Inlägg

Inlägg som Per_oxid har skrivit i forumet
Av Per_oxid
Skrivet av eFoppa:

Knepet att få tala med en medarbetare är att inte säga någonting på 1-2 min när de frågar om man ringer som företag eller privatperson.

PostNord har fuckat upp rejält för mig. Beställde en limiterad produkt med BF-rabatt (ca 1000:- i rabatt). Skickades från Tyskland med DHL som lämnade över till PostNord. Stod i appen att om ingen är hemma så körs den till närmsta ombud (perfekt tänkte jag, är inte hemma och ombudet är 5 min bort).
Till min förvåning när jag kollar i appen imorse så står att man försökt leverera men misslyckats och att varan nu skickas tillbaka till Tyskland.
Ringer dem och får beskedet att de inte vet varför den returneras och kan inget göra när en retur är påbörjad.
Pratar med butiken i Tyskland som säger att de kan inte skicka ut på nytt utan jag får beställa igen (slutsåld).
Så tack PostNord! 👌

Det har hänt mig några gånger att paket på utkörning gått direkt i retur till tyskland. Det frustrerande är att postnord inte kan förklara varför så skett. Adresser och allt som går att kontrollera har varit korrekt, även enligt postnord kundtjänst. Om tjänsten man betalat för inte utförs vill man veta varför och om man kan ändra något så att det kan undvikas vid nästa försök.

Av Per_oxid

Tack, för hjälpen.
Ta bort föräldrarnas enheten från mitt konto på microsoft kan jag göra utan åtkomst till deras dator. Jag behöver min hotmail fungerande och måste få ner datamängden på onedrive. Har inte åtkomst till föräldrarnas dator då de är bortresta, men deras windows och filer på deras dator måste vara kvar. Var väl dumt att jag satte deras dator på mig men funkade utmärkt innan de fick onedrive.

Nu hoppas jag att de ändå kan loggan in på datorn och har kvar filerna. Kan ta bort deras onedrive så småningom.

Av Per_oxid

Remove device outlook konto

Hej,
Har installerat dator med win10 åt mina föräldrar för ett par år sedan. Satt den på mitt hotmailkonto för att jag ändå måste hantera fel och lösenord åt dem. Blev problem då microsoft pushat ut onedrive så har deras foldrar börjat synka mot min onedrive som blir full.
Vill bara få bort att de synkar mott mitt konto.

1) Kan jag bara ta bort deras dator från mina enheter utan att det blir problem med deras pc?

2) Om jag tar bort deras pc från mina enheter på microsoft kontot kan jag sen deleta deras filer från onedrive utan att de försvinner på deras dator?

Vi bor i olika städer så lite jobbigt att hantera men remote anslutning är ju möjligt.

One drive borte vara något man aktivt väljer att aktivera efter att man vet om man vill ha funktionen.

Tacksam för hjälp

Av Per_oxid

Skulle säga någon av de AMD athlon processorer som kom run 19999 2000 och konkurrerade med intel p4. Kändes som att första gången intel fick konkurrens och hade intel fått monopol på marknaden hade det nog inte varit bra.

Av Per_oxid
Skrivet av Molgorain:

Är själv lite kluven om detta. Tycker inte att de har en skyldighet att ställa upp, men det vore bra och Sweclockers borde då styra formen hur intervjun går till. Exempelvis en låst dold tråd, till enbart reportern och redaktionen. När det blir aktuell så synliggörs den med full transparent dialog för alla att läsa. Så redaktionens svar inte riskerar att bli taget ur sitt sammanhang. Den som vill kan oxå få läsa eventuell längre utlägg och inte bara kortare citat.

