Inlägg

Inlägg som Boredbynoobs har skrivit i forumet
Av Boredbynoobs
Skrivet av Michael1:

Trodde det var uppenbart att min poäng var att det inte är så stor skillnad mellan konsol och PC i sammanhanget. Framför allt inte tillräckligt stor skillnad för att rättfärdiga din idiotförklaring av en annan medlem i forumet.

Det är väldigt stor skillnad mellan konsol och PC-marknaden globalt sett, i synnerhet om vi pratar om spel som släpps till samtliga plattformar. Tror tyvärr att många på swec SÅ GÄRNA VILL TRO att PC-marknaden är av väldigt stor betydelse, trots att utvecklarna och spelförsäljningsrapporter gång på gång visar motsatsen.

Jag gillar och föredrar PC-gaming men har förstått att det är konsoler och konsolgenerationer som styr spelmediet idag, även om det är tråkigt att acceptera. Allt från vilken inriktning spelen tar till hur grafiken blir bättre hänger till stor del på konsoler och konsolgenerationer (vi kommer se att spelen på PC "plötsligt" blir finare när PS5 och nästa Xbox kommer). Visst har mobil-spel också påverkat gaming, men vår diskussion handlade om PC vs konsol-gaming och om utvecklarna skulle kunna tänka sig släppa Cyberpunk till PC före konsoler till vilket jag skrev "LOL" eftersom jag genuint fann det roligt och skrattade.

Idiotförklara? va...Folk har all rätt att uttrycka sina åsikter och fantasier och jag har har väl rätt att ifrågasätta och tycka att det är roligt?

Av Boredbynoobs
Skrivet av Michael1:

Nu vet jag inte vilka siffror du använder men "den stora cashen" finns uppenbarligen vid mobilspel eftersom Mobil innehar ca 50% av spelmarknaden. Pc har ca 25% och konsol har ca 25%. Varierar lite från år till år.

Ja det är ju fett relevant att dra upp mobil-spel eftersom vi alla vet att Cyberpunk lanseras parallellt till IOS som konsolerna och PC.

Av Boredbynoobs
Skrivet av norrby89:

Inte för att va den men kan inte konsollerna för en gångs skull få vänta? Släpp till pc först sen kan konsollerna få de ett halvår senare juuh..

Sure förstår att det inte blir lika många som köper spelet då men lär ändå va en betyderligt sämre upplevelse på xbox/PS jämfört med pc oavsätt så.

Skickades från m.sweclockers.com

LOL, vet inte vilken värld du lever du i men något sånt kommer aldrig nånsin hända för spel av den här kalibern. Konsoler går före PC alla dar i veckan för företagen då det är där den stora cashen finns. Utvecklarna bry sig inte om vår PC-Master-Race upplevelse.

Av Boredbynoobs
Skrivet av DunderFarre:

Prova köra spelet på svåraste nivån. Tråkigt på enklare nivåer när man bara kan left clicka sig igenom spelet. På svåraste måste man hålla koll på alchemy och crafting vilket gör det roligare.

Skickades från m.sweclockers.com

Körde faktiskt på Death March och det var ganska lätt efter dem första 2 timmarna när man fått in timingen. Mina problem med spelet var som sagt hur själva stridssystemet är utformat och hur progression/rpg fungerar.

Många action och action-rpgs har bättre utformat kombat även om det skiljer mycket mellan spelen, tex Nioh, GoW, DmC, KoA, etc.

Progression är typ mestadels +5% melee attack. Kom igen, bättre kan dem. Vad sägs om att låsa upp nya attacker (det finns typ en snurr-attack man kan låsa upp och thats it), förmågor, riktiga uppgraderingar till hästen, range attacker som inte är värdelösa, större variation i vapen, kunna ha pets och liknande.

Med det sagt så kan jag förstå varför så många hyllar spelet då det är en fin värld med mycket atmosfär. För mig personligen är gameplay ca 80% av ett spel, annars kan jag lika gärna kolla på en serie istället. Tyvärr har spelutvecklingen generellt gått mot just "Interactive Movie" hållet...

