Inlägg

Inlägg som KTL har skrivit i forumet
Av KTL
Skrivet av fermia:

Store går faktiskt att avinstallera med ett enkelt kommando i powershell inget du behöver egentligen..Reklamen i explorer har jag aldrig sett..Kör Pro

Get-AppxPackage *windowsstore* | Remove-AppxPackage

https://arstechnica.com/information-technology/2017/03/micros...
Att som en del gör förneka att den här reklamen finns bara för att man själv inte sett den förändrar inte faktumet att det finns. Varför du (och några andra som låtsas som om solen skiner i regnet) här i Skandinavien främst inte sett det ännu vet jag inte. Om nu "pro" versionen slipper det, bra tips till alla!

Av KTL
Skrivet av Cenorida:

Som jag tolkar den nya nyheten, så får man ju faktiskt möjligheten att stänga av insamlingen av data. Förstår inte hur man kan vara kritisk mot detta.

Skrivet av xcluzive:

Jag tror nog att W7 samlar in bra mycket mer än W10, bara att det inte går att stänga av på samma sätt där jämfört med W10.

Om jag förstår nyheten rätt så kommer det alltså gå att stänga av helt iom Creators Update?

"Ändringarna implementeras i och med Creators Update, vilken även ska ge användare mer kontroll över informationen som samlas in. Denna ska lägga till fler sekretessinställningar i operativsystemet, där användarna bland annat kan ta bort sådant som samlats in om dem."

Väl medveten. Men Microsoft själva verkar inte gömma att det kvittar. De tar inte bort annonser och data samlande, de gör bara resultatet av det mindre "relevant".

http://hexus.net/media/uploaded/2017/4/4d9dfa9f-69ec-4378-9688-8...

Av KTL
Skrivet av Klena:

Accepterar är väl att ta i..

Det jag stör mig mest på är att de samlar data från våra källor för att sedan slänga en massa reklam på oss, trots man betalar för att använda deras operativsystem.

Och det är räcker för min del till att vara fortsatt kritisk mot 10:an. Som jag sa till Tvelander, vi behöver inte mer av detta över huvud taget i det digitala livet utan mindre. Att hoppa på en "band wagon" andra aktörer redan gör och skruva upp den en nivå var inget Windows behövde.

Av KTL
Skrivet av tvelander:

Tveksamt att dom tar in mer "ej ok info" med 10an än 7an

Per default finns en inbyggd app-store i 10:an vars koncept är samma som övriga, samla data, sälja den, erbjuda förslag. Så jo, det är mer. Och det är helt överflödigt. För att inte tala om reklamen i explorer. Det är mer i 10:an än 7:an och som helhet behövs mindre av detta överallt, inte mer.

Av KTL
Skrivet av Klena:

Nej..ni med Windows 7, detta är inget nytt..MS spionerar på er också.

Och ni verkar bisarrt accepterande till att de samlar in ännu mer på er med 10:an.

Av KTL
Skrivet av Yomster:

Du ska nog läsa på vad som egentligen hände där med vetot.
Det Obama stoppade med sitt veto var den trade-ban som Apple fick, inte patentstriden i sig.

Thank you!

Av KTL

Kan inte påstå att det är oväntat med tanke på stegen de tagit med sina egna processorer. Men det lär ju komma en cirkus av stämningar och motstämningar framöver. Guess thats a form of entertainment to...

Av KTL

Jag testade demot på första spelet på x-låda 360 och gillade det. Men jag har fallit så bort från TV-spel så att uppföljaren kommer till PC är för mig en glad nyhet!

Av KTL
Skrivet av Dawlight:

Har inget emot en premiumkostnad här. Är inställd på att få god marginal för 90 FPS i VR, och 60 FPS i The Witcher 3 med Ultra-inställningar. Har inte gått och blivit frälst på varken 4k eller högre refresh rate på skärmar. Vore kanske kul att kolla in det vid senare tillfälle, och vara hyfsat säker med det kortet man har då.

Haha! Din beskrivning låter som ett vittnesmål från en TV-shop-reklam. Men jag kan bara instämma på det sistnämnda, vilket är varför jag lyckades spela tills jag tröttnade på bara side quests.