Givetvis menar jag inte strikt att de är skyldiga att delta som företag men vi som jobbar i offentlig sektor tycker jsg är det. Men jag anser att moraliskt borde man deltagit eftersom man trots allt har stor makt och inflytande. Medierna och sr är statsfinasierat och får ändå betraktas som seriösa med updraget att granska, även om de ibland gör ett dåligt arbete. Vi/de som har makt tycker jag får underkasta sig granskning. Det går inte att sitta och tycka i förväg om reporten kan tänkas göra sitt arbete enligt ens önskemål och bedöma om bilden blir rättvis. Sweclockers har ju en utmärkt platform att komma till tals som många andra saknar för att ge sin syn på saken ifall något skötts dåligt.

Av Per_oxid

Jag tycker faktiskt att sweclockers bör ställa upp på intervjuer då ni är så stora aktörer. Jag ser det lite som en skyldighet faktiskt. Samtidigt har jag förståelse för att man inte vill. Jag tycker många journalister försöker skapa rubriker snarare än att försöka spegla verkligheten, har sett detta i frågor där jag haft god insyn i ämnet och vet att journalister lämnat ute extremt vital fakta. Tycker ändå att man ska försöka vara tillgänglig för att svara på frågor och svara så gott man kan.

Av Per_oxid

Tack för bra råd! Låter som mer jobb än det är värt då jag klarar mig med bandbredden på ena modemet. Men lite surt att ha ett abbonemang man inte kan använda inbakat i månadsavgiften.

Av Per_oxid

Två ISP abbonemang på ett nätverk?

Hej, Har två lägenheter vägg i vägg där båda har comhem 100mbit internet via modem. Tyvärr ligger båda abonemangen fasta i hyran så jag kan inte avsluta något av dem. Kan jag på någotsätt kopplaihop dessa två comhemmodem till ett wifi nätverk med bättre hastighet. Hur och vilken typ av utrustning behövs? Har idag två modem koppade till comhem kabeltv och två wifi-nätverk. Litet problen är att modemen står i olika rum och svårt att fysikt koppla med kabel till dual wan router. Kan såklart sätta samma nätverksnamn ssid och pasdword men ger det något?

Två powerline ethernet adapters till ett rum fär man har dual wan wifi router, kan det funka?

Av Per_oxid
Skrivet av Per_oxid:

HP Spectre 360 är jag nöjd med, klart mycket billigare då jag köpte i7 med 16gb ram 1 tb optane ssd. Den har en usb a med drop jaw port, dvs funkar trots tunn dator, vilket är smidigt för lightspeed mus adapter. Så om man tycker 16:9 skärm är ok är det ett bra alternativ. Rätt trevligt med ir kamera och win hello login med.

Skickades från m.sweclockers.com

Får rätta då min spectre enhet ej har intel h10 optane ssd som review datorerna utan vad det verkar en samsung pm981, snabbare minne men ej optane acceleration. Jag anser samsungen vara en bättre ssd men rätt jobbigt att vissa leverantörer har olika hårdvara för samma modell och dessutom hårdvara med olika prestanda. Detta verkar även rätt vanligt att olika displayer med olika prestanda kan förekomma inom samma modellserie.

Av Per_oxid

HP Spectre 360 är jag nöjd med, klart mycket billigare då jag köpte i7 med 16gb ram 1 tb optane ssd. Den har en usb a med drop jaw port, dvs funkar trots tunn dator, vilket är smidigt för lightspeed mus adapter. Så om man tycker 16:9 skärm är ok är det ett bra alternativ. Rätt trevligt med ir kamera och win hello login med.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Per_oxid
Av Per_oxid

Om man köper av en handlare som är ansluten till MRF så tror jag man får utökade garantier jämfört med de lagstadgade.
http://www.mrf.se/SIDOR/KOPA-BIL/garantier.aspx

Då jag letade bil tyckte jag de var kassa garantier på begagnat från volvo och WV, man betalar avsevärt mer vid köp av firma än privatperson och då vill man ha en viss trygghet för den merkostnaden.

