Inlägg

Inlägg som ZonCo har skrivit i forumet
Av ZonCo

Har kört Samsung de senaste åren (SGS/SGS2/SG Note/SG Note 3) men bytte nu precis till en Sony Z Ultra. Note 3an är en fantastisk telefon på alla sett och vis men jag bytte till Ultran för jag ville ha ännu större skärm. Det jag kan säga redan nu efter 1v med Ultran är att kvalitetskänslan och byggkvaliten verkar vara några snäpp upp ifrån Samsung. Sony´n känns alltså betydligt mer välbyggd och mer lyxig.

Sedan tycker jag att Sony´s UI är trevligare än touchwiz. Lite renare, lite enklare.

Det du garanterat kommer gilla är kvalitetskänslan. Min sambo har S4an och personligen tycker jag den är väldigt plastig, dock en trevlig lur i övrigt.

edit; trött

Av ZonCo

Har bara haft goda erfarenheter utav CDON men min senaste beställning känns som ett nederlag.
Beställde i Söndags förmiddag en telefon, Sony Z Ultra.

Ordern har haft status "Mottagen av Lagret" sedan dess. När jag beställde telefonen stod det "Leveranstid 1-3 dagar" men detta har man plockat bort nu utav någon anledning, står ingenting under Leveranstid.

Pratade med er igår på Chatten för att kolla status på min order då jag inte haft några större problem tidigare bland alla min beställningar så ville jag kolla vad status var. Fick då som svar att allt såg ok ut men att ordern förmodligen först kommer gå iväg under dagen (läs igår).

Nu är det Onsdag och ordern har fortfarande status "mottagen av lagret". Det är här jag börjar bli väldigt missnöjd, dels för att det gått över 3 dagar och ordern har inte ens lämnat lagret men framför allt för att en kollega till mig beställde identisk produkt ca 24h efter att jag lagt min order, dvs. i Måndags. Hans order lämnade lagret igår kväll och landar förmodligen under dagen (Onsdag).

Hur är det möjligt att en order som beställt senare skeppas iväg tidigare? För mig känns det extremt oproffsigt att ni inte plockar order i turordning. Hur gör ni tex. när det är begränsad tillgång? Är det slumpen som avgör vem som får varorna? Ni är ju så pass stora att ni måste ha väl fungerade logistik och plockhantering på lagret känns det som.

Pratade med er idag igen på chatten för att kolla så ingenting var galet men fick samma svar som igår, att den förmodligen kommer lämna lagret idag (Onsdag.....). Läser att det är flera här ovan som också haft problem senaste tiden. Är det så att dessa telefoner till bra priser inte alls levereras ifrån CDON utan skeppas direkt ifrån dist? Det står nämligen att de levereras ifrån CDON.com och det _stod_ att dem skulle ha en leveranstid på 1-3dagar.

Som sagt, varit nöjd med alla mina tidigare beställningar och kundärenden men här har ni misslyckats. Inte hela världen att få vänta lite längre än beräknat men att beställningarna inte går iväg i turordning känns väldigt märkligt. Chatten kunde inte förklara vad som hänt eller varför det blivit såhär. Kan ni förklara vad som hänt?

Edit; Har fått 2 SMS-aviseringar idag att mina paket finns att hämta ut, skönt! Men jag har inte fått en enda leveransbekräftelse och det är bara det ena paketet som är spårbart via "Mina Sidor". Mycket som inte stämde med denna ordern men skönt att det kommit fram hur som helst. Även att det tog 5 dagar (4 arbetsdagar).

Av ZonCo

Köpte nyligen MSI GTX 780 Ti Gaming. Fungerar extremt bra och är knäpptyst. Inga problem överhuvudtaget och prestanda så de räcker och blir över.

Kommer senast ifrån GTX 780 Lightning, och innan det 3x7970 - Aldrig mer dual/trippel GPU... Köp ett 780 Ti om du behöver prestandan och inte vill dribbla med SLI/CF. Rekommenderar MSI´s Gaming kort!

Av ZonCo

Vill ha;
Banished

Har;
Assassins Creed Black Flag

PMa!

