Inlägg

Inlägg som r3flex har skrivit i forumet
Av r3flex

Kolla så du inte har en Webcam ikopplad och att micen i CS:GO har automatiskt använt din Webcam mic istället för din headset mic. Brukar vara ett vanligt misstag folk glömmer att kolla, så gå in i inställningar och kolla vilken mic CS:GO använder sig av.

Av r3flex

Finns otroligt många som streamar CS:GO redan, så svårt att få många tittare om du inte är känd sen innan pågrund av tidigare CS karriär/känd CS spelare, eller har redan en fanbase av tittare ifrån något annat spel om jag ska vara ärlig. Annars så är ju Friterad's tips bra.

Av r3flex

Generellt så räcker det om du kör på runt 2500-2700 i bitrate. Du behöver generellt heller inte ändra din bufferstorlek, så om du sänker din bitrate till 2700, kryssa ur rutan för "anpassad bufferstorlek".

Av r3flex

Hej!

Kan försöka hjälpa dig med lite inställningar här. Först o främst ändra till orginal i OBS under codec, mp3 är sämre kvalité än det som är satt som default AAC. Kolla så du inte har öppet din Twitch sida i bakgrunden med ljud, vad som då händer är att du har ljudet på och när du väl börjar streama så spelar den upp ditt ljud ifrån streamen samtidigt som i OBS vilket gör att det blir dubbelt ljud. Antingen mutar du ljudet på din Twitch sida om du har den uppe i bakgrunden. (Tänk på att ha uppe din stream i bakgrunden kan göra att du droppar lite extra FPS.)

En sak till, ser att du streamar via NVENC vilket inte är optimalt, det är mest till för local recording och inte gjort för att streama med, bild kvalitén blir inte optimal och väldigt pixlig, ännu mer pixlig när det är ett FPS-spel som CS:GO.

Dom sakerna jag kom på just nu, dubbelkolla de sakerna först.

Av r3flex
Skrivet av mrqaffe:

Facebook är ju seriösa och försöker verkligen inte att äga sina användare
MS håller på att gå ner sig mot samma skitnivå som Google, Facebook och Apple har satt, att vissa företag har valt en låg nivå betyder ju inte att andra måste sjunka så djupt men MS har ju blivit desperata när det gäller att pressa ut usel ofunktionell design iom win 8 och tanken att döda desktop, nu blev det ju inte så men tyvärr verkar ju otydligt design och lite info på stor yta ha blivit nått självändamål.

haha, kan väl hålla med om att Facebook inte var så bra exempel, men att folk fortfarande väljer Skype, framför Mumble, Teamspeak eller Ventrilo är för mig en gåta. Dom sitter ju oftast och spelar med varandra ändå, och till det ändamålet så finns det bättre alternativ som slår Skype i hästlängder. Förstår inte varför man föredrar Skype framför andra alternativ. Finns inget som Skype bidrar till som inte finns i de andra klienterna.

Av r3flex

Förstår inte folk som fortfarande använder Skype heller. Finns ju TS, Mumble, Ventrilo. Går väl att ringa varandra på exempelvis Facebook också för den delen? Finns ju bättre allternativ enligt mig iaf

Av r3flex
Skrivet av darifking:

VituraZ hur menar du ? högerklicka på cs go i steam menar du?

jakoby, vsync är väl något enbart NVidia kort har?

Öppna library och högerklicka på ditt spel, där kan du skriva in information som laddas innan spelet startas. nej V-sync är en inställning för alla grafikkort. Finns tillgängligt på Nvida samt Radeon. Det gör att din fps syncas med din skärm Hz för att slippa tearing, men kan ge dig input delay. Stänger du av V-Sync så får du oftast upp din FPS och kan ge en mer tillfredställande känsla när du är i ett FPS-spel. Därav anledningen att mer seriösa FPS-spelare köper lite dyrare skärmar med 120-140Hz så de får ett bättre flyt när de spelar FPS-spel.

Av r3flex
Skrivet av madtop:

Eftersom du lagt tråden i "nätverk och uppkoppling" undrar jag om du kollat om ditt problem beror på din uppkoppling.

Vad har du för ping mot t.ex ping.sunet.se?
Eller ännu hellre: tanka hem pingplotter så kan man enkelt se var eventuella fördröjningar uppstår.

Eftersom han inte fattade ping.sunet.se och trodde att det skulle vara en länk, så kanske du istället ska förklara vad kommandot gör för personen.

Till Trådskaparen: Tryck på startknappen ----> Skriv cmd i körfältet, som kommer öppna kommandotolken. ------> skriv där sedan "ping ping.sunet.se -t" utan ". Den kommer då pinga adressen och du kan därifrån se vad för svarstid du får.

Av r3flex

Om du inte ska köra en duel setup, alltså ha en stationär streaming dator så hjälper det föga med ett capturecard. Om du nu mot all förmodan ändå vill ha ett, så går det att få 144Hz med capturecard med ett litet trick.

