Inlägg

Inlägg som Don_W har skrivit i forumet
Av Don_W

Behöver inget tredje parts program för att kolla version mig veterligen. Skall räcka med att kolla igenom diagnos/battery log. Samsung fortsätter med Volkswagen temat falsk marknadsföring med andra ord ? Kan ju hoppas att det blir droppen som får bägaren att rinna över för Apple och utesluta Samsung som supplier även om det blir kämpigt. Extra kul då Samsung hade sin första vinst ökning på 2 år nu 2015 http://9to5mac.com/2015/10/07/samsung-profits-apple-chips/ .

Av Don_W
Skrivet av Svensktiger:

Tvivlar starkt på att Dell ser ipadpro som huvudkonkurrent.
För att fungera i företagsvärlden så krävs x86 och windows numera.
Och det är just därför Surface har blivit så populär.
Dessutom vad kan ipadpro göra som man inte redan kan göra med vilken ipad som helst ?

Dom har nog inte lagt till så mycket nya att göra saker med nya iPad Pro men det faktum att den tycks ha en bra penna (återstår att se) och split screen sen iOS 9 (Air 2 fick det med) så kommer det säkerligen öka produktiviteten markant. Sen att dom dragit upp ram mängden ordentligt i kombination med penna och tangentbord samt att det finns appar för video och foto redigering så kommer den nog bli ett populärt verktyg för dem som håller på med media (foton och video) ute på språng. För min del så har jag ett program som jag jobbar i PC miljö detta finns även till iPad och har funnits länge men det har inte varit tillräckligt smidigt att markera i det pga av att fingertoppar inte är noggranna nog när det kommer till att plottra ut noder, med pekpenna om den är bra kommer det nog kunna bli riktigt grymt.

Om iPad Pro är någorlunda rapp kommer man rent krasst kunna jobba mot server där de windows baserade programmen ligger och belastar systemet och iPaden blir då ett rent inmatnings element och ett billigare och snabbare samt smidigare alternativ än en laptop.
Hela office suiten finns ju till iPad för dem som är i behov av det.

I min bransch ser jag att fler och fler flyttar alla installationer till server miljö och betalar hellre för underhåll än tar i det själva då försvinner per automatik kravet på att ha viss hårdvara eller operativsystem.

Av Don_W
Skrivet av elajt_1:

Microsoft skall fokusera på det dem gör bra (imo). Nokia måste väl varit den största förlustaffären någonsin för företaget?

Första Surface var väl den största smällen ? http://www.computerworld.com/article/2484144/microsoft-window....

Oavsett så har dom kapital nog för att blöda en del.

Dom vet säkert vad dom vill men frågan är om det blir bra. För oss konsumenter ser jag inget gott i detta.

Av Don_W

Wow länkar då måste det ju vara sant. https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Platt_jord Relevant nej.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Don_W

Jag är väldigt nyfiken på plattan själv för arbete när jag mäter upp ritningar. Då pennan känns som ett bra redskap för att markera ut punkter. Idag är programmet som finns till iPaden långt från användbart då fingrarna inte så exakta när man ska plottra ut noder.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Don_W
Skrivet av Herr Andersson:

Poängen är att iPhone 6S borde vara överlägset bäst men är det inte.

Vet inte om du är allvarlig eller inte med ett sådant påstående. Men med samma strålande logik i så fall så skapades t ex Samsung Galaxy S4 med inställningen att den skulle vara bättre än kommande modell S5 då eller? LG G5 är väl tänkt release tidigt 2016 ? Men jag inser att du uppenbarligen är en av någon anledning bitter människa så jag lägger ner vidare diskussioner...

Av Don_W

Haha orka. Spelar ingen roll vad folk här tror eller inte faktum är som alla andra apple produkter förståeligt eller ej men den kommer sälja som smör likt klockan och iPhones och vanliga iPads m.m . Inget är utan eftertanke för det mesta när det kommer till Apple och det faktum att man snabbt kan redigera film och bilder med en penna kommer säkerligen anammas hårt av diverse fotografer och filmskapande personer som redan är acklimatiserade i Apples miljö.