Gotcha Hög refreshrate kan jag personligen inte vara utan idag, så jäkla nice! Men om du kanske som max rör dig mot en 2K skärm i framtiden med 60Hz och VR spel så kommer ett 1080 göra allt du ber om för ett tag framöver. Finns alltid mycket runt hörnet som en del nämner men hittar du en bra deal någonstans kan det inte bli fel med ett köp i så fall IMO.

Av KTL

Spontant så anser jag 1070 det mer prisvärda, kostnad i förhållande till pris sett mellan de två. 1080 har blivit billigare men det är ändå lite premiumkostnad på den att vara bland "topp tre" högpresterande korten (1080, 1080Ti, Titan Pascal) men har man en hög hz skärm och övriga komponenter är relativt "up to date" så kan det vara värt det. Gick själv från 970 till ett 1080 och det är inte mycket som datorn inte orkar nu i 144hz.

Av KTL

Det var ändå en rätt OK bump i prestanda oavsett vilket test man sökte sig fram till. Mycket lovande!

Av KTL

Även om THX (som Razer äger) varit inne och joxat på datorn, hur stor roll kan det här egentligen göra? Speciellt på högtalare. Laptophögtalare är just det, laptophögtalare. Sen priset på de datorerna, visst, det är högpresterande komponenter men snacka om nischad målgrupp som lägger 43k på en laptop.

Av KTL

FireFox. Även om det i allmänhet är en seg webbläsare numera. Det finns features i FF som jag även med plugins på andra inte vill vara utan. Jag kommer inte ihåg vad uppdateringen kallas men det ska vara någon total rewrite av det mesta i FF för att snabba upp den och bättra på stabiliteten. Vi får väl se om och när det sker.

Av KTL
Skrivet av Ozzed:

Din fråga, om jag uppfattade det rätt var "Du vill alltså på riktig, trotts att det är kontroversiellt/dåligt ansett från alla parter, ha detta i en dators operativsystem?"

Trotts att den är full av felslut, retoriska fulknep, ledande, och innehåller påståenden du inte kan bevisa, så tycker jag att jag på ett uttömmande sätt svarade på den.

Du vill ha reklam spyware i windows, got it. Då vet vi var du står.

Av KTL
Skrivet av Ozzed:

genuint dåligt behöver det inte vara, det beror ju på vad man anser det vara värt. "There's no such thing as a free lunch"... Om man inte kör någon lämplig linuxdist med fokus på integritet då, vilket folk borde göra om de tycker att det är så farligt med riktad reklam och anonymiserad telemetridata.

Du undvek frågan. Men det kvittar nog, inget du säger har betydelse eller är till hjälp med problemen folk diskuterar.

Av KTL
Skrivet av Ozzed:

Det argumentet förstår jag helt enkelt inte. Google, Facebook och så gott som varenda större tjänst gör det redan, men när Microsoft gör samma sak med samma syften så blir det ett liv om det? Jag får inte ihop det. Vore kanske logiskt om det var så att det var Microsoft man hatade och inte hanteringen av data, men nu påstår ju alla att det handlar om hur deras data hanteras, så då förstår jag inte vad det är att bli upprörd över, när detta redan är ett välkänt och inte alls nytt fenomen.

Dessutom söker väl de flesta varken på Duckduckgo eller Bing utan Google, och Google är som sagt inte heller oskyldiga till de kritiserade metoderna som folk tydligen är helt OK med, bara det inte är Microsoft som gör det.

Oavsett vem som gör det, så har jag inget alls emot att mina avpersonifierade surfvanor säljs vidare i syfte att förbättra en produkt eller rikta reklamen bättre. Måste man stå ut med reklam kan den lika gärna få vara relevant.

Du vill alltså på riktig, trotts att det är kontroversiellt/dåligt ansett från alla parter, ha detta i en dators operativsystem?! Inte konstigt ingen tar dig seriöst längre. Microsoft hade all chans i världen att tjäna good will genom att kalla Windows säkert från datatracking och jobba därefter. Istället agerar de värre än resten av konkurrensen kombinerat. Det är och kommer aldrig vara acceptabelt, det ska kritiseras och förhoppningsvis börjar även myndigheter gräva i det i framtiden.

