Artiklar

Artiklar skrivna av JonasT
60

Fyra moderkort med Intel P55

Intels plattform med styrkretsen P55 har gått upp som en raket på datorhimlen och blivit ett populärt val i mellanklassen. SweClockers undersöker fyra av de mest intressanta moderkorten på marknaden.

109

Konstfacksstudenterna visar upp sina verk

I drygt en månad har studenter på högskolan Konstfack arbetat med att konstruera datorlådor. Efter många hektiska nätter är det nu dags att presentera resultaten.

182

Radeon HD 5970 – världens snabbaste grafikkort

Grafikkortet Radeon HD 5970 är det senaste tillskottet i den högaktuella Radeon HD 5000-serien. På testbänken står dubbla grafikprocessorer och 31 centimeter glädje.

83

Antec visar upp modulärt chassi

Den amerikanska chassitillverkaren Antec visade nyligen upp ett antal nya chassimodeller. Bland dem fanns en modulär version av företagets klassiska modell LanBoy.

39

Nya ION-moderkort från Zotac

Zotac var tidiga ute med moderkort baserade på Nvidias ION-plattform. Nu släpper företaget ytterligare två modeller, denna gång i den lägre delen av prisskalan.

13

Vattenkylning till HD 5870 från Danger Den

Amerikanska Danger Den har precis färdigställt ett nytt vattenblock för AMD:s flaggskepp Radeon HD 5870.

23

PC-försäljningen ökar trots knapra tider

Den pågående finanskrisen har knappast gått någon obemärkt förbi. Denna har dock inte hämmat försäljningen av nya datorer enligt en preliminär rapport för tredje kvartalet.

124

Radeon HD 5700 och 5850

Med lanseringen av Radeon HD 5000-serien bryter AMD ny mark med de modernaste grafikkorten på marknaden. Nu är det dags för billigare varianter att dyka upp på butikshyllorna. Låt oss presentera mellanklassarna Radeon HD 5770, 5750 och eftersläntraren 5850.

26

Vattentät lagring från A-Data

Taiwanesiska minnestillverkaren A-Data har tröttnat på att tappa sina hårddiskar i plurret och släpper därför en stöt- och vattentålig extern hårddisk.

93

Budgetgrafik från Nvidia nästa vecka

Nvidias budgetmodeller Geforce GT 220 och 210 ser efter ett antal förseningar ut att dyka upp nästa vecka. Den största nyheten är att grafikprocessorerna numera tillverkas i 40 nanometer och har stöd för DirectX 10.1.

453

AMD Radeon HD 5870

Efter månader av spekulationer och skyhöga förväntningar är det äntligen dags att klämma på nästa generation grafikkort. SweClockers har lagt vantarna på två exemplar av flaggskeppet Radeon HD 5870 – och här är resultaten!

78

Högupplösta nakenbilder på Radeon HD 5870

Med en drygt vecka kvar till lanseringen av värstingen Radeon HD 5870 har det nu dykt upp högupplösta bilder på det nya grafikkortet.

12

ION-baserad netbook från HP

Nvidias ION börjar nu synas i allt fler datorer. Senast ut är Hewlett Packard som lanserar en ny netbook baserad kring plattformen.

401

Intel Lynnfield – Core i5 750 och i7 870

Namnet på allas läppar är Lynnfield – processorn som tar Nehalem till mellanklassen. Rykande färskt kisel har hittat till SweClockers testbänk och nu är det äntligen dags att presentera de första prestandaresultaten.

54

Intel åtgärdar SSD-problem

Intels senaste serie av SSD-enheter drogs i början av månaden tillbaka på grund av en bugg i enheternas firmware. Företaget har nu släppt en uppdatering som åtgärdar detta.

113

Firefox nedladdat över en miljard gånger

Mozillas populära webbläsare Firefox fortsätter att vinna mark mot jätten Microsofts Internet Explorer. Den senaste milstolpen är att den magiska miljardgränsen har uppnåtts i antal nedladdningar.

27

Ny serie SSD-enheter från Corsair

Minnestillverkaren Corsair lanserar en ny uppsättning SSD-enheter – denna gång med kontrollerkretsar från koreanska Indilinx.

35

Shuttle SX58H7

Hög prestanda i litet format är tillverkaren Shuttles signum. SweClockers tar en titt på deras senaste skapelse SX58H7 - världens första SFF barebone för Core i7.

43

Imponerande batteritid på nya Macbook Pro

Tillverkarnas angivna batteritider kan oftast tas med en nypa salt. Apple verkar dock hålla vad de lovar med sin senaste serie av bärbara datorer.

27

Bilder på Asus Maximus III Formula

Det är fortfarande ett par månader kvar till lanseringen av Intels Core i5, men redan nu finns det bilder på Asus kommande flaggskepp Maximus III Formula.