Mer Info i länken nedan.

https://www.youtube.com/watch?v=sxUWEabPOgk

Av r3flex
Skrivet av shabik:

Hej!
Jag spelade mycket settlers, caesar och va hette de övriga? Hursomhelst, jag tycker såna spel är kul men de har ju några år på nacken. Finns det något liknande sånt spel som någon kan rekommendera som är lite nyare? Vi snackar 2007+ eller så, jag är inte så noga på toppmodernt.

Kan rekommendera Settlers II 10th anniversary ifall du inte spelat det. Är Settlers II, fast med uppdaterad grafik och helt underbart spel enlight mig.

Av r3flex

Tror det var något större DNS problem igår kväll, jag hade också problem, likaså en kompis med en annan ISP. Tror det är löst nu dock. Eller har du fortfarande problem?

Av r3flex

När man läser sådana här trådar är jag glad över att jag har kvar mitt abb med fri surf. Känns ju som att gå tillbaka 10år med en kvot för surf.

Av r3flex
Skrivet av Sporvel:

Ja jag sitter med aktivitetshanteraren uppe hela tiden på min andra skärm och håller koll, när jag hade fel resolution så gick den i taket konstant. Men efter jag fixade det gick den inte över 85% ifall det hände mycket när jag spelade så kanske 90%. Men som sagt så ska jag dra upp honom till 4.3 igen, blir förhoppningsvis en förbättring då när det gäller användningen av processorn.

Glömde säga också att det du gjorde med downscaling är även det korrekt. Kör du 1920*1080 i spelet, så ska du skala ner till 720p i OBS. Så det är korrekt. Man kan köra 1080p men det betydligt mer krävande för CPU och du får inte ut så mycket bättre kvalité. Lycka till nu.

Av r3flex
Skrivet av Sporvel:

Jag kör på Faster atm men har testat mellan den över faster till slow och det blie inte någon direkt förbättring förutom att streamen får lite sämre kvalite alternativt bättre..

Där har du förmodligen ditt problem, finns ingen som helst anledning att köra på "faster" preset i OBS, sänk genast till default som är "veryfast". Det är inte rekommenderat att köra lägre om du spelar på samma dator som du streamar på, då det är extremt krävande och förmodligen varför du får FPS drop. Enda anledningen att sänka preset så det blir snyggare är om man har bra streaming setup men dålig uppkoppling, eller om man kör spel som Dota2, LoL och liknande RTS spel. För Fps spel så är det rekommenderat att man kör default "veryfast" preset, underlättar också för din CPU då du spelar på samma dator som du streamar med. Är 99% säker på att CS:GO inte stöjder crossfire/SLI heller, så det behöver du inte heller ha aktiverat om du nu har det.

Det laggar förmodligen på streamen pågrund av att streama i den presetten du gör samtidigt spela ett FPS spel som CS:GO på samma burk gör att din CPU går på knäna. Ändra det jag sa, så ska det nog fungera utan några större problem.

EDIT: Du har nog missuppfattat presets. Ju snabbare preset du har = mindre CPU belastning/lite sämre kvalité.

Av r3flex
Skrivet av Hjemrdeil:

Jag bara funderar på hur 150FPS anses skadligt? Jag ligger på stabila 280-300 fps med min setup och jag tror inte att en fyrkärnig processor slår en sexkärnig/ tolvtrådad processor likt min.. Så 150FPS är rätt stabil och normal FPS för vad en i7-4770K kan pumpa ut. CS är inte grafikkrävande utan processorkrävande så processorn är flaskhalsen till låg FPS. För övrigt finns det vill inte ens skärmar som kan visa så höga framerates?

Hoppas du driver? 150fps med en I7-4770k är ganska lågt. Jag kör med en I5-3570k och får ut 280-300fps konstant utan problem. Han har en bättre CPU och får ut hälften av FPS'en. Det är uppenbarligen något som är galet.

Av r3flex

CBR är rekommenderat att man har på, dels för att inte bandbredden ska spika upp och ner, dels för att det oftast är bättre för tittare att ha en konstant bitrate. Förstår inte hur det kan lagga på streamen? Vad menar du att det laggar? Buffrar det på streamen för tittare? Eller vad exakt händer när du säger att det laggar? Att du får fps drops så lågt låter väldigt skumt. Testat att ominstallera drivrutiner till gfx? Testat att enbart köra ett gfx istället för SLI? Har samma CPU som dig med ett GTX 780 som sagt, och får inte några sådana fps drops.

Edit: Typo

Av r3flex

sm-busstyrenhet kan nog vara dina chipset drivare som du har missat att installera. Gå in på din moderkortstillverkares hemsida och tanka ner de senaste chipset drivarna och se ifall det hjälper. Även fast du inte kör SLI så ska det inte påverka fps'en ner till 19fps så det låter lite väl märkligt. Har exakt samma cpu som dig, med ett GTX 780, får inte sådana fps drops när jag streamar. Testa att ändra det med game-capture också som jag nämnde i första posten. Lycka till!

Av r3flex

Hej Sporvel!

