Inlägg

Inlägg som jagardaniel har skrivit i forumet
Av jagardaniel
Skrivet av BasseBaba:

Utöver detta (har haft lite uppehåll) så verkar dom ju ha nerfat roadhogs dmg? Förut kunde man ju mer eller mindre oneshotta squishy folk efter att man hookat dom, nu behöver man ju minst 2 träffar vilket gör det SJUKT mkt svårare att ha ihjäl folk då t ex reaper och Mei hinner dra sin odödlighet, mcree kör stun och tracer telar iväg. I min mening så har ju denna char blivit EXTREMT mycket sämre

Jupp, man har förändrat honom rätt kraftigt. Skillnaden är (som någon ovan skrev) att han är betydligt mer tankig istället. Du kan fortfarande one-shotta de flesta karaktärerna i spelet om du har ett steg framåt efter din hook samt meele:ar efter skottet. Men det är mindre pålitligt än det var tidigare. Spela honom annorlunda (mer aggressivt, spring in i folk) så kommer du märka att han fortfarande kan göra otroligt mycket nytta.

Av jagardaniel
Skrivet av Semjonov:

Jag gillar verkligen att dom buggat till 3d-spotting. Noterade att jag har ikväll haft 0.4 kpm mer än vanligt, att snipers i princip inte ser mig så jag blir nästan aldrig snipad på och då jag dör av tanks är dom nära eller spammar mortar.

Man märker verkligen hur en del är så beroende av att skjuta på 3d-spots så att dom inte kan spela annars. Best bugg EVER! Synd bara på att det är svårt ett se revive iconen och att det kan vara svårt att se, ja dels gubbar om dom är på egna laget men framförallt vilket lag tanks/plan är på.

Håller med dig till stor del. 3D spotting är så löjligt nu för tiden att det är svårt att flanka runt. Det räcker med att någon stackars sniper råkar se dig och du lyser upp som en stor röd prick för alla andra i motståndarlaget, även folket som är på väg att spawna. Så buggen är väldigt välkommen för mig med på den punkten. Det jag inte gillar är att detsamma gäller den blåa pricken över vänner. Har spenderat många skott på folk längre bort som visat sig vara kompisar. Men spottingen över motståndare och flaggorna skulle man gärna få behålla.

Av jagardaniel
Skrivet av lolflakes:

Ta tag i BOT-problemet bara.

Hade du spenderat tid på att öppna patchnoteringarna istället för att skriva det där inlägget så hade du sett följande:

Idle players earning BPs
We have implemented rules that will not allow idle players to earn BPs. We will monitor this and improve the current system going forward.

• Revised the BP methodology to prevent BP farming and idle users from gaining BP

Av jagardaniel

Det har ändå varit en rätt bra säsong. Ingen karaktär eller kombination som varit allt för överlägsna som vi upplevt i tidigare säsonger. Tycker fortfarande "dive-metan" är ganska tråkig, otroligt mycket genji och apa, speciellt som supportspelare då man har en stor röd pil ovanför huvudet. Det har däremot varit betydligt fler folk som kastar matcher denna säsong, speciellt i slutet. Många av dessa underbara spelare är dessutom smurfkonton. Gäller att Blizzard verkligen tar tag i folk som i huvudtaget inte bryr sig eller som medvetet beter sig som idioter. Nu rapporterar man folk och så stöter man på dom nästa dag igen.

Av jagardaniel

Vad är det som inte fungerar, får du något felmeddelande? Jag misstänker att du kör Window så pröva att skriva "ipconfig /all" i CMD och kika om DNS-servrarna skijler sig mellan dessa två datorer.

Av jagardaniel

Vi har 1000/1000 som standardutbud för alla i föreningen och den enda gången jag nyttjar hastigheter över 100 Mbit/s ner är om jag laddar hem någonting via Steam, torrent eller liknande tjänster. Så för mig personligen så skulle jag aldrig betalat så mycket för en ökning som jag ändå inte skulle se resultat av särskilt ofta. Men som många andra svarat så beror det givetvis på hur du använder ditt nätverk hemma. Laddar man hem väldigt mycket så kanske det är enklare att motivera den prislappen.

