Inlägg

Inlägg som KTL har skrivit i forumet
Av KTL

Gamla tangentbord PS2 kontakt, 90-tal. Nått värde?

Som det låter. Hjälper föräldrarna rensa ett hus och det har dykt upp en herrans massa skrot. Det mesta trasigt eller inte mer vettigt än att skicka på återvinning. Men det dök upp tre gamla tangentbord som jag undrar om de har något större värde för någon? Gamla eventuellt mekaniska tangentbord vilket i vissa kretsar verkar ha fått något av nytt renomé. Vad jag uppfattat det, personligen bryr jag mig inte men kollar åt föräldrarna om dessa har nått värde. Jag gissar inte då de borde finnas i bulk från div. verksamheter som kommit och gått med årens lopp.

K2001PS2SV
KT800PS2SV
KT800PS2SV03

Av KTL
Skrivet av DerpMcDerp:

Använder någon Bing? Var iofs ett tag sen jag testade , men tyckte resultatet var magert och rätt i matchat mot sökningen.

Skickades från m.sweclockers.com

Gissningsvis kan det ha blivit bättre. Ingen använder det rent praktiskt men så djupt som de bakat in det i Windows numera så samlar det ju mer och mer data och blir säkert på det sättet bättre. Tyvärr kan man säga. Har inget emot att det blir bättre egentligen, påverkar mig inte, men att de ska ha det överallt anser jag en negativ trend hos Microsoft.

Av KTL

Alright, nu är jag sur att jag missa denna sommars DH! XD Fantastisk idé och genomförande att ta dit de där gamla klenoderna och temat!

Av KTL

Wow! Spara flaska och kapsylen som folk säger!

Av KTL
Skrivet av sesese:

1800X för endast 2225kr

https://www.extremetech.com/computing/267915-psa-the-amd-ryze...

Den har de ju fått lite bättre ordning på också som det ser ut.

Av KTL
Skrivet av Paddanx:

Beror nog helt på hårdvaran. Problemet är ju att om de snålar eller gör fulknep med hårdvaran, så kommer de behöva släppa en ny snart igen. Satsar de på en hårdvara som verkligen klarar 4k 60, så kan den konsolen nog köra i många år till, då man typ "nått nivån" som behövs för att göra 90%+ glada och nöjda.

Problemet är... konsolen blir då dyr. Eller ja... dyrare än många tycker den är värd. Och problemet är just, man stirrar på priset av konsolen, när priset på spelen är vad man eg borde titta på.

Om du har en dyrare konsol, som dock är användbar längre, behöver du inte köpa nya spel till en ny konsol lika fort, och beg marknaden på spelen får bättre chans.

Hoppas ärligt att man satsa på rejäl hårdvara iaf, både för oss PC spelare som vill ha spelen baserade på bättre hårdvara, men även konsol spelarna, så de faktiskt får se hur 60 FPS känns iaf.

Tänkte precis säga det. Ska konsolerna vara länge får de nog välja annat i dem än en basic elgiganten-dator. Med tanke på hur många varianter den här generationen fått så är det uppenbart att de har snålat lite för mycket. Problemet är som du säger att priset då sticker iväg så det är nästan en omöjlig kombo för dem. Här lyckas ju Nintendo då deras mål är spelmekanik och nöje än grafik och ligga i teknisk framkant. TBH föredrar jag nog Nintendo för det + PC. Personligen så känner jag att de senaste generationerna av Playstation och XBOX utbud är så lika PC'ns att de blir redundanta. Några få exklusiva hjälper inte dem.

Av KTL

Har svårt att se att det här kommer bli en snabb process. Jag tror 12" macbooks blir de första ut med dessa, då de ändå inte är annat än glorifierade netbooks med MacOS. Perfekt grunka att testa på. Sen kommer vi se etapper när väl de kommer ikapp med prestandan skulle jag tro.

Av KTL
Skrivet av Nasso:

650 kr?! Och man måste köpa det i microsoft store (där jag aldrig köpt något innan, ytterligare en butik...).

Dealbreakers tyvärr. Hade varit roligt att prova spelet men... nä.

Samma. Deras Store får man bara onda vibbar av. Datasamling och iPad-wannabe appar är allt den står för. Styrkan i Windows är all mjukvara utanför denna.

Av KTL

Kan tyckas som verkligen liten uppdatering från föregående år, men den där kameran blir väldigt intressant att se hur den ter sig i verkligheten när recensenter får tag på telefonerna.

Av KTL
Skrivet av bulybasha:

Skype har enligt mig enbart blivit sämre för varje år efter Microsoft tog över.

Det har det, det är irriterande dåligt numera. Tror ingen kommer sakna det när väl det försvinner. Microsoft kanske skriver om en ny dålig app för det men ingen bryr sig.

Skrivet av Ozzed:

En helt ny omarbetad version"? Får hoppas att det inte bara blir UWP då. Jag gillar Win32-applikationen bättre.

Du kan ge dig på att det blir det. Redan nu klagar Win32-installern när man försöker installera det på en Win 10 maskin. "Du hittar skype i Microsoft store och kan hämta det där" typ. Aldrig. Genvägen runt var att ändra kompatibilitetsläget till Win 7/8 för installern.

Av KTL

Jag kontaktar er en och en

Av KTL

4 stickor Corsair XMS3 4GB

Har lite RAM-minne som fungerar men som inte mitt moderkort gillade, uppskattade inte 4 stickor så fick gå ner till 2x8gb. Memtest86 har pga problemen med moderkortet testat minnena flera gånger och de fungerar. Så dessa vill jag gärna bli av med!

