Inlägg

Inlägg som r3flex har skrivit i forumet
Av r3flex

Skulle skruva fast min nya NVMe 960 EVO men fick inte med någon skruv

Hej!

Ja som rubriken lyder, jag trodde man fick med skruv till hdd'n, men där hade jag fel, tydligen ska man fått med en sån med moderkortet om jag fattar det rätt, jag har ett Z170 Pro Gaming moderkort. Jag har ingen aning om vart jag har lagt dom övriga skruvarna som blev över när jag byggde datorn, vart nånstans kan man få tag i sånna skruvar måntro? Exakt vilken skruv är det jag letar efter? Dom jag hittade hemma var alldeles för stora tyvärr.

Är det en sådan som är till höger på bilden nedan som är den korrekta?

https://i.stack.imgur.com/nvK5T.jpg

Vart får jag tag på sån isåfall?

Tack på förhand.

Av r3flex

Totalt köpt hos Inet: 22 269 kr

Av r3flex
Skrivet av lassekongo83:

Tror jag har lyckats blockera reklamen nu. (Men nu när jag postar lösningen så lär väl AB patcha den snabbt kan jag tänka mig. )

Dessa filter fungerar bara i uBlock Origin. (Ta först bort gamla personliga filter om ni har några.)

||ooul.tv/contrib/se-aftonbladet/aab/aftonbladet_plugin.js$script,redirect=noopjs,domain=aftonbladet.se ||ooul.tv/nocache/se-aftonbladet/aab/aftonbladet_config.js$script,redirect=noopjs,domain=aftonbladet.se

Prenumererar ni redan på Frellwit's Swedish Filter så är det bara till att klicka på klockikonen bredvid listan och sen trycka på knappen Uppdatera nu.

Gammal tråd men läste detta först nu, tack så jädrans mycket, slipper man den skiten

Av r3flex

@heddrix: Palla citera ett inlägg ifrån 2014, som inte ens gav någonting.

Av r3flex

Håller med @mannen99 helt och hållet här. Din hårdvara är knappast gammal, det är inte där felet ligger. Jag spelade på en I5 3570k @ 4.4Ghz och ett GTX 780 med stabilt 90-100fps, nu har jag uppgraderat till en I7 6700k och ett GTX 1080, ligger på cappen 144FPS nu.

Var det längesen du uppdatera eller formatera din dator? Att ha så låg FPS är inte normalt, även fast PUBG inte är släppt än, det är något annat som ligger och stör, om det nu är drivrutiner eller om det behövs en riktig formatering. Har du enbart problem med PUBG?

Av r3flex
Skrivet av Alling:

@KeVVa @Wenro @Kevlarheart @Kevlarheart @Robbha @Goteborgan @Goteborgan @Wastafari @r3fle

Ni kan alltid använda Better SweClockers. Då får ni även automatisk aktivering av det mörka temat mellan tider ni väljer själva om ni så önskar, samt en knapp för att enkelt toggla det.

(Nu när SweClockers kör HTTPS kan man behöva kryssa för Använd cachad version under inställningarna för Better SweClockers. Då behöver inte säkerheten tummas på.)

Tackar! Det funkade galant, nu slapp jag trycka varje gång jag gick in på sidan, tog mig 10min att få igång Better Sweclockers, men nu funkar det prima!

Av r3flex
Skrivet av Wastafari:

För mig slutade det fungera och var tvungen att trycka på en "sköld" till höger om/i adressfältet och godkänna ett script att köras på sidan, Då hoppade temat igång igen.

Edit: kör på chrome

Tack, undrade också varför mitt hade helt plötsligt sluta fungera, det löste sig med din hjälp

Av r3flex

Good old days 😊

Skickades från m.sweclockers.com

Av r3flex

3500bitrate är inte alls max för non-partnered. Det är felaktikigt. Twitch ändrade detta för många månader sen och som rekommenderar nu 3-6Mbit för 720p och uppåt. Även dom flesta non-partnered har fått mer kvalitéalternativ. Kör själv 5Mbit rate.

EDIT: Finns mer info att läsa här.
https://blog.twitch.tv/1080p-streaming-support-on-twitch-fea5...

Skickades från m.sweclockers.com

Av r3flex
Skrivet av Binky:

Right, jag har tänkt på det där tidigare, trodde nog inte att det skulle göra så stor skillnad dock. Jag köper att man teoretisk får "bättre flyt" med högre FPS. Detta eftersom, precis som killen säger i videon, skärmen visar en nyare bild vid varje refresh än vad den gjort med en lägre FPS. Men med tanke på att många människor har svårt att se skillnad på en uppdateringfrekvens på 144Hz och 240Hz, så känns det lite osannolikt att många skulle känna av skillnaden i flyt mellan 100FPS och 160FPS när den reella skillnaden som faktiskt visas endast är delar av frames.