Av jagardaniel

Prestandan har blivit en aning bättre i slutet av den stängda betan men den är fortfarande usel på många ställen, speciellt i större städer (ner till 30-40 FPS). Man har gjort ett inlägg här som säger att optimering är någonting man kommer fokusera på under de kommande 6 månaderna och även ett exempel på vad man kommer ändra för att öka prestandan i just större städer. Här är anteckningar från en stream med mer information vad som kommer förändras och läggas till under kommande tid.

Jag har haft riktigt skoj i spelet än så länge. Det man lyckats bäst med tycker jag är själva "skjutbiten" i spelet, väldigt bra känsla. Inte riktigt lika långsamt som ArmA men inte lika arkadigt som H1Z1, så en fin balans. I princip bara spelat duo och revive-systemet är också bra. Prövat solo men finner inte det lika upphetsande. Rundorna kan vara ganska långsamma i början men det brukar vägas upp med kaos i slutet av rundorna när alla möts upp i slutet. Får man ordning på de skakiga servrarna och sina prestandaproblem så kommer det här spelet gå långt.

Av jagardaniel
Skrivet av Dockland:

@PeNMaX: Hade jag varit i din sits hade jag gått ut hårt och lärt mig själva installationsprocessen och installerat Arch Linux eller Gentoo direkt.
Det hade besparat mig en massa år i färdiga system som Ubuntu, Manjaro och liknande.

Att rekommendera en distribution utan grafisk installation där det plötsligt krävs att du förstår dig på exempelvis partitionering (mbr/gpt), "hantera" nano/vim, sparka igång användare och X själv är snarare ett bra sätt att skrämma iväg folk. Jag förstår precis hur du tänker, att det är väldigt lärorikt och att man får en bättre förståelse för hur en distribution är "uppbyggd". Men för att det på något sätt ens ska vara roligt så behövs det något form av intresse att vilja lära sig, och att man pillat en del med linux tidigare för att förstå värdet av det man gör. Av den anledningen tycker jag att det är dåligt att rekommendera denna typ av distributioner till folk som är relativt nya i linuxvärlden, speciellt när man inte efterfrågar en distribution för anledningen att man vill fördjupa sin kunskap, eller vill ha större större valmöjlighet under installationen.

För att svara på din fråga; Spelar du mycket så vill du nog fortfarande dualboota, dvs, köra linux vid sidan av ditt Windows och vid uppstart välja vad du vill starta för någonting. Jag tror alla populära distributions installationsguider har ett enkelt klick där du kan välja att installera vid sidan av. Min rekommendation är att välja något populärt som många använder. Ubuntu, Linux Mint, openSUSE och Fedora kommer garanterat fungera som du vill. Skrivbordsmiljöer och liknande går att byta ut oavsett vad du väljer att köra.

Av jagardaniel
Skrivet av wimon:

Jag tror inte du kan förvänta dig så mycket högre fps med de komponenterna. Spelet är tungt :/
vad använder du för program för att få fram fps?

Tack för svaret. Använder spelets inbyggda console. Klicka på §-knappen och skriv PerfOverlay.DrawFps 1 så får du en mätare uppe till höger. Men som många andra funktioner i spelet så verkar det inte vara särskilt beprövat, så du behöver ange kommandot varje gång du respawnar. Är nog vettigare att använda ett externt verktyg. Grafen nere till vänster får man fram via PerfOverlay.DrawGraph 1.

Av jagardaniel

Vad kan man förvänta sig rent prestandamässigt? Jag tycker spelet flyter på otroligt dåligt för mig, men jag är också extremt kräsen av mig. Jag har ett GTX970 och en i5 6400, 16 GB ram. Domination fungerar rätt okej. 134 fps på vissa ställen, exempelvis i spawn, och så ner på runt 90 så fort det blir action. Operation med 64 spelare är knappt spelbart, ligger på 110 ibland men oftast runt 60-80 när det blir lite action. Spelar med alla möjliga grafikinställningar på lägst möjliga och kör senaste nvidia-drivrutinerna från idag. Det ser ut som att CPU:n slår i taket, jag kan ha fel. Vad indikerar den gula ikonen längst ut till höger?

Spike: http://i.imgur.com/RrOpNoh.jpg
Mer normalt tillstånd: http://i.imgur.com/nwBUjwS.jpg
Aktivitetshanterare + gpuz: http://i.imgur.com/5kchIIi.png

Någon som upplever liknande, eller är det fullt normalt?