Edit; Banished fixat. Assassins creed BL finns kvar.

Av ZonCo

Inget superduperdunderbravo fynd men endå ett kap i mitt tyckte samt att jag tror CDON gjort fel. Priset har legat några dagar men ändå listas det inte på Prisjakt. Går man dock in på Referenskortet (MSI) så länkas man till Gamingkortet på CDON. Jag tror de kanske matchat priset mot vad konkurrenter tar för referensbrädan av någon anledning. Kollar man andra butiker så är 5690:- ungefär vad alla vill ha för referens och inte Gaming-kortet. CDON själva vill ha 6190:- för referens

MSI GeForce GTX 780Ti GAMING 3GB 5690:-
Inet, Dustin, Webbhallen mm. vill ha 6190:-

http://cdon.se/hemelektronik/msi/msi-geforce-gtx-780ti-gaming...

Referenskortet (CDON´s länkar till Gaming) - http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2339295
Gaming (CDON finns inte med) - http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2407480

Mitt kommer förhoppningsvis imorgon 8)

Edit; La till länkar

Av ZonCo

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/kampanje...

Lagerrensning hos Webhallen.

Bla. Asus RT-AC68U för 1589:-

Av ZonCo

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1813589

Denna kollade jag på i helgen på Elgiganten Kungens kurva.. Såg riktigt bra ut och hade varit mitt val om det var jag som skulle köpa TV. Såg dock nu att den kostade 14999:- nu och inte 9990:- som den kostade i helgen. Tror inte det går hitta bättre 60" under 10k, förmodligen kommer de prisdumpa den snart igen. 55" vi kollade på var inte så roliga, när det började bli bra så hamnade prislappen runt 15k och uppåt.. Sony, Samsung och Panasonic.

Av ZonCo
Skrivet av tvelander:

inte 780ti, 780 lighting :):)

Eller så fick de se något i MSI´s rum som vi andra inte fått se ännu

Av ZonCo

Köpte mig en AC-adapter (billig variant dock då jag är nöjd sålänge de går streama 1080p..). Istället för som jag skrivit ovan så får jag nu full styrka och runt 85mbit/s så jag är hyfsat nöjd. Hade dock hoppats på betydligt mer gällande täckningen/räckvidden.

Av ZonCo
Skrivet av pimpy:

Riktigt Fin bil! Några första intryck av den?
Hade jag inte haft en relativt ny bil, hade jag slagit sak o köpt den, har
kollat på den och som du säger får man grymt mkt för pengarna.. riktigt fin!

Tackar så mycket!
Har inte hunnit prova mig fram speciellt mycket tyvärr men helhetsintrycket hittills är väldigt positivt! Kommer senast ifrån en Ford S-Max -11 och denna är ju betydligt roligare, lyxigare och trevligare att köra. Känns inte alls som en bil för 300k utan allt känns väldigt lyxigt och ombonat, god kvalite och trevlig miljö att sitta i för alla fem. Tyvärr plockade jag ju ut den med vintersulor och dessutom dubb (damen fick bestämma..) men det är endå 17" som standard och 19" för sommarhjulen.

Det jag inte gillar eller som jag saknar är parkeringssensorer fram (varför har man inte detta när systemet redans finns bak?). Växellådan är sisådär, den vill ligga och dra väldigt länge på 2an, inte förens runt 2900-3000RPM som den växlar upp och då väldigt kort på 3an och sedan direkt 4an. Det har jag stört mig på en hel del men enligt säljaren har det med förbrukningen att göra, kan bli bättre också när den är inkörd ordentligt och man rör lite på gasen. Det gör jag ju inte nu Halvljuset är också väldigt dåligt, lyser alldeles för kort och för svagt, är ju inte automatiserat men går att ställa innifrån, är inställt på högsta men det är extremt dåligt i jämförelse med S-maxen. Helljus är ok.

Har aldrig kollat åt Fiat, men när jag såg denna modell och vad den innehöll samt prislapp så testade jag den lite snabbt och vart helsåld, med tankarna på en bra familjebil.

