Inlägg

Inlägg som ZonCo har skrivit i forumet
Av ZonCo
Skrivet av Tobbbe__:

Du kommer inte ångra dig! Har aldrig ägt en SSD innan jag köpte mina 2 840s kommer bri en minst sagt brutal omställning från min nuvarande Westerndigital 1TB Black.
Du kommer väl flasha om kortet's LN2bios till annan bios?

Låter bra! Jag var rätt tidigt ute med SSD (Intel G2-M(?) 160GB för den nätta summan 3999:-). Är ganska påläst på SSD-diskarna i övrigt och tänkte köra dem i raid0 så det borde flyta på hyfsat, diskarna jag har idag flaskar rejält. Däremot GPUn har jag sämre koll på. Hittade dock dig i någon owners lounge nånstans där du förespråkade LN2-BIOS mm. Får kortet och diskarna ikväll så det blir att läsa några nätter framöver här, kanske slinker iväg något inlägg här eller ett PM också om det är ok. Har skippat vattenkylning numera men antar att kylaren ska hänga med riktigt långt iaf! Ska bli skoj att ge sig på min 4770K också och se vad den går för.

Från en HDD till 2x 840pro är ju en helt vansinnig uppgradering, du kommer inte vilja slita dig från burken

Fortsätt ös på med information och bilder här i tråden, riktigt trevlig setup som sagt!

Edit; Tanken var att köra vatten i 540 men tyckte att chassit var lite för litet för det... Hade 3x7970 mm. på den tiden. Så det vart luft och jag har aldrig varit i närheten till så bra temps med luftkylning!

Av ZonCo

Denna ska följas. Shyst bygge med helrätta komponenter.
Ska själv hämta ut ett 780 lightning och 2st 840 pro 256gb senare i veckan.

Av ZonCo

Shoppade loss lite förra veckan.

Vart en Acer W510 32GB inkl. tangentbord
Butik; Telia
Pris; 3595:- + 1000kr cashback Acer

Var även dags att byta upp sig ifrån gamla Samsung Galaxy Note till nya Note 3
Butik; TPH
Pris; 389kr/mån

http://iloapp.zoncostyle.se/data/_gallery/public/12/138124965428...

Av ZonCo
Av ZonCo
Skrivet av Devil May Cry:

Det som du säger stämmer, jag påstår inget annat. Men jämför man priserna med resten av världen så är vi inte speciellt billiga inom elektroniken.
Mycket högre priser än det vi har kommer resultera i att folk handlar från Amazon etc. Eftersom det är billigare utomlands redan nu.

Att det är billigare utomlands betyder inte att elektronik är dyrt i Sverige. Det är precis som att du skulle göra jämförelsen med thaimat i Sverige kontra Thailand - Jäklar vad dyrt thaikäk är i Sverige!

Jag förstår hur du tänker men det du kanske egentligen skulle skrivit är att _allt_ är dyrt i Sverige, inte att elektronik är dyrt.. Tvärtom är elektronik svinbilligt i Sverige.

Av ZonCo
Skrivet av Palme_570:

Tro fan det när media markt nu senaste året gick typ 800 miljoner back. Företag ska tjäna pengar inte sälja med förlust så att så många som möjligt får så mycket som möjligt. Elektronik prisbilden är helt vriden...

Första inlägget som kommer med sanning och sunt förnuft, Tackar!

För övrigt tror jag att detta kan stämma. Det Nordiska centrallagret i Skillingaryd som byggdes upp strax innan konkursen startades upp igen för någon vecka sedan.. Att Expert kommer tillbaka till Sverige är bara en tidsfråga, om det blir att ta över Media Markt här låter jag vara osagt men är fullt rimligt! Media Markt skulle för övrigt in i Norge detta året, de planerna finns inte längre.. De vill nog lämna Norden helt som det ser ut.

Av ZonCo

Äntligen vart det lite nya prylar efter mycket velande om vilket moderkort mm.. Nu är det dags för nästa velande, vattenkylning i mitt Corsair 540 air eller nöja sig med en Kuhler 620 och luft i övrigt. Tänker också vänta ut AMD´s nya lineup innan det blir ett nytt gfx.

