Inlägg

Inlägg som r3flex har skrivit i forumet
Av r3flex
Skrivet av fjuppen:

@r3flex: Det blev grymt mycket bättre, tack. Men fps droppar fortfarande på samma sätt fast inte lika mycket, har en 144hz skärm så sätter fps max på 145, och droppar ner till 120, inte mycket men det märks. Det märks så pass mycket att det gör att jag inte vill streama, skulle du kunna göra mig världens tjänst och skicka bilder på dina inställningar?

Har vanligt vis max fps 300, ligger runt 270-300, nu efter updaten är det -100 i fps, och om du bara droppar 20-30 fps måste jag ha något fel :/

Lugnt. Om du inte sätter någon limit på 145fps då. Utan sätter den högre, så den har lite att spela med. FPS'en kommer aldrig ligga tokstabilt, det kommer diffa lite. Det är natuligt och inget direkt du kan göra åt den saken. Men sätter du din fps högre, så om den droppar så droppar den kanske inte under dina 145fps som du vill ha pågrund av din 144Hz skärm. Man får helt enkelt ge upp lite fps när man streamar på samma burk man spelar på, vill man inte det så får man nog antingen skaffa en egen streaming burk, eller inte streama. Som sagt, det är ganska krävande att streama och spela på samma burk utan att få lite fps loss.

EDIT: Kanske också ska påpeka att min I5:a är uppklockad till 4.4Ghz, vilket hjälper till en del med fpsen när jag streamar och spelar på samma burk. Vet inte om du kör orginalklock just nu, men det är ju också något du kan kika på för att kräma ut lite mer fps.

Av r3flex

Jag var väldigt sen på att skaffa SSD, men som dom andra säger, när jag väl hade installerat OS på min SSD, skulle jag aldrig tänka mig att återgå till en vanlig HDD. Allt går så mycket rappare och man undrar hur man kunde sitta kvar på en gammal HDD så länge. Tummen upp för SSD

Av r3flex

Dom släppte några uppdateringar efter hitbox patchen. Löste det för mig iaf, har min normala fps igen. Tråkigt att det tydligen inte fixade de för alla då. Ni bör pröva att installera om CS:GO eller dylikt då det ska vara fixat.

Av r3flex

Det tar förmodligen längre tid att alt tabba pågrund av att du förmodligen kör 1080p på skärmen/skrivbordet. När du kör CS:GO i annan upplösning behöver den ändra när du alt tabbar ur, och snälla läs igenom innan du trycker posta så det blir lite lättare att läsa för alla, så får du förmodligen mer svar också.

Av r3flex
Skrivet av fjuppen:

@r3flex: Har den senare tiden ändrat massa i settings för att försöka att få till det, så nu kanske de är lite som de inte ska, skickar bilder.

Encoding: https://gyazo.com/8f5052606fe4cade17af48bedb7993f4

Broadcast Settings: https://gyazo.com/bafcb002c77062c653b1e213251196c3

Video: https://gyazo.com/9286b0bc84783853afe35afd810ac49c

Advanced: https://gyazo.com/8d6e73f50c129585508554d3034baa1a

Utan stream ligger jag på 300fps rätt stabilt, med stream sätter jag fps_max på 145 (har en 144hz skärm) och ligger konstant på en 120-145 med drops ner under 90.. Vet även att nya patchen förstör en del fps, men det borde ändå gå tycker jag :/

Hitta problemet ganska direkt, du försöker streama i 60fps, vilket är väldigt krävande om du spelar på samma burk, sätt det på 30fps så ska du se att det flyter på bättre. Om du nu tänker "hardcore" streama och vill ändå streama i 60fps så rekommenderar jag dig att skaffa en egen streaming burk till det syftet. Att streama i 30fps och 60fps är som dag och natt för fpsen. Det räcker gott och väl med 30fps faktiskt. Tror inte ens Summit1g som är ganska stor Twitch streamare streamar i 60fps, pågrund av att han spelar på samma burk som han streamar på.