250kr/stickan, 900kr för alla 4. Kan skicka men då ska ni vara medveten om hur illa postnord funkar idag. Så vill någon hämta dem förbi i Borås är det att föredra.

Läs hela annonsen här

Av KTL
Skrivet av sleepyoh:

Ja och nej, jag menar köper du en märkeslaptop från hp asus eller whatever så är det ju massa skräp program som körs i bakgrunden, alltid bäst att installera från scratch i dessa fall. Men Win10 är väl mest Win10 liksom, sen att massvis med grejer är förinstallerade (ibland från tredje part, candy crush) och det tar väl upp lite plats, men egentligen behöver man inte bry sig. Jag menar, dom finns i din start-meny, men vem pallar liksom. Man öppnar väl bara och skriver en-två-tre bokstäver för att komma till det program man vill använda. Det känns som ett icke problem egentligen, även om jag kan förstå principen för en del att det känns irriterande "att det finns"..

Jag tänkte likadant förut, men har typ gett upp med att bry mig, tar bara mer tid att radera bort skit utan att egentligen få någon annan vinning än att det "känns bättre".

Det får stå för dig om du är nonchalant med din dator. Men att saker körs i bakgrunden, installeras i bakgrunden och tar upp hårddiskplats bara för att ett företag är desperat, det går jag inte med på och lyckligtvis gör de flesta inte det. I synnerhet inte när jag inte själv valt att det ska ske eller efter att jag rensat det. Låt gå att Windows är en kommersiell gigants mjukvara och att de likt sina konkurrenter vill att man ska använda enbart deras grejer. Men Microsoft gick från erbjuda saker till våldsamt köra upp det i ansiktet på folk och sen dess kan de glömma att man ens vänder blicken mot deras bloatware.

I den bästa av världar hade man kunnat lämna Windows till nått annat efter sånt beteende. Men den möjligheten har vi inte idag om du inte betalar för lyxvaror eller i praktiken lär dig fullskalig programmering för att orka med ett extremt söndergrenat OS.

Av KTL
Skrivet av Aleshi:

Fördelen med att Zen 2 ska gå på AM4-brädor är att man kan klara sig rätt många år på ett moderkort som funkar med Windows 7. Köper du senaste processorn 2019 eller 2020 så klarar du dig lätt till 2025. Mjukvara är väl ett problem stundtals, men det går förhoppningsvis att lösa om det är något man verkligen måste ha.

Garanterat till en del användares förvåning, eftersom jag är sån kritiker till många av Microsofts minst sagt efterblivna försök och idéer, så anser jag att tiden för Win 7 är förbi. Det kommer inte hända någonting med detta som plattform och vi är så nära tidpunkten nu för när nya tjänster och mjukvara inte kommer göras för det. Övergång är rekommenderat vid ett datorskifte nu.

Med det sagt, det blir en fight att hålla all forceware och bloatware ur det. Vi vet ju redan hur glada företaget är i att köra över användarnas inställningar och program för att marknadsföra in sina egna. Kontolöst, store-löst och debloatat är enda sättet att köra Windows 10.

Av KTL

Det mest använda är det nog nu. Men absolut inte det mest populära på långa vägar. Ett annat rekord för 10:an är att det är det mest nerlusade med bloatware någonsin. Själv har jag ingen tvekan att gå över till 10:an vid nästa maskin med det blir en fight mot all bullshit som Microsoft envisas med att ha i det.

Av KTL

Spelar ingen roll vilken gimmick en laptop försöker med, 30.000 eller mer är otroligt svårt att motivera.

Av KTL

Tråkigt detta faktiskt. Har en vän som byggde nytt med Ryzen för bara någon månad sen och det var i synnerhet RAM som jag fick diskutera mest för jäklar vad just den komponenten känns dyr idag om man ska ha något vettigt också vilket Ryzen gärna mår bra av.

Har lite gammalt DDR3 liggande som jag kanske borde slänga ut på marknaden. Efterfrågan även på begagnatmarknaden borde vara tämligen stor just nu.

Av KTL

Den här kombon i laptops kommer bli intressant. Det blir nog inga ultrabooks-tunna saker men hey, kan man banta ner nuvarande media/budgetspel notebooks lite så yay!

Av KTL

Om många av de här kommande modellerna lätt rullar på 4.2–4.5 Ghz med lite bios-pill så har AMD's chansning som Ryzen faktiskt varit verkligen gått hem! För det var ju ändå en chansning att lansera sprillans ny arkitektur på sprillans ny tillverkningsprocess Redan nu är Ryzen ett episkt budget eller multitasking-val.

Av KTL
Skrivet av Storebror89:

Jag fick möjligheten att klämma på en på Dreamhack och blev minst sagt imponerad. Det är helt otroligt hur mycket prestanda man får plats med i en sån liten låda! Finns det några uppgifter om hur tillgängligheten blir i butik? Jag vill ha ett chassi, men december är inte bästa månaden att spendera pengar på en produkt man får ett halvår senare.

Samma här. Jag har aldrig varit så intresserad av kompakta chassin, det är alltid någonstans de brister stort (även om det ofta har att göra med att byggaren inte tagit rätt komponenter i beräkningarna). Men efter Jays2cents video om den samt min egna titt på den så är jag intresserad av att göra nästa bygge i denna. Vi får se!