Produkter;
MSI Z87 Mpower MAX
Intel 4770K
Team Xtreem 4x8GB 1866mhz CL10

Inhandlades på CDON, slutade på ca 6500~

http://iloapp.zoncostyle.se/data/_gallery/public/12/137674509522...

http://iloapp.zoncostyle.se/data/_gallery/public/12/137674509816...

Av ZonCo

Det här är ju sjukt, du kan ju omöjligt lägga 15k för ett mobilspel. Det finns faktiskt ingen bortförklaring, detta är helt vansinnigt.. Du får ju självklart göra precis vad du vill för dina pengar men jag antar att du inte slitit en månad för dem utan att det är lånade pengar och du har omvandlat dem till låtsaspengar därav ser du inte värdet i dem.. Om det är så att du slitit ihop 15k i skattade pengar som du sen lägger på ett mobilspel så skulle jag rekommendera dig att aldrig någonsin vara i kontakt med ett spel som kostar pengar igen, såg att någon tipsade om att ta kontakt med någon ang. spelberoende och det tycker jag helt klart du ska göra så du får upp ögonen för hur mycket deg du kastat iväg på ingenting!

Återigen avgör man själv vad man lägger pengar på, vad man tycker är kul osv men ovan är som sagt helt uppåt väggarna x1000.

Av ZonCo

Jaha ok det var därför du skrev att du skulle koppla ifrån mobo till nätagg, det är ju tvärtom kan man säga

Det medföljer 2st 8pin´s kablar till nätagget, dessa kan du bara stoppa in på ett sätt i nätagget så du omöjligt kan göra fel, sedan kopplar du bara in dem i de 2 8pin på moderkortet. Det är glasklart när du väl får hem grejerna, du kan inte göra fel.

Av ZonCo

Nätagget kommer ju med 2x 8pin. Bara koppla in, men tror inte du behöver koppla in båda heller för den delen.

Av ZonCo
Skrivet av Lanicia:

Fast det är ju rätt stor skillnad mellan att vara amerikan och få en svensk version och vice versa, inte sant ? Liknelsen vid att få en japansk version som tidigare nämndes i tråden är ju rätt absurd. Originalspråk är som sagt engelska för Windows, ett svenskt språkpaket är ett tillägg.

Jo jag håller med, det jag menade med att det inte riktigt är samma sak men principen är ju densamma. Om språket inte är Svenskt vilket gemene man tar för givet så ska det ju framgå tydligare än något annat i annonsen.. Sen kan man ju säga att det är upp till köparen att ta reda på vad som gäller men personligen hade jag varit övertydlig med detta för att undvika problem och missförstånd, är för mig glasklart att det skulle bli problem om jag inte skrev ut den infon i annonsen.

Av ZonCo

Svårt att säga vad som ska göras i efterhand för att alla ska bli nöjda men det du kan göra i framtiden är att vara övertydlig med precis allting. Jag skulle absolut tolka det som att det var ett Svenskt OS installerat när du inte skrivit något annat, det tar man ju för givet. Man ser ju ofta annonser med .."OBS! Engelskt operativsystem!" eller liknande.

Om man vänder på det, inte riktigt samma sak men ändå.... Hade du sålt datorn i USA och den var installerad med ett Svenskt OS/Språkpaket utan att nämna det i annonsen hade det nog blivit lite problem, precis som nu.

Med andra ord tycker jag du får stå för smällen när du inte varit tydlig nog med att nämna att OS var installerat med Engelsk språk, dock har du ju varit givmild och hjälpsam och lämnat tillbaks en slant.. Var han/hon nöjd med det från början så har personen inget mer att hämta.

Av ZonCo

Om du vill ha ett smidigt system som gör det mest hur bra som helst (musik, film, spel mm) så kan jag varmt rekommendera http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=141638 . Har haft dessa i 6-7år nu och är fortfarande fantastiskt nöjd. Du slipper dessutom spendera pengar på ljudkort då de använder sig av USB.. Sen på volymkontrollen kan du smidigt koppla in ett par lurar som då också får skjuts med den inbyggda förstärkaren/ljudkortet.

Kostade 5lax när jag köpte dem och nu 3799:-

Tror det är svårt att hitta ett bättre system för pengarna faktiskt och med de många fördelarna, storlek osv..

Av ZonCo

Kan mycket väl stämma.

1795 x1.25 = 2243kr

Av ZonCo

Bild på skärmarna uppackade,

Testar lite med ena skärmen på högkant för surf mm, rätt skönt faktiskt!