EDIT: Jag spelade några matcher igår, och fps "buggen" är löst för mig. Har ungefär samma fps som jag hade innan dom fixade hitboxarna. Dom släppte ju några uppdateringar efter som förmodligen löste det problemet.

Av r3flex

Vet inte vad du har för inställningar, men jag har exakt samma CPU som dig, med ett litet sämre grafikkort (GTX 780). Det funkar bra att streama för mig, så vet inte vad som kan vara fel för dig.

Här är ett bevis på att det går med hyffsad fps dessutom: http://www.twitch.tv/reffee/v/16626005?t=2h35m43s

Berätta vad du har för inställningar så kan jag nog guida dig lite. Det är självklart att det funkar bättre med en I7:a för streaming, men det funkar ganska bra med en I5:a också, iaf för min del. Nu var det klippet jag länka efter dom patchade, så en del fps loss är ifrån det med. Inte testat nu när dom släppte några patcher som skulle fixa fps dropsen. Får testa det imorgon.

EDIT: Edit view ska man helst inte ha igång som du sa, det ger extra lagg och är inget att föredra, så stäng av det när du streamar. Kan vara bra o klicka igång om man lägger till ett nytt spel/scene i OBS för att se så det funkar, men sedan stänger du av det. Lite fps drops kommer du att få när du streamar, om man spelar på samma dator, det är sånt man får ta. Det är väldigt krävande att streama på samma CPU som spelet körs på. Men jag får då inte mer än 30-40fps loss. Om ens det.

Av r3flex
Skrivet av juniorjesper:

Jo jag vet att det är grafikkortet man använder, men tycker det också är konstigt som när jag spelar Gta v och grafikkortet ligger på 99% usage och när jag börjar filma så ligger fpsen lika och fortfarande 99% usage..

Och sen så har ju Twitch sån snål bitrate på streams ändå så kvaliten borde inte spela sån stor roll om det är Twitch ts är ute efter, alltså det är väl 3500 bitrate max om man inte är populär på Twitch och har en polare som har 100/100 och han är tvungen att streama i ~1000 bitrate för att det inte ska buffra för de som kollar på han.

Ja, det tar inte så mycket ifrån grafikkortet att streama pågrund av sämre bildkvalité, så även om man kör ett krävande spel som du säger så märks det inte mycket på fpsen så mycket.

"Och sen så har ju Twitch sån snål bitrate på streams": Det handlar inte om att vara snål, Twitch är ett företag, och om alla skulle streama i 10Mbit eller över, så blir det oerhört mycket bandbredd. Ta en stor streamare på Twitch, som exempelvis Sodapoppin eller Summit1g, om dom skulle streama i 10Mbit och ha 20k+ tittare, ja du kan räkna ut resten. Sen så har inte alla så bra hastighet heller, så man skär sig själv i handen genom att ha för mycket bitrate också, då man tappar en hel del tittare som inte har hastighet nog att kolla.

Om din kompis måste streama i 1000bitrate för att det buffrar så är det knappast Twitch/OBS fel, det är handhavande fel. Man måste lära sig hur man konfigurerar OBS ordentligt innan man börjar klaga på Twitch/OBS. Det går alldeles utmärkt att streama i 3500bitrate om man vet hur man konfigurerar.

EDIT: Om man strävar efter bättre bildkvalité, så finns det andra sätt än bitrate man kan höja, såsom preset, och låta en sekundär dator sköta streamingen, då behöver man inte ha så hög bitrate för att få en klar stream.

Av r3flex
Skrivet av juniorjesper:

Min dator i sign och kompisar som har liknande kan inte få till spelbar fps ingame med OBS programmet (Open Broadcaster Software) men när vi använder Shadowplay att streama med så påverkas inte fpsen någonting, ligger fortfarande på 300 fps. Dock inte testat efter den här patchen.

Lite skillnad där. Använder du Shadowplay till att streama så använder du ju ditt grafikkort, medans i OBS så använder du din CPU. Visst du kan streama från ditt grafikkort i OBS med. Men för att du ska få hyffsad bildkvalité så är det inte så rekommenderat att streama med hjälp av grafikkortet. Beror ju helt och hållet var man drar gränsen själv dock på kvalité.