[Lite OT]
Sen har vi hela grejen med tearing. I fallet jag nyss nämnde är det en skillnad på 37,5%. Det bör alltså göra att (förutsatt att uppdateringsfrekvensen är konsekvent, vilken den naturligtvis inte är) det, istället för att visa 1,666...67 bilder per uppdatering, så visas 2,666...67 bilder per uppdatering. Detta introducerar alltså 37,5% fler tears per uppdatering, men tearsen bör även vara 37,5% mindre ofset från föregående frame. Om jag tänker rätt vill säga. Där är frågn, är det mest störande med färre men "större" tears, eller fler men "mindre". Teoretiskt antar jag att om man har en oändlig FPS så kommer ofseten mellan frames vara så liten att man aldrig ser någon tear och att man då endast får bättre flyt. Det bygger ju dock på att 60Hz är snabbt nog att laddningen av en frame inte blir "hackig" och därmed även skapar en sned bild.

Saken är den att visst, det är bra att det flyter så bra det går med ens dator för bättre flyt och den visar den senaste bilden. Men anledningen att man vill ha mycket fps i ett spel som just CS är att det är en väldigt gammal grafikmotor (ombyggd Quakemotor). Om man har för låg fps så skapar det input lag. Moderna spel har separerade spel- och grafikmotorer vilket innebär att spelmotorns poll rate inte påverkas av grafikmotorns framerate.

Av r3flex
Skrivet av Binky:

Skönt att det löste sig för dig! Jag funderar mest på vad vitsen med 200FPS är när skärmen är 60Hz? Jag förstår att du funderar över vad som hänt och att du vill att din dator ska presera så väl som du vet att den kan, men förändringen bör inte göra någon reell skillnad, så jag förstår inte dina tankar kring att eventuellt köra i 4:3?

https://youtu.be/hjWSRTYV8e0

Om du kollar där så förstår du vitsen med mer FPS i ett spel som CS.

Skickades från m.sweclockers.com

Av r3flex
Skrivet av pompa_kumla:

Mx 518 står sig fortfarande perfekt har nog 3 ligger i men min favorit i cs är fortfarande explorer 3.0 så den lär användas upp innan mx 518 åker fram igen

Tycker du om explorer 3.0 i CS så bör du kika in Zowies möss. Nyare givetvis men inget krimskrams. Du pluggar in den o o kör, finns i samma former som explorer musen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av r3flex

Hade också en MX 518 bra länge tills jag kände de var dags att uppgradera. Blev en Zowie FK1 och har inte ångrat bytet alls. Mycket skön mus och inte alls lika tung och klumpig som mx 518 i mitt tycke. Gäller bara att hitta någon mus man själv tycker om, möss är väldigt inviduellt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av r3flex
Skrivet av ponben59:

@r3flex: Haha han tyckte kanske att det var dags för dig att bli aktiv i tråden igen

Ja det är möjligt att han ville väcka liv i mig, vad vet jag

Prövade lite i av det nya i beta veckan, men hann inte spela alltför mycket. Men har iaf förbokat det så det ska bli kul att testa det när det väl släpps.

Av r3flex
Skrivet av Snavz:

@r3flex: Nya expansionen ser ju nice ut dock

Nu vet jag inte exakt varför du citerar mig, för jag har inte skrivit i tråden på ett par år? Men ja, den nya expansionen ser lovande ut, kommer bli mycket roligt att utforska med dom nya mountsen och kartorna. Kul att komma tillbaka till gamla hederliga Crystal Desert, får se om man känner igen lite från GW1.

Av r3flex
Skrivet av Juncy3:

@r3flex: Tyvärr har jag bara en ssd alltså ingen main hårdisk eller vad man ska säga, är en "main hårdisk" eller vad det heter något som man kanske ska skaffa ?

Nu är jag inte riktigt med på vad du menar, antingen har du en SSD hårddisk, eller en gammal mekanisk hårddisk. PUBG mår väldigt mycket bättre om man har spelet installerat på en SSD, snabbar upp renderingen av terrängen bra mycket snabbare, och man får mindre stutters. Vet inte vad du menar med "main hårddisk", har du en SSD som du har Windows på, så funkar det ju bra.