Av jagardaniel
Skrivet av Ikasera:

GNU/kFreeBSD Ikasera 9.3-RELEASE-p33 FreeBSD 9.3-RELEASE-p33 #0: Wed Jan 13 17:55 :39 UTC 2016 root@amd64-builder.daemonology.net:/usr/obj/usr/src/sys/GENERIC x86_64 amd64 Intel(R) Xeon(R) CPU E3-1225 V2 @ 3.20GHz GNU/kFreeBSD

Den filen var inte med i packet.

Då är vi nog närmare en förklaring. För du skriver i ditt första inlägg att du kör Ubuntu 12.4 och det ser inte ut att stämma. Teamspeak 3 server finns tillgängligt i ports för FreeBSD så det känns spontant som att den vägen borde vara enklare att gå. Här finns instruktioner: http://bin63.com/how-to-install-teamspeak-3-server-on-freebsd

Felet du fick tidigare beror med största sannolikhet på att du försöker köra en linuxbinär på FreeBSD. Det är inte så att du råkar följa en Ubuntu-guide?

Av jagardaniel

Det här är över mitt kunskapsområde men vid en googling på felmeddelandet så handlar nästan alla trådar om folk som försöker köra linuxbinärer under FreeBSD. Det låter som din maskin inte gillar ts3-binären.

Vad ger kommandot uname -a för output? Vad sägs det när du kör ldd ts3server_linux_amd64?

Av jagardaniel

Jag har alltid kört Logitechs MX-serie (500, 510, 518, G400 mm) i över 10 år men nu verkar man lagt ner modellen och ersatt dessa med mad catz-inspirerade rymdskepp istället, och när den började tjafsa för några dagar sedan så var det dags för någonting nytt. Jag köpte faktiskt en Zowie EC1 för något år sedan men bytte tillbaka efter några dagar då den inte kändes helt bekväm. Men efter lite inspiration av denna recension och en vän så har jag nu införskaffat mig EC2:an istället (jag har små händer) och den passar betydligt bättre. Tog bara några timmar att vänja om sig.

Som många nämnt så kan jag inte förstå hur "saknar drivrutiner" är listat som någonting negativt. Det är en av de stora fördelarna med musen. Både scroll, sidoknappar och grepp är sköna. Jag önskar att man kunde stänga av lampan under scrollhjulet som för mig bara är irriterande. Annars har jag inte mycket annat att tillägga. En enkel och bra mus som gör det den ska

Av jagardaniel

Jag har spelat några timmar nu och är ganska... neutral. Jag hade inga förväntningar på spelet och det var nog bäst så. Det är långsamt och klumpigt, precis som Battlefield 4. Ännu mer förenklat för att alla ska kunna vara lika bra och ha lika kul. Jag har full förståelse för att saker och ting strular i början, speciellt infrastrukturmässigt med tanke på antalet spelare vid den öppna betan, men saker och ting fungerar dåligt. Invite-systemet är halvpaj, har redan haft tre kraschar och vissa gånger går det inte ens att stänga av(!) spelet. Man fastnar i menyer och det känns som det är en delay på allting man gör. Har också dålig prestanda trots relativt bra hårdvara på låga inställningar, men andra verkar inte ha samma bekymmer så jag är inte allt för dömande här. Väldigt "meh" helt enkelt.

Skrivet av Shudnawz:

@Fototoken:
Är inte betan till för att just reda ut de här problemen du nämner? Det känns som att DICE använder begreppet beta på helt rätt sätt, jämfört med en massa idioter som släpper i stort sett färdiga spel som "early access" så att kunderna får nån slags snedvriden bild på i vilket skick ett spel kan förväntas vara i olika stadier.

En beta är inte ett färdigt spel och ska alltså inte heller behandlas som det, varken i recension eller förväntan, varken tekniskt eller spelmekaniskt.

Jag kan inte låta bli att småle en aning när jag läser det där. Du kan omöjligt ha spelat någon tidigare Battlefield-titel. Battlefield (4 och hardline) är nog de enda spelet som faktiskt lyckats vara sämre vid release än vid öppna betan. Ingenting kommer att förändras förutom att försöka brandsläcka småproblem. Förvänta dig patcher med flera veckors mellanrum då dessa måste synka med patcherna för konsol. Förvänta dig noll kommunikation på vad man faktiskt håller på med i utvecklingsväg. Jag må låta lite hård, och jag kan givetvis ha fel i och med att spelet inte är släppt än, men kikar man hur det sett ut främst efter BC2/BF3 så är sannolikheten stor att jag har rätt.

