Inlägg

Inlägg som Soir har skrivit i forumet
Av Soir

Slant på skärmen, skriver från ett tåg

Råkade välja kemiskt ren aceton, men använder isopropanol

Av Soir
Skrivet av Beta:

Ajdå det var tråkigt att höra. Är det Ownits egna nät då? För det är ju mer ett problem med nätkonstruktionen än själva tjänsteleverantören. Vi har ca 900 anslutningar i vårat nät med 5 noder varav varje nod har upplänk på 10 Gbps. Upplänken som jag sitter på ligger på ca 2.5 Gbps belastning ner vid peak.

Stämmer! Ownit äger accessen.
Problemet jag har är inte med överbokning rent generellt, det är faktumet att en enda anslutning kan fylla hela länken för 23 andra abonnenter, så det finns i princip ingen chans någonsin att komma upp i 1 Gbps.

Det är däremot mycket mer "OK" att lägga hela området på 10 Gbps mot närmaste distributions-switch, och varje access-switch på den delade 10G-länken. På så sätt har man gjort överbokningen rätt, ingen ensam abonnent kan fylla för en massa andra.

Av Soir
Skrivet av Beta:

Har sagt upp mitt Bahnhof på grund av detta nu och beställt 1000/1000 med Ownit med leverans från 21 November. Kommer rapportera om det funkar bättre.

För mig som bor i Stockholm så vill jag bort från Ownit.

Vi sitter 24 abonnenter med upp till 1000/1000 vardera och delar en ensam 1000/1000 upplänk i access-switchen. Hela området är på drygt 100 hus.

Häftigt att se hur man åker mellan 400 och 700 Mbps under dygnets gång oavsett mätpunkt.

Av Soir
Skrivet av Dinoman:

Alla dessa strömmade tjänster.

Hur många är det som.egentligen använder dem utanför en testperiod eller så?

https://www.reddit.com/r/Stadia/

Har över 75 000 medlemmar, och är väldigt aktivt. I det stora hela så är reddit ändå en rätt liten sfär.

Google har inte pushat Stadia mycket ännu, antagligen för att de fortfarande lägger till funktioner och förbättrar upplevelsen här och där.

Det är förvånandsvärt många som klagar på Stadia utan att ens ha prövat det – vilket är gratis 😅 Spelen kostar som på vilken spelkonsol som helst.

Av Soir
Skrivet av Gainsgoblin:

För att dyker du inte upp så står dom med ett tomt rum och svårt att driva in pengarna.

Men det kan man ju säga om alla hotell, där betala på plats är utan tvekan den vanligaste policyn?

Kan inte hitta någonstans på deras sida att man måste betala i förskott

Av Soir
Skrivet av b-fire:

Vad säger hotels.com om det? Det är väl ändå där du bokat.

Deras kontaktväg för "other inquiries" är att ringa deras nummer, tänkte göra det nu under lunchen

Edit: Fick svar från Hotels.com, som sa att hotellet har gett dem sin policy som är att betalningen måste vara dem tillhanda senast 72h efter bokningen, men de har missat med att lägga ut det på sin sida

Suck, varför ens kräva att det ska vara betalt istället för att helt enkelt betala på plats?

Av Soir

Holiday Club med snedvridna krav på betalning?

Någon som har hyrt hotellboende hos Holiday Club (Åre) någon gång?

Bokade via Hotels.com, fick info om att vi ska pröjsa på plats, alltså helt normalt när man bokar hotell.

Idag får jag ett mail där Holiday Club vill att man betalar i förskott via deras webbsida annars avbokas vistelsen, senast idag.

Va? Hur fasen är detta rimligt?

Av Soir

Cirka 7 miljoner PPD med 3090

Av Soir
Skrivet av Calma:

Jag hade ett ärende till Norrtälje som jag passade på att ta i samma sväng så att hämta ut kortet i Bredden var ingen jätteomväg egentligen men däremot att börja klydda med sveavägen var det som förstörde mycket av min planering för dagen och att ens försöka hitta en parkering, suck. Dessutom samlade jag in pengar till något i min värld bra och en kund blev därutöver lycklig att kunna skippa den enorma kön (mot en kostnad). Hade ingen köpt kortet hade jag bara låtit den falla tillbaka till webhallen per automatik och gått till nästa kund. Inga konstigheter.

Jag köpte kortet till mig själv, men ändrade mig sedan och bestämde mig för att avvakta lite.

Man behöver inte alltid gå igenom livet och tänka att man ska göra vinst på allt. Ibland är det bara kul att gläjda andra och göra något bra samtidigt.