Av Don_W

Med tanke på att dom enligt presentationen sa att man skulle kunna göra video editeringar med mera så är det väl inte konstigt att dom ökat mängden RAM . Varför det är hemligt ja det är ju en annan femma. Varför dom gjorde det när man tidigare sagt att man inte behöver det beror ju helt på att dom nu med de nya tilltänkta funktions områdena anser att det är nödvändigt. Så tröttsamt att läsa samma hat mantra om och om igen på detta forumet. Gillar ni det inte köp det inte.

Av Don_W
Skrivet av Herr Andersson:

LG G5 kommer att bli mycket bättre än denna skiten.

http://www.techradar.com/news/phone-and-communications/mobile...

Och iPhone 7 kommer bli bättre än den ... Djupt insiktsfullt att poängtera att senare modeller är snabbare än äldre.

Av Don_W
Skrivet av Hugligan:

Att ansluta till Windows datorer är inga problem alls i OS X. Windows program för det i Apple Store på OS X är bättre än det inbyggda i windows om du frågar mig. Jag använder det programmet dagligen.

Det går bra men OS X är petigare med gamla certifikat får meddelanden varenda gång att deras certifikat är för gamla nämligen när jag loggar in via Microsoft Remote Desktop varenda gång.

Av Don_W
Skrivet av Petterk:

Är det inte bara så att du behöver kunna köra fjärrskrivbord från Windows till någon server? Eller måste du köra fjärrskrivbord till din virtuella maskin?

VMware Fusion stödjer att använda bootcamp-partitionen. Det gör också Parallels.

Skrivet av Hugligan:

Precis som de andra skriver behöver du inte pro för att ansluta till en server. Utan du behöver pro för att andra ska kunna ansluta till din Windows installation. Och det går inte (vad jag vet) att låta VMware köra bootcamp installationen. Utan välj antingen eller.

EDIT: Det verkar gå att köra bootcamp i VMware/Parallels.

Mitt jobb kräver vissa perioder att jag ansluter mig mot XXXX-server som står nere i Växjö för att komma åt ett kundregister. Detta gör jag idag i tech preview w 10 men kan även göra det via macen så klart om än lite bökigare att ställa in. Behöver alltså inte under några omständigheter komma in i min dator via distans öht. Anledningen till bootcamp frågan är utifall att jag skulle önska spela mot förmodan någon gång så är det ju kass i vmware men dugligt i bootcamp.

Av Don_W
Skrivet av Petterk:

OEM ja, men det är inte tillåtet att köra i virtuell maskin. Därför jag skrev FPP förut.

Fjärrskrivbord TILL maskinen kräver Pro, Home har remote desktop/fjärrskrivbordsklient för att ansluta till andra maskiner. Det finns ju för övrigt klient till OS X.

Okej så pass aja då får det bli en Pro problemet löst. Tack så mycket för hjälpen. Har du koll på om man kan lägga den som bootcamp och sen låta Vmware köra upp Bootcamp installationen i OS X .

Av Don_W
Skrivet av Petterk:

Du kan köpa Windows 8.1 Pro, 8 och 7 har slutat säljas sedan ett bra tag. Du hittar bara stulna Dreamsparknycklar och liknande på marknader.

Inet säljer ju Windows 7 Pro 64 bit fortfarande.

Skrivet av Hugligan:

Absolut, lite tråkigt sen bara om man kommer på att man kanske behöver ansluta sig till en domän eller ha fjärrskrivbord till den virtuella. Är dessa saker du tror du inte kommer använda kan du gott köra in home tycker jag.

Så fjärrskrivbord alltså jag ansluter mot en server kräver pro?

Skrivet av Petterk:

Remote Desktop-klient finns i Home-versionen, men du kan inte ansluta till maskinen.