Konkurrenterna går av och till heller inte fria från denna kritik, som det ska vara. Det är ingen som går emot bara Microsoft här, de var bara en safe haven från den här monetära metoden förr och nu är de inte de längre.

Du förstår alltså inte att folk inte vill ha något genuint dåligt i sina datorer. Det i sig är fascinerande faktiskt.

Av KTL
Skrivet av Nautilus011:

@Zarkov2: folk säger det. Jag är skeptisk till det. Hemma och på jobbet sköter jag om ca 10 datorer med Win10 home x64. Aldrig någonsin har någon av dessa startat om sig under drift. Uppdateringar laddas ner under drift, för att sedan uppdatera sig vid omstart/avstängning. Har inte ändrat på något för att få det så.

Laptopen stod bredvid med chatt igång samtidigt som jag spela på den stationära. Den dilla om att starta om sig om uppdateringar vid specifikt klockslag så jag lät den uppdatera sig direkt, höll ju inte på med något viktigt. Sen när den var klar hände ingenting på drygt en timma tills den startade om sig och kör uppdateringar igen (WTF?). Är inte det spontan omstart så säg? Det händer, och det är skit när det händer utan att vi något kan göra. Att förneka det hjälper ingen.

Av KTL

En del av skälen de här kunderna har är lite bevis på att datorkunskapen inte är den bästa hos de målsökande. Men att Microsoft dras till rätten för alla tvångsuppdateringar som pajat en och annan dator det är inte mer än rätt. Svepskälen en del mindre kloka här kommer med förändrar inte att var fundamentalt fel gjort av Microsoft så som de skickade ut Win 10, speciellt inte att göra X till acceptera.

Av KTL

Mest trist för dem som blir av med jobbet, men tiderna har förändrats vad gäller spelkonsumtionen, det är de nog väldigt varse om också. Inte det enda exemplet som förändrats av det här skälet de senaste åren. Hemmakväll är ju bara godisbutiker idag, det som finns kvar av den kedjan.

Av KTL
Skrivet av Ozzed:

Ja, jag röstar, men det har väl inte med detta att göra? Du har hoppat på en konspirationsteori-band wagon och medans då susar fram på den så tvingar du dig själv till en sämre användarupplevelse "för att varna för Microsofts plan"?

Jag kan ju säga att jag personligen tror inte alls att Microsoft försöker slakta W32 till förmån för UWP, utan ihärdigheten grundar sig snarare i att de såklart vill kunna sälja våra surfvanor och annat till annonsörer för bättre riktad reklam. Det kan man såklart också tycka är skit, men då skulle man ha dragit öronen åt sig långt långt tidigare, det går inte ihop att hålla käften medans man tar den i tvåan av Facebook, Google, och fan och hans Moster, men så fort Microsoft gör samma sak så skriker man. Det är hyckleri, dubbelmoral, och kontraproduktivt.

Men visst, sover du bättre om natten om du använder Windows 7 så gör det. Det är bara det att det här kommer gå så långt att enda sättet att undkomma Microsofts affärsstrategi är att ta sin Windowsburk helt offline, och som samhället ser ut idag så blir det ju en väldigt torr upplevelse.

De gör precis allt för att folk enbart ska bry sig om deras app store skräp och marknadsför den med näbbar och klor så vi inte kan modda bort det. Att du vägrar se det som ett tecken att de vill fasa undan annat än UWP långsiktigt får stå för dig. Utvecklare kommer dessutom alltid gå mot den plattform med störst användarbas, denna är inte Windows 10 på långa vägar och det finns just nu inget som garanterar att det blir störst. Kontroverserna är större än någonsin i Windows historia och det gör folk avvaktande, vilket är sunt.

Och i en era då den personliga informationen är det mest värdefulla vi har att ta hand om som användare av internet och tjänster, att som Microsoft gör inspireras av konkurrenterna och skruva upp insamlandet till 11 och vida överträffa dem är galet feltänk. Hade de jobbat för att Windows skulle blivit en säker icke-samlande plattform så hade folk hoppat över utan eftertanke. Nu är det bra att folk kritiserar och informerar andra, det behövs mer än någonsin. Fortsätt vara naiv du för all del, bekommer inte oss andra som tur är.