätt mycket inlägg både på AMDs forum och Reddit.

För bärbara är det egentligen tillverkare av datorn som är ansvarig för drivrutiner då det inte alls är säkert att AMDs generella drivare fungerar (testade att installera dessa här men som nämns i artikeln gick inte det). Samma sak gäller för Intel och gissar att om man har en dator med både Intel och Nvidia GPU så är det nog ofta som man inte kan ta Intels egna drivare.

På uppsidan kan ändå nämnas att i system med dGPU är det ju inte superkritiskt att iGPU drivarna är av senaste snitt, spel kommer man ju ända alltid köra på dGPU. Problemet för just denna dator var att strömsparfunktionerna strulade för iGPU!!!

Jag har haft 5 olika diskreta Radeon kort dem senaste 20 åren och jag skulle kunna säga mycket om AMD:s drivrutiner, men ordet lysande skulle inte va ett av dem Och när jag har gjort research om problemen som jag har haft så har jag märkt att jag inte är direkt ensam om man säger så.

Av Boredbynoobs

Ytterligare en kontroll med shitty d-pad, det har vi väntat på.

Av Boredbynoobs

"Grafikdelen Radeon RX Vega 10 med strulande drivrutiner".

Låter som AMD, alright.

Av Boredbynoobs
Skrivet av kelthar:

Då fattade du verkligen inte vad min post handlade om. Den handlade om varför det resultatet gick emot alla andra. Men är man en sådan som kör AMD vs Intel så ser man sådant över allt.

Den cherry-picken i kombinationen med "vad hände? här också"? Jag behöver inte va "AMD vs Intel" för att reagera på ett sådant inlägg.

Du måste nog lära dig formulera dig lite tydligare för det är verkligen inte så glasklart som du tror.

Av Boredbynoobs

Det som hände är att du cherrypickade en outlier.

Av Boredbynoobs
Skrivet av Lodisen:

4-kärning cpu på 14nm med 4 trådar mot en 6-kärning med 12 trådar på 7nm.

Tror du får svårt att hitta någon som går med på det bytet

Som dock ändå slår AMD i spel, KEKW.

Av Boredbynoobs
Skrivet av varpa:

Du måste vara den enda i världshistorien som tycker tvåan är sämst
IMO är tvåan bäst men jag gillar alla 3 aoe spelen grovt. Det här kommer bli mumma!

Jag är medveten om att majoriteten gillar 2:an mer men jag tycker ettan har en viss charm som går förlorad i tvåan. Och samtidigt så är spelen efter tvåan (AoM och AoE3) på en en helt annan nivå vad gäller spelbarhetsförbättringar och med tydliga skillnader mellan civilisationer och med grafik/spelmotor som håller än idag. Därför tycker jag snarare att just tvåan känns svårast att spela såhär efterhand

Men å andra sidan är "sämst" av AoE-spelen inte så illa, AoE2 är fortfarande ett underhållande spel för mig, bara att jag tycker att andra spelen i serien är roligare att spela.

Av Boredbynoobs
Skrivet av LordError:

Äntligen mer info om 4! Men lyckas de toppa 2an?

Tvåan är i mitt tycke sämst i serien så det borde va ganska enkelt

Av Boredbynoobs

Hoppas vi får se köttig gameplay och att Microsoft inte förstör spel-serien man växte upp med med battle-royal/microtransactions/loot-box som besudlar dem flesta av dagens spel.

Alla AOE-spelen har hållit mycket hög klass (vi pratar inte om AoE-online...). Mina favoriter är dock AoM följt av AoE3.

Är mycket försiktigt förväntansfull inför det här eftersom det är Relic och inte legendariska Emsemble Studios (som stängdes ner av M$) som utvecklar detta.

Av Boredbynoobs
Skrivet av jehuty:

Tidiga tester visar att hundhår har bättre egenskaper än kretsar med grafen som många tror ska bli ersättaren.

Hundhår > Grafen > Kisel är confirmed alltså. Man lär sig varje dag.

Av Boredbynoobs
Skrivet av Fulci:

Så du tycker grafiken i Lost Ark ser urusel ut? För det är vad du säger. Jag har kollat lite Lost Ark videos med max inställningar på Youtube och det är snyggt, men inte direkt så man trillar av stolen. Ser ut att vara statisk ljussättning t.ex. och dungeons ser väldigt ljusa och stela ut.

Nej, D4 ser uruselt ut för att vara ett spel som kommer kanske 2021/2022. Jag gillar dock att du har så svårt att acceptera att det ser så pinsamt dåligt ut, men det kanske är D2 nostalgi känslorna som styr :P?

Av Boredbynoobs
Skrivet av Fulci:

Men du sa att grafiken såg ut som skräp. Det är inte så stor skillnad på grafiken. Du kanske bör hitta bättre adjektiv? D4 grafiken är i klass med t.ex. Lost Ark. Fast det är inte lika kontrastrikt eller har så hög färgmättnad som det spelet. Men de har sagt att målet är att göra D4 mer dystert och mörkt och det gör man inte med Lost Arks färgpalett.

Grafiken är väl skräp om den ser ut som sin föregångare som är 8-9 år gammal som också hade skräp-grafik? Men ja du har rätt, jag kan inte använda samma adjektiv eftersom det faktum D4 kommer se relativt sett sämre ut än vad D3 såg ut med tanke på att det kommer vara mer än 10 år mellan spelen när det släpps. Urusel är kanske ett mer passande adjektiv som du gillar?

Av Boredbynoobs
Skrivet av Sjoooberg:

Vad tycker du var skräp? Har du något att jämföra med att dela med dig av?
Visserligen är blod som fastnar på karaktären inte något nytt men från ett Diablo perspektiv så är det en ny och välkomnande detalj.