Butik; CDON
Produkt; Fujitsu P23T-6 Thor Edition IPS 23"
Pris; 999:-/st

http://iloapp.zoncostyle.se/data/_gallery/public/12/137434941402...

Av ZonCo

Fruktansvärt bra pris på en skärm med IPS-panel som är höj/sänkbar kan jag inte motstå.. Vart 2st. Har kopplat in en av dem atm..

Butik; CDON
Pris; 999:-

http://iloapp.zoncostyle.se/data/_gallery/public/12/137426719761...

Av ZonCo
Skrivet av lucifer579:

Då har du aldrig varit inne på netonnet då?
Du har aldrig lagt märke till de massiva fyndborden vid dator, telefon osv där de har massvis med produkter som endast står "returex" på.
Personligen tycker jag det är en väldigt givmild policy de har.

Jodå, jag handlar där en hel del. Senast var en Canon EOS 700D. Frågan är vad det är för produkter som ligger där, om det bara är sånt de fått tillbaks via ehandeln, alltså främst de som nyttjat ångerrätten eller om det är reparerade produkter.. Eller att de är så pass givmilda då att de tar tillbaks en använd produkt för att sen sänka den alltifrån 5-20%.. (skulle detta vara helt uppenbart är jag helt övertygad om att person1 skulle köpa en vara, lämna tillbaks den för att sen skicka in person2 som skulle handla den till ett lägre pris. Det är svårt för butikerna det här med öppet köp men i min värld så skulle allt vara plomberat och är plombering bruten är gäller inte öppet köp. Det finns ju ingen lag som säger att Öppet köp ska finnas eller hur den ska vara utformad (undantaget ehandel och distansköplagen).

Om du läst hela mitt inlägg så nämnde jag aldrig Netonnet utan påpekade bara hur jag ogillar butiker som tar emot begagnade produkter för att sen sälja dem som nya. Jag skrev inget om Netonnet för jag inte känner till hur de hanterar ovan.. Däremot vet jag hur framför allt Elgiganten jobbar som så att de säljer dessa varor som nya, det är ju främst det som är riktigt fult samtidigt som jag ogillar de som sätter detta i system.

Sorry TS för offtopic..

Av ZonCo
Skrivet av HAm9am3r:

Börja handla på netonnet du kan lämmna till backa en öppnad och använd produkt utan strul så länge saken är hel. Netonnet ger jag 10/5* men skalan gå bara up till 5

Skickades från m.sweclockers.com

Fyfan vad jag hatar sånt här. Hoppas att varenda pryl du betalar fullpris för framöver är begagnade.
Beställer ogärna något på nätet ifrån Elgiganten/MM då det verkar vara många som jobbar som du, tex. köper en kamera över semestern, fotar... Lämnar tillbaks. Ovan nämnda har absolut inte för avsikt att sälja dessa som demoex och till rabatterade priser utan de putsar upp dem och kränger som nya, fruktansvärd business enligt mig.

Min erfarenhet säger mig att tex. Webhallen håller hårt på detta och det är helrätt!

Ontopic; Såg att du hade fått svar ifrån BC nu. Självklart ska du kunna nyttja prisgarantin hos MM mot Webhallen, så länge de har produkten på centrallagret i Fruängen så kan du ju hävda att den går få hem och hämta ut i Linköping.

Av ZonCo

3dmark för 8,49eu på Steam´s Summer Sale.
Ord. pris är 24,99eu så 66% rabatt.

http://store.steampowered.com/app/223850/

Av ZonCo

Tyvärr ingen koll på ljudchippen då jag har annan lösning men hur som helst. Jag har varit helt inne på MSI Mpower MAX, verkar vara ett riktigt bra kort.. Dock har jag inte köpt något ännu då jag försöker hålla i pengarna sommaren ut iaf.. Detta dök upp mitt i allt när jag var beredd att klicka på köp-knappen, kanske värt att kolla in för dig också. Jag har googlat och försökt läsa mig till vad skillnaden är , har även ställt frågan i MSI-tråden och den enda kända skillnaden är att strömdelen är något vassare på MAX, 20 faser kontra 16 eller nåt i den stilen, personligen tror jag inte gör någon som helst skillnad för en 24/7 setup.

https://www.inet.se/produkt/1902517/msi-z87-mpower-atx-max-1s...