Inlägg

Inlägg som KTL har skrivit i forumet
Av KTL
Skrivet av LPG:

Vill bara dela med mig av detta.

Lite en storm i ett vattenglas alltså

Av KTL
Skrivet av bimbim:

Är det bara jag som känner att om man inte engagerar sig ytterst så är det nästan omöjligt att hänga med i Intels alla lanseringar och varianter? Antal nm hit och dit och Finland har ju färre sjöar än Intel.

Det här. Jag har inte en susning jag heller om vad som är vad från Intels produktstall längre. Deras roadmap måste se ut som ett snegrott släktträd just nu.

Av KTL

Trodde aldrig jag skulle få se detta ske. Helt fantastiskt!

Av KTL
Skrivet av Ureet:

De tror att de kommer komma ikapp innan spelet släpps:
https://uploadvr.com/valve-index-stock-to-return-before-alyx/

Hoppas! Jag sitter på mailing-listan så får vi se när det plingar till.

Av KTL

Jag är inte lika negativ till VR som en del. På stora fester nyår, midsommar m.m. där både vänner och familj samlas har otaliga VR spel och en gnutta förfriskning lett till otaliga roliga stunder genom åren. Det är värt investeringen nu för min del

På tal om det, FYLL PÅ INDEX-LAGREN NU VALVE! Pengarna ligger i plånboken för hela kittet redan Vilket som är bästa reservalternative läser jag ännu på om.

Av KTL
Skrivet av dibban:

Har alltid kört med vanligt "inbyggt" Windows-konto i mina W10-maskiner, det tar ungefär 2 nanosekunder att sätta upp....

https://www.howtogeek.com/442609/confirmed-windows-10-setup-n...
De jobbar då inte för att göra detta lättare i framtiden.

Av KTL

Vila i frid typ. Det är fortfarande bästa windows för win 10 är "account required bloatware edition". Vad mög man måste fixa på det. Ta bort Windows store, alla skitappar, trixa sig genom installationen för att slippa skapa online-konto m.m. m.m. Windows 10 har åratal kvar innan det blir lika användarvänligt som Win 7. Men det är tveksamt om det blir det.

Realist som jag är så är alla datorer på Win 10 nu. Men det är en fight varje gång de skickar ut en ny stor uppdatering.

Av KTL
Skrivet av Naki:

Utan att veta allt för mycket om detaljerna ännu så känns det lie som att Sonos vill få bort uppmärksamheten från vad som hände när folk ville 'återvinna' deras högtalare.

https://www.bbc.com/news/technology-50948868

Ja det här är en soppa de orsakat men själva står och trampar i. Jag tror de kommer revidera sitt sätt tekniskt men fortsätta med andra metoder för att sälja fler produkter. Lite spontant känns Sonos som ett bolag med i grunden OK produkter som växt lite för fort nu.

Av KTL
Skrivet av Feeku:

Google bryr sig inte mycket om patent, de är ju ett kina i miniatyr. Massövervakning i global skala. Genom dominans inom webbläsare, mobila operativ system, email, trackers, reklam, etc kan de samla in ofantliga mängder data. Skulle man blockera googles domän går många hemsidor sönder pga Google's ReCaptcha. Den öppna webben är nu Google Webben.

Allt detta för att kunna övervaka, profilera och manipulera beteenden hos folkgrupper. Låter det inte som Kinas social credit system? Men for profit. "Jaså, har du precis sprungit klart 10km? Ska du inte köpa ett par nya joggingskor nu när din kropp är full av endorfiner och du är extra mottaglig?" eller att de som sökt på sjukdomar aldrig kommer att se en annons för sjukförsäkringar i sina liv.

AirBnb patenterade precis en algorithm för att avgöra hur dåliga, narcissistiska eller psykopatiska deras användare är genom att skanna av sociala medier. Vi går mot en framtid där vi poängsätts utifrån våra digitala såväl analoga beteenden och åsikter, och detta kommer att avgöra huruvida vi är bra eller dåliga kunder och således avgöra vilka tjänster och möjligheter vi blir erbjudna.

#dystopi #kina

Lite mindre dystopiskt har jag länge föreställt mig att människan online om 30-40 år har ett ID i det moln som är internet som man väljer att ansluta det man har nytta/är intresserad av. Men att du också är i kontroll av ditt ID. Fotnot: Är vida medveten om att det är en naiv men inte omöjligt tankeställning

Av KTL

Finns bara en titel. Så mycket som man panga och skratta med 3 goda vänner i det spelet. Borderlands 2 ohotad vinnare.

Av KTL
Skrivet av Implor:

som jag förstår det är det bara krav för deras social app.

Jag hoppas det för pris/utrustning så bedömer jag ändå Rift S som det bättre valet av dem alla.

Av KTL

Mycket bra info här. Har inte sett hela tested-klippet ännu men bra sammanfattat om olika headsets. Index hade varit nice men jäklar vilken kostnad. Lutat mycket åt en Rift S men tvek då facebook verkar vilja ställa till det med kontokrav framöver.

Av KTL

Bra med fotnoten där. Men det är ändå en dysfunktionell grej som måste bort.

Av KTL

Man kan ha många tankar om det här men det första som slår mig är väl att Kina på sikt bromsar in, hamnar på efterkälken till resten av världen går framåt med teknik? För på så kort tid, hur bra konkurrerande egentillverkade CPU:er m.m. kan de skapa? Ska medge att jag inte känner till alla inhemska grejer Kina redan tillverkar.

Av KTL

Hela konceptet hade inte ett enda dragplåster. När Gaben kom ut och höll den här lilla presentationen (CES 16?) med alla datorbyggare runt sig fanns bara en fråga i mitt huvud. Var är den stora dragaren? En dator är inget man impulsköper, i de flesta fall. Men hade en Steam-OS dator kommit med Portal 3, L4D 3 eller t.o.m. HL3 så hade det garanterat hjälpt plattformen.

Nu när ett nytt kapitel i Half-Life sagan bundlas med deras Index headset så får man väl ändå säga att de fattat detta till vis del.

Av KTL

Att VR redan "överlevt" en initial inkörningsperiod tyckte jag redan var imponerande. Men om nu Valve faktiskt lyckas leverera en titel som även säljer tekniken så är det bra jobbat av dem och riktigt intressant för VR.

Men jag är tvek, de lämnade verkligen sin franchise i sticket känns det som.

Av KTL

WP hade inte lyckats trotts det. Det hemska gränssnittet gick endast hem hos en smal skara "geeks" som ville ha nått annat än Android och iOS och hos folk som inte behövde mer än en "doro-telefon". Resten av världen brydde sig inte tyvärr. Motorola-exemplet han talar om har jag svår att se hur det skulle givit dem en critical mass av användare för Motrola gick väl inte så bra vad de än hittade på runt de åren och såldes kors och tvärs.

Så hönan och ägget situationen förbättrade sig aldrig oavsett om det var Windows phone eller Windows 10 mobile. För få blev nyfikna på det hur de än försökte och marknadsförde, det är den bistra verkligheten.

Av KTL

9/10. En del av dem där var länge sen man såg

Av KTL

Yeah sure google

Av KTL
Skrivet av Oliver91:

Oj, har inte haft några problem än med min ryzen 7 3700x mer än en bluescreen första dagen efter jag byggt ihop riggen efter det har det varit 100% stabilt men kommer givetivs uppdatera om det ger mer prestanda

Samma! Men utan blåskärmen XD Vet att det finns ett nyare BIOS ute redan men har avvaktat lite utifall det varit nån bugg som skulle dyka upp. Men november kommer fort så kan lika gärna vänta till den här uppdateringen nu