Artiklar

Artiklar skrivna av JonasT
50

Gigabyte GA-H55N-USB3

Ett litet moderkort behöver inte innebära undermålig prestanda. Gigabyte GA-H55N-USB3 är en Mini ITX-modell som har plats för Intels senaste Core i5-processorer (LGA 1156) och fullfjädrade grafikkort.

115

Video: Corsair AX1200

Corsair lanserar ett nytt nätaggregat med specifikationer utöver det vanliga, eller vad sägs om 1 200 W effekt och 80 Plus Gold-certifiering. SweClockers tar en titt på prestandan.

44

Core i7 875K och Core i5 655K

Intel tar ett kapitel ur AMD:s handbok och släpper två nya processorer i mellanklassen med upplåst multipel. SweClockers tar sig an nykomlingarna och bjuder på klassisk överklockning.

419

Nätaggregat från Ace of Sweden

Svenska Ace of Sweden säljer några av de populäraste budgetmodellerna på marknaden. SweClockers kontrollerar om nätaggregaten för enstaka hundralappar verkligen lever upp till kraven.

271

AMD Phenom II X6

Efter månader av tystnad är det äntligen dags för AMD att röra om i processorgrytan. SweClockers dyker på den alldeles färska sexkärniga processorn Phenom II X6.

159

Nätaggregat i mellanklassen

Efter månader av ingående tester är det dags för SweClockers att återigen dyka in i nätaggregatens omtumlande värld. Vi inleder bevakningen med 11 modeller i den övre mellanklassen.

162

Ipadhysteri i New York

Under lördagen inleddes säljstarten av Apples nya tabletdator Ipad. SweClockers var på plats i händelsernas centrum för att klämma på Apples senaste skapelse.

1401

Nvidia Geforce GTX 480

Klockan har slagit tolv och nu ska hemligheterna avslöjas. Det är dags att presentera Geforce Fermi, Nvidias nya generation grafikkort för DirectX 11. Häng med!

85

Gulftown: Intel Core i7 980X

Sex kärnor, 12 MB L3-cache och 32 nanometers tillverkningsteknik är några av höjdpunkterna med Intels senaste processor för sockel LGA 1366. SweClockers sätter press på alldeles färska Gulftown.

53

Video: Chieftec på Cebit 2010

Anrika Chieftec visar upp en mängd nya datorlådor och nätaggregat på Cebit 2010. Dessutom passar tillverkaren på att locka med ett banbrytande chassi som får mungiporna att vattnas.

36

Video: Asrock på Cebit 2010

Asrock visade upp sina senaste skapelser av moderkort, bärbara datorer samt en intressant mediaspelare. Vi fick också chansen att kvickt ta en titt på ett system körandes en sexkärnig Intel Gulftown-processor.

18

Video: OCZ på Cebit 2010

OCZ var på plats under Cebit-mässan i Hannover och Tobias Brinkmann visade för oss upp en monter fullspäckad med SSD-enheter och nätaggregat.

127

Radeon HD 5830

En ny medlem i Radeon HD 5800-serien gör entré på marknaden. Denna gång handlar det om en nedskalad variant för användare på jakt efter pris och prestanda. SweClockers kontrollerar vad nykomlingen går för.

146

Månadens prestandadator februari

Det är kul att bygga datorer, så kul att många är beredda att öppna upp plånboken rejält för att komma över de vassaste komponenterna på marknaden. Månadens dator handlar om ett riktigt kraftpaket i prestandaklassen.

22

Nvidia Tegra i tablet från MSI

Det är inte bara Apple som storsatsar på surfplattor. Datortillverkaren MSI är en av flera tillverkare som förbereder modeller baserade på Nvidias uppdaterade plattform Tegra.

60

Intel fortsätter dominera grafikmarknaden

Halvledarjätten Intel kniper över 55 procent av grafikmarknaden och försprånget väntas öka under 2010. Samtidigt tappar både Nvidia och AMD mark.

57

MSI Big Bang Fuzion

Big Bang Fuzion kallas ett nytt moderkort från MSI där det är möjligt att kombinera grafikkort från både AMD och Nvidia i något som kan liknas vid Crossfire eller SLI. SweClockers testar den första modellen med kretsen Lucid Hydra.

17

EVGA släpper överklockningsverktyget EVBot

Den amerikanska komponenttillverkaren EVGA lanserar en extern överklockningspanel som kan justera klockfrekvenser i realtid utan mjukvara.

43

Finalisterna klara i Projekt Konstfack

Resan går mot sitt slut för designstudenterna som under hösten arbetat med att skapa nya och innovativa datorlådor. De tre bästa bidragen har nu valts ut för fortsatt utveckling.

382

Prestandadatabas – Solid State Drives

Två nya SSD-enheter dyker in i SweClockers prestandadatabas. Det handlar om Kingston SSDNow V och V+ som framhålls som duktiga budgetalternativ. Frågan är om de kan mer än att bara vara billiga.