Toyota hade dock väldigt bra garantier på begagnat.
http://europeiskamotor.se/verkstad/service/toyota-kvalitetsga...
På bilen vi köpte fick vi lite kondens i ena lyktan på höstkanten och de bytte hela insatsen utan minsta krångel så de verkar backa upp garantierna väl också.

Av Per_oxid

Kolla vad du har för vCore vid auto vCore och standard klock. Jag gissar att du som mig har en betydligt högre volt programmerat i processorn från början än vad de som klockar högt har. Jag har t.ex 1,255V som standardvolt vid 4,2Ghz medan andra har 1,100vCore som standard. Det gör att jag har lite utrymme att höja vCore då jag ska klocka högre. Vi har helt enkelt fått chips som är lite sämre än snittet, men produkten uppfyller utlovad hastighet så det är bara att hoppas på bättre tur nästa gång. Standardvolten på IB sätts på chips basis om jag förstått det rätt.

Av Per_oxid

Edit:
Jag försökte följa mallen bättre men orkar tyvärr inte installera nya program för att mäta effekten utan körde furmark och prime med in place large fft och furmark på 2560*1440 upplösning parrallelt.
Resultat
1. idle 120w | load 350w (prime +furmark) med överklockning
2. 3570k
3. 6850HD
4. 8GB
5. Antal hårddiskar, SSD 1 | HDD 1
6. 3 chassifläktar Fractal R4
7. corsair ax760i
8. gigabyte Z77 UD3H

Har mätt dels med mätare mellan kontakt och dator men även med corslink mjukvara, de visar ungefär samma.
Belastar med prime och kör furmark samtidigt.

Man kan logga med corslink och då ligger det vid spel skyrim mellan ca 200-250w

Av Per_oxid

Min cpu speed på förstasidan är fel det ska vara 4.2GHz inte 4.3.

Av Per_oxid

KLARNA har nu gett mig en förklaring

Detta är upplösningen till denna tråden
http://www.sweclockers.com/forum/13-konsumentratt/1182149-var...

Jag hängde ut klarna igår och de har nu kommit med en förklaring till mig efter att ha utrett mina klagomål. Känner att jag måste vara rättvis och säga när de gör något bra också. Kanske kan någon ha nytta av att veta var det kan gå fel också.

Deras fel var att de skickat fakturan till fel adress, en adress jag bodde på för tre år sedan. Enligt avtalet skall folkbokföringsadressen användas som fakturaadress vilket de inte gjorde av misstag. De fanns något extern bolag som jag aldrig hört talas om som hade mitt telefonnummer registrerat på en gammal adress, vilket är konstigt då jag alltid får rätt adress då jag söker mitt nummer på hitta eller eniro. Har varit folkbokförd på nuvarande adress i över två år.

Det var inte inkassobrevet i sig som fick mig att bli väldigt irriterad utan att de på kundtjänst via telefon påstod att de skickat två fakturor till folkbokföringsadressen jag bor på nu, alltså den rätta adressen. Jag uppfattade det som oärligt att säga att de skickat en faktura till en viss adress då man egentligen skickat den till en annan. Att det kan bli fel är förståligt men då man upplever att folk ljuger så får man lust att använda ord som bluff-företag.
Men jag ge dem beröm för att, efter mail till kundtjänst, utreda frågan och erkänna sitt fel samt betalatillbaks trots att de inte har någon laglig skyldighet att göra det. De kunde lika gärna ha ignorerat frågan och påstå att jag slarvat bort breven, istället ringde de upp och förklarade hur det blev fel.

Slutsatsen för min del är att inte använd sms-betalning med fakturor så som parkerinsavgifter eller hyrfilm. Man måste bevaka alla köp på faktura så de blir betalda och då man inte vet hur lång tid det tar att fakturera (någon gång under nästa månad sägs det) eller vilket förfallodatum det blir är det för mycket jobb att hålla koll på dessa småköp. Köper man varor vet man med sig att fakturan ska betalas kort efter leverans av varan vilket jag tycker är lättare att hålla koll på.

