Inlägg

Inlägg som Don_W har skrivit i forumet
Av Don_W

Det där med att det ringer kors och tvärs är både positivt och dåligt. Jag blev tokig första dagarna när min iPad, iPhone 5 och iPhone 6 ringde alla samtidigt när någon ringde till någon av mina telefoner. Nu har jag Även datorn börjat ringa både via Zoiper och FaceTime .

Av Don_W
Skrivet av YamahaDGX630:

Har kört Mavericks på VMware ett tag, och har nu uppgraderat till Yosemite. Tyvärr så verkar inte VMware Tools vara kompatibelt med det nya operativsystemet. Finns det någon fix för detta?

Vmware fusion 7 fungerar alldeles utmärkt med Yosemite

Av Don_W

90 % av kommentarerna i denna apple nyhet är som vanligt av personer med noll intresse för Apples produkter och som anser att allt dom släpper är skit.
Jag tycker den verkar trevlig men har inget behov av en desktop dator hade jag haft det hade det varit ett köp direkt. För den pengen är inte salt för helhets konceptet man köper i min mening.
Jag la istället 25000 på en laptop och det var värt varenda krona.

Av Don_W
Skrivet av ozo64:

Hälsa appen hämtar bara information från andra appar så det är väl appen som registrerar att du går i trappor som inte funkar som den ska isf?

Edit: eller nja just trappor hanteras kanske av health appen.
Det är bara uppför trappor som räknas också ser jag i min statistik. Fast den är nog inte helt 100%.

Okej då får jag se om jag kan hitta någon rolig "hälso" app då det vore ju roligt att se lite statistik för hur slö man är.

Av Don_W

Haft min i 3 veckor nu och jag är fortfarande tok nöjd. Något jag inte blir klok på dock är Hälsa appen den tycks ju smuttat hembränt eller nåt. Den säger att jag gått i 1 trapp per dag typ. Medans i själva verket springer jag upp och ner i trappor säkert 5-6 ggr om dagen. Sen dilemma nummer 2 iOS 8,0,2 uppdateringen tycks ha muppat ur min bluethooth den tappar mitt headset lite då och då och det går inte längre att prata med min bils inbyggda headset eller vad man nu skall kalla det.

Igår åkte den i backen för första gången från typ 1,5 meter rakt ner i golvet inte en skråma. Sen hela bendgate farsen är verkar ju lagt sig. Jag har haft min i framficka sittandes så att det stramar med min son sittandes på telefonen.

Av Don_W

Om jag vore dig och hade tänkt rendera hade jag tagit någon utav 15" grund valen beroende på plånbok och budget. I7 är alla gånger bättre än I5 när man tänkt jobba med den. Ram är även det viktigt. För om man skall lägga till så att man har I7a och 16GB ram i en 13" så kostar den mer än en 15".

Av Don_W

Dom ville väl vara snälla och inte diskriminera Xbox ones system möjligheter. För övrigt helt korkat uttalande.

Av Don_W
Skrivet av PerUtanZ:

Särskilt med tanke på hur löjligt s,å marginalerna i snabbheten är. Har en nexus 7 och tycker fortfarande att den klarar sig strålande.
Och då de flesta användare bara använder lättare program börjar den där extra prestandan bli något man betalar onödiga pengar på.
På mobilfronten kör jag med en Z3c. Som du sa abgör de speciella sakerna. Ingen stor ful hemknapp som gör telefonen för hög eller liknande. Vattentätheten är en skön grej. Kameraknapp också ett plus, minneskortsplats. Batteritiden är som ett underbart slag i ansiktet (10 timmar utan laddning och hade 79%kvar).
När man kan få detta för 2400 (med halebop) så blir jag nyfiken varför man köper en iPhone (som kostar över 7000 ifall du vill ha någorlunda mkt lagring).

