Inlägg

Inlägg som sweborn har skrivit i forumet
Av sweborn
Skrivet av Purgatory:

Frirullning är ett krav för min del, tycker det är väldigt skärrande när man slår av farthållare på motorväg för att glida inför en avfart och bilen bromsar in hårt. Lite jobbigt att behöva möta upp exakt med gaspedalen för att undvika det. I stan funkar enpedal helt ok. Låter som att Kia har många vettiga lösningar jmf med andra elbilstillverkare.

Rimligtvis har du en viss tid på dig innan regenereringen kickar in hårt. Men alla kanske inte programmerar bilarna så.

Av sweborn
Skrivet av Bael:

Har ett Define S det tar 450mm långa grafikkort samt max 300mm långa nätdelar, menar du att grafikkorten har blivit en halvmeter långa?

Jag menar att man får skaffa sig en enorm låda från Fractal för att få till det. Deras fullstora sortiment. Och då är det lite 90-tal över det hela.

Av sweborn

Körde Fractal förut men idag känns Lian-Li prisvärda och framförallt funktionella som råkar passa bra i formfaktorn till dagens enorma grafikkort.

Av sweborn
Skrivet av eFoppa:

Blir ett spektakel iaf. Efter att ha spenderat en del tid i simracing så tycker jag banlayouten är kalenderns sämsta. Hoppas de justerar DRS-zonen på boulevarden så att försvarade bil åtminstone får en chans.

Blir det Baja-stil hopp pga ojämn asfalt?

Av sweborn

För att motverka sag kan man ofta snyggt bygga till lite LEGO som håller upp grafikkortet. Men blir såklart inte så snyggt om man skall bygga något stort.

Av sweborn

Har staggered även på vinterdäcken. Har inte märkt nåt av det, men generellt tror jag på att ha samma dimensioner runt om på vinterdäcken.

Av sweborn
Skrivet av Amd Athlon Xp:

Sommarbilen, Honda CRX Del Sol ESi- 96

<Uppladdad bildlänk><Uppladdad bildlänk><Uppladdad bildlänk>

Fantastisk bil. Provkörde en sådan när det begav sig. Nedhissbar bakruta.

Av sweborn

Det är ju inte hur kompakt koden är utan vilka instruktioner den resulterar i som spelar roll.

Av sweborn
Skrivet av Svensktiger:

Att chefa har oftast väldigt lite att göra med sakkunskaper.
Och ju högre upp du hamnar destå mindre viktigt blir det.

Stämmer inte. Att cheferna har bra koll är elementärt på högre nivå annars kan det bli det hur knasigt som helst när de lyssnar på folk som inte kan nåt.

Av sweborn
Skrivet av MrWIB:

Är Ford näst bästa byggaren av elbilar?? Enligt vem?
Vem är bäst? Inte Tesla väl? För att de bygger bilar med mycket mjukvara som fungerar bra (mjukvaran ihop med hårdvaran) innebär inte att de bygger de bästa elbilarna.
En bil är ju så mycket mer än mjukvara, det är hårdvaran också, själva bilen, och där tycker inte jag Tesla lyckats så bra, det finns bra mycket bättre bilar (med kanske lite sämre mjukvara).

Och efter att väldigt kort ha ägt en Ford (ej elbil), så kommer jag aldrig mer köpa/leasa en Ford igen, sämsta bilen någonsin.

Om du kollar på filmen ser du vad de värderar. Och ja, Tesla är helt överlägset på att bygga elbilar effektivt, dvs med extremt få komponenter. Skärper inte konkurrenterna sig, vilket kräver helt andra incitamentsstrukturer än för att bygga ICE bilar, så kommer Tesla att äta upp deras marknadsandelar då kan sälja bilarna mycket billigare och göra vinst samtidigt.

Dessutom ger extremt få komponenter en mer problemfri bil, givet att västerländska bilar håller ungefär samma detaljkvalitet.

