Inlägg

Inlägg som Soir har skrivit i forumet
Av Soir
Skrivet av izzie:

Det är la rimligt att man inte vill att ens produkt associeras med något 99.9% av alla ens kunder avskyr.

Huruvida Activision vill något eller inte är inte poängen. Vad har de för grund att stå på? Vad exakt är det utvecklaren har gjort som ger Activision rätt att stänga ner hela utvecklingen? De själva nämner att de aldrig var ute efter att göra något olagligt, och det har de inte heller gjort.

De har inte skapat något specifikt för Activision, eller rotat i någon kod, eller ändrat något olovligt. De har skapat ett system som analyserar en bildström, identifierar motståndare, och sedan skickar signaler till en enhet som om det vore en musrörelse för att siktet ska hamna där motståndaren befinner sig. Jag tycker att det är briljant sett till vad man har lyckats med.

Men inget av ovan ger Activision någon rätt att tvinga dem stänga ner all utveckling, möjligen endast be dem ta bort alla referenser till just Activision och dess produkter.

Av Soir

Nog för att jag inte vill se fler fuskare i spel, men är det någon annan än jag som tycker att Activision kan dra åt skogen med sin C&D mot utvecklaren?

Vad har de för rätt här? Utvecklaren har inte gjort något "olagligt", och i värsta fall kan de helt enkelt ta bort alla referenser till Activisions spel om de försöker hävda att detta inte täcks av Fair Use.

Av Soir
Skrivet av Vilsnamarsvinet:

Är de jag är rädd för nu att han ska komma hit, om de blir t ex till min fördel. Efter alla hot han skrev på meddelanden.
Är rädd att han ska dyka upp när jag är ensam hemma med min dotter (är tjej), sålde min sambos dataprylar. Kommer iaf inte använda tradera något mer…..

Se till att du lyfter detta för Tradera, och polisanmäl om han nu har hotat er säkerhet.

Detta är inte OK någonstans. Fy fan vilken typ.

Av Soir

RTX 3090 Gaming X Trio

Inköpt i höstas, knappt använt, säljes p.g.a. att det just inte används. Fungerar klockrent

Läs hela annonsen här

Av Soir

3 av 5 prylar jag har beställt från ComputerSalg har varit fel, bl.a. fel processor och fel moderkort.

Ingen aning vad tusan de sysslar med.

Av Soir

Finns en hel del modeller här som kan passa dig: https://up-board.org/

Skickas från Nederländerna

Av Soir
Skrivet av Jacob:

Vi vet att det är många på SweClockers som redan innehar en licens av 3DMark och om du inte skaffat en går den just nu att köpa på Steam för 3,74 euro.

Det här är nog det bästa för min del med inlägget! Härligt kap när man ändå behöver 3DMark!

Slänger upp mitt resultat senare under dagen, har annat igång som inte får stängas ner.

Av Soir
Skrivet av filbunke:

När det gäller gruppavtal och dylikt så är väl frågan hur mycket bandbredd som de dimensionerade till de 100 husen och om det skiljer sig från hur mycket bandbredd en leverantör dimensionerar för 100 enskilda kunder. Sett till priset så skulle jag gissa att det var så.

De kan ju ha gjort en bedömning baserat på att som du skriver, att det nästan är bara är äldre som bor där du bor, och att det därmed inte var sannolikt att de skulle att utnyttja vare sig 1Gbit/s eller 10Gbit/s. Skulle dock bli ett problem när dessa försvinner och yngre flyttar in, som då kommer att använda nätet i större utsträckning.

Då jag har koll på dimensioneringen, från accessnätet, upp till distroutern, och vidare till core för den här delen av stan från operatören, så är det inte något jag är orolig över. Dessutom uppgraderar man rätt fint de länkarna när det närmar sig högre last på dem.

Principen är densamma oavsett om det är 1 Gbps eller 10 Gbps ut mot kund.

Överbokning är såklart en normal del av att bygga de flesta nät, eftersom sannolikheten att du någonsin hamnar i en situation där alla i hela området försöker trycka full fart genom sin länk är nästintill obefintlig (aldrig sett det), men så länge man ser till att samtliga länkar från access, ut till core, till transit, till samtliga länkar där kundtrafik går och operatören har ansvar över länkarna håller sig inom en viss belastningsgräns (oftast under 70%) så går det väl.

Det är inte så att man säljer 10 Gbps till kunder, sätter en upplänk på 10 Gbps för hela access-switchen, och säger "Det här blir nog bra", utan det är först och främst mycket mer bandbredd än så på upplänkarna, konstant övervakning, återkoppling, larm, och uppgraderingar som sker, för att överbokningen ska ske på rätt sätt.

Detta skiljer sig så klart från operatör till operatör. Vissa är rejält dåliga på det här med att underhålla sina länkar.

Av Soir
Skrivet av inquam:

Att bygga stadsnätet är ofta en väldigt stor investering. Låt oss säga ett kommunalt bolag eller liknande ligger bakom denna och aldrig själva blir/är leverantörer av bredband då blir det ju så att de endast her en enorm utgift utan någon direkt intäkt. Sättet de täcker upp för sin investering är att hyra ut kapacitet till ISP:er som kan erbjuda sina tjänster. Denna kostnad (plus lite till om man känner ISP:er rätt) lägger de på sitt pris till konsument.

I nät som ISP:er själva bygger eller bygger ihop med någon annan så kan de ta ut en mindre kostnad för de ser sig på sikt tjäna in detta då konsumenten är "fast" med att köra deras tjänster.

