Inlägg

Inlägg som KTL har skrivit i forumet
Av KTL

Hexus.net skrev om någon HP-pryl med Ryzen 5, läcka såklart. Men grafiken presterade strax under Nvidia MX150 så det var inte mycket det. Men fortfarande, Ryzen på laptops, gief! Har världens feta blå backlight rand på skärmen till nuvarande laptopen så jag går i tankarna på en ny framöver.

Av KTL
Skrivet av Henrik11:

Jag förstår att du inte gillar SVT, men du antydde att förändringen skulle minska oberoendet. Den nya förändringen ger inte politikerna någon ytterligare kontroll över SVT än vad de har idag.

Det blir bara än lättare för dem att göra det istället för att ha en låtsasorganisation mellan dem och kanalerna. Min huvudpoäng kvarstår, det är förlegat och vi bör jobba för att få bort det för gott.

Av KTL
Skrivet av Henrik11:

Hur menar du att SVT blir mer politiskt styrt nu, jämfört med tidigare? Regeringen har samma möjlighet att justera avgiften när/om förslaget träder i kraft, som de har idag.

Många naiva drömmare här och på andra håll har länge använt argumentet att Radiotjänst/SVT/SR var mer fristående och därför mer oberoende förr. Det argumentet faller totalt platt med den här förändringen. Det är som jag nämnt enbart ett PR-mässigt svepskäl att det är en "separat del på skattesedeln".

Att jag själv aldrig någonsin trott på konceptet är väl inget nytt heller. Det är en relik från förra millenniet.

Av KTL
Skrivet av Svantesson666:

Den är alltså 100 % statligt ägd precis som tidigare. Hur detta kvar bli "mer statligt ägd" är jag för dum för att förstå.

Vill du inte ha statligt ägd media är du välkommen att bilda eget parti eller driva frågan i ett redan existerande parti. Att driva frågan här på SweC är garanterat mest slöseri med energi.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag är en av dem som otaliga gånger påpekat att alla som inte vill ha det ska gå ut och säga det till sina politiker. Först när de märker av att det finns en motvilja börjar de tänka. Slöseri med energi i så fall? Give me a break.

Av KTL
Skrivet av Svantesson666:

SVT har ändrat rätt mycket i sin tablå och sändningar senaste tiden pga Nordkorea alltså?
Snälla moderatorer, ta bort sådana fullständigt meningslösa kommentarer. Kan bli svårt förstås då den här tråden redan börjar bli full av dem som inte kommenterar sakfrågan det minsta.

Skickades från m.sweclockers.com

Du verkar ha svårt att förstå att SVT/SR idag är ett problem och absolut hör till sakfrågan. Dem som gnatar "Extremvänster/kommunism" är inte pålästa men benar man ut det till punkten att det nu verkligen är statligt ägd media så ska det ifrågasättas i allra högsta grad. Oavsett vilken färg som råkar ha majoritet i riksdagen vid vilken tidpunkt. Du är fruktansvärt blåögd om du tror att det är oberoende public service du försvarar när den här förändringen går igenom.

Jag tänker då skälla ut varje politiker jag ser under valåret på stan nu. För att alla partier står bakom att skapa en än mer statligt ägt media är tamefan skamligt. "Men det är en separat skatt från budget", det är en PR-ursäkt för att få igenom det. Min åsikt är att det i dagens medievärld borde knoppats av så det fått sköta sig självt eller lagts ner för länge sedan. Så som det är nu, det är och har alltid varit ett rent skämt.

Av KTL
Skrivet av Svantesson666:

Ja den var politiskt oberoende, vilket tanken är att den fortsatt ska vara, men SVT var definitivt statligt även tidigare.
Finns rätt mycket i vårt samhälle som är statligt ägt fast politiskt oberoende.

Skickades från m.sweclockers.com

Om man är en drömmare ja. SVT/SR lutar sig åt handen som matar dem vilket nu än mer blir staten. Tiden då detta var oberoende media var någon gång på 70-talet och sen dess har folk kramat efter en fantasi. Mitt råd är att alla med en gång programmerar bort SVT/SR ur radio och TV och raderar deras app-tjänster.

Av KTL
Skrivet av Svantesson666:

Vem menar du ägde den tidigare?

Skickades från m.sweclockers.com

Idén var ju att det var fristående i och med avgiften som rånartjänst drev in och använde till Public Service. Så är inte fallet när det här gått igenom.