Men nu ska jag hitta på något annat så man inte fastnar här hela dagen. Tycker jag besvarat det mesta och tror inte det är helt lätt att förstå för vissa personer, sen om det beror på att vissa är unga och inte kör bil själva eller bara allmänt negligerar dåligt kundbemötande låter jag vara osagt.

Alla får ha sin åsikt och det är väl härligt.

Tycker inte du ska behöva försvara dig för något alls här.

Man kan helt ignorera övriga omständigheter för dig individuellt. Detta kan ha hänt dig, mig, eller någon annan. Jag håller helt enkelt inte med om hur Webhallen har hanterat det, och det är vad tråden bör handla om. Inte dig som individ, vad du har gjort eller tänkt göra under dagen, vad du har eller inte har lagt pengar på, vad du skulle eller inte skulle använda kortet till.

Av Soir
Skrivet av Xyborg:

Vänta lite nu, om jag läser dina länkade marknadsreferenser och förstår rätt. Du har alltså kört en "scalper/biljetthaj" och köpt ett kort bara för att kunna sälja vidare det samma dag till profit? När det sen uppstod lite strul så vill du alltså att Webhallen ska kompensera ditt besvär med i runda slängar 8-10 gånger deras marginal på kortet ifråga?

Även om jag nu missuppfattat situationen så verkar det mer än lovligt långsökt att tro att en 10 mila-tripp på något vis ledde till en helt förstörd söndag och på något sätt kvalificerar dig för en ersättning som vida överstiger den förtjänst webhallen eventuellt hade gjort på försäljningen från första början.

Vad spelar det för roll?
De som jobbar på Webhallen vet inte om det. Detta har att göra med deras bemötande och hur man hanterat situationen. Det har ö.h.t. inget med TS att göra i sig.

Att erbjuda ett presentkort på 500 SEK och helgbud hem till TS från Sveavägen är inte mycket att begära efter en sån tabbe. Det har heller inte med utgiften att göra. Det är HELT OK om det kostar Webhallen mer än deras marginal att behöva rätta till felet, eftersom ett sånt fel INTE ska ske så pass ofta att det påverkar deras resultat. I annat fall gör bolaget JÄTTEFEL i sin dagliga verksamhet.

Av Soir
Skrivet av Krippa75:

Nu är det ju omöjligt för oss andra att veta hur det konversationen i butiken gick till, men om du verkligen direkt satte taggarna utåt och började kräva saker kan jag förstå om butiken inte blev jättesugna på att göra precis allt de kunde för att lösa problemet på smidigast möjliga sätt.
Jag ber om ursäkt om jag har fel men det är så jag tolkar det du skrivit.

Jag är av den åsikten att man bör vara trevlig när man talar med personalen oavsett, men vare sig TS var trevlig eller otrevlig, krävde eller inte krävde, ska inte spela någon roll. Företaget bör göra fullständigt allt för att behålla varenda kund, och göra så mycket man kan för att kunden ska vara glad, även om man inte kan göra alla glada. Att be kunden åka in till stan för att hämta sitt kort, och erbjuda någon hundring extra efter "noggrann" undersökning för resan är oacceptabelt. Man har orsakat kunden onödiga besvär och satt planeringen för dagen ur spel. Att erbjuda minst 500 SEK rakt av och möjlighet att skicka kortet från Sveavägen hem till kunden med bud är det första man skulle ha gjort.

Skrivet av Trigger:

Problemet löste ju sig och du fick en fin liten sightseeing från Upplands Väsby till Sveavägen på en söndag. Kunde varit värre!

Att du tackade nej till skälig reseersättning på ett sådant sätt lägger ju tyvärr nivån ganska lågt...

Men... va?
Vet inte hur man ska ens kunna svara på det första, och det andra, absolut. Hur de räknade fram det, summan, och bemötandet – jag hade också tackat nej.

Skrivet av Wasp:

Jag tycker verkligen du bör ta dig i kragen och få lite perspektiv på saker och ting. Som du skriver så får jag intrycket av att din värld har gått under.

Visst kan kompensationen ha vart lite högre men samtidigt kan du också ha ringt webbis och dubbelkollat med dom. Sitt ner i båten och ta det lugnt. Du kommer komma över det

Men hörni, va? Ni försvarar dåligt bemötande, och står upp för ett företag ni inte har något ansvar för. Service i Sverige, rent generellt är kasst. Vi och ni gör inte saken bättre av att försvara något annat än utmärkt bemötande. Samtliga företag som arbetar med någon form av service bör sträva efter att alltid göra det lilla extra när något går snett, i annat fall riskerar vi att det glider neråt, som det tydligen har gjort i detta fall.

