Inlägg

Inlägg som jagardaniel har skrivit i forumet
Av jagardaniel
Skrivet av loodee:

@tamerlanex: Jag gissar på att det främst beror på två saker:

Servrarna krånglade väldigt mycket första dagen av Early Access, till den grad att det knappt var spelbart. Det var många buggar, folk blev kickade, hittade inte matcher, fick inga meddelanden efter att ha inte kommit in i servrar etc. Nu har det blivit betydligt bättre, även om det är långt ifrån perfekt. Själv tycker jag att det är fullt acceptabelt för EA, matchmaking är stundtals lite knakigt och serverlistan visar inte alltid korrekt information gällande antal spelare och så, men det är rätt sällan problem uppstår som förhindrar en från att spela. Devs patchar rätt frekvent för att fixa buggar, så det verkar bli bättre och bättre.

Den andra anledningen tror jag ligger i att ganska många som ogillar gunplay-aspekten inte är helt vana vid den explosiva spelstil som Battalion siktar på. Det är i princip cod4 promod i cod2-kläder, och alla gillar inte att t.ex. hoppa och skjuta är så kraftfullt som det är. En del som bara sett den första kickstarter-trailern trodde också att spelet skulle vara mer likt spel som Red Orchestra, med mer fokus på realism, vilket ju inte alls var fallet.

En sak som ser ljust ut än så länge är hur aktiva utvecklarna har varit sedan EA-släpp, de har släppt mindre patcher nästan var och varannan dag för att förbättra matcher och fixa buggar.

Gillar du CoD, men ogillar killstreaks och perks etc. kan jag tänka mig att spelet passar är väldigt roligt. Lite svårt att fullt rekommendera med tanke på att det fortfarande ju är i Early Access, men full release är om ca ett år och personligen har jag förtroende för att utvecklarna kan styra skeppet i rätt riktning, även om de verkligen skapade onödigt med problem för sig precis vid släppet (iom. alla serverproblemen).

Bra sammanfattat! Det är fortfarande en del serverbekymmer även fast är betydligt mer stabilt än det tidigare var. Man kan sätta hur många olika "early"-titlar man vill på ett spel men när folk betalar pengar så förväntar dom sig i alla fall kunna spela spelet. Och det kan jag inte påstå att man har kunnat göra de första dagarna. Jag har förståelse för att saker och ting strular i början men då har jag också lite sysadmin/utvecklingsbakgrund. Jag förstår absolut varför folk är irriterade, och med all rätt. Det kändes som hela matchmakingbiten var väldigt otestad och man kanske skulle börjat enklare, exempelvis bara att kört dedikerade servrar. Men det är alltid lätt att vara efterklok. Och det viktigaste är ju trots allt att man jobbar kvickt på att lösa problemet och informerar sitt community vad man håller på med, och där lyckas man otroligt bra. Men skadan är tyvärr redan skedd.

Sedan verkar det också vara väldigt många CSGO-spelare som har förväntat sig något liknande CS och blivit väldigt besvikna på hur movement fungerar i spelet. Mycket feedback-trådar om hur det ska förändras när det i själva verket är det som gör spelet till vad det är. Det är ingen hemlighet att det är rätt hög skillnivå i spelet och det är tråkigt att bli utpangad av duktigare spelare. Då är det enklare att skylla på spelet än sig själv. En annan sak som jag också blivit riktigt irriterad på att är man behöver konfigurera om spelet vid klientpatch (ja, det går att ställa om version i konfigurationen men med lite bakslag). Detta är absolut något som kan driva bort spelare, speciellt när det är så enkelt att åtgärda ur ett utvecklingsperspektiv. Och ett annat exempel är nu när man släpper VOIP utan möjligheten att se vem man pratar. Sedan har vi det kära XP-problemet där man ibland inte får XP på flera rundor. Här är problemet att man behöver vara level 10 för att kunna spela comp (som skulle släppts i torsdags men framskjutet) vilket kräver ganska många speltimmar. Så när var och varannan runda är "meningslös" ur det perspektivet blir folk också irriterade och ger upp. Tror också att level 10 är för högt och att folk eventuellt inte orkar spela sig upp dit.

Men som jag tror jag nämnt tidigare så är själva spelet väldigt bra när man väl är i en match. Jag är inget större fan av CoD men jag har otroligt kul när jag spelar Wartide. Jag tror släppet av competitive matchmaking kommer öka intresset för folk.