Av jagardaniel

Det pågår just nu en turnering nere på Gamescom med i princip alla topplag som spelar Overwatch. Följ på stream https://www.twitch.tv/esl_overwatch. Mer info på http://wiki.teamliquid.net/overwatch/2016_ESL_Overwatch_Atlan....

Av jagardaniel
Skrivet av BasseBaba:

Exakt, men det är ju exakt hela detta jag ifrågasätter.
Om man struntar i den enskilde spelaren (t ex många som verkar tro att jg främst snackar om mig själv, jag är på son höjd en medioker spelare).

Men, minner generella "tes" är ju att det är mer viktigt hur lagets övriga 5 spelare är, än den enskildes prestation.
På samma sätt som en sjukt bra spelare får svårt att lufty ett lag med 5 dåliga, så kan ju världens sämsta spelare utan problem bli "carryad" av 5 bra spelare.

Och eftersom varenda match i PUG är lotteri, så kommer man ju som sagt ligga runt 50% win.

Ligger man då som PUG spelare runt 50% win så har jag svårt stt se hur man ska "hamna där man hör hemma" eftersom en stor del av spelarna kommer ha svårt att ta sig uppåt i rankerna eftersom det ligger i PUG:andets natur...

Dvs en ett bea PUG spelare skulle ju genom att spela en premade kunna ta sig upp i ranker, och sen ligga kvar där eftersom hen sen i PUG:ar på den nivån kunna hålla nivån.
Men om man ligger på 50% loss pga dåliga pugs så har jag svårt stt se hur man ska kunna gå uppåt...

Visst att ranken säkert går på mer saker än win/loss.... Men spelar man med ett överlag dåligt lag så kommer ju allt från objektives till antal kills bli lidande likaså...

Så, tänker jag helt fel?

Jag håller med dig helt. Det är extremt svårt, om snudd på omöjligt att bära ett lag själv i detta spel. Det är väl både dess charm och frustration på samma gång. Det är bara att kika på Cloud9-spelaren Surefour när han spelar på sitt "smurfkonto". Även där har han svårt att göra någonting om resten av laget är på utflykt. Man ser också att många duktiga spelare som soloköar ofta spelar tracer eller genji eftersom dessa heroes kan göra mer utan att behöva ett lag i ryggen. Man kan spela lite i sin egna lilla värld.

Det är väldigt svårt att öka genom att spela själv eller två just för att man är så extremt beroende av resterande lag. Det går verkligen inte att göra någonting själv. Precis som du säger så handlar det bara om att ha tur och få ett lag som är en aning mindre dåligt än det andra laget ni möter. Det hjälper inte heller att du förlorar mer poäng än vad du vinner vid en vinst, så du kommer fortfarande minska i rankingnivå även fast din win-rate är över 50%. Det är även lite andra bekymmer som att du exempelvis får väldigt mycket mindre poäng om någon i motståndarlaget lämnar innan ni vinner matchen. Men jag tror Blizzard nämnt att man jobbar på en lösning.

Är du en duktig spelare så kommer det märkas av när du spelar både med och mot spelare på samma nivå, och då känns det samtidigt som man gör mer nytta både för lag och indviduellt. Det blir ett helt annat spel med mer fart och roligare matcher. Men det är svårt att ta sig dit (över 68-70) när man spelar på lotto. Speciellt när folk spelat "damage dealer" i WoW och axlar samma roll i Overwatch med samma höga ego.

Överlag tycker jag det fungerar bra ändå. Fördelen kontra quick play är att folk spelar mer seriöst, att matcherna är mer jämna och intensiva

Av jagardaniel

Jag har ingen koll på VMWare, men att det körs en DHCP-server där påverkar inte starten av din DHCP-server på Ubuntu. Använd journalctl för att läsa loggarna så kanske vi kan se varför uppstarten misslyckas. Gör en systemctl restart isc-dhcp-server följt av journalctl -u isc-dhcp-server (shift+g för att scrolla längst ner)

Av jagardaniel
Skrivet av iskalle:

Efter att har kört mina placements och tagit reda på hur MMR systemet funkar, så tycker jag att detta är nog ett utav dom sämsta competitive spelen jag någonsin har spelat.

