Inlägg

Inlägg som KTL har skrivit i forumet
Av KTL

Känns ofta som om de som har problem med Microsofts bloatware-updates är lika stora som inte har problem. Oavsett vilket de personliga intrycken är så finns här en problematik uppenbarligen och Microsoft borde lugna ner sig istället för att slänga ut en jämn strid av förhastade updates.

Av KTL

Erfarenheten jag har från Huaweis mobiler är att de precis lyckas stå sig mot konkurrenten i samma prisklass men att det alltid finns någon nackdel där de snålat. Har för mig att Mate 8 t.ex. hade så långsamt internminne att ett SD-kort från valfri "fyndhörna" var snabbare. Men Mate 8 är några år sen så det kanske har förändrats.

Sen tror jag den här statistiken kan förändras åt andra hållet med. Finns mycket Apple hate här men om läckorna visar sig stämma så tror jag Apple kommer ta tillbaka andelar med nästa gäng iPhones. De har kört med ynka updates ett tag nu, nu vill de säkert slå på trumman när deras enorma bygge i Cupertino snart är klart och dra in lite mer deg igen.

Av KTL
Skrivet av KaffeMedKotlett:

Då jag inte uppgraderar utan installerar rent, så blir man undrandes om detta kommer att fortsätta i all oändlighet? Kommer uppgraderingar att släppas så här regelbundet?

Svar ja. Sen om man fann nya 3D-paint t.ex. en feature eller bloatware får väl var och en svara på.

Av KTL
Skrivet av Söderbäck:

Den tolkningen håller jag inte med om. Eller ja, gammalt är det, men det är ju elektricitet också ;). Förlegat känner jag inte igen.
Det här tror jag faktiskt inte stämmer. I min bekantskapskrets lyssnas det på SRpoddar i mängder, på radio i bilen, bolibompa är flitigt använt på plattorna, reklamfritt är uppskattat, granskningar och dokumentärer diskuteras både i släkten och på fikarummet så nä, att det inte fyller någon funktion stämmer inte och jag känner heller inte igen att de flesta inte längre är intresserade.
"Därav" blir ju lite fel ordval i sammanhaget. Det missar ju helt min poäng. Folk tror att de inte kommer åt public service om de inte har en TV hemma vilket syns i en del inlägg här. Men så är det ju inte riktigt för det är så mycket bredare än det som en TVmottagare erbjuder.

Samtidigt förstår jag din poäng. Public service hade en central ställning för allt förr och så är det inte längre. Många klarar sig bra med andra alternativ. Så är det ju. Måste man då tvinga på folk public service? Är det rätt utformat i nuläget? Det är frågor som jag inte nuddat vid ännu men visst finns det både rimliga alternativ och förbättringspotential!

Väldigt hipsterkrets. Säg vad du vill om det. Jag är dock säker på att det finns en stor majoritet för att det ska bort. Men då är vi på en punkt eniga i alla fall. Utbudet och kanalerna funkar inte som det är nu. Jag kan vara OK om de sätter låga summan en hundring per år och bantar ner till ren och enkel nyhetskanal t.ex. För det material som produceras här, vi kan lika gärna tända brasor med pengarna i nuläget.

Av KTL
Skrivet av Söderbäck:

Nä, det är du som lägger in dina egna tolkningar kring saker som inte tagits upp och din tolkning av naivitet blir därmed både felaktig och out of scope.

Hade de två poster jag svarade på presenterat arguement som påstod sig inte uppskatta public service så hade jag uttryckt mig på annat sätt. Men nu var det inte så utan det som uttrycktes var att de inte hade en TV vilket var ett hinder för att konsumera public service. Men det är ett fiktivt hinder för public service är ju bredare än så i dagsläget.
Det märks ju bland annat i denna tråd att det bara är SVT man tänker på när man hör att avgiften för public service ska göras om. Sveriges radio är liksom utanför horisonten av någon anledning...

Det är utanför horisonten för det är förlegat och gammalt. Det fyller ingen funktion idag och är inte intressant för de flesta. Därav argumenten för dess icke vara vilket är väldigt positivt. Alltihopa, SR/SVT/m.m. är inget annat än en kostsam relik baserad på förra årtusendet.

