Inlägg

Inlägg som ZonCo har skrivit i forumet
Av ZonCo

Hade jag bott kvar i Bro hade jag kommit och hämtat det för en 5-hundring helt klart..

Av ZonCo
Skrivet av hjarterkung:

ok för att göra det lite tydligare för mig.

jag har precis spenderat massa tid att installera alla mina program, drivrutiner osv.
För att aktivera windows8 måste jag nu alltså

1. Stoppa i win7 skivan och formatera datorn och installera windows7

2. stoppa i win8 skivan och formatera datorn och installera windows8

??

Du måste formatera när du kör in win7 ja. Sen när den installationen är klar följer du guiden du fått på mail alt. stoppar in win8 skivan, där kan du välja vad du vill behålla eller inte behålla något.. (spelar ju ingen roll nu när du måste formatera för win7).. Sen är det bara köra på, när du är klar med win8 installationen kör du en diskrensning på C: för att få bort filerna från win7.

Av ZonCo

Precis som CeciliaB skriver.
Du har förmodligen köpt en uppgradering och därför måste du installera win8 på en tidigare licens, förmodligen hade/har du en Win7 licens sedan tidigare.. Så stoppa in den skivan, installera.. och sedan installera win8 på det.

Av ZonCo

Kör Radeonpro nu som du sa, surt bara att man inte kan låsa FPSn högre än 120? Som i typ Fifa 13, där har jag coilwhine i startmenyn för jag har typ 3000fps... medans ingame 600fps, hade varit fint att låsa nånstans runt 300 istället... 120fps skapade galen tearing.. kanske är OK med vsync igång i ett sånt spel dock.

Hur som helst, Radeonpro är ju vettigt men SweetFX kommer jag inte använda efter att jag läst lite Inte till bf3 iaf..
Det enda jag gjort är cappat fpsn till 80 och sen hittade jag en guide som talar om att man ska ändra - Flip Queue Size 1, ligger under fliken advanced. Den verkade göra en hel del faktiskt, tycker är ännu mer samspelta nu när det gäller loaden och mer synkade kort = mindre MS. Så den kan jag verkligen rekommendera till alla som kör med 2 eller fler kort. Det den gör är att den inte buffrar frames lika länge i korten.

Ett till bevis på att BF3 är galet CPU-krävande är att mina kort då jobbar nånstans runt 40% allt maxat, medans i Batman Arkham City når de upp till höga 90% då och då.. CPUn är dock i botten där med ibland, har inte cappat FPSn.. ännu

Av ZonCo

http://i1268.photobucket.com/albums/jj573/zonco/Gaming%20setup/b...

Lite såhär ser det ut nu, CPUn slår inte i botten konstant som med en icke låst FPS och därmed inga lagg då och då, mer eller mindre stabila 80fps. Anledningen till GPU-dipparna vid load är när jag tabbar ut.. Då jobbar inte GPU 1 och 2. Ska också säga att det är 25c i rummet men endå sjukt nöjd med tempsen. Får se om jag anstränger mig mer nångång att få lite högre cpu-freq, vore fint med 5+GHZ men knappt värt det med tanke på volten. Gillar inte Asus brädor heller för den delen.

GPU-z visar förresten MEM1 (gpu-mem på gpu1) att det hamnar över 4000mb efter en stund.. Hur får den ihop det? Kan ju bara nyttja 3gb.
Rundan spelades för övrigt på en 64p Operation Firestorm.

Av ZonCo

Hunnit med en del tester idag redan faktiskt och börjar känna systemet lite bättre..
Jag kör 16GB minne.

Din CPU har lite enklare liv än min iaf men jag har kommit en bra bit nu som sagt..

Dels har jag testat lite i 5GHZ men det gav en BSOD efter några rundor så hoppade tillbaks till 4.8GHZ och lägre volt igen.. Skillnaden var endå så pass stort att GPU-belastningen gick upp och närmare sig 60% lite oftare tack vare högre CPU-freq.

