Inlägg

Inlägg som Don_W har skrivit i forumet
Av Don_W

Jag sitter och väntar på min 7+ 128 gb Jet black men det går inte så bra... Jag får den via jobbet och smart skaftet som hanterar våra telefoner och abonnemang skulle krångla in i det sista och trodde att vi ville byta operatör... Vi har Tre företag och min leverans status har sagt 3-5 veckor sen release dagen nu. Så jag räknar kallt med att inte ha en telefon innan den 21 oktober vilket suger då min iPhone 6 går på sista versen.

Av Don_W
Skrivet av Elgot:

Inte så mycket har väl hänt dock? Det fortsätter att gå utför, men inget särskilt drastiskt har väl sagts av microsoft eller liknande?

Ingen aning. Nog för att jag vet att det gått riktigt risigt mot vad man hade förväntat sig när man drog igång karusellen.

Av Don_W
Av Don_W
Skrivet av strejf:

Det florerar massor av lögner om Windows 10. Men det är den bästa versionen hittills enligt den här journalisten som brukar vara kritisk till Microsoft och skriva gott om Linux.

"While naysayers continue to come up with reason after bogus reason for Windows users to avoid Windows 10, based on my experience over the four months since its release, it's now Microsoft's best operating system to date."

http://www.zdnet.com/article/dont-let-the-grinches-put-you-of...

Windows 10 är bra det håller jag med om. Dock förstår jag inte varför dom är så kontrollerande och helt skiter i vissa saker gentemot sina kunder. Så som att inte kunna avaktivera automatiska uppdateringar , visst är ett uppdaterat operativ bättre än ett gammalt många gånger . Men för folk med mobila abonnemang är detta rent förödande. Sen 1511 uppdateringen som tydligen kom den 24-25 november som jag var sen på tydligen och först fick in igår var ju allt annat än bra. Då den orsaka tekniska problem och lagg samt återställde varenda inställning i datorn som jag själv som användare gjort.

Men bättre än tidigare versioner är det på alla punkter förutom uppdateringar kan jag hålla med om. För min egen del spelar inte uppdateringar någon som helst roll för jag använder det bara till två program som inte är ms egna och jag har aldrig ens öppnat deras webbläsare eller någon av deras appar bortsett från inställnings menyerna som man måste in i.

Av Don_W
Skrivet av tvelander:

Har inte haft några problem med det, kanske otur?

Tur för dig vi är två på samma kontor med olika datorer som båda haft exakt samma problem idag efter just 1511 update.

Av Don_W

Jag har varit jätte nöjd fram tills idag då jag igår uppdaterade till 1511 då hände det en massa saker som jag inte alls tycker om. Program avaktivera sig och märkliga lagg kom. Så halva förmiddagen har jag suttit och googlat för att försöka förstå vad som hänt och snubbla över detta http://www.ghacks.net/2015/11/24/beware-latest-windows-10-upd... .

Om det bara är skitsnack eller inte kan jag inte avgöra men det känns ju onekligen som sanning. Då jag fått ringa 2 företag för att återaktivera licenser till program som jag haft och kört så sent som igår men som idag inte ansåg att jag hade giltig licens längre efter jag uppdaterat min dator.

Av Don_W

Windows 10 senaste uppdatering !

Vet inte om fler fått problem med detta. Men igår så uppdaterade jag mitt Windows 10 Professional (om det gör någon skillnad), det var uppenbarligen en rätt stor uppdatering då det tog säkert över 30 minuter att köra den.
Frid och fröjd så långt, men så nu idag när jag skulle jobba med ett program som funka fint igår så går det inte längre.

Det tycks vara som så att i och med den uppdateringen som gjordes igår fick min dator nytt "ID" av något slag vilket resultera i att vissa program inte ansåg att jag längre var berättigad till att köra dessa längre och jag vart tvungen att ringa support till berörda parter som levererar dessa för att återigen kunna jobba.