Av jagardaniel

Jag fick hem HD700 för en stund sedan och har lyssnat på dessa och HD650 ett litet tag. Återigen, jag är en glad amatör som inte lyssnar särskilt mycket på musik (vad gör jag här...) så lägg inte allt för stor tyngd på vad jag skriver. Det låter kanske lite dumt men jag tycker också att det är lite lurigt att veta vad man själv hör och hur man påverkas av det man läst på internet innan. Många nämner exempelvis att ljudet låter lite ljusare på HD700. Jag kanske inte ens skulle upptäckt det själv, men eftersom jag känner till att folk tycker det så kommer man tänka på det lite extra när man själv lyssnar. Och då kanske man plötsligt bygger en annorlunda uppfattning än vad man egentligen skulle ha. Blindtest vore ju det absolut optimala.

Nåja. Två saker jag tycker mig uppfatta är att HD700 har mer "tryck" i basen. HD700 har också ett större djup, det låter som ljudet kommer ifrån ett större rum till skillnad från HD650 där det ligger närmare örat. Sedan vet jag som sagt inte om det är något jag läst eller faktiskt hör, men jag får en känsla av att HD700 låter mer detaljerat om man kan uttrycka sig så. Det är som att man hör mer saker på samma gång i en låt. Möjligtvis också så att jag uppfattar HD650 en aning dovare, men högst oklart. HD650 verkar läcka mindre ljud än HD700 också. En vanlig rad kritik som HD700 möter är att folk får ont i öronen vid ett visst typ av ljud (möjligtvis överdrivet). Jag tror det kallas treble(?). Jag har ingen aning om vad det är och hur jag kan trigga det, men jag hade inga problem med att någonting lät illa. Samtidigt lyssnar jag på ganska låg volym.

Komfort är bland det viktigaste för mig och här blev jag lite förvånad. HD700 sitter skönt men inte så mycket bättre som jag trodde. Jag inte lika förtjust i materialet på kuddarna och huvudbandet. Det känns som att det är klibbigt. Jag skulle faktiskt gå så långt och säga att HD650 nästan sitter lika bra konfortmässigt hos mig, bortsett från dödstrycket. Tycker också att HD650 ser betydligt bättre. Inget större fan av den futuristiska designen på HD700.

Och en liten notis gällande spelandet. Jag förstår varför folk föreslår HD700 som en bättre hörlur för spelandet, och det nog främst "djupet" som gör det. HD650 låter mer platt i jämförelse. Men detta är ur ett mer "effektfullt" perspektiv. Jag tycker att du hör lika bra och tydligt med HD650 men att det möjligtvis låter lite tråkigare.

Har fortfarande inte bestämt mig till hundra procent men det lutar väldigt starkt åt HD650. Får jag bort dödstrycket en aning så kommer dessa sitta skönt. HD650 är också ett mer ekonomiskt försvarsbart val och även fast HD700 möjligtvis låter bättre i mina öron. Men inte 1500 kronor bättre. Ska möjligtvis pröva lite mer senare men vill samtidigt inte pilla runt allt för mycket eftersom ett par ska tillbaka.

... och jag har alltid påstått att jag inte hör skillnad på saker och ting. Gick tillbaka till mina QPAD QH-85 efteråt (direkt in i moderkortet) och det låter... platt.

Av jagardaniel

Tröttnade på att sitta och vela så beställde efter både ett par HD650 och HD700. Alla på internet tycker så olika så det är helt omöjligt att komma fram till något beslut vad som personligen passar bäst. Men då kan jag i alla fall skicka tillbaka det paret som känns minst bra.

Har fått hem HD650 och dessa låter bra. Varmt och härligt på något sätt (har en objective2+odac). Men precis som jag förväntade mig; satan vad dessa klämmer åt. För er som "böjt" metallen på era HD650 för att minska trycket, hur mycket hjälper det? Vill inte böja dessa om det blir paret jag inte vill behålla. Men jämför jag detta par med mina Beyerdynamic DT990 så får jag mindre "ont i huvudet" av dessa, trots att DT990:orna inte trycker på särskilt mycket alls. Dessa verkar alltså passa mig mycket bättre, så det känns bra. Sitter också mycket bättre än mina HD598.

Det andra jag var orolig för gällande HD650 var att många sa att dessa inte var något vidare för spelande p.g.a soundstagen. Jag spelar fortfarande ganska mycket FPS och har gjort i en stor del av mitt liv så detta är ett rätt känsligt område. Hoppade in i några rundor CSGO och Battalion och kom fram till att det inte är några bekymmer, det fungerar jättebra. Fotsteg och avstånd är hur enkelt som helst att urskilja som med vilka "gaminglurar" som helst. Det kanske låter lite häftigare i DT990:orna men jag kan inte påstå att dessa på något sätt skulle ge dig underläge. Misstänker att folk som kommenterat på detta kanske främst spelar för njutning och vill att det ska låta så coolt som möjligt. Dvs, man pratar om ljudkvalité(?) istället för den praktiska effekten av det hela. Så nu har jag fått det besvarat i alla fall.

