Inlägg

Inlägg som sweborn har skrivit i forumet
Av sweborn

Min tanke är att 4090 är vad som krävs för att kunna spela med RT i 4k eller allmänt högre upplösningar. Därför finns det ett extra värde i den kretsen.

Om ett kommande AMD-kort klarar det pga allmänt bättre ny generation, eller ett 5080 klarar det, så faller USP:en för ett 5090 i mina ögon.

Av sweborn

Jag som har noll koll på begpriser undrar om en fungerande dator är mer värd än de lösa komponenter man kan få tag på kostar?

Av sweborn

Skall man bara fylla magen så man kan jobba klart funkar ex Huel pulver bra för att hålla hungern borta. Kräver ungefär noll tankeverksamhet och förberedelser dessutom. Inget mat man behöver kasta.

Av sweborn

Vi kan ju kräva att de tillverkar telefonerna här och delar med sig av alla ritningar och programkod. Som kineserna gör själva.

Av sweborn

Kolla in QVL för moderkortet. De där minnena är väl för 5000 Ryzen.

Av sweborn

Fick hem ett Strix 4090 från Asus webshop idag. Nu kör jag med g-sync på 144 Hz, men hör iaf ingen coil whine hittills.

Inte så tyst som jag hoppades, dämpat ljud åtminstone, men jag får pyssla lite med fläktkurvorna. Om inte annat kan jag alltid köpa kylblock på nästa års EK-rea och vattenkyla.

Kortet passar väldigt bra i ett O11 Dynamic Mini, på alla ledder. Lagom plats för strömkabeln och 5 cm kvar på längden. Plats för fläktar under kortet som blåser upp luft.

Av sweborn

Finns Zeekr 001 att beställa (till i vinter?) om man är OK med typ volvo kinabilar.

Av sweborn

Du kan ställa frågan på byggahus.se forumet, där finns det en hel del folk med erfarenhet om vad man kan/bör göra, samt inte minst vad som är bortkastad tid och energi.

Av sweborn

Kört moddat förut och föredrar Next Gen. Har inte haft hårdvara för att köra RT, men imorgon om allt går väl får jag prova min nya rigg med 7800X3D/4090, då skall det nog bli andra bullar. Dags att spela om, igen.

Av sweborn

Kör också Tesla, en Model Y Performance. Hur någon kan önska sig Android Auto eller Carplay i en Tesla går över mitt förstånd. Förstår om en motorjournalist som sitter några timmar i varje bil tycker det är praktiskt att alla bilar fungerar likadant, men som ägare? Som att byta ett modernt OS mot Windows 95.

Av sweborn
Skrivet av Pelegrino:

Tack! Takluckan och däckslitage var högre upp på min lista och hade råkat skrolla ner så missade. Tror dessvärre det är första MCUn.

Länkarmarna är det jag är oroligast för, han visste ej om de bytts (femte ägare efter leasingfirma) och har bara haft den i 6 månader då han tydligen flyttar och nya bostaden ej var laddare vilket jag tänker är en fair anledning.

Är spännande hur den bilen delar. De som har bilen tycker de flesta att det är en fantastisk bil, andra säger de aldrig skulle köpa en begagnad sådan. Den har trots allt gått 18 000 mil också.

En beggad Merca S-klasse kostar också en del att hålla rullande. Man får mycket bil för pengarna.

Av sweborn
Skrivet av FatherOfThree:

Om de gör styrningen så direkt att man inte behöver byta grepp, kan det ju kanske fungera.
Dvs, ca. ett halvt varv mellan fulla rattutslag vä-hö.

De är inte så himla långt borta där faktiskt. Går bra att ta sig fram nästan överallt med bara ett par fingrar på ratten.

Av sweborn
Skrivet av LeonHart:

Vad är det som gör den här lösningen bättre? Du försöker bara laga något som inte hade behövt lagas om Tesla bara lät bli den där spaken.

Tesla drar saker till sin spets som andra inte gör. Det satt två spakar i bilen som inte behövdes, resonerar de. Den bästa komponenten är ingen komponent.

Sen består också en Tesla av en bråkdel av de komponenter som sitter i en ID4. På gott och ont.

Nu blir bilen än mer som en motorcykel att köra.

Av sweborn

https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/15nyrqv/new_inductor...

Kanske gammalt i tråden. Nya komponenter på Strix för att få ned coilwhine.

Kan man tänka att nya 4090 LC samt TUF OG har de nya komponenterna?

Av sweborn

Nu funkar den utan problem efter att jag installerat windows och drivrutiner, peppar peppar.

Moderkortet har inga formella USB 2.0-portar, den som fungerade är en 3.2 Gen2x2. Om någon annan sitter och provar igenom alla portar.

Av sweborn

Tro det eller ej men efter att ha provat samtliga USB-portar på moderkortet började jag prova dem på chassits frontpanel, och när jag satte stickan i USB-C kontakten bootade datorn med windows installer.

Nu har jag ändå bad feelings men...

Av sweborn

Började med att göra en clear CMOS med knappen bakpå moderkortsplåten, men nätkabeln urdragen. Nu får jag först koden "6d" och efter en reset koden "99". Får säga att det känns sådär. Har ju inte pillat på något förutom clear cmos-knappen.

När q-coden lyser 99 kan jag trycka på delete och komma in i UEFI, då får jag den trevligare A9-koden. Men tyvärr fortfarande ingen identifierad USB sticka.

Av sweborn
Skrivet av mrqaffe:

Men det kanske finns 2 listor en för typ av enhet och så en för vilken enhet av den typen, ofta måste man först välja mellan tex usb och sata/nvme och sedan välja vilken enhet av den typen och det låter som du är nånsatans och kollar på olika ssder och inte på den som låter dig välja mellan usb eller ssderna.
Det kan också vara så att man kan hålla ner nån tangent när man slår på strömmen så kan man välja bootenhet.

Ja man kan trycka F8 och få upp en lista med bootenheter att välja mellan, men den är också tom.

Får laborera mer med stickan, kanske göra en clear cmos.

Eller helt enkelt prova med en GPU och aktivera CMS eller vad det hette.

Av sweborn
Skrivet av mrqaffe:

Du ser alltså inga lagringsenheter alls i bios ? Har du provat göra en cmos reset på moderkortet och försöka igen ?

Diskarna hittas, men de dyker inte upp på "boot priority"-listan.

Edit: boot prioritylistan är utgråad, om det spelar roll.

Av sweborn
Skrivet av mrqaffe:

En del usbminnen är inte bootbara eftersom de intte identifierar sig som usbminnen, annars tömde du minnet och lät verktyget göra allt eller partitionerade/formaterade du manuellt ? radera i så fall partitionerna på minnet och prova att gör om det bara via verktyget.

Verktyget gjorde allt, men innan dess använde jag samma minne för att uppdatera BIOS och då raderade jag allt och partitionerade om själv. Förmodar att verktyget sopade rent allt som fanns innan?

Edit: enligt verktyget "Diskhantering" i Windows 11 finns bara en partition på stickan, en 32 GB FAT32. Resten är inte allokerat.

Har ju läst om folk som går ut och köper en liten 16GB sticka och sen funkar saker och ting, men om jag kunde uppdatera BIOS bör väl den jag använt till det duga, tänker jag.