Av Boredbynoobs
Skrivet av Cloudstone:

Ett exklusivt From Software-spel är i princip det enda som kan få mig att köpa en konsoll idag. Får se om PS5 blir min Bloodborne 2-maskin eller inte.

Tänkte som dig och köpte PS4 främst för Bloodborne men det var tråkigt enligt mig så det blev istället Ratchet & Clank som blev min favorit PS4 spel

Jag kanske är lite speciell visserligen eftersom jag inte har tyckt att något From Software spel är speciellt bra och värd min tid att spela efter en dag på jobbet. Bloodborne blev ignet undantag från andra From Software spel jag har provat så efter att ha spelat ca 30-40% av spelet så lade jag av eftersom det kändes enformigt och trött. Tyckte inte det var speciellt svårt eller något, bara inte roligt för mig helt enkelt...

Av Boredbynoobs

Tycker snarare dem borde fokusera lite mer på premium-segmentet där det har stagnerat ordentligt och inte hänt någoting på 10 år i princip :(. D14 -->D15 var mycket marginell förbättring och inget slår D15.

Ge oss Noctua D16 eller Dark Rock Pro 5.

Av Boredbynoobs
Skrivet av TheFlyingFin:

Personligen har jag sällan känt mig så tom innuti som efteratt jag lirat klart TW3 och man får meddelandet "The story of Geralt of Rivia has come to a close"

Tror jag är inne på 4de gången jag lirar det nu:D

Skickades från m.sweclockers.com

Kul att du gillar spelet så mycket. Tyvärr kunde jag inte få mig att spela färdigt spelet, kommer ihåg att jag kom till The Red Baron och hans spädbarn eller nått.

För ensidig och tråkig combat och progression för att hålla upp mitt intresse tyävrr :(.

Av Boredbynoobs
Skrivet av hajvan:

Till ett 100% högre pris.... Typ

Skickades från m.sweclockers.com

Tror det kommer vara i nivå med turings lanseringspriser.

Av Boredbynoobs

Tycker det ser ut som en standard nostalgi-cash-grab. De hade lätt kunnat få det att se bättre ut med lite möda, men varför försöka när det ändå kommer sälja.

Av Boredbynoobs
Skrivet av SCORPIUS:

Jag skulle aldrig kunna spela Tetris på mindre än 240hz. 165hz flimrar ju som fan. 😁

Just Tetris är ju lite annorlunda då det kräver exceptionell respons och reaktionstid, därav behovet av minst 240 Hz. Jag tänkte mer på lite mindre krävande spel som CS:GO.

Av Boredbynoobs

For real tho, kan någon på forumet med bra syn se skillnad mellan typ 165 och 240 hz på samma skärm?

Jag har 240hz men tror inte jag kan se skillnad på allt högre än ca 165hz.

Av Boredbynoobs
Skrivet av Xinpei:

Det är ju samma arkitektur som för två generationer sedan så.... hur stämmer inte hans påstående?

För att det är två generationer äldre CPU han jämför med.

Av Boredbynoobs
Skrivet av ExcZist:

Så 8700k blev precis en i5a?

Kanske inte så konstigt då 8700k släpptes två generationer tidigare?

Av Boredbynoobs
Skrivet av Derix:

Anaconda tillsammans med ett nytt Forza Motorsport skulle räcka för att övertyga mig.

Eller så köper man det på PC och spelar i upplåst FPS

Av Boredbynoobs
Skrivet av Nima2001:

ja tycker den senaste var riktigt bra med!

Tycker personligen:

Bioshock 1 > Bioshock 2 > Infinite, men smaken är som baken

Av Boredbynoobs

Inga spel i serien efter första Bioshock kunde leva upp till förväntningarna enligt mig. Får hoppas nästa del blir skoj.

Av Boredbynoobs

Effektiviteten följer Raja vart han än går :/

Av Boredbynoobs

Denna konsumtionshysteri alltså...folk blir dessutom rosenrasande över att inte få handla tillräcklgit snabbt.

Av Boredbynoobs

Hmm kan detta bli Rockstars första spel utan styltig spelkontroll? Har svårt att tänka mig att ett medeltida spel med svärd-combat kan bli annars.

Av Boredbynoobs

Deprimerande att se att 125 USD blir ca 1800kr