Kan återkomma efter jag prövat HD700 om någon är intresserad att höra av en person som är så långt ifrån definitionen av en "audiofil" som det går att vara. En vilsen själ som troligtvis lägger lite för mycket pengar på något som han inte kommer nyttja till fullt, men som förhoppningsvis håller i många år framöver så att det därför känns mer moraliskt försvarsbart.

Av jagardaniel

Är det "gamingtangentbord" ni är ute efter? Jag var på Elgiganten i Barkaby förra veckan och var väldigt imponerad över hur stor spelavdelning man har i butiken. Alla kända märken har varsitt del med många produkter uppradade. Finns massvis med tangentbord att klicka på och de flesta är mekaniska. Finns också ett Mediamarkt i närheten med något mindre utbud.

Av jagardaniel
Skrivet av pv2b:

En grej som är intressant att tillägga i sammanhanget är hur Traceroute fungerar.

När man skickar ett paket ut på internet så finns det en "räknare" på paketet som heter TTL (time to live). Varje gång en IP-router routar ett paket (alltså, när den tar emot ett paket på ett IP-nätverk och skickar ut ett paket på ett annat IP-nätverk) så minskar den TTL med ett.

Om TTL når noll så skickas inte paktet vidare till nästa nätverk, utan paketet går i retur till avsändaren (via ett ICMP Lifetime Exceeded-meddelande). Det är dessa "returpaket" från routrar som traceroute använder.

Traceroute skickar alltså först ut ett paket med TTL=1, ser vem som skickar paketet i return sedan med TTL=2 etc. Ganska listigt. På det sättet kan man få en bild av den väg ett paket tar genom nätet.

Grejen man måste tänka på är att det här endast funkar på IP-nivå, d.v.s. du får bara se när ett paket routas mellan två olika IP-nät. Ett IP-nät kan vara allt från ett rum (ett hemmanät i en etta) till att vara världsomspännande (med VPN-teknik) och kan innehålla allt från en eller två datorer till tusentals.

En traceroute kan alltså bara påvisa att paketet passerat en viss router, inte vilken väg den tagit. För ett konkret exempel, kolla på den här tracerouten jag gjorde till Australien:

C:\Users\pvz>tracert www.treasury.gov.au Tracing route to treasury.gov.au [202.129.142.179] over a maximum of 30 hops: 1 <1 ms <1 ms <1 ms router.asus.com [192.168.1.1] 2 <1 ms <1 ms 1 ms 212.37.20.45 3 1 ms 1 ms 1 ms 212.37.20.41 4 <1 ms <1 ms <1 ms 46-236-64-194.customer.t3.se [46.236.64.194] 5 <1 ms <1 ms <1 ms h85-8-9-12.se.a3network.se [85.8.9.12] 6 1 ms 1 ms <1 ms h85-8-10-14.se.a3network.se [85.8.10.14] 7 7 ms 1 ms 1 ms gige-g2-1.core1.sto1.he.net [192.121.80.162] 8 19 ms 20 ms 23 ms 100ge12-1.core1.fra1.he.net [184.105.64.105] 9 37 ms 27 ms 27 ms 100ge5-2.core1.par2.he.net [72.52.92.13] 10 95 ms 97 ms 99 ms 100ge14-1.core1.nyc4.he.net [184.105.81.77] 11 158 ms 157 ms 159 ms 100ge8-1.core1.sjc2.he.net [184.105.81.213] 12 159 ms 157 ms 158 ms 100ge13-2.core1.sjc1.he.net [184.105.65.113] 13 162 ms 160 ms 161 ms vocus.gigabitethernet2-13.core1.sjc1.he.net [64.71.184.46] 14 314 ms 314 ms 314 ms bundle-153.cor02.sjc01.ca.vocus.net [49.255.255.24] 15 310 ms 310 ms 310 ms BE-201.cor02.syd04.nsw.VOCUS.net.au [49.255.255.13] 16 320 ms 318 ms 320 ms bundle-101.bdr01.syd03.nsw.vocus.net.au [114.31.192.87] 17 317 ms 317 ms 318 ms asn17732.cust.bdr03.syd04.nsw.vocus.net.au [175.45.124.234] 18 314 ms 319 ms 313 ms Vl8-0.ds04.syd07.aunsw.bltprf.net [117.53.160.4] 19 320 ms 319 ms 319 ms 179-142-129-202.rev.bulletproof.net [202.129.142.179] Trace complete.