Sedan det självklara är att det är en pre-alpha build så vad som helst kan hända. Vi fick även se en liten liten del av Dry Steppes området. I färdiga spelet kommer vi kunna vandra över hela Sanctuary (såvida det inte ändras i planerna).

Jag har besvarat detta i ett tidigare inlägg, kolla tex Wolcen och Lost Ark. To.m Vikings ser bättre ut. Det ser ut som Diablo 3 (med mycket små grafiska förbättringar) helt enkelt som är ett 8 år gammalt spel och var ganska fult när det släpptes då. Tror du på fullaste allvar att vi kommer få se en större grafisk uppgradering från nuvarande "pre-alpha" till release? Senast när blev ett spel snyggare från tidig uppvisning till release, snarare det omvända som brukar ske. Men visst hoppas kan vi ju alltid

Av Boredbynoobs
Skrivet av Chris_Kadaver:

5500:- för ett helt system (cpu, gpu, ram/vram, SSD, handkontroll mm) som ska klara 4K60fps och dessutom vara bakåtkompatibelt med hela PS4-bibloteket samt att du får tillgång till alla konsolexklusiva titlar. Sen optimerar utvecklarna spel specifikt med konsolhårdvaran i åtanke. Med tanke på dagens grafikkortspriser är 5500:- billigt. Sony kommer med all sannolikhet sälja konsolerna med förlust. Efter lanseringen lär systemkraven på PC-sidan öka markant och dagens grafikkort lär blekna ganska snabbt förutom de absoluta toppkorten. Därmed en rejäl omrörning i grytan skulle jag vilja påstå.

Om PS4 släpps för 5500kr kommer det inte bli nån omröring i någon gryta, men om du med omröringar syftar på fortsatt ökade GPU-priser och svagare krona så ja I guess

Av Boredbynoobs
Skrivet av Orisons:

Jag är hypad iallafall. Äntligen ett nytt egenutvecklat Blizzard spel. Hatade aldrig D3 även om D2 var överlägset. Jag förstår inte hur de som klagar på grafiken vill att det ska se ut? Det ser ju helt klart mindre "cartoony" ut än D3?

Skickades från m.sweclockers.com

För att stilen inte är det enda viktiga. Det ser ju för bövelen ut som ett spel från 2009 rent tekniskt. Ta en titt på D4 gameplay video och jämför med tex Lost Ark eller t.o.m indie-utvecklade Wolcen så ser du hur patetiskt D4 ser ut jämförelse. Men jag förstår att det ska gå att lira På en PS4/Xbox och dem verkar släppa det samtidigt som PC versionen och som vi vet så är det i princip förbjudet/saknas cash/motiv att göra PC-versionen mycket finare av flera olika anledningar som dem flesta vet om vid det här laget.

Av Boredbynoobs
Skrivet av Sjoooberg:

Verkar riktigt bra. Mörkare, trading, sällsyntare gear, flera spelare, "open-world", world events, runor och talangträd. För att inte tala om den sjukt snygga trailern, damn. Grafiken gillade jag väldigt mycket, skarpare, mörkare som jag nämnde, och inte alls som Diablo 3's cartoony stil.

- Lite ögongodis jag upptäckte var att blod faktiskt fastnar på din karaktär. Druid i olika formar får också blod på sig och blodet är kvar när man återgår till mänsklig form.
- Gräset när tex en blixt slår ned dör.
- När barbaren slår kraftigt i marken så spricker marken, och den fortsätter vara sprucken.
- Day and night cycle, mums.
- Som de nämnde i panelen, mörkare dungeons där ljus från olika källor (facklor, spells) såg riktigt snyggt ut från gameplay!
Edit:
- Ändra utseende på sin karaktär (!!!)
- Mounts
- Rustningar till mounts

Riktigt häftigt med dynamiska miljön!

Grafiken var rent ut sagt skräp. Blod fastnar på karaktären är inte särskilt imponerande 2019.

Av Boredbynoobs

Ganska grötig grafik tycker jag.

Av Boredbynoobs
Skrivet av Chris_Kadaver:

Patetisk prestanda när RX 5700 går att köpa för 3499:-
Det är ett helt segment upp vad gäller prestanda för några ynka hundralappar emellan.

Edit: "Gick att köpa för 3499:-" ska det stå. Såg nu att netonnet höjt priset. Även det är patetiskt.

Patetisk situation vi har hamnat i?!

Jag har börjat tycka allt under RX 5700 är ett ganska tråkigt segment eftersom pris/prestandan stått ganska stilla sen GTX 1070 kostade som minst innan mining-boomen. Det jag väntar på är motsvarande RX 5700 för under 3000:- Det känns ändå rimligt givet att PS5 släpps nästa år och då lär grytan röras om en del.

Plot-twist: PS5 lanseras för 5500kr. Så det kanske inte rör om gpu-grytan särskilt mycket i så fall

Av Boredbynoobs
Skrivet av robalm:

Goda nyheter.
Msi rtx-2070 super gaming-z trio är ute
Lite högre tdp på 260 (eller plus 21 på z vs plus 12 på x) Bör vara helt safe då pcb:n är densamma som x.

Tack för tipset!

Men jag är nöjd med mitt 2070S Gaming X Trio som det är, det boostar sig själv till nära 2000 utan att ens överklocka :).

Kanske om 3 år när kortet närmar sig slutet på sin livstid så kan man försöka pressa dem där sista procenten.

Av Boredbynoobs

"Spelsession avnjutas" i samma mening som Stadia, intressant.