Av Per_oxid

De använder min folkbokföringsadress, den har jag kollat och jag ringde även klarna för att höra så de hade rätt adress vilke de hadde. Jag kan omöjligt missa ifall jag fått brevet i brevlådan då jag nästan inte får någon post och brevlådan har lås. De har även haft mitt mobilnummer och jag har inte fått sms från dem heller. Jag frågade kundtjänst när de skulle ha skickat fakturan men de kunde inte svara på några frågor om fakturan eftersom den var hos kreditbolaget.

Hursom helst verkar de flesta vara nöjda med klarna och det är ju bra, då är det förhoppningsvis enbart ett misstag i mitt fall. Men jag tycker fortsatt att det var dåligt att de inte kunde få fram en faktura då jag har kollat att de har rätt adress och allt, att två faktoror skulle försvinna är ytterst osanlikt, om en av hundra försvinner med posten skulle de ske i ett fall på 10 000 att båda fösrvinner.

Av Per_oxid

Oj vad mycket respons det var kul.
Det kan ju handla om en isolerad händelse som jag råkat ut för.
Problemet jag hade var att jag hyrde en film på SF-anytime med sms-betalning och då ska man få fakturan hemskickad i slutet på månaden. Under december började jag undra varför jag inte fått någon faktura men misstänkte att den drogs på min telefonräkning men tänkte att jag ska kolla upp det. Jag borde ha ringt dem då men jag tänkte att det kanske drogs på mobilräkningen så som sms biljetter eller att de helt enkelt tog lite tid innan de debiterade, sen glömde jag av det under julen. Där gjorde jag själv fel.
Men problemet med klarna är att de påstår att de skicka mig två fakturor (och jag kollade att de hade rätt folkbokföringsadress och tidigare köp har fakturan kommit rätt) men ingen av dem har kommit fram. Jag kan inte tänka mig att två av deras fakturor försvinner med posten därför tror jag inte de har skickat någon faktura utan istället använder sitt inkassobolag för att tjäna pengar på inkassoavgiften, jag förstår det som att de har samma ägare. Jag borde se till att betala räkningen men att inte skicka ut någon faktura som utlovat och sen ljuga om att man gör det samtidigt som de tjänar pengar på det är dålig kundservice. Det är faktiskt ganska omständigt att hålla reda på när sms-köpet ska vara betalat då de debiterar periodvis.
Är det inte dålig kundservice att inte skicka ut en faktura men sen säga att man skickat två?

Det låter som en lysande affärside för ett företag att sälja kredittjänster sen försvåra betalning och istället inkassera in inkasso-avgift + förseningsavgift via sitt inkassoföretag som är mycket större än beloppet på köpet.

Av Per_oxid

Varning för att betala via KLARNA!

Hej!
Jag brukar vara försiktig med att hänga ut företag, det är självklart att företag kan få begå misstag som alla andra. I det här fallet känner jag dock att det är befogat då det känns som ett bedrägeri och inte ett enskilt misstag.

Jag ber er seriösa e-handlare anlita inte detta företag och jag varnar er konsumenter att välja klarna som betaltjänst!

De strular lite för mycket för att de ska vara otur, jag hänsvisar till alla omdömmen på rejta nedan för detaljer.

http://www.rejta.se/omdome/703392/klarna?search_word=klarna

Av Per_oxid

CPU:3570K
Moderkort: Gigabyte Z77 UD3H
Minne: Crucial 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz Ballistix Tactical
Kylare: Noctua U12P

Ghz: 4.2GHz
Core Voltage Bios: 1.255
Additional Turbo Voltage: 0
Offset voltage:-40mV
CPU Load-Line Calibration: Normal
CPU-Z load: 1.236

Prime 95 p64v2511+Core Temp
Ide Temperatur (högsta kärnan):35
Load Temperatur (Högsta kärnan) :75 (övriga tre 70)
Snitt/spel Temperatur ca:

http://valid.canardpc.com/2653077