Av KTL
Skrivet av Söderbäck:

Ni är nog lite fastkörda i det gamla tänket här ;).
Public service är så mycket bredare än bara TVsändningar. Sveriges radio exempelvis! Ja och på internet finns ett brett utbud också av poddar, TVprogram och nyheter.
Så det där med att ni ändå inte har TV känns som en ganska förlegad syn som är knuten till det där med TVmottagare. Dumt mått och bra att det fasas ut för public service är mer än något som är kopplat till TVmottagare.

Det här är också en extremt naiv syn på ett väldigt putsat säljargument. De flesta sväljer inte detta så enkelt som tur är. Public service som koncept är snarare i sin helhet förlegat sen i alla fall två decennier och borde läggas ner.

Lite grejer som alla kan göra framöver.
• Maila riksdagsledamöter i de partier ni sympatiserar med och säg er sak.
• Prata med samma partiers lokala förgreningar. För de kommer bli mycket mer aktiva nu när valåret kommer igång

Jag brukar göra det här emellanåt, man får svar oftare än man tror. Vill man säga sin mening är det inte svårt att få den till dem om man kan argumentera sakligt. Och jag tänker i alla fall säga min mening om att SVT/SR och Radiotjänst är förlegat och borde skrotas. Sen får vi se vart politikerna på sikt svänger.

Skrivet av Implor:

Jäkla gnäll på public service. Är bättre att få sin tv från kommersiella företag med egen agenda?

Om man ska gnälla varför inte på Comhem/Viasat/etc som först tar 300-500kr/månad och sedan visar reklam 25% av tiden? Du betalar alltså 75-125kr varje månad för att bli matad med reklam!

SVT/SR har agenda och politisk målsättning de med. Propagera för sin egen överlevnad och den politiska vinkling som håller dem vid liv. Också naiv inställning.

Av KTL

VNN hade rätt mycket att säga om den här läckan/avslutet. Vart det bär vetefan men som många andra så delar jag uppfattningen att Valve förblir rätt tyst även med all info de har sammanfattat.

Av KTL

Folk ropade glädje lite för tidigt. Det här är snarare hemska nyheter för i praktiken skulle det ju ge propagandamaskineriet mer pengar.

Det som behöver hända är att SVT/SR läggs ner. Dessa oberoende (PFFFFFFFFFT HAHAHAHAH) mediekanaler har spelat ut sin roll i informationssamhället och är idag bara en blindtarm som vänsterblocket främst vill ha kvar. Det mynnar ut så jäkla mycket ren dynga ur de här organisationerna som är mer cringe än en Will Farrel film. Det är ett totalt slöseri med pengar och konceptet var modernt på 70-talet. Idag är den svenska varianten av public service hopplöst förlegad.

Av KTL
Skrivet av Mithras:

Precis mina tankar också Låter mer som att Laidlaw skriver antigen direkt till oss eller direkt till Gaben och pikar.

Får se vilken typ av storm detta kan generera

Ja det är ju det som är spännande nu. Om ens Valve reagerar.

Av KTL

Valve borde använt ett gammalt trick som gav jäkligt bra resultat på gamla tiden, lämna ut projektet. Gearbox gjorde ju med expansionerna ett fantastiskt jobb med serien och att hitta villiga utvecklare/studios som tagit sig an det hade inte varit svårt efter EP2.

Av KTL
Skrivet av Mithras:

Är också själv en HL-fanboy som växt upp med spelen. Kan ju säga att jag inte ångrar att jag läste igenom det, då det verkligen osar HL över det hela. Känns väldigt mycket som att den är skriven samtidigt/bara kort efter att ep2 släpptes. Man märker definitivt att det är samma writer iaf

Man får en del closure och en del frågor består obesvarade, men att läsa berättelsen fick mig att återgå till HL-världen för 15 minuter och fantisera hur det skulle se ut. I mina ögon en fantastisk upplevelse

Får skumma igenom den sen kanske. Vetefasen hur man ska summera det att serien får något form av avslut i en blog post. Kanske ett sätt att sparka på Valve helt enkelt så de kanske gör nått. För det är en rätt loj studio numera.

Av KTL

Vetefasen om man vågar läsa texten alltså då hela serien ligger varmt om hjärtat. Så mycket tid som jag lagt ner på den.

Av KTL
Skrivet av Thomas:

Är du medveten om att siffrorna inte är procentantal av det som används, utan av hela batteriet?