Hopp 1 är min hemmarouter. Hopp 2 och 3 hör till IP Only (tog jag reda på via WHOIS) som är min stadsnätsoperatör. Hopp 4-7 är hos min leverantör T3 (som just nu byter namn till A3). Hopp 7 är operatören Hurricane Electric som antingen peerar med eller säljer transit till T3, i Stockholm. Vi har alltså 7 "hopp" inom samma stad. Sedan i hopp 8 är vi plötsligt i Frankfurt. Hur kan det vara 7 hopp inom Stockholm och sedan bara ett hopp till ett annat land? Självklart passerar trafiken mellan Stockholm och Frankfurt en massa annan utrustning på vägen, det är dock inte IP-routers. Det kan vara t.ex. MPLS som är ett sätt att switcha data. Men Traceroute kan inte de detta utan utifrån Traceroutes synpunkt så har vi hamnat direkt i Frankfurt efter Stockholm.

Från Frankfurt vidare till Paris (hopp 9) till New York (hopp 10), till San Jose i Kalifornien (hopp 11), där Hurricane Electric lämnar av till Vocus (hopp 12).

Vocus tar sedan vidare trafiken till Sydney (hopp 13), och lämnar till slut över till någon webbhoster eller liknande (bulletproof.net / bltprf.net) på hopp 18 och till slut hamnar vi på servern vi tracar till på hopp 19.

Det jag vill understryka med detta är att antalet hopp inte har något direkt samband med avstånd, latens, kapacitet eller hastighet. Det antalet hopp visar är hur många IP-routrar som ingick i kommunikationen, varken mer eller mindre, och även det är en sanning med modifikation - det kan finnas "dolda" hopp som skickats över IP, om man t.ex. fixat en länk genom en IP-tunnel eller VPN eller liknande...)

När jag kopplar upp mitt VPN till jobbet t.ex. så är hopp 1 jobbets VPN-gateway. Det betyder inte att jag har en sladd som går direkt dit.

Kontentan är att man bör känna till vad Traceroute kan och inte kan visa. Det är fortfarande ett ovärderligt verktyg för att kunna utreda problem och liknande, men det kan inte se allt.

Överkurs: Varför finns det ens ett TTL-värde i paketen? Syftet med det är att förebygga att paket kan gå i en slinga, där paket skickas från router A till router B, och sedan tillbaka till router A igen (antingen direkt eller indirekt). Genom att paket bara kan routas ett visst antal hopp så vet man att de aldrig kan routas "för evigt" och fastna i vinkelvolten.

Överkurs 2: Det finns något som heter en "broadcast-storm" som uppstår när man kopplar ett Ethernet-LAN i en slinga. Borde inte TTL-värden förebygga detta? Nej, eftersom switchar inte är IP-routrar och därmed inte minskar TTL-värdet. Det är också därför en switch inte syns i en traceroute!

Kul inlägg, tack för informationen Packet loss kan ju också luras på samma sätt då utrustning kan nerprioritera ICMP-trafik mot annan vanlig trafik vid exempelvis hög belastning. Det känns som ju mer man förstår, ju mindre förstår man faktiskt. Intressant oavsett.

Av jagardaniel
Skrivet av Foolwolf:

@jagardaniel:
Mina Sennheisers har jag alltid lämnat utspända över en liten boll över nätterna och det tog väl någon vecka eller två med lite justering att få Sennheiser lurarna att sitta bekvämt. De flesta Sennheiser lurarna är obehagliga som sjutton i början, men blir lätt som ett par väl använda jeans efter ett bra tag och sitter så rackarns skönt efter ett bra tag

Så, antingen lid ett tag till eller ge dig ut och jaga begagnat kanske?

Tack för svaret. Pratar du om HD650 eller HD700? Jag har försökt läst på rätt ordentligt och som du säger så verkar många klaga just på trycket (HD650 då) på nya par. Men går det att spänna ut/bända metalldelen på bandet så känns det ju absolut som en vettig lösning om lurarna sitter bra i övrigt. Att gå till HD700 för 2000 kronor p.g.a komfort känns ju lite halvdant trots allt. HD700 verkar dessutom vara väldigt illa omtyckt på internet. Om det har blivit en liten trend att hata dessa eller om det är befogat klagomål verkar det delas åsikter om.

Av jagardaniel
Skrivet av Larsson96:

Antar att det är denna tråden man skall posta i om man har frågor om amps/dacs, så gör ett försök.

Är så att jag sitter här med en snart 5 år gammal Monoprice dac/amp kombo, som börjar sjunga på sista versen, så är snart dags för ett byte. Men vad skall man byta till? har mest kikat på schiit stack men vet inte om det blir klurigt med garantier osv om man beställer från usa. Så vad rekommenderar ni? maxpris på kombo sätter jag på 2500, men kan gå lite över det om det är en markant skillnad mellan ex A och B.