Sen har jag lagt in en CAP-fil till 13.4 drivaren, vet ej om det gav något men förmodligen bättre synkade GPUer.
Efter detta testade jag att capa FPSn till alltifrån 60-100fps och det gav riktigt riktigt bra resultat, dels så försvinner ju det som jag uppfattar som lagg (drops från 170 ner till 80~ fps) men också så att CPUn inte ligger och tokjobbar konstant med 100% load! Testade en del med fpsn låst på 80 och skulle säga att CPUn då ligger nånstans runt 60-65% i snitt vilket känns mycket bättre, gpuerna nånstans runt 35-50%! Sen måste jag vara ärlig att säga att just i BF3 är faktiskt inte skillnaden mellan 65-100fps så extrem som jag skrev tidigare, det är faktiskt inte jättestor skillnad, det är ju när frames minskar rejält men endå inte under 65 som det blir dåligt flyt för en stund.

Ska testa lite mer och posta en screen jag med, provar att låsa nånstans runt 80fps.. (allt på ultra osv..)

cmdline för att låsa fps i bf -> gametime.maxvariablefps 80

Haswell och en 27" 2560x1440 skärm kanske är nåt för framtiden...

Av ZonCo

Jag både ser och märker galen skillnad på 60 och 100fps faktiskt men jag ska absolut testa mig fram, ska se om jag får liknande belastning på cpun. Borde inte skilja något märkbart på mina 4.8ghz kontra dina 4.6ghz men 3770k. Återkommer senare ikväll.

Av ZonCo

Ja helt klart men jag är inte helt överens med att FPSn är i det stora hela densamma som med allt på ultra och i 1920x1080.

Smart! Tänkte inte på att det räcker med att låsa FPSn istället för vsync, det kan helt klart göra skillnad att låsa den nånstans runt 100. Borde finnas någon line att lägga till i BF3 configen.. (googlar den..)

Intressant, tror mina kort låg där omkring också när jag körde 2. Vet du mer exakt hur mycket CPUn laddar? Den borde ju ligga över 70% iaf? Vad kör du med för drivrutiner till korten?

Kanske ska tillägga att jag nästan uteslutet testat 64p servrar..

Av ZonCo
Skrivet av kira9204:

Har du kollat vilka temps som du får på både CPU och GPU? Eftersom att du har överklockat CPUn såpass så misstänker jag att den försöker att klocka ned sig och kompensera för att hålla värmen nere. Jag skulle rekommendera att du provar du byter tillbaka till stock klocks, håller koll på temperaturen samt sätter en frame limit på 60FPS. Även om du har väldigt hög FPS så är det skillnaden mellan dropsen som du uppfattar som ryck/hackande.
Att sedan köra 3x crossfire på AMD kort skulle jag vara lite mörkrädd för då AMD fortfarande har stora problem med stabila renderingstider.

Som jag skrivit ovan så går varmaste kärnan inte över 60c, gpuerna ligger nånstans runt 45c (har koll på tempsen ingame). Jag testade även en vända precis med stock frekvenser (som jag också skrivit....:)) vilket inte gav något mer än lägre fps. Däremot är det mycket möjligt som du skriver att skillnaden är så pass stor på fpsn att det är just det jag känner av. Ska testa med vsync och låsta 60fps och se hur det beter sig.

Av ZonCo
Skrivet av HurMycket:

Detta låter exakt som mitt problem. Känner tydliga småhack kanske en gång per minut. Verkligen irriterande. Kör 2600K @ 4,2 GHz och ETT 7970. Har inte upplevt den här typen av hack förrän idag.

Med hyperthreading igång ligger CPU på 50–70 % på alla trådar. Utan HT ligger alla fyra trådar på 100 %.

Jag kör 2560x1440 @ 120 Hz så jag kräver minst 100 fps konstant. Dessa hack känns som typ 10 fps under en mycket kort period.

Ja jag skulle säga att det är något liknande här, runt minuten.. Slog på HT igen nu men inte Intel Speedstep och det gjorde livet lite lättare för CPUn faktiskt, jobbar inte riktigt lika hårt.. Måste testa mera men de lilla jag testade så vandrade den neråt 70-80% då och då.

Skrivet av giplet:

Ju lägre upplösning desto mer tryck på cpu'n. Belastningen på cpu'n hänger ihop med fps'en. Ju högre fps, desto högre belastning på cpu'n. Gpu'ernas belastning beror å andra sidan inte alls på fps'en mer än om du kör VSync. Det som styr belastningen på gpu'erna är tex skärmupplösningen (ju större upplösning desto jobbigare för gpu'erna att rendera den) och mängden ögongodis (effekter, AF/AA osv.).