Av Soir
Skrivet av Calma:

Det stämmer och jag försökte hitta uppgifter för att kunna ringa till deras butik i Bredden just för att bekräfta att kortet verkligen fanns, speciellt då två personer var involverade i köpet men det enda nummer jag hittade ledde mig till en central som sa typ "Öppet helgfria vardagar" osv så vad jag lyckades hitta så gick det inte att ringa butiken men jag kan ha letat för dåligt eller missat något. (Visa gärna om det går att nå en viss butik på helg och hur man gör så man vet för framtiden)

Det här förstår jag absolut.

Rent generellt, Sveriges hanterande av telefonsamtal är höjden av idioti, var man än vänder sig. Nu ska vi inte dra in vården men där är ett perfekt exempel (jag vet att de är överarbetade och underbetalda, vilket är en stor del av problemet, men så länge folk accepterar detta så blir det ingen förbättring).

Sjukt oacceptabelt att vi är så otroligt icke-serviceorienterade i Sverige. Våra företag måste fan få känna på vad det innebär att tappa kunder om man inte är fullständigt utmärkt mot dem.

Jag må inte gilla hur ett viss enormt företag har etablerat sig här i Sverige med de fördelarna som man har givit dem, men jag hoppas verkligen att de tänder en rejäl brasa under våra återförsäljare.

Av Soir

Servrarna har jag dessvärre inget behov av, men UPS:en är intressant! Något riktpris?

Bor nere i Stockholm

Av Soir

Jag har det via Windows Store, något av deras game pass, om det nu heter Xbox Game Pass Ultimate?

Blir nog att spela ikväll!

Av Soir
Skrivet av AMD73:

Var glad för det. Jag har haft mer kul när jag haft njursten en då jag tvingade mig igenom dessa filmer. Då har
jag ändå tex läst Sagan om Isfolket och det är 47 böcker. Dessa filmer ligger högt upp i toppen av filmer som
det sämsta jag någonsin sätt. Men alltid intressant med tekniken så är så klart för dessa filmer kommer i högre
teknisk kvalitet.

Det här är första gången i hela mitt liv jag läst eller hört någon tycka detta, men smaken är som baken!

Av Soir
Skrivet av Lodisen:

Först och främst drar kortet 360W vilket höjde min CPU-temp med 15C under load vilket har sänkt boosten med 100 Mhz.
Installerade bättre chassifläktar för jag visste att det skulle bli mycket värme, men det hjälpte knappt.

Ha i åtanke att det finns en god chans att din processor får arbeta hårdare med ditt 3080 än ditt 5700XT, vilket leder till högre temp. Det är inte helt enkelt så att kortet är orsaken till varmare CPU p.g.a. värmeutvecklingen.

De flesta chassin idag med vettiga chassifläktar byter ut all luft inne i chassit många gånger per minut.

Av Soir

Jag kör med följande:
99 SEK för 1 liter
https://www.ditecshop.se/product/ipa-100

Av Soir
Skrivet av izcho:

Då har jag gjort affär med @grillan79 om pump och alla nickel-fittings/adaptrar.

@soir @sulios rad och res finns ju kvar om ni är intresserade.

Tyvärr inte, pumpen var mest av intresse. Tack ändå!

Av Soir
Skrivet av talonmas:

Vilken typ av uppgift hanterar denna bättre än klassisk CPU/gpu? Står att 125 klassiska processorer skulle krävas för att göra samma beräkningar. Då antar jag att det är ett nischat område?

Och vad sjutton är specint och tops för nåt

Det viktiga för detta är möjligheten att lägga till korten i mindre enheter som inte kräver mycket CPU-kraft eftersom data inte behöver skyfflas lika mycket över PCIe upp till systemets RAM.

Fördelen är dessutom att man kan ha 200 Gbps, eller t.o.m. 400 Gbps ut till ett kort, trots att man endast har kanske PCIe 4.0 8x eller mindre i slotten där den sitter, eftersom trafiken kan stanna på kortet.

Det går således att ta in en massa data, utföra en del analys, och skicka vidare. Ett typexempel är övervakning från kameror för t.ex. analys av automatiserat lagerarbete som sköts av maskiner.

DPU ("SmartNIC") är väldigt användbara i datacenter då man kan få ett sånt kort att presentera sig som vad som helst mot servern, t.ex. NVMe-lagring, trots att servern inte har någon lagring. Dessutom manageras ett sånt kort via ett helt separat nätverk som servern inte har access till. Man kan då sätta en kund på servern och ge dem tillgång till hur mycket lagring som än behövs, samt se till att de endast kan nå sitt nätverk. Det går därefter att utöka deras access till andra nätverk utan att de behöver göra något annat på sin server.

Av Soir
Skrivet av izcho:

ok, ja eller säg vad du tänkt dig så får vi se hur det utvecklar sig

1400 för pump, radiator, och reservoar, vilket matchar efterfrågat bud, dessvärre är det mitt sista bud