Kan bara tala för mig själv men jag valde iPhone för att jag anser det vara ett stabilare och smidigare OS samt att resterande "EKO-system" i min teknik setup så som dator och mediabox och surfplatta är av samma fabrikat. Z3 har lovordats mycket och är alla gånger en bra telefon. Men för mig är Android för fragmenterat och vissa program som jag behöver i jobbet finns helt enkelt inte till android av den enkla anledningen. Dator valet föll på Macbook inte för att det var mest prestanda vs krona (för det skiter jag hög aktnings fullt i) Utan för att ha möjligheten att ordentligt kunna köra fler än ett operativ med OS X som grund. Huruvida hemknappen är ful eller inte är högst subjektivt och den är i min mening fantastiskt effektiv ännu mer med iOS 8 och iPhone 6 då dubbel tap på den "drar" ner övre delen av skärmen så att man når dom delarna med ett en hands grepp och sin tumme.

Men som sagt alla telefoner över 3500 är garanterat bra telefoner i dagens läge och det är mest design och önskat operativ som diffar. Skulle jag däremot kört Android skulle jag valt Nexus telefonerna utan tvivel då det är minst bloatware och snabbast uppdateringar. Sony och Samsung tycks vara lite spridda skurar över när och om ens dom får senaste android versionerna.

Av Don_W

När du säger tangentbord och mus hade jag gärna sett att dom släppte ett trådlöst med svensk layout och numeriskt pad på. Sitter just nu med deras trådade just för att jag "måste" ha numerisk pad då mitt jobb kräver siffer inmatning till större delen.

Av Don_W

Jag ser gärna med att Apple pay blir vardag här samt att annan nfc betalning kommer. Det tar bort behovet av kontokort och kanske reducerar behovet ytterligare av kontanter.

Av Don_W
Skrivet av Ertiyed:

Har inga andra exempel än Japan vilket är ganska så stort. De inhemska mobilerna där har även de stöd för NFC och de har använd det sedan 2007 om jag inte har helt fel för mig. Konstigt nog är Iphone riktigt stort där.
Jag skulle kunna gissa att NFC även används i andra sydostasiatiska länder typ Taiwan och Korea.

Värt att notera är ju att android är ett öppet OS och inte en mobiltillverkare.
Jag tror inte apple bryr sig så mycket om hur läget ser ut här i Sverige. :/

Mycket väl medveten om android är ett operativ. Men istället för att skriva det uppenbara så som samsung,sony,htc m.fl valde jag det. Kan tänka mig att det är stort i Japan dom ligger ju ändå i framkant med teknik då det mesta skapas där nere.
Sverige struntar nog Apple rätt mycket i som du säger såvida inte våra banker ser potentialen i det och anammar det likaså vissa butiker.
Men det ändrar ju inte faktum att NFC fortfarande överlag är rätt värdelöst för oss då dom inte implementerats. Och samma gäller ju på sätt och vis USA då jag antar att Apple har mer hävkraft där än vad t ex HTC, Sony och Samsung har.

Av Don_W
Skrivet av Ertiyed:

På vilket sett kom androids stöd för NFC för tidigt? Bara för att tjänsterna inte finns i Sverige betyder det inte att andra länder inte implementerat det.

Och hur världs omfattande var betal systemet i andra länder ? Det verkar ju inte varit allt för stort. Då Apples hade fler aktörer som var beredda på att sammarbeta nu än vad android har skaffat sig på 2 års försprång. Teknik är bra men det ska gå att implementera funktionerna i vardagen annars är dom överflödiga. NFC är till exempel rätt överflödigt här i Sverige än. Det finns ju till och med små kiosker m.m här som inte ens tar kort 2014.

Av Don_W
Skrivet av GambitSWE:

Det jag ställer mig lite undrande till är hur General Electric kan vara så stort. Visst är de gigantiska, men här snackar vi om själva varumärket, och inte företagets värde, omsättning.

General Electric ansikte utåt, utanför USA's gränser tycker jag är tämligen litet, så hur beräknar man deras varumärke så högt? Spelar ingen roll att om man öppnar ett proppskåp så hittar man troligen deras namn, då det inte är detta som diskuteras. Vidare, så ställer jag mig undrande till SAP. Som vanligt är man inte så himla överraskad att så många "amerikanska" företag är med, och att de befinner sig så högt upp på listan, då undersökningen säkerligen är beställd av amerikaner, gjord av ett amerikanskt företag, och för den amerikanska marknaden, så att de kan känna sig stolta.