I ditt fall kan du alltså fläska på bra med effekter och upplösning eftersom dina gpu'er gäspar åt uppgiften. Detta kommer att sänka fps'en och då också minska belastningen på cpu'n. Ett annat trick är att slå på Vsync. Då sänker du belastningen på både cpu och gpu.

Bra inlägg! Precis som du skriver så upplever jag nästan att det flyter bättre med allt på Ultra inkl. extra allt.. Som jag skrev ovan nu så slog på jag HT igen och CPUn gick lite lättare men i övrigt upplever jag dessa irriterande drops, imellanåt flyter allt på riktigt riktigt bra och då med en FPS runt 170~. Kan ju testa att slå på vsync, troligtvis kommer lagget försvinna som du skriver då CPUn förmodligen inte kommer jobba lika hårt och det blir inte drops på samma sätt, tyvärr tål jag inte vsync och 60fps då det för mig går i slowmotion eller hur man nu ska beskriva det.. Heaton beskrev det bra på Podcaster med Jonas och Emil

Kanske är värt att installera min 2500k i denna setup och se hur den beter sig, om det nu är CPUn som är boven på det sättet att den inte är helt hundra.. Känns dock långsökt så det får väl bli senare i felsökning om jag inte kommer någon vart. Hoppas på någon med liknande system som kan dela med sig av lite siffror.

Av ZonCo
Skrivet av Jacke3:

Sry för dubbel post men måste fråga
Kör du 3 7970:s på en skärm i 1080p?!!
det verkar så om man kollar på din fps

Har man 3 7970:s är det ofta mening att använd antingen eyefinity eller en högupplöst skärm ex 1440p
Lite slöseri på pengar med en 1080p skärm
Men du kanske har fler skärmar eller en högupplöst men skriver bara vad det verkar som du har

Att sänka upplösningen gör det ännu värre, klart som f*n att din cpu slår i taket i den upplösningen med 3 7970:s
hade din cpu orkat skulle du få typ 1000fps (överdriver men ni fattar nog)
Och slår cpu:n i taket börjar det fryslagga skulle jag tro, testa ställa upp allt till max och se om problemet är kvar

Jag kör faktiskt bara med en 1080p skärm atm och är helt införstådd med att 3st 7970 är overkill. Har köpt i stort sett alla komponenter av en som körde 3 skärmar..

Du måste läsa vad jag skriver! Jag kör ju allt maxat! Både med 3,2 och 1 kort.. Samt att jag testat motsatsen, allt på LOW och lägsta tänkbara upplösning

Av ZonCo

Måste kontra där igen, jag har ju i stort sett samma problem oavsett om jag kör med 1,2 eller 3 kort aktiverat. Min erfarenhet säger mig att med 1 7970 bör inte en 2600k i 4.8GHZ var en flaskhals oavsett, och drops ner runt 100 även i 640x480 med den setupen känns sjukt märkligt. Sen håller jag helt med dig om att flera GPUer skapar både problem och småstrul, dock inte i närheten av back in the days med 12.x drivare

Klockade ner CPUn nu till mer eller mindre stock frekvenser.. Sämre FPS generellt men fortf. drops och faktiskt inte en jämn kurva med 100% load utan den droppa ner till 90% eller liknande då och då... Blir ej klokare utav detta dock

Av ZonCo

Även att de inte är aktiva då menar du eller? Tycker inte detta känns som microstuttering riktigt.. Iaf inte såsom jag haft med tidigare system (2x5850, 5970) - Där kändes det som konstant lagg medans detta kommer då och då och att fpsen inte ökar när jag sänker alla inställningarna till absolut lägsta tex..

Liknande upplevelser i Resident evil 6 med små lagg då och då.. Testade CS Source precis där CPun belastas runt 60% medans singel gpun jobbar runt 15-20%, känns konstigt det också måste jag säga
Fifa 13 liras en hel del och men där är FPSen runt 6-700 så märker inte av några lagg, däremot jobbar CPUn på bra där med.. runt 100%.