Undrar du mer får du gärna slänga iväg ett PM.

Av ZonCo

Köpte mig också en på REAn. Har inte hunnit testa speciellt mycket då jag kopplade in den snabbt nu ikväll.
Det jag har hunnit testa är att jag mätt styrkan mot min tidigare TP-link som har ca 2år på nacken och dessutom kostade 500kr~.. Resultatet är att jag hittills är väldigt besviken. Något sämre styrka i de svåra zonerna i huset jämfört mot tidigare nämnd. HTPCn klarar inte spela upp 1080p utan att buffra mer eller mindre konstant.. Det senaste bredbandstestet på HTPCn gav 2mbit/ner vilket är bra mycket sämre än tidigare.. Hoppas det är bara är tillfälligt annars får jag väl helt enkelt slänga ut 500kr till och köpa en 5GHZ wifi-adapter alt. en wifi-adapter som stödjer AC standarden.

Det enda jag ställt in för övrigt utöver den vanliga konfen är att jag ökat styrkan från 80mW till 100mW.

Av ZonCo

Köpte ny bil som jag plockade ut i Fredags. Riktigt nöjd, extremt mycket bil och utrustning för pengarna! Behöver en rejäl bil så barnen får plats.. Därav ingen M3a eller liknande

Fiat Freemont Lounge -14 (2.0l 170HK Diesel, AWD) - Lite taskig bild men den får duga..

http://iloapp.zoncostyle.se/data/_gallery/public/14/138566297391...

Av ZonCo

Inga problems alls här med dator i sign. Just nu använder jag ett AMD 7850 1GB då mitt lightning är på RMA. Flyter hur bra som helst, inga krascher eller någonting.

Av ZonCo

En polare kör en 3770K @ 4,5GHZ med 2x 290x (klockade) och han säger att det fortfarande finns lite andrum för CPU´n. Han lirar dock i 1440p så det avlastar väl CPU´n en hel del.

Min 4770K i stock belastas mellan 50-60% med singelgpu, 780 lightning..

Av ZonCo

Varför vill du inte köra Afterburner eller liknande?

Om du vill få en överklock som ligger på för jämnan så får du helt enkelt byta BIOS på kortet.

Av ZonCo
Skrivet av Tobbbe__:

Kom ihåg att mina inställningar kanske inte fungerar på ditt kort och att det egentligen är fel väg att gå.
Det är egentligen bara en fingervisning om vad du kan förvänta dig av ditt eget.

Vet inte om du läst min Guide. Gå helst igenom din överklockning steg för steg i lugn och ro.
Det kan ta några timmar att komma dit men du får en bättre bild över hur ditt kort reagerar på volt höjningar.
Det blir lättare att spara olika profiler i Afterburner när man har dom där ovärderliga anteckningarna man får när man tar den lite piano så att säga

Att vrida på max mhz och höja Vcore till max direkt är ju ett sätt men chanserna blir ju att det blir en ostabil överklockning eller en överklockning med onödigt höga volt.

Min 780 Överckocknings Guide
#14067040

Absolut!

Har koll på överklockning och den biten men inte koll på kortet samt att jag kört med röda lagets kort de sista åren.
Kör med din "profil1" nu typ.

275mhz på core och 275mhz på mem. +50mV på core och 1650mV på på mem. Inga problem att bencha eller lira BF4 med dessa inställningar.
Såg att jag hade fått Elpida minnen, testade lite snabbt 360mhz på mem och det ville sig inte, testade inte att öka på mer volt då jag inte är ute efter något benchrekord eller liknande, vill bara ha problemfritt system samt en riktigt bra singelgpu.

Tyvärr blir det nog en RMA på mitt kort då den ena fläkten är kass och skapar missljud Riktigt irriterande, hade ju 85% ASIC också om det nu skulle betyda något.

Av ZonCo
Skrivet av Meantek:

Det enda vi egentligen kan rekommendera för en permanent fix är reklamation till återförsäljare. Du kan däremot testa, om du vill, att rycka kontakten till fläkten och se om temperaturerna håller sig någorlunda lågt, för att slippa ljudet tills du har möjlighet att reklamera.