Av r3flex
Skrivet av South_156:

@tvelander:

När jag questar och är i Battlegrounds. Når jag 240 fps där så är jag mer än nöjd

Jag har en I7 6700k och gtx 1080, får inte några 240fps i battlegrounds, det kan du glömma. Möjligtvis när du questar i WoW, antar dock som alla andra MMO's att CPUn är mer viktig. Uppgradera själv från ett gtx 780 för inte så längesen, det var mest för att få upp fpsen i nyare spel och även i Witcher 3.

Skickades från m.sweclockers.com

Av r3flex
Skrivet av Juncy3:

@r3flex: Ok, mina andra kompisar som har samma delar som mig upplever "enligt dom" inte alls fps dropps som jag kan få i målnen, fps dropsen kan ibland vara 100-30 fps men det är bara om jag har otur

Nja, riktigt så hårda fps drops får jag inte, e mer att det kommer ett litet stutter. Vet dock inte om jag har kvar det längre heller, tror det försvann med senaste Nvidia drivarn, och den sista patchen som var till PUBG. Har du spelet installerat på en SSD? För just när du droppar ifrån planet i fallskärm så renderar den ju in kartan, kan ju ha nånting med det att göra.

Av r3flex
Skrivet av Juncy3:

Jag har ett gtx1060 3gb i5 7400 16gb ram och de senaste grafikrutinerna men får ändå fps drops, fps stutters och små freezes i pubg. Fps dropsen händer speciellt när jag åker igenom de sista målnen innan jag landar på makren. Jag har haft datorn sedan juni och köpte datorn från asus. Jag blir väldigt glad om någon löser problemet. Enligt nvidia så var det inget fel med min clock speed osv på mitt grafik kort.
Har alla settings på LOW och 1080p. Innan laggsen så har jag runt 80-120 fps cirka

FPS Drops får alla, det är för spelet är inte färdigt än. Jag har en I7 6700k och GTX 1080, får också lite små stutters när man ska flyga fallskärm o börjar närma sig, inget konstigt med det. Spelet är i Early Acess, så ingenting du kan göra så mycket åt mer än att vänta på ytterliggare optimeringar och hoppas på att dom optimerar det såpass att detta försvinner när spelet släpps. Max fpsen kan du dock öka genom uppgradering av datordelar, men det är en annan sak.

Av r3flex
Skrivet av svetter123:

Hej vänner,

Innan ni läser detta så ska ni veta att min datorkunskap är högst begränsad. Inte på den nivån att jag inte kan koppla in ett grafikkort på egen hand, men på den nivån att jag är oerhört förvirrad varför mitt GeForce GTX 1070 (8GB) presterar sämre än mitt gamla GeForce 970 (som är utbytt) när jag spelar Counter Strike: Global Offensive.

Mitt gear:
Processor: Intel Core i5-4690K CPU @3.50GHz
RAM-Minne: 8GB
Grafikkort: GeForce GTX 1070 (8GB) Grafikkortet här
Operativsystem: 64 Bit Windows 10 Home (Uppgraderade detta från Windows 7 PRO strax efter jag installerade det nya grafikkortet)
Moderkort: Vet faktiskt inte, men det skall vara fullt tillräckligt för allt.

Alla drivrutiner nedladdade till den senaste versionen på grafikkortet.

Tidigare snittade jag med 1280x960 (4:3) Fullscreen i CS ca 200 FPS och det flöt på rätt bra. Jag ville nå upp mot 300 i snitt och därför köpte jag ett Grafikkort för 4 400 SEK, men resultatet blev att jag snittar 150 FPS och droppar ned mot 100 i värsta fall.

Jag hade som sagt förhoppningar på att med ett klart bättre grafikkort så skulle det gå att komma upp i bättre prestanda, trots mina låga inställningar in-game (low/very low på allt och 4x MSAA), men det blev de facto SÄMRE.

Jag är inte så pessimistisk så jag dömer ut grafikkortet redan, utan snarare min egen kunskap, så därför ber jag er om hjälp och hoppas att ni kan lösa mitt problem.

Hör av er om jag behöver komplettera något.

Tack på förhand!

/Petter

Nu har jag inte läst igenom hela tråden, men det är inte så att du har "Multicore Rendering" i Video options i CS på Disabled? Många jag vet som har gjort den tabben att stänga av den, det låter rimligt då du nu har runt 150fps, har du den på Disabled så halverar den i stort sett din FPS. Kolla så den står på Enabled i Video Options. Då bör du få ut dina FPS du är ute efter. Alla andra tips verkar väldigt märkliga.