Inlägg

Inlägg som Don_W har skrivit i forumet
Av Don_W
Skrivet av TwiceFire:

Dom flesta appar finns som man verkligen använder sig av. Finns inte 1000 olika klock och alarm appar direkt som på ios och google.

Dom flesta företag gör appar till WP.

Finns Swedbank än ?
Finns Nordea bank app ?
Facebook funkar sådär säger många vet inte personligen.
Googles appar är överlag rätt få . Youtube t ex vet att WP har någon ripoff som heter något annat.

Det är lite lögn att säga att WP har det mesta när många stora Appar helt saknas eller är usla till programmeringen. Sen finns det så klart anledningar till varför det är så med, nämligen att Microsofts vision om att bli näst störst inom 2 år typ inte blev som dom tänkte sig.

Av Don_W
Skrivet av Chibariku:

Är antagligen en väldigt billig moralboost på arbetsplatsen säg att den kostar 2 000 - 3 000 mer än en "normal" jobbtelefon det blir ca 100-250 kr dyrare/månad beroende på om man byter varje eller vartannat år.

Inte ens det min kostar 49 kr mer i månaden kontra chefens Samsung Galaxy 5 och kollegans iPhone 6 16GB. Däremot så kostar mina övriga arbetsredskap (Dator med tillbehör) ca 20000 mer än övriga anställdas. Men det är redan intjänat det med då jag har support för kunder som vill köra våra Windows baserade program skall lösa problemet. Men som du säger är det en billig moralboost.

Av Don_W
Skrivet av JimmieSan:

Tänkte se om någon kan klargöra lite mer ang flac och Iphone.

Läst att man måste göra om till ALAC (apples version av lossless ) sen går det att synca med itunes och spela upp med stock Iphone musikspelare, korrekt?

Men om man vill ha sina album i flac och inte apples grej då?
Går det att synca flac på något sätt, eller lägga över på enheten smidigt som man kan med android.

Apples mediaspelare stödjer inte flac eller? (flesta android stockspelare stödjer flac men apple är ju apple)

Orkar inte kladda med massa strunt då jag har massvis med flac album som jag vill kunna spela utan problem.

Så går det att lösa eller är det bara att skita i apple om man vill ha det smidigt?

Lite samma gällande .mkv, vill inte göra om skit utan ska funka direkt.

http://www.mcelhearn.com/why-itunes-doesnt-support-flac-files... en av få förklaringar jag hitta till varför Apple just inte stödjer FLAC i stock läge utan extra appar.
mkv har väl det med upphovsrätt att göra misstänker jag.

Av Don_W
Skrivet av ozo64:

Najs. Tre hade fått in min beställning. Ngt strul med bekräftelsen bara. Har man tur sitter man med en 6'a nästa fredag.

Jag sitter och hoppas jag med 6 64 guld står fortfarande 1v leverans och har gjort hela dagen i deras beställnings läge iaf.

Av Don_W

Tror den modell och företags abonnemangs form som jag fick går på en 549 kronor i månaden. Samt att det blev något tillägg för mobil växel m.m .

Av Don_W
Skrivet av ozo64:

Generös arbetsplats du har. Så dyra telefoner får inte vi välja.

Ja min chef är ytterst generös jag hade säkert fått igenom en 6+ med men jag tror det kommer bli för stort. Han anser att "bonusar" som detta stärker arbetsmoralen och lusten till att jobba.

Av Don_W

Fick bli en iPhone 6 64 gb guld som jobb telefon. Gratis är gott.

Av Don_W

Jag hoppas på att han som skall fixa min har lagt in det i systemet redan. För jag tror föga på att han tänker sitta uppe 00:01 imorgon.

Av Don_W

Ssd kan man byta på macbook sen är det säkert svårare. Ram är värre då blir det säkert hela moderkortet.. Men så bör man inte resonera för då vågar man inte köpa något . Min har sagt stått på i typ 365 dagar men enbart ett par omstarter vid installation av uppdatering typ. Samt att jag spelat spel och kört dubbla externa skärmar 40 timmar i veckan.

Av Don_W
Skrivet av wangox:

Haha. Ironi eller? Men tänkte på. Har uppgraderat mitt Windows 7 som jag fick till den gamla laptopen. Nyckeln står under datorn. Kan man installera Windows 7 och använda den nyckeln? Och så får jag behålla min w8 nyckel själv

Det var inte ironi med att inte släppa windows licensen .
Den nyckeln om du upggraderade från windows 7 till 8 är då körd. Den skrevs över i samma ögonblick som du fick ny nyckel till uppgraderingen till windows 8.

Av Don_W
Skrivet av wangox:

Okaj. Eller jag har windows 8 installation på ett USB kom jag på. Men får använda min nyckel till då. Så får personen jag säljer min närvarande dato r till köpa eget windows.

Precis det är ju inte mer än rätt.