Nämnvärt är att jag 90%av tiden använder ett par HD600, och de resterande ett par DT990 (250 ohm)

Tack på förhand!
(passar inte inlägget här så får ni gärna flytta/ta bort)

Denna sida säljer Schiit-produkter och skickar från UK, så slipper du landet av frihet. Jag råkade beställa en Fulla 2 i måndags kväll (man hann inte riktigt gå igenom "avbryt gärna min order"-mailet) och den dök upp i Sverige under torsdagen så det gick snabbt och smidigt. Jag har tyvärr ingen koll på hur ofta man fyller på sina lager men det går säkert att kontakta supporten för mer information. Kan ju vara ett alternativ om du funderar på att beställa Schiit-stacken och inte vill göra det direkt från USA. Observera att jag inte har någon åsikt om Schiit-stacken i sig utan rekommenderade bara sidan

Av jagardaniel

Hjälp, vad gör man? Jag har ett par Sennheiser HD598 hemma som knappt använts då de inte passar särskilt bra huvudet (troligtvis den enda i världen). Inte ont men lite obekväma som gör att man sitter och justerar hela tiden. Sedan testade jag ett par HD650 hos en kompis med något år på nacken. Mycket skönare... men klämde åt som tusan trots att jag har ett relativt smalt huvud. Happ, kört tänkte jag. Sedan prövade jag samma modell i en butik som var betydligt mer använda. Dessa satt mycket bättre eftersom det var samma konfort men utan "trycket". Det här blir nog ett köp tänker man.

.... men sen råkade jag pröva HD700 i en annan butik och åhhhh. Dessa satt helt underbart direkt. Säkerligen också ganska använda men det kändes som att man "levlat upp" komforten till en ny nivå. Sedan ser man priset och utbrister återigen åhhhh. Men åt andra hållet. Och det mest pinsamma är att jag knappt hörde skillnad på ett par HD599 och dessa.

Av jagardaniel
Skrivet av rewoX:

Är det någon som sitter på en till BETA-nyckel över så PM:a mig! (a)

Jag vill inte göra dig besviken på något sätt, men beta-perioden är över sen ganska många dagar tillbaka. Men för att vända på det hela så går spelet ut i early access imorgon vilket betyder att vem som helst kan spela. Om du köper spelet dvs.

Av jagardaniel

Långt inlägg med den sista informationen inför early access som startar imorgon: http://steamcommunity.com/games/489940/announcements/detail/1...

Skrivet av dalledalle:

Hur är spelet då, ni som testat?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag spelade några timmar under beta-helgen och hade överlag kul. Var en del bekymmer med servrarna men när man väl kom in så gick det bra. Spelet är ganska enkelt. Vettiga menyer, bra inställningsmöjligheter. Det flöt på bra och det är härlig skjutkänsla i spelet. Det var främst Wartide (spelläget som spelas i comp. matchmaking) som jag fann nöje i. Jag hade mindre kul i Arcade (CTF, TDM) där det mest var flum och dåliga spawns. Jag vill också säga att jag inte är ett jättestort fan av COD överlag, så för mig känns spelet ganska stelt och "campigt". Handlar mycket om att hålla vinklar och vara den som börjar skjuta först eftersom det är så låg TTK. Men det är precis så det är byggt så det handlar om smak och tycke. Kul med dedikerade servrar som man kan tillhandahålla själv. Förhoppningsvis kan det leda till att folk bygger communities som i sin tur ökar livslängden på spelet.

Jag kommer definitivt uppgradera till den lite dyrare versionen för att stödja utvecklarna. Deras inställning och kommunikation är en väldigt frisk vind i en annan ganska deppig spelvärld för tillfället. Man har en öppen plan på vad man vill göra under tiden som spelet är i early access och det känns som man fokuserar på att bygga ett spel för spelarna. Problem och förslag som dykt upp har lösts väldigt kvickt.

Tror det bästa är att pröva själv. Spelet kostar två måltider på McDonalds

Av jagardaniel
Skrivet av Evanswachtz:

En liten uppdatering.
Fick äntligen up teven på väggen och monterat Oculus Rift sensorer (bara en syns) i varje hörn.
https://i.imgur.com/MdqqB3b.jpg

Snyggt!

Av jagardaniel
Skrivet av Kethsi:

Dina DT 990 hur sitter öronen i dom? känns det att öronen nuddar insidan på dom eller är det någon form av skydd inuti också så det inte känns så mycket?

och har du tänkt sälja din hd 598? i såna fall är jag intresserad beroande på pris och skick, jag var nyligen på jakt efter nya lurar själv och gick efter hyperx cloud alpha men dom klämmer öronen lite vilket är riktigt irriterande..