Av KTL

Folk kan sluta kalla Svensk Public Service för oberoende media nu i alla fall. För nu ägs skiten av staten.

Av KTL

Vad tiden flugit. I övrigt vet jag inte vad man ska säga om Valve idag. De har att bevisa om de är en kreativ och bra spelstudio fortfarande. Portal 2 är ju från 2011 och sen dess har de i praktiken bara uppdaterat gamla alster.

Av KTL
Skrivet av Dravond:

Det enda som är bra med att Microsoft ger upp här är att det nu är säker spik i kistan och nu finns i stort sett ingen anledning att köpa WP/W10M (även om de senaste 2 åren har varit väldigt svårt att rekommendera alls)

Men jag förstår inte allt "äntligen" och "bra" i den här tråden, mycket var dåligt med WP men det man hör oftast är "för få appar" och "fult", det senare är rent objektivt då jag tyckte det var snyggt och smidigt... Men annars var det en hel del som var bra som webbläsarens adressrad var längst ner så man inte behövde flyta hela handen för att skriva in en ny webbsida, jag tyckte live tiles är snyggare än android widgets mm...

Och ett duopoly med alternativen mellan Google (du är produkten) och apple (du skall älska allt vi gör) är inte så super attraktivt även om Microsoft börjar luta mot "du är produkten" så var det även lite innovation och annorlunda mot "google/(+deras oems) hittar på en funktion, apple kopierar och förbättrar, google implementerar liknande"... Och hur fan kan man tycka om googles jävla idioti när det kommer till att byta ut meddelande appen... vad heter den senaste Alo?

Men som sagt det var mer "när" än "om/kan" senaste åren... Avsaknaden av appar, inkonsistenta uppdateringar/inkompatibilitet mellan wp7/8/10m, ingen konsekvent uppdatering av hårdvara... Och Satya Nadella verkar hata allt som heter konsument och kör ner "molnet" och allt ska vara beta mjukvara, men Micrsoft och deras aktie ägare tjänar mer på det så jag förstår varför

"Börjar luta"? Är det något som står klart efter allt skräp i Windows 10 så är det att detta är deras enda sätt att tjäna pengar på Windows idag. Vilket ju medför en hel del huvudvärk för oss alla.

Av KTL

Inte det minsta oväntat. Jag vet att det finns många fans av det här just här på Sweclockers. Men på det stora hela, redan från starten, det hade precis 0 chans att ta sig på konsumentmarknaden och skälen var många. Icke tilltalande design, överflöd av information (folk kollar i regel en grej i taget, det blir overload med blinkande fyrkanter överallt), alla senare förvirrande hopp (WP 7, WP 8, W10 mobile) osv.

Själv så ser jag det här också som en dödsstöt för deras appar på desktop/laptop. Nu finns rejält mindre incitament för dem. Den stora idén var ju "convergence" och samma basala app överallt. Det sket sig.

Av KTL

Jag ser verkligen inte hur den här blir en storsäljare. Men det kanske inte Google räknar med heller. Den är väldigt dyr i förhållande till vad Chrome OS erbjuder. Mobilappar uppskalade på en datorskärm är knappast en dragare heller.

Av KTL
Skrivet av Bloodstainer:

Alltså jag förstår inte riktigt detta. Toshiba konkar inte, så de har ju pengar kvar, varför kan de inte hålla Minnestillverkningen uppe? Det måste ju finnas pengar i den businessen, med tanke på DRAM och NAND kris världen om så känns det fel att ett företag inte skulle kunna tjäna på detta.

Det finns pengar i den verksamheten över tid ja. Men så långt som jag satt mig in i det har Toshibas/Westinghouse's kärnkraftsverksamhet har gått i rena facktermer käpprätt åt helvete på grund av revisionsskandaler och lite till. Bolaget har skulder till div. stora fordringsägare att betala och för tillfället tom plånbok. De har inget val utan måste ha in pengar.

Av KTL
Skrivet av Bloodstainer:

Men varför? Det.. folk har väl mobiler år 2017 med teknik för att spela musik i hörlurar?

Jag vet bara att de tillverkas och säljs. Jag har inte den blekaste aning om var och till vilken målgrupp.

Av KTL
Skrivet av rallyreavan91:

Eh läste jag rätt?

