Inlägg

Inlägg som sweborn har skrivit i forumet
Av sweborn

Om man köpte på kredit gav bankerna/kortbolagen ex. kunderna biljettpengarna tillbaka när SAS inte hanterade kundernas reklamation i rimlig tid.

Av sweborn

Be Quiet! Har ett Pure Base 500 för 1249:- på Inet, där följer 2 st 140mm Pure Wings med.

Så vill ni ha bra fläktar inom budget går det som sägs ovan att hitta det om man väljer ett annat chassi.

Av sweborn

Bara kolla att moderkortet inte har en liten högvarvig fläkt i sig.

Av sweborn

Fläktar ersätter man, generellt, med fördel till bättre tredjeparts. Du behöver inte välja bort ett chassi pga de budgetfläktar som följer med.

Av sweborn

Kan vara så att ansvariga myndigheter uppdaterar rätt register hyfsat sällan, och det är inte bara ett register inblandat? Ändrar hastigheter på vägarna här och där löpande, men det tar 1-2 år innan det slår igenom.

Av sweborn
Skrivet av andreasa64:

Det är av en anledning ett bilmärke rekommendera en viss tum på fälgen, t.ex beroende på bromsarnas storlek. Ta du reda på varför dom kräver 21" först innan du helt avfärdar det.

Kanske är i den dimensionen Kia har produkter med tillräcklig däcksbredd och belastningskapacitet för att hantera effekten även på vintern.

Inte säkert komforten blir speciellt mycket bättre med mindre fälgar om bilen är avstämd för 21". Jag kör med 21" på vintern och det går rätt bra.

Av sweborn
Skrivet av atego:

WW ID4. Pratade med en kund häromdagen, han va fly förbannad på sin ID4a, som läste vägskyltar och ändrade hastigheten på farthållaren både upp och ner automatiskt.

Låter som en underbar funktion om man vill ligga i 116 istället för 110, men att behöva ändra de efter varje skyllt måste suga.

några ID4 åkare här?

På ID4 kan man inte ange en offset, ex 5 procent över hastighetsgränsen, som hastighet.

Av sweborn

Kan hända att Red Bull kör vidare med Perez ett år tills Leclercs kontrakt med Ferrari går ut.

Av sweborn
Skrivet av Choffe:

De Vries får kicken, Riccardo tar över: https://twitter.com/F1/status/1678776048513847297?t=uE1yzUjRf...

Känns som att Perez hänger löst nästa år, och frågan är vem av AT-förarna som ska få chansen.

Ingen av dem duger för Red Bull. De får fiska hos något annat stall.

Av sweborn

Kommer vi ens att ha körkort i framtiden? Man behöver inte ha med sig det i bilen längre. Känns meningslöst att ha ett särskilt ID kort för ett enda ändamål.

Av sweborn

Uppdateringar kommer med ett tidsfönster användaren kan se och planera efter. Ibland 1 timme vid akuta fall, ibland längre tid. Att dra ut dem i företaget med omedelbar aktivering och avbrott i allas arbete bör vara skäl till avsked om det inte är ett (1) misstag.

Av sweborn
Skrivet av filbunke:

"Elon Musk goes low against Zuckerberg as Twitter-Threads spat intensifies"

https://www.theguardian.com/technology/2023/jul/10/elon-musk-...

"Twitter owner calls Facebook founder a ‘cuck’ as rancour grows over launch of Threads, a competitor to Musk’s network"

"Twitter owner Elon Musk has suggested he and Mark Zuckerberg should have “a literal dick-measuring contest” in the latest broadside aimed at his rival billionaire."

Aningen patetisk varelse.

Nu var det väl inte Threads Musks utspel riktade sig mot utan att Zuck viker sig totalt för censurmaffian. Han tar den i tvåan helt enkelt och saknar självrespekt.

Av sweborn
Skrivet av Sweckid:

Leclerc verkar ju vara väldigt olycklig.

Tänker likadant.

Perez har alltså missat att ta sig vidare från Q1 fem gånger i rad. Hans jobb är att hjälpa Verstappen och det gör han inte när han harvar i fel halva av startfältet. Han behöver ligga bakom Verstappen för att göra jobbet.