Öronen nuddar inte insidan på DT 900 alls. Tror öronen behöver stå ut rätt rejält för att lyckas. Sitter väldigt skönt runt öronen, mjuka kuddar. Det bekymret jag har är som sagt att det bilr något form av tryck mot käken och det är nog en kombination av överkänslig och ganska "avlångt huvud/konstig huvudform" från min sida. Överväger fortfarande om jag ska försöka byta/sälja dessa och leta vidare (inget öppet köp tyvärr) eller om jag bara behöver ge de mer tid. Det sistnämnda kan du PM:a om, beror lite på.

Kan också tillägga att jag provlyssnade Sennheiser HD650 idag och var imponerad över hur sköna dessa var att ha på sig. Passade mig mycket bättre än HD598. MEN... dessa tryckte på betydligt hårdare än både DT 990:orna och HD598 vilket fort blev jobbigt, och det var ändå ett par som använts i något år. Jag börjar starkt överväga om jag ska köpa två högtalare och ställa på vardera sida om mig istället

Av jagardaniel

Ber om ursäkt för bumpen, men det kanske är bra med ett avslut om någon hittar tråden och är ute på jakt efter något liknande. Det blev ett köp av Beyerdynamic DT 990 Premium/Edition. Jag har använt det några timmar och precis som många har skrivit i tråden så är de väldigt sköna att ha på sig. Sköna kuddar! Men... en person nämnde också att de klämmer åt ganska mycket (typ mot käken) och precis det upplever jag också. Det blir ganska jobbigt efter ett tag och jag har behövt ta av lurarna ibland. Förhoppningsvis beror det på att de är nya. Det känns ju inte rimligt att jämföra "passformen" med mina gamla hörlurar som jag burit i 3-4 år mot ett par som varit på huvudet i några timmar. Vågar inte uttala mig om ljudkvalitén men det låter "djupare" (om man kan uttrycka det så) jämfört med QPAD-lurarna och betydligt bättre bas. Tror också det skulle mås bra med en förstärkare för vissa ljud känns lite klena trots hög volym i Windows.

Som alltid så kliver beslutsångesten fram så jag funderar samtidigt på att nytta öppet köp på netonnet för att pröva passformen på Philips Fidelio X2(HR). Det kan ju vara så att dessa sitter bättre på mitt smala huvud. Jag upptäckte även att en kompis har ett par Sennheiser 650 som jag ska testa någon dag framöver för att se om de sitter bättre än mina 598:or.

Tack för all hjälp

Av jagardaniel

Först och främst, tack för alla svar. Mycket uppskattat! Kul att se att så många är engagerade och vill hjälpa en okänd människa på internet

Skrivet av superpwnguin:

@jagardaniel: Har du ingen Hi-Fi-butik i närheten där du bor? Om inte ljudkvalitet spelar någon roll är det ju iallafall skönt att lurarna passar bra. Försök gå dit och prova nåt bra? Utan att ha hört lurarna ska tydligen Philips Fidelio x2 vara något alldeles speciellt bra.

Jag tog faktiskt en sväng in till stan idag och besökte 3-4 butiker. Det var lite klent med utbud då butikerna gissningsvis försöker täcka upp för en ganska bred publik. Jag prövade tre andra Sennheiser-varianter (5xx-serien och en "gaming"-vartiant med mikrofon) och de satt dessvärre inte bättre än mitt 598. Prövade också Steelseries Arctis men dessa var för stora i den minsta inställningen.

Skrivet av Mithras:

Måste faktiskt gå emot strömmen här. Har ett par DT 880 Pro och använt både 770 och 990, och tycker faktiskt inte att de är så sköna. Mina öron är kanske lite större än genomsnittsörat, men kuporna är helt enkelt för små och de klämmer på örontopparna så att jag får ont efter 2-3 timmar. Ljudet är dock suveränt

Om TS @jagardaniel är som jag, med lite större öron, då rekommenderar jag istället Sennheisers 360/G4ME ONE, där kuporna är tillräckligt stora och lätta för att inte kännas alls.

Ah, tack för notisen. Jag har faktiskt aldrig reflekterat över storleken på mina öron, så det här var någonting nytt Jag skulle nog tro att de är rätt normala. Inte varit något bekymmer i tidigare hörlurar.

Skrivet av Nanae:

Beyerdynamic DT 990 Premium/Edition

Även jag använde QH85 innan jag bestämde mig för att hoppa upp ett snäpp, och skaffa separat kondensatormikrofon. Började omedelbart leta efter alternativ hos Beyerdynamic då de var OEM-leverantör till QPAD för QH85. Använder nu dessa, och med mitt huvud på storlek 62 samt industrial-piercingar i öronen, sitter dessa stora, fluffiga och lätta kåpor fortfarande som moln på huvudet. Öppen design.

Philips Fidelio X2/X2HR ska dock ha mer slagkraftig bas än DT990.