Det är ett fullt rimligt resonemang, som faller lite när man har insyn i hur höga deras avgifter faktiskt är, och hur orimliga de är, speciellt i områden där det dyra redan är gjort (t.ex. Stockholm där fiber från Stokab är indragen till källaren, och endast fastighetsnät saknas).

De tillhandahåller ingen transit, inga peeringkrav mot innehållsleverantörer, inga kostnader som leverantörer dras med, bl.a. vid abuse. De är oftast endast en lager-2 leverantör (referens till deras hantering av kundtrafik mot Internet, inte överlämning mot Internetleverantörer), men i många fall står de för mer av månadskostnaden än vad Internetleverantörer får i fickan.

Det finns områden där KO stoppar i fickan 4/5 av månadskostnaden. Slå upp det över 36 månader så ser du hur orimliga deras priser ofta är, och jag kan säga att det kostar ta mig fan inte så mycket att dra ett fastighetsnät och underhålla deras access eller överlämning.

Av Soir
Skrivet av pv2b:

På samma address i Stockholm:

Bahnhof via IP-Only som kommunikationsoperatör: 599 kr/mån för 1 Gbit/s
Bahnhof via Stokab (stadsnät med svartfiber): 298 kr/mån för 1 Gbit/s

Hade det varit via en gruppanslutning hade det sannolikt blivit ännu billigare.

Garanterat.

Vår samfällighet på 100 hus fick ett erbjudande förra året. 1 Gbit/s till alla hus, 99 SEK per månad per hushåll, alternativt 10 Gbps till varje hus för 179 SEK per månad.

Nästan bara gamlingar som bor här och ville ha kvar Telenor för TV:ns skull, så det blev inget.

Av Soir
Skrivet av Beautiful_Barca:

Kan det vara så?

Ja. Jobbar inom industrin.

Av Soir
Skrivet av Sveklockarn:

Jag vet inte varför jag läste "Office-paketet", men förvirrad blev jag.

Ska man tolka detta som att komponentbristen för spelkonsoler är över?

Nej, kretsen har nog någon defekt som gör att den inte är lämplig för någon av konsolerna, och blir således "över". Istället för att förstöra dem så har de nu hittat en produkt där man kan stoppa in dem.

Av Soir
Skrivet av anon5930:

Men hellre Tyskland än många andra av unionens medlemsländer.

Varför då?

Av Soir
Skrivet av Petterk:

Och det finns massor andra tillgångar än de som kan handlas i ISK som inte innefattar kryptovalutor som du också måste deklarera och skatta för.

Ja självfallet, jag syftar endast på att de flesta troligen handlar utanför ISK för att det finns ett stort utbud, inte för att man kan slippa skatta "med låg risk"

Av Soir
Skrivet av Petterk:

ISK är enkelt. Avanza och Nordnet (och säkert andra) har certifikat du kan handla genom ISK. De flesta är självklart inte intresserade när de ser att det är så relativt låg risk att fuska.

Nja, jag ser det snarare som faktumet att certifikaten täcker endast ett fåtal valutor, medan det finns många andra intressanta att handla på kryptomarknaden

Av Soir
Skrivet av littlemac:

Ingen köper 3080ti för MINING. Alla andra kort har bättre ROI inkl. 3060ti.

Ingen tillhör en priviligerad grupp med rätt till förtur i ett fritt marknadssystem, inte ens gamers.

Jag håller med om att ingen har rätt till någon förtur, men... 3080 Ti har bättre ROI än inget kort alls. För mining så köpes allt som går att få tag på.

Av Soir
Skrivet av Jaegrlicious:

Vilken leverantör gäller detta? En bekant hade viasat, hade som lägst 50ms till de mesta, skaffade telia och gick 3-4ms istället. En vettig ISP vill man ha

Står i inlägget, Telia

Av Soir
Skrivet av rb64:

Men en film vill man ju se i 60Hz för 30 blir flimrigt på alla sätt och vis.

Otroligt nyfiken här... Vad menar du med att det blir flimrigt? Kör du BFI på OLED:en eller vad är det frågan om? Annars ska ju inget flimra.

Dessutom om filmen körs i 24/1,001 (23,976~) bilder per sekund så blir det hackigt och kasst i 30/60 Hz om inte man har någon bearbetning i vägen.

Av Soir

Hahaha, den första bilden är ju helt magisk.

"11th Gen Core i5 H-series provides better gaming performance than most powerful MacBook Pro"
som kör... Intel

Intel jämför Intel mot... Intel, men också säljer NVIDIA över AMD GPU:er?

Skrattar med tårar i ögonen

Av Soir
Skrivet av guraktersnura:

Vad pratar du om. Data lagras på servrar hallar välden över. Och opratörer har mycket bandbredd idag kan man själv beställa 1Gb/s och om du inte ser någon skillnad på kvalitén så föreslår jag att köp ni tv eller bildskärm du kanske har en gammal skärm som har lite trög panel

Tippar på att jag vet nog både det ena och det andra om detta med tanke på att det är mitt jobb sedan länge tillbaka, och vi arbetar med bl.a. Netflix för att leverera innehållet till kunder i Sverige.

Läs om mitt inlägg är min rekommendation.

Vi har en LG OLED C9 på 65 tum för vardagsrummet, och en LG OLED 48CX för sovrummet. Jag märker tydligt skillnad, medan sambon och majoriteten av kunderna gör inte det, och det påvisar även innehållsleverantörernas egna undersökningar.