Sen är det nog bra för Verstappen att ha nån sorts konkurrens också. Om han redan pratar om att lägga av tidigt...

Av sweborn
Skrivet av Zero Cool:

Får man betala 2500kr för att ens kunna beställa en bil? Eller betalar man 2500kr i "handpenning" och har sedan möjlighet att avbeställa bilen även efter att den är tillverkad?

Man betalar det vid beställningen och drar av det vid leverans. Så det belopp man committar är 2500, inte bilens totala kostnad, som fallet är med en Audi.

Av sweborn
Skrivet av dagas:

Ja jag fattar inte ens hur man provkör dem. De få Tesla man sett som inte är någons bil på vägen har varit i en butik i en galleria typ. Inget man kan köra med precis.

Det är som de försöker vara Apple och man ska beställa via hemsidan men en bil för närmare en miljon är lite annorlunda mot att beställa hem en iPhone eller Apple Watch.

Personligen skulle jag inte köpa ny bil från någon tillverkare som inte har återförsäljare där man kan gå och prata med någon och provköra bilen och där man inte måste åka 15 mil till en verkstad för att man inte bor i storstad.

Man har hört massor med skräckhistorier om Tesla. Ok att de har bra räckvidd men andra märken är i stort sett ifatt.

Tesla vill sälja model 3 och liknande till vanligt folk samtidigt som de vill få märket att kännas som Ferrari där man måste dansa regndans och be till gudarna för att få köpa en bil.

De borde gjort som de flesta tillverkare och ha olika märken för olika klasser. De kunde ha Tesla som lyxmärke och sedan skapa nytt märke som är
Deras variant av VW eller Skoda.

Tesla har centers där du kan knalla in, prata med folk och provköra bilarna. Precis som vanligt, om än inte så många av dem ännu.

Det är när du beställer en bil det annorlunda börjar; där hänvisas alla till hemsidan där de beställer på egen hand. Alla ser precis samma prislapp på allt. Så det är precis motsatsen till Ferrari, Kungen och vi enkla datornördar får samma kundupplevelse, samma pris, samma leveranstid etc.

Bor man 15 mil från närmaste serviceställe får man förstås fundera på om det inte är värt att köpa en Audi istället.

Edit: något väldigt bra med Teslas process är att man betalar 2500:- för att få en köplats. Man behöver inte köpa bilen när det är dags om man då föredrar en Audi istället, inte tycker bilen är så snygg i färgen som man tänkte sig, etc. En riktigt USP jämfört med att beställa en Audi.

Av sweborn
Skrivet av Dallen:

Hello!

Har via jobbet beställt min första elbil och kommit fram till att det verkar vara extremt svårt att få kontakt med någon "verklig person" hos Tesla.

Har under flera dagar försökt att ringa det nummer som finns tillgängligt på webben till butiken i Göteborg, men hamnar antingen i en kö som aldrig tar slut trots att jag har plats 1 i kön eller blir bortkopplad pga "för många samtal, försök senare" typ... De personer jag fått mejl av svarar heller aldrig på just mejl.

Hur gör ni andra om ni av någon anledning behöver kontakta Tesla? Vilket nummer ringer ni?

Detta gäller generellt med Tesla. Framförallt om du har klagomål att framföra.

Av sweborn

Nu har nog Horner nått nivån att han skäms för sin bils prestation med Perez bakom ratten.

Vem tar styrningen nästa år?

Av sweborn
Skrivet av sesese:

Jag vill påstå att perres sitter säkert i minst 2 år till. Perres vet nu att han är nr 2 och kan leva med det.

Ser lite ut som att han inte klarar av det senaste racen. Försöker för mycket och så blir det pannkaka.

Av sweborn

Ett tips är att skapa ett eget projekt du bygger vid sidan om med moderna verktyg, det kan du sedan visa upp vid en intervju med arbetsgivare.

Av sweborn

Tror Leclerc kan tänka sig en sittning i Red Bull. Ferrari kan få Hamilton och RB tar Leclerc.

https://www.gpfans.com/en/f1-news/108262/charles-leclerc-ferr...