Inlägg

Inlägg som Don_W har skrivit i forumet
Av Don_W
Skrivet av Supermotard:

Vilket fynd! Som hittat med tanke på att man idag kan köpa en Moto 360 för ca 1700kr…

Men är den kompatibel med en enda iOS version eller alla android versioner för den delen. Den information jag hittat så har inte den stöd för en enda iOS version och bara android 4,3 gör den trots sitt ringa pris dyr för att den inte funkar med typ något . Apple watch är trots allt primärt för dem som har iPhone ...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Don_W

Oavsett vad alla som bashar tycker så har apple åter igen lyckats och den säljer förmodligen 1000% mer än någon annan smartwatch. Därmed så dör argument som ful och överpris lika fort som svenska folkets förtroende för Löfven , Andersson och Romson .

Skickades från m.sweclockers.com

Av Don_W
Skrivet av Stellskinizer:

Det roligaste med denna klocka är hur alla Apple-extremister ska försvara priset och den ohyggliga designen.

Är det mig du menar nu ?

Av Don_W
Skrivet av Giggy28:

Det är fan helt efterbliven prissättning om man köper denna har jag förlorat all respekt för denna individ...

Eller så har man en annan syn än dig. Men du kanske är den som sätter standard normen i världen för vad som är normalt och inte? Själv anser jag att sättet du utrycker dig inte riktigt går hand i hand med att kalla andra efterblivna.

Av Don_W
Skrivet av bjasih:

Man får 3 (!) stycken Moto 360 Metal (2490kr) för en Apple Watch Milanese Loop (billigaste med metallarmband, 7495kr). Helt fruktansvärt otroligt.

och du får 4 http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2162734 för en Moto 360 ... dessutom är den helt jävla värdelös om man skall tro http://smartwatches.specout.com/compare/20-35/Pebble-Steel-vs... med tanke på att den är kompatibel med typ ingenting....

Av Don_W

iOS 9 diskussioner och tankar

Tänkte kolla om det finns fler än jag som kör iOS 9 beta i detta läget och vilka tankar och åsikter som ni har om senaste påfundet.

För egen del så kör jag det både på min iPad 4th gen (som dessvärre inte infriar HW krav för Split-view) samt min iPhone 6 .

Hittills så tycker jag om det bortsett från att jag upplever att batteri tiden hittills blir lidande på telefonen iPaden har jag inte hunnit märka av något sådant än.

Positivt är att Siri´s UI ser lite "fräschare" ut samt att dubbelklick på hemknappen har ett nytt utseende när det kommer till att visa vilka appar som är igång i bakgrunden.

Bilder har ändrats en aning till synes från 8,4 som jag körde innan på så vis att man kan köra swipe på miniatyrer under fotot som är aktuellt vilket är en trevlig funktion anser jag.

Batterispar systemet kommer nog bli bra när saker är mer optimerade kan jag tänka mig dom gånger man är långt från en laddare men ändå behöver kunna ringa m.m

Sökfunktion i inställningar är även det ett välkommet inslag anser jag även om jag själv har relativt god koll på vart jag hittar diverse saker där.

Kartor har fått en "ny" funktion antar jag som är att man i SÖK nu får fram 8 ikoner så som Mat, Dryck, Shopping m.fl som jag antar skall pinpointa ut saker i närheten förutsatt att någon användare med verksamhet som passar in på detta faktiskt har nålat det eller om det är så smart att det söker upp det per automatik på något vis.

Skrivbordet ändrar utseende beroende på om man använder stor eller liten bokstav detta vill jag inte minnas funnits tidigare . Det är samtidig lite förbryllande kan jag tycka så här i början men det är väl mest vanedjuret i en som motsätter sig att bara svälja det rakt av.

Av Don_W

Meh jag som hade hoppats på att den hade kunnat konkurrera mot Thrustmaster T300 men icke. Blir nog inga fler bilspel för min del till PS4:an lägger liksom inte 7000 kr för att kunna köra bilspel ...