Av r3flex
Skrivet av TrickyRickz:

Hallå igen.

Tack för alla svar, jag hade tänkt mig runt 5000kr tyvärr. Streamingen var inte något som jag seriöst tänkt lägga ner, tänkte mer på ifall det blir nå seriösare senare eller om man bara känner för kul att streama någon gång ibland när man spelar.

Annars kanske 30 fps också funkar och ha bra fps in-game?

Annars får jag helt enkelt kolla runt lite här på sweclockers marknaden.

Finns det fler frågor, så ställ dem gärna!

30fps funkar bra om du ska bara streama lite för vänner osv. en I7:a hjälper till med streamingen då den använder sig av hyperthreading. Så det är ju ett plus om du nu ska streama.

Av r3flex
Skrivet av JG89:

Din tjänst är bunden till modemets MAC-adress, varför du inte kan använda ett modem som inte är provisionerat av Com Hem. Med det sagt är det självklart möjligt att brygga CG3100 och sätta någonting annat bakom. Byter du till en dyrare tjänst kan det även vara så att du får en ny enhet, men inget av alternativen kommer att göra något märkbart av den latens DOCSIS-lagret adderar.

Jepp, vet allt hur själva Comhem-tekniken funkar som sådan. Alltså det du nämner om MAC-adressen osv. Tänkte bara om tekniken i routrar har förändrats något som gör att man kan få lägre latens. Men antar att själva routern i säg har mindre påverkan, och tekniken dvs Doscis i detta fallet är de som gör att latens blir lite högre.

Av r3flex
Skrivet av TrickyRickz:

Tjena!

Efter att ha spelat ett antal timmar med 45-55 fps och i och med nya patchen (som troligen kommer dra ner fpsen ännu mer). Så skulle jag vilja se vad ni där ute har att erbjuda.

Jag har mest varit inne på begagnat då det är det billigaste.
Annars skulle det varit skönt med en sprillans ny.

Kraven jag har är att: Kunna streama Cs:go i hög kvalité, 60 fps och ligga i bra fps in-game (Kanske runt 200??) men ändå till det lägsta priset som möjligt.

Lämna gärna förslag här under med kundvagnar eller ev. blocket annonser (behövs troligtvis fraktas)

Ha en trevlig dag/kväll!

Det där går inte riktigt ihop, du vill streama CS:GO i hög kvalité, i 60fps, och ha bra fps ingame. Men har låg budget? Det är väldigt tungt att streama i 60fps. Ska du streama i 60fps och ändå ha bra fps så rekommenderar jag att ha en dator som enbart sköter streamingen. Det kanske var så du tänkte? Att spela CS:GO och streama i 720/1080p i 60fps kommer inte gå sådär jättebra.

Av r3flex

Tjenare! Tänkte höra efter lite gällande routrar och svarstid/ping. Just nu sitter jag på 100/50 tjänsten hos Comhem. Tror ni att det kan bli nån skillnad i pingtid ifall man byter ut min CG3100 till ett Compal router eller dylikt. Min pingtid hoppar lite ibland. Vet att koax är inte optimalt när det gäller spelande. Men tänkte om byte av router kan påverka det. Jag kör trådat.

Av r3flex
Skrivet av Blofeld:

Tackar, det funkade galant att bara ta bort snabbkommandot så den inte byter över till engelskt, låg på samma ställe i Win10. Tackar så mycket för hjälpen. Nu kommer jag iaf inte åt det i spel

Av r3flex

Hur tar man bort engelskt tangentbord?

Hej!

I Windows 7 som jag hade tidigare så går det att skifta emellan svenskt tangentbord och engelskt tangentbord genom snabbkommandot Alt + Shift. Det var lätt att stänga av in Win7 genom att gå in i kontrollpanelen och ta bort det engelska tangentbordet helt. Då kunde man inte skifta eller komma åt så man råkade ändra till engelskt tangentbord när man spelade osv.