Tack! Verkar vara många i tråden som rekommenderar just dessa. Ena butiken hade en stängd variant (Beyerdynamic Custom One Pro) som jag prövade. Nu är det inte riktigt det jag var ute efter, men jag tyckte dom satt väldigt skönt den korta stunden dom befann sig på huvudet. Ser ganska lika ut, så håller Beyerdynamic liknande passform genom sina modeller så är det nog det här jag är ute efter.

Jag passar på att kasta iväg en liten motfråga eftersom du länkade 250 Ohms-varianten. Betyder detta att jag i sådana fall behöver köpa en hörlursförstärkare? Jag såg att det fanns en 32 Ohms-variant av samma hörlur som jag tolkar är mer "lättdriven". Förlorar man något på att välja den sistnämnda varianten? Anledningen till varför jag frågar är för att jag hade detta bekymmer när jag använde QH-1339 någon period där full voylm i Windows inte var tillräckligt för att få den volym jag önskade.

Så för tillfället så lutar det mycket åt Beyerdynamic DT990 Edition, men sneglar fortfarande lite åt X2:an. Ska fortsätta dagen med att läsa lite recensioner och jämförelser. DT990:an ser mindre klumpig till utséendet vilket jag föredrar men det har ju egentligen ingen betydelse när dom väl sitter på. En annan fördel med DT900 för tillfället är utbudet. Inte så populärt att sälja X2(HR) idag verkar det som. Som sagt, i den bästa världen skulle man haft möjlighet att pröva båda i butik men det verkar vara ganska begränsat tyvärr.

Av jagardaniel

Bekväma hörlurar, främst för spelande

Hej!

Jag har idag ett par QPAD QH-85 som jag med kärlek använt i ganska många år men som nu börjar bli rätt nedgångna. Vad jag framförallt uppskattar är hur bekväma dessa är att ha på sig. Bredvid mig har jag också ett par Sennheiser HD598 som jag hade en period innan QPAD-lurarna och som jag vet att folk hyllar stort. Men dessa sitter inte alls bra på mitt huvud och känns obekväma. Blir jobbigt att bära dom efter en stund. Jag har också ett par QPAD QH-1339 (inte köpt själv, oroa er inte) och det är samma visa där. Jag lär också bli nedslagen på stan efter det här uttalandet, men jag hör ingen större skillnad på "ljudkvalité" alls mellan dessa hörlurar. Dvs, "ljudkvalité" för mig verkar inte spela någon större roll. Föredrar också öppna lurar så jag har koll vad som händer runt omkring mig! Jag har en snöboll som mikrofon så jag tänker att det känns vettigare att gå på hörlurar istället för headset som då skulle bli ganska redundant. Pris har ingen större betydelse.

Har sökt runt lite men inte hittat något som känns helt klockrent, och det känns som utbudet är lite halvdant i Sverige. Många på reddit verkar rekommendera Philips SHP9500 som ska vara bra för sitt pris. Jag såg också att en del här på Sweclockers gillade Philips Fidelio x2. Jag tycker dock dom ser väldigt stora ut, är det verkligen bekvämt? Känns som jag skulle trilla framåt med mitt ganska smala/lilla huvud. Audio Technica verkar ha någon serie som några rekommenderat ATH-AD***X men recensioner säger att dessa sitter ganska löst. Har alla Sennheiser-hörlurar i 5xx-serien likadan passform eller kan man hitta någon modell som kanske sitter lite snällare? Skulle jag kanske kunna gå vild och titta på ett par SteelSeries Arctis 3 som är nersatta 300 kronor på elgigaten trots att recensioner säger att dom inte är superupphetsande? Annars kan man alltid gå på det säkra kortet och beställa likadana. Känns lite tråkigt dock.

Så för att försöka sammanfatta; Försöker hitta ett par hörlurar som främst sitter bekvämt och som främst kommer användas för spelande. Är inte särskilt kräsen när det kommer till ljudkvalité men det får gärna vara ett par som håller i några år.

Har ni några idéer?
Tack på förhand!

Av jagardaniel

Vad jag tycker är mest intressant med spelet är utvecklarnas fokus och tänk. Man vill gå tillbaka och bygga ett spel med samma "känsla" som det var några år tillbaka. Man försöker hålla det enkelt utan massvis med blingblingfunktionalitet överallt. Hög skillnivå också, gillar! Samtidigt är det trist att man år 2018 ska bli glad över dedikerade servrar som spelare kan tillhandahålla själva.

Jag har spelat Battlefield genom åren så jag har slutat helt att försöka höja upp spel innan jag spelat dem. Battalion kanske är jättekul, eller jättetråkigt. Håller tummarna på det förstnämnda. Är spelet kul att spela och lyckas man bygga upp communities kring spelservrar så kommer detta spel hålla länge. Hoppas utvecklarna kan belönas, för det är inte många som bygger ett spel för spelarna idag.