Vad är det dom har gjort och varför. Jag som faktiskt gillat Windows 10 trots dess förakt för mobila användare lagt åt sidan. Men att man som brukare av ett operativ skall behöva återaktivera redan installerade program pga av en helt vanlig uppdatering känns ju helt åt helvete.

Ett annat dilemma är att ett annat program som gått hur smidigt som helst nu börjat "lagga" vilket jag inte heller kan förstå mig på. Det är ju inte direkt så att jag sitter på en undermålig dator eller så och jag har samma resurs tilldelning som tidigare.

Finns det någon som vet något mer om exakt vad det är som dem har gjort ?

Av Don_W
Skrivet av Tozzi:

Hur många procent av folkets invånare åker ens tåg? Varför i helvete ska resten av hela sverige betala för sådant trams? Och hur många % av dem som åker, är verkligen intresserade av poesi på sina tågresor? Alla har en mobil med internetuppkoppling, vill man ha poesi kan man ju enkelt gräva fram det själv!

MP; vilka jävla nötter och avskum.

Det är nog knappt mätbart i % hur många i Sverige som på daglig basis åker tåg och det kan vi ju tacka SJ för. Då deras oförmåga att hålla tider. Senast jag åkte tåg var det med MTR express från Stockholm. Samtliga SJ avgångar var försenade pga av diverse omständigheter men MTR var på sekunden rätt i tid ... märkligt.

Av Don_W

Dem borde torka rent under sin egen matta först. Med en front figur som målar sin båt med färg innehållande bly. Hyr bussar för sin turné från Tyskland. Helt ärligt finns det en ENDA vettig sak som hänt sen Löfven och Company tog rodret? Jag kan bara hitta negativa saker iaf. Så som bensinskatt , dyrare att anställa unga människor, minskat ROT avdrag och önskan om att skrota RUT och bort med Trainee jobben m.m m.m och så nu detta.

Det är ju rätt så uppenbart iaf att det så kallade Arbetarparitet inte är ett arbetarparti i dagens mått i alla fall.

Av Don_W

Som fler poängterat så gå till Hackintosh tråden. Om du har tur så har du rakt igenom kompatibel hårdvara och får igång det fort. Men räkna inte med att det är gjort i en piss kvart.

Av Don_W
Skrivet av Oldskool:

Ditt svar var väldigt mycket mera genomtänkt och moget än jag hade förväntat mig. Grattis!
Själv tycker jag (i hemlighet) att Apple gör skapliga produkter, men jag avskyr företaget av helt andra skäl, så jag undviker deras produkter helt av det skälet.

OnT:
Skulle jag köpa en ny telefon idag, så skulle jag beställa en FairPhone 2.
http://varuhuset.etc.se/product.html/fairphone-2

Tack Även fastän jag må vara för stunden Apple frälst så vet jag såpass i alla fall att det finns andra telefoner som även dom är bra så fort man lägger runt en 3000 kr för en telefon så får man en bra lur högst sannolikt.

Likaså med övriga diton i motsvarande segment som Apple har produkter. Att dom har skrupler råder väl ingen tvivel om. Alla större företag har en hel del skelett i garderoben skulle jag nog vilja påstå. Framgång nås inte utan att göra övertramp brukar man ju säga. För min del föll lotten till Apple för att jag trötta på att spela på dator och ville ha något som fungerade med minimalt behov av att sitta och göra inställning (tyckte sånt var skoj för när jag hade tid.)

Första Apple produkten för mig vart en iPhone 3G det var också första telefonen för mig som höll en hel abonnemangs period. Den fungerar än idag men gavs bort till svärmor.

Av Don_W
Skrivet av Oldskool:

Hmm det låter som att du egentligen borde köpa en Nexus-telefon då ?