Jag kan med andra ord inte ansluta till annan server via min dator utan pro ?

Får nog bli en Pro då ändå inte min kostnad.

Av Don_W
Skrivet av _niko_:

Homeversionen kan inte ansluta till en domän så om ni har ett AD på jobbet så rekommenderar jag verkligen pro för att kunna komma åt file&print osv.

Ska burken inte anslutas till en domän med shares m.m så kan du rent krasst köra home.

Enda jag kör "utanför" Datorns lagring är Fjärrskrivbord till en av våra medarbetares server samt till våran NAS. Dock har jag laptop så den är ju med mig var jag än går. Så därmed är det kanske överkurs med PRO version. Kostnaden i sig är ju inga problem men samtidigt onödigt med mer funktioner än man nyttjar.

Av Don_W

Rent krasst så skulle man kunna köpa en W7 Pro och bara uppgradera eller ? För löjligt nog kostar dom ju "bara" 1700kr typ kontra 2500 för windows 10 pro.

Det mest märkliga är att under aktiverings fliken i Windows 10 så säger den att min är aktiverad. Jag har dock bara kört Tech Preview sen dag 1 när dom släppte det.

Jag är ingen Superuser av något slag i mitt jobb Windows använde enbart i syfte för 3 program. Ett cad program sen ett kalkylprogram och så Bluebeam som är ett PDF program speciellt framtaget för AEC företags behov. Resten görs i OS X till och med Office paketet har jag valt att lägga där.

Av Don_W

Vilken Windows 10 bör jag ha i jobbet.

Jag sitter och funderar på vilken Version av Windows 10 jag skall ha till min jobbdator.

Jag kör en MBP och kör Windows via Vmware. Jag sitter och kollar runt på lite olika versioner av Windows 10 för tillfället. Frågan är om man skall ha en Home eller Proffesional. Helst vill jag ha en som jag kan installera på mer än en partition utan att den knorra då Vmware ibland krånglar går detta ?

Eller är det kanske till och med som så att man tjänar på att beställa en Windows 7 proffesional och uppgradera sig till Windows 10 då det skall vara gratis för W7 och W8 ?

Sitter just nu med Tech Preview installation av Windows 10 .

Tack på förhand

/ Stefan

Av Don_W

Anti Microsoft som jag blivit på senare tid så måste jag säga att jag är inte förvånad för framgången med Windows 10 för det är faktiskt Riktigt bra. Jag kör det visserligen bara som gäst operativ via vmware men anser att det fungerar klockrent till det jag använder Windows till redan från första tech preview´n. Den hittar inkopplade tillbehör bättre och känns rappare. Sen att dom tog bort tiles eller modern UI vad man nu vill kalla det var bra gjort anser nog de flesta. Windows 8 var säkert bra för den som inte störde sig på att dom gick helt sonika i vad många ansåg som en felaktig riktning.

Av Don_W

Kör nu beta 4 dev och jag anser att det mesta fungerar helt okej nu. Dock är batteritiden horribel än. Split view kommer dessvärre bara till senare modeller av iPad Air . Tråkigt som tusan då jag hade hoppats på att min iPad 4 skulle bli mer använd.

Av Don_W
Skrivet av Ertiyed:

Folk är väl för bekväma med att betala extra för mellanhänder och massproduktion.
Köp en Samsung eller iPhone istället om ni inte orkar bry er.

Ordentlig halvsanning där. Anser att dom kör ett urbotat korkat system. Inte nog med att vissa som vill ha deras mobiler har stått utan . Dessutom minimerar dom sin egna potentiella vinst samt försvårar för kund som mot förmodan lyckats få en telefon om den börjar krångla då garanterat service ärenden även dom blir lidande kontra en mer utbredd lansering .

Skickades från m.sweclockers.com

Av Don_W

Större än iOS och Apple inom fem års period fanns det en skara som starkt hävda här. Tycks blivit platt fall istället. Synd om människorna som slet för topparnas vision.