Inlägg

Inlägg som Soir har skrivit i forumet
Av Soir
Skrivet av SanTeoX:

Näe, det är väl tyvärr allmänt urdåligt stöd för hårdvaruacc i webläsaren. Det finns väl lite beta-webläsare med stöd, men inget jsg orkade pyssla med. I Windows flyter 4k video hur bra som helst i webläsarna med en I3 10100 med Intel UHD 630 medan jag knappt fick bra flyt med en Ryzen 7 1700 och ett Nvidia GTX 1660 Super i Linux.
Allt sånt som jag nyttjar har dåligt stöd i Linux. Jag verkar vara den enda i världen som överhuvudtaget inte bryr mig om spel. Förstår inte varför alla recensioner och prestandatest utgår från spel. Det finns så mycket annat att göra på en dator och så mycket andra funktioner i hårdvaran.
Nu hypas Ryzen för fullt, men jag går ifrån det för det är massor grejer jag vill ha som helt saknas i Ryzen men som Intel har i deras cpu:er
(Quicksync, gvt-g, bra fördelade iommu-grupper och en del mer)

Nu blev det offopic, men ontopic: hårdvaruacc i linuxwebläsarna suger är min erfarenhet.

Löste detta genom att installera en ny drivrutin för iGPU:n vid namn intel-media-va-driver-non-free. Funkar perfekt nu med Firefox, Brave, och Chromium! Iofs är väl alla de baserade på Chromium nuförtiden.
Tuggar igenom 8K VP9-klipp på YouTube utan problem.

Av Soir

Något sitter och fyller ditt RAM, vilket leder till att Windows swappar ut reserverat men inaktivt utrymme ur RAM till disk (pagefilen).

Undersök vad som fyller minnet, alternativt sätt en statisk begränsning på pagefilen (4-8GB), så får Windows kämpa genom att döda processer och klaga på lågt minne.

Av Soir
Skrivet av Ase:

spelar ingen roll med pci-e4 funkar lika bra med pci-e3, men är strax pci-e5 som gäller så totalt onödigt att bry sig om pci-e4

Det här svaret är smått skevt för det TS efterfrågar. Vi har många saker idag så fyller PCIe 4.0 16x enkelt, och RTX IO kan enkelt fylla den rollen. Däremot är det sistnämnda högst relevant hur man väljer att tillämpa det.

PCIe 5.0 på konsumentsidan där vi ser stöd i moderkort, CPU, och komponenter kommer dröja minst några år. I datacenter och liknande ser vi nog det rätt snart, men det har inget med TS fråga att göra.

Dagens kort stödjer max PCIe 3.0 eller 4.0, och RTX IO kan fylla båda rätt enkelt beroende på tillämpning.

Av Soir

Jag slängde in Pop!_OS på den nya privata bärbara datorn (Razer Blade Base 2020, med OLED-panelen, 10750H, och RTX 2070).
Det märktes ju rätt snabbt att hårdvaruacceleration av videor i webbläsarna fortfarande är ett jävligt spektakel att få till i Linux.

Någon mer som sitter på en Comet Lake-processor och fått det att funka med den inbyggda iGPU:n (630)?

Av Soir
Skrivet av Lifen:

MEN, ljusstyrkan på bildytan ska jag gå till botten med då @Laxpudding säger att dessa nya skärmar bör lysa minst lika starkt som min gamla plasma, vilket jag inte upplever det som. Fortsättning följer.

De har inte samma ljusstyrka över hela panelen som t.ex. Samsungs LCD-apparater, men den bör definitivt vara minst lika ljusstark som din plasma, och i princip garanterat ljusstarkare rent generellt.

Av Soir
Skrivet av Rauf:

De är inte testade på det sättet, jag har ingen aning om hur de klockar på luft/vatten, eller på flytande kväve för den delen. Det som är relevant när det gäller extremöverklockning av ryzen är vid vilken temp fclk buggar ur. Så det enda som gjorts är att jag kylt ner dom. Ingen övervoltning eller ens överklockning.
För övrigt är det väl knappt lönt att överklocka ryzen på luft/vatten då de är så optimerade?

Dessa cpuer har alltså precis samma potential vad gäller överklockning, fclk, minneskontroller som en random direkt från affär.

Intressant! Tack för svaret! Det ska visst komma in en leverans nästa vecka på tisdag. Får jag inget från den så köper jag gärna en av dessa ifall de inte är sålda innan dess!

Av Soir

Antar att dessa inte klockat väl? Snackar vi om riktiga Silicon Lottery-förluster?