Av ZonCo

Fråga ang. CPU load i bla. BF3

Har nyligen byggt ihop ett "nytt" system och är fundersam på om allt är som det ska..

Setup;
I7 2600k @ 4.8GHZ
3x 7970 3GB stock
16GB
Asus Maximus IV Extreme b3
Corsair AX1200i 1200W agg

Har gjort en del tester nu i bla. BF3 där jag får helt OK FPS som verkar rimlig men får en hel del drops som kan komma lite när som helst, FPSn dyker inte extremt lågt men det räcker för att skapa ett lagg som känns som att någon av komponenterna slår i botten. Säg att fpsn ligger nånstans runt 160-200 för att sedan droppa ner till 70-100, från ingenstans och inte att det händer något i spelet som borde skapa detta.. med detta kommer "lagget". Första tanken är att CPUn är flaskhals för att driva mina 3 7970, BF3 nyttjar ju trots allt galet mycket CPU. Bootar om och stänger av Intel Speedstep samt HT för att se om det gör någon skillnad.. Vilket jag inte tycker att det gör. Under hela tiden här nu övervakar jag både CPU och GPU load, CPUN ligger verkligen konstant på 100% medans mina gpuer aldrig går över 60%, oftast runt 45-50%.

Testar att köra med 2 kort istället, märker ingen större skillnad.. Kanske något lägre FPS. Fortfarande konstant 100% load på CPUn.

Testar att köra med bara 1 kort aktiverat, då trillar GPU loaden upp till 99% men fortfarande en CPU load på 100% och lagget kvarstår precis som med 3 eller 2 kort. Kliar mig i huvet och funderar på om CPUn är kass/skadad eller liknande.. Testar att dra ner upplösningen till 640x480 och allt på LOW (allt annat är i 1920x1080 med allt maxat). I stort sett identisk FPS som med allt på ultra, fortfarande 100% CPU load.... huh? Ännu mer fundersam......

Tänkte jag skulle köra lite 3dmark och liknande för att se om jag hittar något mer men också om någon har någon tanke på vad som kan vara galet eller om ni haft liknande erfarenheter.. Ni som sitter med liknande setup, eller bara liknade CPU och 1 7970, maxar ni CPUn?

Allting går svalt i burken för övrigt, allt är vattenkylt och CPU går inte över 60c på varmaste kärnan samt GPUerna nånstans runt 45c.. CPun är testat i IBT och är stabil.

Dela med er av tankar och erfarenheter!

Av ZonCo

Kanske inte riktigt är OT men kan också tillägga att jag gjort lite mätning med min burk och i BF3. Har en 2600k @ 4.8ghz och 3st 7970. CPUn ligger stort sett konstant med 100% load medans grafikkorten maxar nånstans runt 50-60% som högst, ett medelvärde runt 45%.. Jag hoppas och tror att det är BF3 som är sjukligt CPU-krävande.

Av ZonCo

Tråkig läsning, har köpt alla min spel därifrån senaste tiden.. 6-7 spel eller liknande. Har dock inte haft några som helst problem, inte heller med Fifa 13 (Origin) som jag också köpte ifrån g2play. Synd att de "fular" och inte är godkända av Steam, hade jag faktiskt ingen aning om. Trodde att en legal nyckel är just legal. Har dock inte köpt några "RU KEY" eller liknande.

Av ZonCo

Denna tråden har jag missat! Har en sån här i min gaming rig där Steam ligger och trycker... Händer ingenting alls.

Sen har jag en i min laptop som systemdisk och båda två fungerar så fruktansvärt horribelt dåligt.
Ska testa detta direkt, återkommer!

edit; diskarna fungerar sjukt mycket bättre! Tack TS!

Av ZonCo

Har du kört det hela tiden eller har du ändrat efter installation av OS?

Av ZonCo

Kör du ACHI som du kan ställa in på disken i Bios, och så kan du även aktivera HOT PLUG för just stabilitet.

Av ZonCo
Skrivet av CDON.COM:

Hej hej

Det var visst en leverans som kommit på avvägar, men har kommit tillrätta nu och ska dyka upp i lager under dagen.

MVH Josefin

Ok!

Jep, skickad nu! Perfekt. Tackar för svaret.