MMR går efter prestation/medals osv. Som tank och support får du sällan över 2, om du har tur. Alltså klättrar folk som kör bara dps snabbare ÄVEN om det är en fullpremade.

Vinner du får du ca 1/10 rank, och förlorar du så åker du ner ½ eller 1 hel.
Alltså behöver du runt 85 % winratio för att klättra uppåt efter placements.

King of the Hill ger MYCKET mindre MMR / Ranks än Move the objective banorna även om du vinner.

Med de sagt så är ranked ett grindspel helt enkelt. Se även till att spela med 5 andra du känner, för randoms i ranked är nog de svåraste som finns att spela med. Ingen vill spela healer, ingen vill spela tank, alla vill kör samma hero osv osv. Folk lämnar till höger och vänster om någon annan pickar deras hero. Då ska det tilläggas att jag hamnade runt 55-60 i rank, vilket är hyffsat högt efter placements. Har du tur och vinner 10/10 kan du komma på 65.

Jag tror inte att man ska stirra sig blint på "MMR" särskilt mycket i början. De flesta verkar hamna i närheten av 50. Ju längre tiden går så kommer gränsen mellan "bra" och "dåligt" dras isär. Så upplever man att man är på en för låg nivå så bör du i teorin vinna mer än du förlorar, och således öka i ranking. Här är en överblick på vart folk ligger på för ranking (gäller endast uppdaterade konton på master overwatch).

Angående vinster och förluster så känner jag inte igen det alls. Jag verka öka ungefär en rank vid vinst och förlora lika mycket vid en förlust. Det enda som sticker ut är att man får otroligt lite XP på king of the hill (precis som du skriver), och det är en bugg som det jobbas på. Så har man otur och vinner KOTH men förlorar i övriga modes så kommer du rasa neråt.

Skrivet av JohnnyGreed:

Ångest... Min 14 årige son fick låna mitt spel för att testa över helgen märkte precis nu att det påverkat matchmakingen å det grövsta. Han har ju reflexer som jag bara kan drömma samt att han spelar CS m.m. på rätt hög nivå. Hela spelet är nu åt h-e då alla matcher slutar med att jag knappt hinner reagera å dör innan jag ens hinner blinka. Hur fasen löser jag detta?

Fortsätt spela. Du kommer ha det tufft i början men systemet finns där för att du ska hamna där du hör hemma

Av jagardaniel

På tal om matchmaking så postade Jeff Kaplan ett inlägg om hur det fungerar för några timmar sedan. Ger en bra inblick i hur komplext det faktiskt är. Varning för mycket text, men väldigt läsvärt: http://us.battle.net/forums/en/overwatch/topic/20745504371#po...

Av jagardaniel
Skrivet av BasseBaba:

Sen så känns det som att denna match-makern blivit om möjligt, ännu sämre, efter att man dingade level 30.
Nuförtiden så matchas jag ofta med/mot folk som ligger på level 70, eller folk som snurrat runt på level 100 och börjat om..
Verkar det rimligt att matcha en level 31 mot folk som ligger mer än dubbelt så många levels upp?
Det finns bara tre alternativ:
A) Matchmakern är rejält trasig
B) Det saknas en jämn fördelning av spelare så matchmakern gör sitt bästa
C) Matchmakern baserar "skill" på något annat än enbart level vilket leder till att jag som då rankas gudomligt bra får spela mot level 100+

Jag håller faktiskt inte med dig. Min upplevelse är att matchmakingen fungerar över förväntan. Man ska förvisso inte stirra sig blind på statistik, men kikar jag på både min, mina vänners, och folk på leaderbordens win-rate (http://masteroverwatch.com/) så ligger i princip alla på runt 50% (strax över för folket i toppen) och det är i min mening precis så det ska vara. Det gäller både vänner som spelar på en relativt låg nivå och vänner som spelar/spelat på hög nivå i tidigare FPS-spel. Jag vet inte om det är bekräftat av Blizzard själva, men det finns garanterat någon form av gömd "MMR" som gör att du matchas med spelare i din skillnivå. Spelar du med vänner så räknar den nog ut något form av snitt för att jämna ut det. När vi är få och spelar (jämna i skillnivå) så ser vi ofta samma spelare i våra matcher.

Om du matchas mot högre levlade spelare så betyder det nog bara att ni ligger på ungefär samma skillnivå. Det är väldigt blandad skillnivå även på högre rankade spelare.