Artiklar

Artiklar skrivna av JonasT
27

Bilder på Asus Maximus III Formula

Det är fortfarande ett par månader kvar till lanseringen av Intels Core i5, men redan nu finns det bilder på Asus kommande flaggskepp Maximus III Formula.

280

Windows 7 utan Internet Explorer i Europa

Till följd av tidigare domar mot företaget väljer Microsoft att inte inkludera webbläsaren Internet Explorer i europeiska versioner av Windows 7.

4

MSI Master Overclocking Arena närmar sig sitt slut

Den svenska kvalifikationsrundan av MSI Master Overclocking Arena, som hålls i SweClockers forum, avslutas efter helgen.

38

Defekta kretsar påverkar inte Nvidias affärsrelationer

Förra årets härva av defekta grafikkretsar slog hårt mot grafikjätten Nvidias ekonomi. Företaget påstår dock att deras relationer med datortillverkarna inte har försämrats.

46

Nya SSD-enheter från OCZ för den prismedvetne

OCZ vill göra SSD-tekniken mer tillgänglig för gemene man och med deras nya serie Agility gör de ett nytt försök i det billigare prissegmentet.

46

Förhandstitt på Intel P55

Intels kommande processor Core i5 är tänkt att ersätta dagens Core 2 i mellanklassen. SweClockers tar en snabbtitt på det tillhörande moderkortet Asus P7P55 Pro med styrkretsen Intel P55 och ser vad framtiden har att erbjuda.

186

AMD mot Intel – i samma prisklass

Högpresterande processorer i alla ära, det är mellanklassarna som är de riktiga storsäljarna. SweClockers ställer två datorpaket mot varandra i årets kanske mest kontroversiella duell – AMD Phenom II mot Intel Core 2 Quad i samma prisklass.

82

MSI startar överklockningstävling i SweClockers forum

I SweClockers forum inleds den svenska uttagningen till MSI:s världsvida överklockningstävling. Vinnarna kan se fram emot resor och fina priser.

117

Överklockning av grafikkort

Gratis spelprestanda låter för bra för att vara sant, men i grafikkortens värld går det alltid att ta bildfrekvensen till nya höjder. SweClockers går igenom inställningarna i årets tredje överklockningsguide.

101

Asus EAH4890 TOP

Asus nya EAH4890 Top kommer med ny strömförsörjning och bättre kylning, vilket sägs föra klockfrekvenserna mot nya nivåer. SweClockers överklockar Radeon HD 4890 och spränger 1 GHz-vallen.

206

AMD Radeon HD 4770

Ett grafikkort för dryga tusenlappen som presterar lika bra som dagens bästa mellanklassare, det är AMD:s löfte med nykomlingen Radeon HD 4770. SweClockers testar RV740 – världens första grafikkrets i 40 nanometer.

56

AMD Phenom II X4 955 Black Edition

Efter månader av väntan lanserar AMD äntligen processorn som tar plattformen AM3 ikapp och förbi AM2+. SweClockers granskar värstingen Phenom II X4 955 Black Edition.

69

Fyra påkostade moderkort för AMD AM3

AMD Phenom II har fått upp farten bland entusiaster och DDR3-minne sjunker i pris. Vad passar då bättre än ett ordentligt test av moderkort med värstingstyrkretsen AMD 790FX och sockel AM3.

175

Radeon HD 4890 och Geforce GTX 275

Vårens stora grafikkortslansering är här. AMD Radeon HD 4890 och Nvidia Geforce GTX 275 lovar hög prestanda och goda överklockningsmöjligheter. SweClockers har resultaten.

65

Asus Rampage II Gene

Trots att det har släppts en hel del moderkort till Core i7 är det få tillverkare som vågar bygga i det mindre Micro-ATX-formatet. Asus går emot strömmen och släpper en värsting som inte tummar på finesserna.

57

Överklocka Phenom II

AMD är tillbaka på spåret igen och ger överklockare nya nöjen med Phenom II. SweClockers har lagt vantarna på tre stycken X4 810 och går igenom inställningarna i årets andra överklockningsguide.

109

Överklocka Core i7

Att överklocka datorer hör till datorentusiastens favoritsysslor. SweClockers reder ut begreppen och låter den populära processorn Intel Core i7 920 gå varm på testbänken.

94

Fem SSD-enheter

Vi är på väg in i en tid där flashminnesbaserad lagring börjar bli ett hållbart alternativ till våra mekaniska hårddiskar. SweClockers har tagit en titt på ett antal aktuella enheter och utvärderar om tekniken har hunnit bli mogen för allmänheten än.

157

Världens snabbaste grafikkort

Med Radeon HD 4800 och Geforce GTX 200 har dagens datoranvändare fler möjligheter att använda Crossfire och SLI än någonsin. SweClockers samlar alla värstingar från AMD och Nvidia i årets mest påkostade grafikkortstest.

67

Ny version av Windows 7 på fildelningssajter

Microsoft planerar att sluta tillhandahålla den första betaversionen av Windows 7 på tisdag. På fildelningssajter cirkulerar dock en betydligt färskare version av det nya operativsystemet.