Nu till frågan, hur gör man detta i Win10? Jag ser tangentbordsikonen nere vid klockan, men om jag går in där, så har jag bara svenskt tangenbord aktiverat, har plockat bort engelska. Men jag vill ha bort funktionen så den inte skiftar till engelskt tangenbord genom snabbkommandot. Kommer åt det hela tiden när jag spelar och det är lite irreterande.

Tacksam för svar.

Av r3flex

Det är inte så att du har någon annan mic aktiverad, typ webcam mic, och att webcam micen blir aktiverad när du är i CS:GO? Brukar vara det felet som drabbar många. @Choice1313:

Av r3flex
Skrivet av Boozfob:

Jag har gjort en clean install men har ändå problem :/

aha, tråkigt att höra. Nvidia släppte en ny drivrutin för någon dag sedan, vet inte om den kan hjälpa dig något?

Av r3flex
Skrivet av Boozfob:

Är det fler med liknande setups som mig (SLI, multimonitor etc) som fortfarande har problem med Nvidias drivrutiner?
Jag vet att många hade problem med drivrutinerna i början, men det känns som att det fungerar bra för många nu?
Funderar på att installera om Windows 10 för att se om det skulle hjälpa på något sätt..

Några exempel på problem:
Drivrutinskrasch när jag alt+tab:ar CSGO.
3-6 FPS i flera minuter Arma 3 ibland när jag klickar upp spelet efter att ha alt+tab.at det.
Randiga skuggor i World of Tanks
Crash vid nedtabning av CIV V
FPS drops i ARK survival evolved (Kan gå ner från 50FPS till 15FPS i 20 sekunder tex)

När jag kollar i MSI afterburner så står oftast VRAM högre än det borde (När problemen uppstår alltså), har ju 2GB men MSI visar tex 3800MB 0MHz på VRAM :3

SLI funkar för mig men jag har många problem (Kanske pga SLI?)

Jag har visserligen inte SLI, men drivrutinerna funkar bra. Till och med fått mer fps i spel med dom nya drivrutinerna än dom förra. Win10 funkar bra också. Också sätt att en del har problem med SLI, men det är oftast folk som gjort uppgradering utan ren installation verkar det som.

Av r3flex

Faktiskt inte testat mitt GTA V efter jag la in Windows 10, ska pröva mitt och återkommer med svar om prestande/eventuella fel.

EDIT: Körde igång mitt GTA V nu och testade, fick lägga över mina gamla spar filer, men allt hoppa igång som vanligt och det flöt på fint, inga fryshack eller fps drops. Tror det till och med flöt på bättre Så är inget fel på Windows 10 iaf.

EDIT2: Har dock inte SLI, såg i någon annan tråd att någon hade problem med Farcry i SLI i Windows 10, kolla så det inte är SLI'n som krånglar i Windows 10, testa med 1 kort och se ifall det blir någon skillnad?

Lycka till.

Av r3flex
Skrivet av ixyyy1337:

Jag har också uppgraderat till windows 10, dock så hade jag en helt ren installation av windows 7 innan jag uppgraderade till windows 10. Nu märker jag att mitt CSGO presterar något oehört dåligt om man jämför med hur det såg ut på W7. Jag har 3-4 andra spel installerade men där känner jag att dem har fått en boost snarare.

I W7 så hade jag inga problem med att uppnå mellan 300-400 fps under ett vanligt match making game. Men nu när jag senast spelade så låg min fps på runt 100-140. Jag har testat att rensa alla grafikdrivrutiner och installera om dem men detta hjälpte inte.
Sitter på :
i7 2600k (standard clock)
MSI GTX 970
16GB RAM

Hmm, jag installerade dock Windows 10 helt fräscht, och uppgraderade inte. Jag har inga fps problem i något av spelen jag har testat hitills.

Jag har ett Nvidia Gtx 780. Dom som har fps problem verkar oftast vara dom som uppgraderat ifrån en tidigare Windows version, jag installerade mitt nytt och har som sagt inga problem.

Av r3flex

Har också Win10, funkar bättre än Win7 för mig. Spel jag testat hitills som funkar sen innan om inte bättre i Win10 är, H1Z1, CS:GO, Dota2, GuildWars2.