De säljs fortfarande varianter av dessa, tro det eller ej. Men jag skulle gissa att det inte blir så många år till.

Av KTL

Av kommentarerna att döma här och på andra ställen så är Microsofts XBOX-emulator fortfarande långt efter i princip allt annat. Fortfarande ett bloatware att rekommendera folk att avinstallera med andra ord. Undermåliga appar kan aldrig ersätta program hur mycket de än försöker.

Av KTL
Skrivet av mrpijey:

@KTL: Du måste ju vara otroligt naiv om du tror att denna skatten kommer försvinna... det är oerhört lätt att lägga på ytterligare en skatt på oss redan högst beskattade folk, men det är oerhört svårt att ta bort den då politikerna inte ödslar någon tid på att hitta på nya sätt att stjäla pengar från oss... när politikerna väl sett hur mycket pengar detta drar in till staten så att de kan fortsätta finansiera folkutbytet så kommer de ju knappast ta bort den inkomstkällan. Speciellt inte när det gäller statens television som är deras främsta propagandaorgan. Och nu kan folk inte välja bort det utan alla måste betala oavsett. Och nej, TV är inte en samhällsfunktion. På 80-talet ja, men inte idag med Internet och andra leverantörer.

Nädu, den skatten kommer vara kvar, och de kommer säkert hitta en ursäkt för att höja den tids nog också. Jag har inte ägt en TV på 15 år, inte tittat på eländet sedan antennuttaget pajade för 15 år sedan och har inte saknat det en enda dag. Bara skräp, vinklade nyheter och en massa fjantiga "nöjes"-program... Nyheter kan jag ta in från 30 olika andra ställen, och nöjet betalar jag från valfri leverantör som levererar det jag vill ha.

Det är bara politikerna som vill ha kvar TV för att det är en bra kanal att få ut deras budskap, ingen annan.

Kanske jag är. Men jag håller med dig i övrigt och jag tänker ändå säga min mening när jag får chansen till dem som faktiskt ska ta emot och höra den.

Av KTL
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Ptja, nu är det ju 100% av riksdagen som "stryker dem medhårs" som du uttrycker det. Allt från höger till vänster.

Och vad säger att det varar för evigt? Man kan börja mata på någonstans ifrån att folk är trött på det här sen får tiden avgöra om det hade effekt eller inte.

Av KTL

Allihopa!

Vi kan sitta här och knyta näven och vara förbannade på att dårskap som SVT/SR får fortsätta att existera eller inte eller så kan vi börja påverka från rötterna. Vi går in i ett valår, varenda gång ni nu stöter på politiker på stan som vill svamla, tala om för dem i klartext och utan frustration att det här är fel! Jag kommer i alla fall göra det. Oavsett färg på politikern som raggar.

Efter internets intåg i samhället och en uppsjö av media blev tillgänglig så har SVT/SR spelat ut sin roll totalt. Riktigt röda naiva personer kommer hävda att det är tvärt om men nej. SVT/SR skulle kunna kalla jorden för platt och sedan granskar alla annan media detta och konstaterar bullshit. Min poäng? Att förlita sig på uttalandet om att det skulle vara helt fri media är vansinne. Det är en organisation som alla andra, de anställda kommer vända kappan efter den hand som stryker dem mest medhårs politiskt. För det är den som betalar lönen i slutändan hur många floskler man försöker gömma det bakom.

Det är här en mångfald av media är styrkan. Att förlita sig på några få källor idag räcker inte, vare sig vi vill eller ej så är det nödvändigt att läsa information från många källor, inklusive dem vi kan kalla dåliga personligen. Granskar dem alla varandra är det ännu svårare för dem att fara runt med bullshit.

"Men vi får massa serier och dokumentärer också". Jaha och det har du inte on demand på flera andra håll än du har fingrar att räkna på? Och dessa gör oftast det jobbet bättre. SVT/SR's egna produktioner håller ingen nivå ovan detta. Förutom nyheter vilket jag kan se som en källa bland flera som jag nämnt så är allt annat de gör fullständigt redundant.

Av KTL

Musik som får en att känna? Tveklöst blir det första jag tänker på ett helt album. bt - This Binary Universe. En "low key release" han gjorde och lite svår att hitta idag. Finns inte på spotify eller itunes än idag vad jag vet men det är ett helt fantastiskt konceptalbum som med video också förtäljer berättelser. Känner bara spänning och glädje av den här plattan.