Vidare, hur kan American Express ha ett så bra värde? I Europa är ju VISA mångdubbelt mer synligt, tom MasterCard är större. Dessutom är det ju iaf i Sverige sämre att ha att göra med American Express för de som tar emot dessa kort, typ alla som har betalterminaler av Babs etc, då American Express har extra avgifter förutom de som VISA/MasteCard har som betalas av kort-terminals ägaren. Kan tänka mig att detta även är sant utanför vårt lands gränser. Noop, en bullsh*t varning här tycker jag.

GE - General Electric är stora inom många områden. Till exempel så har dom en mängd fastigheter i Sverige. Här har du ett axplock av deras tjänster / produkter http://www.ge.com/se/products_services/index.html .

Just inom fastigheter har dom väldigt höga krav för att leverera god kvalité vet jag personligen då jag varit involverad i ett antal av deras projekt.

Av Don_W
Skrivet av havoc:

Absolut inget patetiskt med den, Apple är dock lite sena med att erbjuda vissa funktioner tex nfc som kom först nu och så kan nog tycka att man vid det här laget också borde ha anammat induktiv laddning.

Apple var sena med NFC medans android var för tidiga för sitt eget bästa. Apple väntade helt enkelt med NFC tills dom ansåg att dom fått tillräckligt stor uppbackning för sin tjänst Apple Pay medan android kastar ut saker och tänker sen.

Av Don_W

Det är ju rätt säkert att både iPad och Yosemite kommer. Jag hoppas att den beryktade hybrid plattan presenteras som kör någon mix mellan iOS och OS X.

Sen hade jag gärna sett en ny Apple TV med stöd för app store.

Yosemite är ju i fas GM 2 just nu och jag kör den som primärt operativ så det borde inte finnas några bekymmer med att den skulle bli klar.

Av Don_W

Okej då förstår jag. Jag kör ju som bekant inte samma upplösning men jag anser nog trots allt att när jag fäller ner locket (clamshell) så hittar fönstret trots differens i upplösning rätt bra allt beror ju dock på i vilket läge man har "fönstret" kör man till exempel webbläsaren default storlek alltså inte ändrar storlek så hittar den rätt spot on samma upplägg på den externa skärmen fast man beroende på just upplösning så blir "fönstret" i sig kanske inte lika utfyllande.

Jätte svårt att visa på ett bra sätt enda är ju nästan youtube video eller irl för att se hur det ter sig.

Av Don_W

Får se om jag förstått dig rätt. Du vill ha en extra skärm och du vill prompt att den skall köra samma upplösning ? Jag kör själv 2 externa skärmar till min MBP R 2 st dell 27" 1920x1080 medans jag på macen kör lite olika beroende på vad jag gör. Med SetResX kan man snabbt ändra inställning för samtliga skärmar dock så i mitt fall vars laptop skärm 15" klarar 2880x1800 är det närmaste jag kommer 1920x1080 (2048x1280).

Av Don_W

iPhone 6 vänster fram ficka.

Av Don_W
Skrivet av XPerion:

Gammalt och gå läs på manualerna för Note 2, Note 3, Note 4, tror det gäller S3, S4, S5 också.
http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201409/20140926113431077/SM-N910_UM_EU_Kitkat_Eng_Rev.1.0_140926.pdf

A small gap appears around the outside of the device case • This gap is a necessary manufacturing feature and some minor rocking or vibration of parts may occur. • Over time, friction between parts may cause this gap to expand slightly.

Du läste inte riktigt vad jag skrev eller ? Ny dag nya nyheter iaf för mig du citera till och med hela texten .

Av Don_W

Varför skulle det vara nödvändigt att tillverka den på det sättet låter ju helt skevt. Note alltså med sin glipa. Finns ju inte en enda annan telefon på marknaden med sånt glapp.