Tackar för snabbt svar.
Då blir det nog att reklamera till CDON iaf, det är ju ändå så pass nytt och ett kort som jag tänkt köra ett tag framöver.

Lustigt att det dök upp efter någon veckas tid bara, det var inte ifrån början vad jag kan minnas. Hade även en tanke på om kortet får stå med fläktarna på 100% en tid om det kan göra nåt. Testar lite annars blir det RMA. Surt!

Av ZonCo

Fråga till MSI / Meantek,

Köpte för ca 3v sedan ett MSI GTX 780 Lightning och är extremt nöjd.. Men, den senaste veckan har jag irriterat mig på något "missljud" som jag inte hört förut. Undersökte saken igår och kom fram till att en utav fläktarna på mitt lightning är boven. Fläkten till höger gäller det, http://cdn.pcper.com/files/imagecache/article_max_width/revie... .

Låter lite som en kass fläkt kan låta. Lite som att den är obalanserad/skaver emot någonting. Så det är riktigt irriterande under idle och blir än mer irriterande vid högre RPM.

Har du något tips på vad jag själv skulle kunna göra eller är det vettigaste alternativet att skicka tillbaks till CDON för utbyte/rep?
Är väldigt nöjd med kortet i övrigt och slipper gärna skicka tillbaks kortet mitt under högsäsong dessutom (BF4 etc....).

För övrigt blir man ju lite besviken att ett sådant fel ska uppstå på ett kort som ändå osar Premium och dessutom marknadsförs som sådant.

Missljudet hörs för övrigt tydligt även när man själv sätter lite fart på fläkten.

Av ZonCo
Dold text
Skrivet av Tobbbe__:

Flyttar vårt samtal hit.

I min afterburner har jag en Gaming profil och en Harcore profil. Kräver Skyn3ts bios.

Profil 1. 100% Stabil dagligt bruk utan att behöva använda Rbbys258 voltage mod.

Core Voltage (mV) +100
Memory Voltage (mV) 1650
AUX Voltage (mV) 1050

Powerlimit +300%
Core Clock (Mhz) +285 = 1265Mhz
Memory Clock (Mhz) +275 = 6560Mhz

Profil 2. 100% Stabil dagligt bruk. Måste använda Rbbys258 voltage mod.

Core Voltage (mV) +163
Memory Voltage (mV) 1650
AUX Voltage (mV) 1100

Powerlimit +300%
Core Clock (Mhz) +366= 1306Mhz
Memory Clock (Mhz) +300 = 6608Mhz

Profil 3. För Benchmarking och sådant. 95% stabil.

Core Voltage (mV) +194 Enligt 2st billiga multimeters är volten. 1370mV Gpu 1 & 1355mV Gpu 2
Memory Voltage (mV) 1700
AUX Voltage (mV) 1150

Powerlimit +300%
Core Clock (Mhz) +366= 1346Mhz
Memory Clock (Mhz) +300 = 6608Mhz

För högre clocks än 1350Mhz. Lås upp +200mV i Rbbys258 voltage mod.
Då äre det möjligt att få Coreclock stabil i 1370-1400+. Men tempsen skjuter i höjderna.
100% fläkthastighet och byggfläkt mot datorn närmar sig övre kortet 90c.

Dessa volts är jag tvingad att köra på om jag ska klara mig igenom Valley 1.0 precis när det börjar regna. I heaven 4.0 kan jag ha lägre volt.

Dold text

Stort Tack!

Ska ta och testa mig fram vid tillfälle och se hur mitt kort presterar. Hade fin ASIC iaf om det nu betyder något (85~).

Av ZonCo
Skrivet av Tobbbe__:

Du tänkte dom settings jag körde med i Afterburner och vilket volt?

Exakt
Vore kul att se vad du hade för värden och sen ha något att utgå ifrån. Har försökt läsa igenom tråden på overclock men hittar inget konkret..

Vad tror du är maxvolt/pt?
Vi kan ju ta detta i PM om du tycker att det blir för Offtopic.