Av sweborn
Skrivet av Chromatic:

Hmm, man kanske ska ta modellerna från dom senaste 5 åren för att vara rättvis? Dom förbättras väl hela tiden antar jag.

Min kompis tjötade med mig om elbilar och till min förvåning sa han att Tesla har förhållandevis låg kvalitet jämfört med många andra elbilstillverkare. Man tycker ju att dom borde vara toppen på snoppen med tanke på att dom sysslat med elbilar så länge.

Men det är såklart jättediffust och svårt att analysera, jag är mest nyfiken på en mer casual take på det hela.

https://youtu.be/m1kHsd3Ocxc?si=S2tzIzi1BtK0rULH

Här kan man se hur Tesla bygger sina bilar jämfört med näst bästa byggaren, tillsammans med de som kan berätta om skillnaderna.

Av sweborn

Kan hända att KIA har någon kampanj med fälgar och däck i paket nu under hösten, till bra paketpris? Originalfälgar är oftast av bra kvalitet.

Annars är däck och fälg relativt dyrt nuförtiden.

Av sweborn
Skrivet av mangemani:

jag är redan så nära på att lämna FB pga deras censurering, borttagning och blockering utav allt som inte faller in under deras politiska agenda, inför de detta så blir det ett bye bye för mig, då har gränsen passerats.

Det är iofs inte Facebooks agenda, utan organisationer som rycker reklamintäkterna om inte Facebook lyder censurkraven, som i sin tur är politiskt dikterade.

Av sweborn

Ha ha censur-Facebook ger noll och skall ha 115 spänn för det.

ANtar att den enda gruppen jag har skaffat konto för att titta på får flytta till Discord istället.

Av sweborn
Skrivet av delta76:

Något tips på ett bra midtower chassi som passar både 360mm vattenkylare och ett långt grafikkort? 😊

Köpte nyligen ett Lian-Li O11 Dynamic Mini. Har en 360 i taket och ett 4090 Strix i det. Beroende på vilken formfaktor du kör på moderkortet kan du peta i mer eller mindre tung vattenkylning därutöver. Jag valde ett mATX och kan peta i en ytterligare 360 samt en 280.

Har också den förra datorn i ett O11 Dynamic, originalet, och jag ser egentligen ingen anledning att köpa den över en mini, såvida man inte vill köra just ATX med fler radiatorer.

Av sweborn
Skrivet av Sidde:

Förstår inte hur Windows inte kan vara gratis för alla alltid.

De säljer ju reklamplatser och annat i systemet samt säljaren användaren till annonsörerna. Dessutom är det plattformen för att konsumera deras tjänster som de faktiskt tjänar pengar på.

Måste ju kosta massa pengar att ha kundtjänst, aktiveringsservrar etc. idag.

Gårt ju bra att köra Windows tills vidare utan att ange licensnyckeln, så på så vis är det gratis.

Av sweborn

En masterexamen motsvarar noll erfarenhet. Att skriva så är helt ologiskt.

Av sweborn
Skrivet av Cooling23:

Inget fel på bilarna tycker jag. Problemet är bara priset är för högt.

Håller med. De måste få ned mängden pryttlar i fordonen så de kan kränga dem billigare. De behöver bara kolla på Tesla och göra likadant.

Av sweborn

De för nog statistik över hur vi kunder beter oss som grupp, och detta är resultatet. Kan förutspå att andra butiker följer efter?

Av sweborn
Skrivet av drwlz:

Min uppfattning är att man är jävligt försiktig med tredjeparts-libs och utvecklar i princip allting "in house". Har inte någon djup insyn i det arkitektoniska men språk som förekommer är COBOL, F# och C++/C/C# (inte helt hundra på om det är alla tre).

Relationsdatabaser används bland annat. Troligtvis andra varianter också.

Har som sagt rätt begränsad koll på det hela, men jobbar iaf på en bank... dock med annat

Nä man köper generellt helst in system om det går, och det finns gott om tredjepartslib. Men de skall förstås vettas innan de släpps in.