Just nu har jag:
5% phone idle
5% screen
1% var till 5 appar (varav en är Android System, en Android OS, en Google Play Services)
Totalt 15%, och jag har 83% batteri kvar.
Totalt blir det 98%. Lite avrundningsmissar lär det väl bli (appar under 1% batterianvändning visas inte, t ex), så "close enough" tycker jag.

Om man däremot väntar sig att summan av användnings-siffrorna ska bli 100% så blir förstås ganska illa.

Den diffen är betydligt högre för mig, 11%. Allt är relativt beroende på vad man använder och hur mycket och appar. Men överlag på alla Androids jag haft så är det en mycket högre siffra än man tycker det borde vara. Vi får se hur eller om det blir någon skillnad med Oreo.

Av KTL
Skrivet av LPG:

Kanske utbryter ett krig här, men jag tycker att överlag så verkar iOS vara mer skum med batteritid. Om Apple har sådan bra koll på mjukvara och hårdvara och möjlighet att få allt att fungera ihop på bästa nivå så bör de väl kunna lyckas överlag rätt bra? Hur kommer det då sig att så många användare sitter med fruktansvärd batteritid så ofta och tidigt? (planned obsolence?)
Någon annan som upplevt detta?

Min familjs och vänners erfarenhet bekräftar att det inte bara är enstaka fall. Min nexus 5 å andra sidan har ju iofs fått sämre batteritid jämfört med när den var ny, kanske pga ålder men jag bytte batteri utan att få märkbart bättre SOT så något bör ju ha hänt förutom att batteriet åldrats.

Hur som helst, nu har jag en Lenovo P2 vars battertid är överlägsen. Den bör få 8.0 också så kan jämföra lite.

iOS-enheter har jag märkt att det är bättre på, inte perfekt men helt klart bättre. Har haft både 5S och 6:an som jobbtelefon. Angående Nexus-enheten så skulle jag gissa på batteriet. Vad jag erfarit med byten är att det sällan är samma kvalité som kommer med ursprungligen vare sig det är Android eller iPhone.

Av KTL

Det där med batteritid låter som ett gammalt löfte. Här är Android fortfarande rätt bedrövligt IMO när man kollar vad som sörplat energi. Har aldrig sett att siffrorna går ihop.

Av KTL
Skrivet av Ceder_78:

Hoppas de släpper det utanför windows store..

Jag tror du hoppas på för mycket. De är ju desperata att få folk att ens orka bry sig om sin store. Just nu refererar ju även många Windows bloggsidor till deras store som en "öken".

Av KTL

Threadriper var nog det intressanta den här lanseringen. För de flesta konsumenter så blir Vega intressant först när vi ser tredjepartstillverkarnas kort. Sen hänger allt på priset men här tror jag prissättningen kommer rusa när dessa miners får upp ögonen för korten. Förutsatt att de gör bra ifrån så på detta men TDPn känns lite hög för dessa köpare. Så lite vi får vänta och se helt enkelt.

Av KTL
Skrivet av ClintBeastwood:

Såg en tweet från AMD igår och enligt den skulle det inte livestreamas.

Tack för infon, då finns det ingen anledning att vara uppe med andra ord för detta. Jag hoppas AMD har ett äss i rockärmen som ger Nvidia en match i topsegmentet men allt pekar på att så troligen inte är fallet.

Av KTL

Lisa Su tar sig ett glas bubbel redan ikväll eller imorgon. För sån här marknadsföring kan man inte köpa sig. Sånt här snack har gått i alla leden genom årens lopp, precis alla. Och det är alltid ett tecken på att den för tillfället svettas. Vilket Intel bör IMO. Ryzen är så pass bra till pris/prestanda att det nu bara är i specifika skäl Intel är det givna alternativet.

Av KTL
Skrivet av Swedish Berserk:

Tråkigt för de som kör Windows Phone. Kommer Microsoft göra en comeback med en Surface mobil eller de överger kanske tanken på det helt?

Det känns lika sannolikt som att Half-Life 3 kommer i höst IMO. Även om det skulle komma en, gruppen konsumenter för den är så smal och liten nu att det inget finns att vinna på den sett från ett företags perspektiv, stora massan har funnit sig i två OS (dessvärre) att välja på. Nadella svammlar ju om "intelligent cloud" som mantra nu istället för "mobile first, cloud first". Tror precis alla innerst inne blir förvånade om en Surface Phone släpps.