Du kan börja med att ta bort windowcapture. Det du ska använda är fullscreen i spelet och i OBS eller vad du använder att streama med ska du köra Game capture för bästa prestanda. Att du får fps drops har ingenting med din uppkoppling att göra, skulle du dock få hög ping när du streamar så har du förmodligen för hög bitrate i OBS. Det som tar CPU kraft när du streamar är Quality balance i OBS, även vilket CPU Preset du kör på. Window Capture är enbart ifall du ska streama ditt skrivbord eller gamla spel som inte stödjer Game Capture. Ändra det jag sa och testa och återkom gärna hur det gick.

EDIT: Glömde svara på din FPS fråga. Ja du bör streama på 30fps, att streama på högre fps är inte att rekommendera ifall du streamar och spelar på samma dator, ju högre FPS du streamar ju mer påfrestande är det på din dator och det kommer sänka din FPS markant. Om man vill köra högre FPS så är det att rekommendera att man streamar med en dual setup, med andra ord 2st datorer, där 1 dator sköter själva streamen medans du spelar på den andra. På så sätt så belastat inte den dator du spelar på. Utan den andra datorn gör allt stream jobb och avbelastar då din spel dator. Detta är de dom flesta seriösa streamers gör, därför kan de ha väldigt höga inställningar på streamen och FPS'en när dom spelar blir då inte drabbad.

Av r3flex
Skrivet av Dockland:

Egentligen kan det vara goodwill från deras sida om de går med på att justera priset nedåt efter ingånget avtal. Jag ingår ett avtal för x antal kronor i månaden med exempelvis 24 månaders bindningstid, om de senare ändrar det priset kan det bara gälla nytecknade kunder i vissa fall. Min HTC One med Comviq i 24 månader kostar 385:- i månaden ända till juni 2015. Detta trots det kostade 345:- i månaden innan HTC One (M7) försvann ur sortimentet.
Det kanske inte gäller samma med Com Hem dock. Jag tycker det låter märkligt. Hade det varit en prishöjning av abonnemanget, hade folk resonerat likadant då?

Hmm, förstår hur du menar. Men eftersom jag inte har någon bindningstid, alltså inte bundit mig för en speciell tjänst, när dom då prisjusterar så att 100Mbit kostar lika mycket som 50Mbit gjorde, så tycker jag att dom ska automatiskt justera till det korrekta priset. Kan förstå ifall man fortfarande har bindningstid och har tecknat en viss hastighet/avtal. Men för dom som inte har bindningstid, så tycker jag inte det är mer än rätt att priset ska justeras därefter. Vart samma i båda mina fall där dom gjort prisjusteringar då jag inte haft någon bindningstid, har alltid löst sig när jag ringt in, men tycker inte det ska behövas.

EDIT: I mitt fall när dom erbjöd 100Mbit för samma pris som 50Mbit så gjorde jag en uppgradering, då jag tyckte det var värt det. Men för dom som inte alltid har koll på hastigheter osv så tycker jag att det skulle automatiskt justeras ifall man ej har bindningstid.

Av r3flex
Skrivet av jangofett:

Tja,

Spelar ett gammalt fps som heter tribes ascend sen det släpptes och alla iterationer av det dessförinnan. Har legat runt 19-20 tills för några dagar sedan då den drog iväg helt åt helsike. Alla mina favoriter har nu ping 999 i serverlistan och när man väl kommer in på nån av dom ligger man som bäst 300+ :/ Andra burkar hemma får samma ping.

Har startat om router, fibermodem, tvingat fram nytt IP etc osv men nu har jag kommit till vägs ände avseende idéer vad det kan bero på.

Någon som spelar själv som märkt någon försämring? HiRez, utvecklaren, har lagt spelet i malpåse men kör servrarna ännu, så någon support från deras håll är obefintlig. De verkar fokusera mer på Smite nu för tiden.

Tankar?

Kan svara direkt på vad det är för fel då jag spelar EUTL (competetive) i Tribes och gjort i snart 2år. AMS/LON servrarna ligger nere, tydligen ISP problem. Servrarna just nu som du ser i server listen är re-routade, alla EU servrar är numera re-routade till Oceania = 300-350ms, eller till NAC (Na-Central) 120-150ms.

Hirez supporterar inte Tribes längre då det är ett skit företag och satsar nu enbart på Smite. När servrarna blir fixade vet ingen, vi är i mitten på EUTL s5 och vi kan inte spela några matcher som det ser ut nu. Vi får helt enkelt se ifall dom fixar det snart eller om dom skiter i det. Vi har länge levt med hög ping, server crasher, långa kart byten. Men vad gör man inte för Tribes, finns inget spel i närheten av det.

Mer info om Tribes och dess community hittar du på http://www.reddit.com/r/Tribes/
Mer om Competetive Tribes (det lilla som finns kvar) hittar du här http://www.gameshrine.org/

Tackar för mig.

EDIT: Jag fick kontakt med APC/Hirez, och servrarna är nu tillbaks till EU. Fortsatt trevlig kväll.