Av jagardaniel

Jag köpte en Zowie EC2 för något sedan och är fortfarande hur nöjd som helst. Kört Logitech i säkert över 10-15 år innan dess. Zowien gillar jag för att den är enkel. Den varker ser eller blinkar inte som ett rymdskepp, har inte hundra extra macro-knappar eller något annat märkligt som man måste ifrågasätta. Inga drivrutiner vilket är ett jättestort plus i min bok. Det är en vanlig mus med skönt grepp som gör precis det den ska göra. Fortfarande som ny. Vet inte hur många Logitech jag behövt byta under åren.

Av jagardaniel
Skrivet av deeyay:

Jag vet hur det där kan vara när man är/blir nöjd med något. Köpte mig ett Topre och det blev lite end-station för mig i strax över 1½ år då jag blev helt frälst och ville inte köra med något annat på väldigt länge. Men hur skönt och bekvämt det än är så får man sug efter annat igen förr eller senare. Inte för att det är bättre eller något utan bara för att det är så skönt med variation ibland. Förvånad själv att jag hade det exklusivt så pass länge som jag hade ändå. Men nu på senare tid så vill jag ha något som känns lite brutalare under fingrarna.

Det där nya du har köpt har PBT keycaps det är därför du tycker de är mycket skönare. För de är det helt enkelt. Mer kvalitativ plast som inte kommer att nötas ut med tiden. Hur bra Filco än är så är deras keycaps som de skickar med värdelösa och riktigt dålig kvalité tyvärr.

Haha precis! Det är nackdelen med att köpa saker som håller. Tack för informationen angående knapparna. Precis som du skriver så "nöttes" knapparna på Filcon ganska snabbt och blev glansiga/hala. Inget jag reflekterade över allt för mycket innan jag fick det nya framför mig. Stor skillnad

Skrivet av Elfstrand25:

@jagardaniel:

Jag har samma tangentbord, det går att låsa med FN+ -> eller FN + <-. Dock så strulade mitt en del med att CAPS Lock låste sig till CTRL och det gick inte att återställa. Med ny FW från Varmilo så funkar allt nu.

Tack för svaret. FN+ -< gör ingenting på mitt tangentbord oavset läge och FN + -> växlar bara mellan avstängt och "andas". Tror det är något galet hos mig.

Av jagardaniel

Efter att ha använt ett Filco Majestouch under säkert 6-7 år så kände jag att det var dags för någonting nytt. Inte för att det behövdes (fortfarande nästan som ny) utan för att jag kunde. Frågade om lite förslag på reddit och beställningen föll på ett Varmilo VA88M från Maxgaming. Var egentligen bara på jakt efter ett mekaniskt tangentbord utan numpad, med bruna brytare och med så lite blingbling som möjligt. Kunde valt Filcos TLK-variant också men samtidigt skoj att pröva någonting nytt. Går garanterat att komma undan billigare med andra varianter som tex Cooler Master MasterKeys S som säljs på Komplett.

Jag är väldigt nöjd med inköpet. Känns som det gamla Filco men skönare knappar. Ytan på knapparna är lite grövre vilket jag gillar. Stabil som en pansarvagn. Det enda jag ifrågasätter en aning är bakgrundsbelysningen som i detta fall är i färgen röd. Ser inte riktigt syftet med det eftersom det ändå inte lyser igenom knapparna. Verkar inte heller gå att låsa belysningen utan den "andas" även fast manualen säger att den ska kunna låsas. Men detta har ingen större betydelse för mig eftersom det ändå är avstängt.

Bjuder på en mobilbild i otroligt värdelöst ljus.

https://i.imgur.com/tH2BbMW.jpg

Av jagardaniel
Skrivet av griid:

Men det är väl fortfarande på testservern? Behöver inte betyda att det kommer vara så på live-servern?

Tyvärr är det är fortfarande problem med "gummiband". Från denna tråd som är tagen ur en podcast med PU:

Citat:

Rubberbanding will still be present at release! It's caused by the core engine of the game. It got updated from 4.1.4. to 4.1.6., and they are still trying to figure out what the exact reason is for it constantly occuring. Crashes might happen still, but the game is as stable as it has been during the late test stage and definitely better than a month ago on test servers.

Trist eftersom det för mig i alla fall har varit den främsta faktorn varför jag inte spelat på många veckor. Samtidigt uppskattar jag att han är ärlig och inte försöker krångla sig ur frågan med ett helt meningslöst svar. Hoppas dom får ordning på detta så fort som möjligt. Med detta löst och den ökade FPS:en så kommer spelet flyta på väldigt bra