Av Soir
Citat:

Peak performance highlights include: 416,197 IOPS in 4K read, 141,274 IOPS in 4K write, 3.8GB/s in 64K read, and 795MB/s in 64K write. In our VDI Clone, we saw 106,541 IOPS in boot, 37,268 IOPS in initial login, and 26,734 IOPS in Monday login.

Overall, these results were disappointing, as we were hoping to see a massive gain in performance over the previous generation (it performed pretty much on par with Gen3 SSDs we’ve reviewed).

Tyvärr verkar ju prestandan inte så där superbra för pengarna. De ligger alltså på över 2 SEK per GB, vilket är Samsungs Pro-område.

Av Soir

Det där är ändå en väldigt rimlig dator. Det är vissa komponenter som har gått helt åt helvete i pris, t.ex. 3080. Dessvärre vet jag inte om du kan få tag i ett 3080 nu-nu.

Av Soir
Skrivet av blade80:

Framtiden är här

Det är fantastiskt ändå tycker jag. Det här är jag sugen att prova på.

Samma! Sjukt bra att rulla ut detta nu innan CB2077.

Skrivet av ipac:

Stadia who?

Skrivet av Lanhead:

Stadia what?

Skrivet av cyprus:

Stadia växer rätt fint! Deras subreddit är uppe i nästan 86k prenumeranter, och fortsätter växa.

Av Soir
Skrivet av Dinoman:

och ägs numera av Nvidia.

Köpet är väl ändå inte ännu godkänt? Det slängs runt många anledningar och försök till att stoppa det.

Av Soir

"funkar bra med Visual studio"

Krav att det ska byggas via VS? Om ni klarar av att uppfylla samma krav på en Linuxmaskin så är det ju rätt jäkla smidigt att trycka koden mot en git rep, och köra en auto-builder på Linuxmaskinen som bygger det automagiskt åt er vid en bestämd trigger, t.ex. vid en master branch push.

Ovan är hur vi kör på jobbet. Byggmaskinerna är rejäla CPU- och minnesmonster med snabba Optane-SSD:er som tuggar igenom allt rätt friskt. Arbetet kan därför ske lätt på en laptop, medan bygget sker på servern.

Av Soir
Skrivet av Trullon:

Jag har en VTX-pump med reservoar jag tänkt sälja.
https://www.ekwb.com/shop/ek-quantum-kinetic-tbe-120-vtx-pwm-...

Skickat PM!

Av Soir

D5 pump + reservoar

Som rubriken lyder, någon som har en till försäljning?

Läs hela annonsen här

Av Soir
Skrivet av mgsrex:

Nice! När bokade du?

Skrev det tidigare i tråden!

Skrivet av Soir:

Order: 1/1
Hur: Online
Var: Webhallen
När: Juni 2019
Modell: Disc
Status: Inget nytt ännu

Av Soir

"Det du vill veta: Du kommer få till release (+ eventuell leveranstid)"

Yay!

Av Soir
Skrivet av 14ccKemiskt:

Hur i hela friden lyckas Apple, som gör så mycket andra saker, också matcha eller slå AMD och Intel vilka ju inte gör annat (nästan) än att bygga processorer?

x86 vs ARM

samt att Apple har sugit åt sig många ingenjörer från alla möjliga bolag, inklusive Intel och AMD, som har många år erfarenhet av att utveckla processorer och grafikkretsar.

Många unga ess och gamla legender som hamnat där.

Av Soir

Order: 1/1
Hur: Online
Var: Webhallen
När: Juni 2019
Modell: Disc
Status: Inget nytt ännu

Av Soir

9/10, hade fel på antalet spelare månaden då det släpptes

Av Soir
Skrivet av SCORPIUS:

Att det ska behövas en Ryzen 5000-processor för att låsa upp hela minneskapaciteten ser jag som ett misslyckande.

Efter många om och men så gav dom med sig så olika sync tekniker kan fungera med olika skärmar och kort.
Det var en stor barriär som revs där. Tacksamt för oss konsumenter.

Jag ogillar allt som håller tekniker inom ett företag.

...Va?

Det har att göra med hur man kommunicerar med minnet. Oavsett om du kör med NVIDIA eller AMD idag så finns denna begränsning. Det AMD har gjort med den nya generationen är att få bort den begränsningen, vilket leder till prestandalyft. Det är inget som är "nedlåst" mer än det varit i många år nu med PCIe-enheter som adresseras från processorn.