Av Don_W
Skrivet av wangox:

Jo men precis. Exakt så känner jag i nuläget. En i5 och 8gb ram med 256gb ssd räcker ju gott och väl. Men sen är man ju lite att man vill försöka få så mycket prestanda som möjligt för det man köper självklart. Ang bootcamp. Läste att Windows 8 fungerar bättre med macen än vad det gör med stock Windows datorer. ? Går det att använda piratkopierad Windows ISO till det eller blir det att fortsätta använda min uppgraderings nyckel som jag har isåfall?

Ja man kan tanka hem en "ful" iso från valfri plats och slå in sin riktiga serienyckel det var så jag fick göra eftersom att mitt windows 7 låg på skiva och jag inte köpte till en Superdrive när jag beställde datorn.

Av Don_W

Jag har ju svårt att tro att cpu´n och ram skulle flaska den närmsta perioden angående macen alltså. Min är så overkill så att jag nästan skäms att jag valde den. Men får man ändå välja fritt utan större budget låsning så varför inte. Jag har 512GB men kör ändå över det mesta på externa diskar så som video klipp och musik m.m . Mina jobb filer lagrar jag i en NAS. Så egentligen är det bara program samt windows med något enstaka spel som jag har installerat. Så länge man inte ska rendera film eller skapa avancerad musik så vill jag nog påstå att I7 är overkill egentligen men överallt man läser så råder det ju prestanda master race typ. Har man inte 32GB ram och 4 grafikkort är man är gonner även om man bara spelar harpan och ser på youtube.

Av Don_W
Skrivet av iMatter:

Xperia Z3 Compact fick 101h endurance rating, 5S fick 54h och 5an 51h. Vad får denna? Inte mycket mer än 5/5S gissningsvis.

http://www.gsmarena.com/sony_xperia_z3_compact-review-1135p3....

Batteritiden sägs väl bli avsevärt mycket bättre då det hävdas att A8 chipet har minskat energiförbrukningen med 50 % typ.
Iphone 5s iPhone 6 iPhone 6+
Audio 40 50 80
Video 10 11 14
Wi-Fi 10 11 12
browsing
Lte 10 10 12
3g 8 10 12
3g tal 10 14 24
standby 10 10 16
dagar

Så 6 an och 5s är ju relativt lika men där är ju batterierna nästan lika stora 6+ däremot är hyfsat mycket bättre skulle jag vilja säga .

Av Don_W
Skrivet av Da´Russian Stallion:

Någgra nyheter på när det kommer stöd för svenska? Vilka tredjepartstangentbord finns för svenska? Tänker inte uppdatera innan det finns tillgängligt.

Fleksy har svensk layout och över förväntan bra autokorrigering det är dessutom fått utmärkelsen för snabbaste tangentbordet att skriva på. Quicktype är ju risken stor att det blir som med Siri , mycket snack ingen verkstad.

Av Don_W

När du säger cockpit menar du att du vill bygga så att du nästintill kliver in i din rigg ? Eller är det mer åt hållet att ha fäste till ratt / pedaler / växelspak (om du nu har en lös sådan) ? Samt stativ för skärm så klart.

Av Don_W

Nej det är inte lätt när man börjar vackla. Det är som jag sitter i velar med vilken modell av iPhone 6 jag ska ha nu. Jag har iofs sagt till han som skall lösa det åt mitt jobb att jag tar antingen en guld 6 64gb eller så en 6+ guld 64gb beroende på vilken som finns först så slipper jag välja definitivt.

Av Don_W
Skrivet av vanillaskyes:

Är jag dum eller hur fan får man quicktype och fungera? kanske inte funkar med svenska dock. och står även att man kan ändra style och färg på tangentbordet, men hur?

Uppdaterar mig själv: quicktype fungerade bara med engelska än så länge, samma gäller med byta tema på tangentbordet.

Som du säger så finns den bara till engelska. Däremot kan jag tipsa om Fleksy istället kostar 7 kr på app store och är riktigt smidig. Där kan du ändra färg och storlek med på tangentbordet.

Av Don_W
Skrivet av raxxor:

Tror jag väntar tills minst 8.0.3 har släppts. Då har förhoppningsvis de värsta buggarna, samt de flesta appar vara anpassade för ios8.

Jag har kört iOS 8 sen första betan då jag har utvecklar licens. Redan i iOS beta 3 fungerade de flesta appar fel fritt. Så som swedbank, Facebook, swish, många spel, spotify, synologys appar m.m

Av Don_W

Jag lämnade in iaf in min beställning till den som skall fixa vår företags telefons lösning idag. Gav honom 2 val antingen en guld 6a 16/64 eller guld 6+ 16/64. 6+ enbart om det är lättare att få vid release men primära önskemålet är en 6 64gb.

Jag tycker att dom presenterade mer än jag hade förhoppningar om så jag är mer än nöjd.