Av Don_W
Skrivet av patlan:

Billigare.... bara det att alla i familjen måste ha enheter som kostar över 6K/st...

Läs på..

Det skall komma till fler än så ..

Av Don_W

Ska bli intressant att se hur Apple Music står sig mot Spotify som jag tycker börjar tappa fotfästet lite. Speciellt då jag kör familj plan på spotify och betalar mer för det än Apple Music kommer att kosta.

El Capitan har jag bara hunnit titta på lite snabbt men det verkar mindre resurskrävande än Yosemite och Side by side med mera var helt klart trevliga feats.

Av Don_W
Skrivet av hasenfrasen:

Du berättar inte vilket operativ som är Host men antar OSX eftersom du utelämnar det. Den första träffen på google ger http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?languag... där det står att du skall uppdatera/reparera vmware tools i Windows - en operation som tar under minuten. Är det den tiden som är jobbig en gång i månaden efter windows update eller något annat?

Längst ned på support-sidan står det, citat: "If the issue continues to exist after trying the steps in this article:

Collect the VMware Support information. For more information, see Collecting diagnostic information for VMware products (1008524).
File a support request with VMware Support and quote this Knowledge Base article ID (1027646) in the problem description. For more information, see Filing a Support Request in My VMware (2006985). "

Jag kör Yosemite som operativ på min mac och jag har Windows 10 tech som virtuellt operativ. Uppdatera / Reparera Vmware tools fungerar inte. Har kört det flertalet gånger helt utan framgång. Jag har tittat samma sida som du hittat den information.

Hitta detta nu https://communities.vmware.com/message/2258620 av ren slump tydligen så buggar reparera så man måste avinstallera hela vmware tools för att sen boota om för att sen installera och boota om sen logga ut och sen in och sen fungerar det.

Av Don_W

Vmware och reparera Z:Vmware Shared Folder hur ?

Blir galen på Vmware att varje gång det kommer en större windows uppdatering så omkull kastas förmågan att använda mappen Z:vmware shared folder desktop. Genvägen som tidigare hittats i utforskaren blir antingen röd markerad eller försvinner. Detta är fantastiskt irriterande då synken mellan OS X och Windows blir lidande. Laddtider ökar och det blir allmänt stökigare att hämta filer från primär operativet.

Jag har googlat men svaren jag hittat är ju måttligt positiva då den mest använda lösningen är ominstallation. Vilket bara lagar problemet för stunden då man nästa gång man uppdaterar äckel windows står där igen...

Är det någon som vet hur man utan ominstallation kan lyckas lösa detta elände ?

Av Don_W
Skrivet av OldComputer:

@Don_W: Vad syftar du på då?

Med "proffs" funktioner menar jag sådan saker som personer som vardagligen i sitt arbete nyttjar för att underlätta sitt arbete och slippa sitta med papper och penna. T ex för AEC industrin så är det viktigt att kunna mäta på ritningar i PDF format direkt på datorn för att eliminera skal förskjutningar och andra sattyg.

Ibland kan PDF filer innehålla information som inte skall skickas vidare t ex känslig information om namn och adresser etc där finns det funktioner som "suddar" ut dessa saker utan att lämna spår det är med en "proffs" funktion anser jag.

Likaså att kunna kombinera ihop 5-500 dokument och ändra sidföljden och markera upp viktiga stycken och få ut en sammanfattning utav det som var av betydelse.

Gratis Adobe kan man bara öppna och läsa PDF filer typ samt skriva ut dom som dom ser ut.

Av Don_W
Skrivet av OldComputer:

Adobe Acrobat Reader är gratis, vill man redigera så använder man den inbyggda skrivaren i Linux och "skriver ut" en PDF, självklart kan man redigera redan skapade PDF:er. Garanterat gratis.

Det beror på hur vi anser att "redigera" är. Mätfunktionen i Adobe är mig veterligen inte gratis. Tror inte heller resterande "proffs" funktioner är gratis.