Ja om jag skulle köpt en Android lur hade det tveklöst blivit en Nexus. Men nu så har jag ju hela sortimentet more or less från Apple. iPhone 6 , Apple Watch, Macbook Pro Retina, iPad , Apple Tv och i höst högst sannolikt en iPad Pro och Apple Tv 4 så att blanda in Android i den smeten känns bara dumt.

Av Don_W

iPhone 7 eller vad den kan tänkas komma att heta blir min nästa. Finns ingen annan aktör på marknaden som intresserar mig. Vill ha något som fungerar och får uppdateringar under den 24 månaders period som jag ämnar använda den.

Av Don_W
Skrivet av danboffe:

Kanonfredagspanel!!!

Väldigt roligt att alla Appleanvändare tror att de är först med allt. Finns en Huaweitelefon med 3d touch redan.

Det har redan avhandlats tidigare i tråden huruvida det ligger till med den.

Av Don_W

Även jag kan slå ett slag för SetResX körde det på min MBP i sign ett tag när VMware inte ville lira med differenser i upplösningen mellan mina tre skärmar (laptop) skärmen inräknat.

Av Don_W
Skrivet av Nehemja:

Apple har tagit bort/lagt ner appen "Lirum Device Info Lite - System Monitor" från AppStore

Det var Lirium som tog bort den. För övrigt behövs den inte för att utröna vilket chip man har utan man kan se det direkt i diagnos och användning i inställningar i telefon utan tredje parts program.

Av Don_W
Skrivet av Zyzlite:

@Lasse Laserman:
Vilket det är i en belastnings test. Vid normal förbrukning om ens det så skiljde det 1%

Och hur definierar man normal förbrukning ? Det är väl på tok för individuellt för att ens vara mätbart.

Av Don_W
Skrivet av JimmieSan:

Fast om Samsung håller vad Apple specs säger är det knappast något fel ifrån Samsung.
OM TMSC sen kan prestera mer än vad Apples krav var är det ju mer en fördel från dom.

Och dessutom är detta något som såklart har kontrollerats av Apple, det är dom som står skyldiga då dom är sista steget innan kund, inte en partnertillverkare.
Ska man spåra alla tillverkare som gör delar och skylla på dom, nej knappast.
Jäklar var man hade fått leta då så fort en teknisk pryl kladdar.

Du säger specs. Är inte resursförbrukning en del av en spec? Då den reglerar den eviga käpphästen för alla batteridrivna produkter?

Av Don_W
Skrivet av Lasse Laserman:

Men snälla... Så länge inte Apple har lovat att batteriet ska vara i ett visst antal minuter vid full belastning så har dom inget att bekymra sig för. 15% vs 14% batteriförbrukning efter en timmes videouppspelning? Vilken skandal...

Vem tror att två helt olika halvledarprosesser skulle ge exakt samma resultat? Folk i denna tråden tydligen....

http://macworld.idg.se/2.1038/1.639113 1 timma och 45 minuters differens i batteritid är väl rätt markant ?

Saxat ur nyhetsposten strax ovanför det du klistra in.
I ett belastningstest med Geekbench uppvisar TSMC-versionen en drifttid på nära 155 minuter medan Samsung-varianten landar på avsevärt lägre 104 minuter.

Av Don_W
Skrivet av ramcd99:

Hur fick du till att detta är samsungs fel?

Det är väl snarare Apple som ska ha kvalitetskontroll på sin underleverantör och ställa krav. Plus att det är väl apple som bör varna sina kunder att det är en sämre procssor som används och bör ge sämre batteritid och kanske sänka priset. Men Apple tycker väl att dem som köper deras produkter ska acceptera detta:)

Hur det är Samsungs fel är väl rätt uppenbart anser jag. Eftersom att Apple faktiskt beställde chip som förväntades hålla en viss kvalité och Samsung inte leverade det. Eller med samma logik i så fall skulle det vara ditt fel om du köper säg en DOA telefon från säg Elgiganten ? Beställer man en sak så förväntas man få just det man tänkt betala för. Är det bristfälligt ja då får ju den som levererat stå för det.