Av Don_W
Skrivet av Zotamedu:

Du tänker alltså på enbart på Acrobat och inte Adobe. Det kostar 1940,25 kr per år. Du kanske blandar ihop det med vad Acrobat Pro brukade kosta förr. Acrobat X Pro gick på typ 4000 kr.

Det är precis den jag tänker på. Då många företag dels jobbar med PDF dokument på så vis att handlingar kommer i det formatet. Sen börjar bygg industrin mer och mer digitaliseras och då blir även den gamla mängdnings proceduren digital på så vis att man "målar" mäter upp saker i PDF ritningen direkt. Detta är Adobe sådär på just nu dock.

Av Don_W
Skrivet av Zotamedu:

Vilka har flytt Adobe på grund av Creative Cloud och vad har de valt istället? Creative Cloud Complete kostar $600 per år och den ersätter Creative Suite Master Collection som kostade $2600. Creative Cloud Photography ger dig Photoshop och Lightroom för $10 i månaden. Photoshop CS6 kostar $700. Bara Lightroom 5 går på 1300 kr. Det är inga dåliga priser och vad jag har sett har fler börjat betala för Adobes produkter nu. Det är mycket lättare att kunna hosta upp ett par hundralappar i månaden är över 10 000 kr i en klumpsumma. Vet många på Youtube som är glada över att de kan få laglig tillgång till Premeire Pro utan att behöva hosta på en månadslön.

Vissa adobe program är väl kanske värda en den jag tänker på är vanliga adobe för att läsa PDF filer fast fullversion då med rätt att skapa och redigera m.m . Mig veterligen kostar en sådan närmare 4000 kr om året att abonnera på och du äger den aldrig själv.
För det programmet så finns det en motsvarighet som heter Bluebeam som kommer i 4 olika steg . Vu (som gratis Adobe Reader) Revu Standard, CAD och Extreme. Revu Standard kostar 2690kr i engångs avgift och då har du ett PDF verktyg som slår Adobe på fingrarna och som är ditt.

Visst är det säkert många som föredrar månadskostnad men minst lika många vill nog äga sina saker med.

Av Don_W

Månadskostnad lär ju kosta dom det sista lilla förtroende som finns kvar skulle jag tro. Ser man till Adobe och deras Pro som kostar närmare 4500 per år så tappar dom ju mark mot andra aktörer rätt flitigt. Så länge det finns alternativ så vill man ju alltid Äga sin egen mjukvara.

Av Don_W

Säger som andra vänta och se vad WWDC visar iaf. Annars så anser jag nog att 256 GB räcker det finns fina externa diskar att köpa för att komplettera upp minnesbrist.

Av Don_W
Skrivet av netbuddy:

Jo säkert... https://www.youtube.com/watch?v=w3Omp7Zymtg

Om han hade den i backfickan och satte sig på den så kanske den böjde sig, men gick ju knappast av. Kina kopia?

Gick av tror inte jag heller men i bendgate gick det sämre för Samsung S6 än för Iphone 6 .

Av Don_W
Skrivet av tomat1:

Tjena, plötligt när ja skulle starta om mitt vm fusion på min macbook air så fick jag upp detta felmedeelandet. Det har aldrig hänt innan och nu kan jag inte längre komma in på vm fusion då detta meddelandet kommer upp vid startning. Jag är riktigt kass på datorer så förstår inte vad folk säger när jag googlat på detta problem och läst de på engelska. Hjälp skulle uppskattas mycket då jag som sagt inte kommer in på widows.

Mvh

http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?languag...

Jag hade samma bekymmer i förra veckan med mitt windows 7 men boota om hela datorn och det fungerade igen sen .

Av Don_W

Desperate time requires desperate actions som dom säger. Antar att dom tappat så mycket mark och förtroende efter klavertrampet Windows 8 och Xbox One release och WP att dom måste köra lite goodguy smooch för att se snälla ut.