Inlägg

Inlägg som Redzo har skrivit i forumet
Av Redzo
Skrivet av elghinnarisa:

usb 3 kommer du kunna använda på fler ställen en E-sata (ja när usb blir mer populärt dvs) men E-sata är snabbare (har jag för mig allafall)

USB 3.0 är mycket snabbare än eSATA.

Av Redzo
Skrivet av gugel:

Du får ursäkta, men till vilket ändamål?

Skrivet av elghinnarisa:

TS ville drar ner energi förbrukningen, jag vet inte varför men det är de han vill, eller snarare han fråga om de går att göra de genom att underklocka.
läs tråden innan du svarar

TS ska köra en server och servrar behöver inte kraftiga processorer (dom vi pratar om här iaf), så TS vill köpa en 60W TDP CPU och genom undervoltning få den att använda mycket mindre el eftersom en server är på 24/7 365 dagar om året så är varenda watt man kan spara värt då man sparar på elräkningen.

Av Redzo
Skrivet av gugel:

Har du lust att förklara lite varför du vill gå baklänges :P? Jag är lite lost haha...

ehm, lägre energiförbrukning ?

Av Redzo

på tiden ju

Av Redzo
Citat:

Trots minneskretsar och inga rörliga delar, andelen fallerande SSD-enheter är lika hög som för mekaniska hårddiskar, tvärtemot vad tillverkarna låter påskina.

Det är priset dagens entusiaster är villiga att betala. Det är bara i datorindustri halvfärdiga produkter släpps ut på marknaden nästan regelmässigt och företag på så sätt får betatestare som tom betalar dyrt för nöjet.

Av Redzo
Skrivet av Finess:

en sak jag lade märke till när jag bläddrade på inet och komplett var att minnena som var avsedda för amd phenom gick i jämna och inte udda timings (t.ex. 1.50, 1.60, 1.80 volt och aldrig typ 1.65 osv.), detta har inte betydelse?

Har som sagt aldrig sysslat med överklockning av varken minnen eller processor, är detta svårt? vad kan gå fel?

"timings" är nåt helt annat, det du pratar om heter "spänning" och som andra har redan sagt vilka minnen du väljer spelar ingen roll så länge du inte kör dom i 1600Mhz och så länge riktiga timings och spänning är rätt inställda.

Av Redzo
Skrivet av daggmaskine:

Hej jag måste köpa nåt i kylvägen. har inte så bra koll på om saker passar, har fläkten som kom med prossesorn, den går på 5000rpm, men kärntemperaturen blir fortfarande typ 45-53 grader och CPU blir typ 60 grader. tips på lösningar!

Cooler Master Gladiator 600 ATX - Inet.se

https://www.inet.se/artikel/1901839/asus-m4n75td

tack på förhand.

det får gå mellan 500-1000kr

https://www.inet.se/artikel/5321604/cooler-master-hyper-212-p...

finns ingen anledning att betala mer.

Av Redzo
Skrivet av gavlarn:

Hej!
Jag ska skaffa en ny skärm till min dator, men jag behöver lite förslag! Jag är en total nybörjare när det gäller skärmar. Men det jag letar efter ska vara en bra skärm till gaming, med bra färger och bra kontrast (den skärm jag har nu har jättedålig färg i mörka delar av spel, är jag i de mörka vent:sen på banan de_nuke på counterstrike så ser jag inte skillnad på eventuella fiender och väggen). Det grafikkort jag har är ATI radeon HD 5850. Då jag även pysslar lite med bildredigering också är det ett plus om den är lämpad för det.

Skärmen ska gärna var till rimligt pris, jag har inte så stor budget (kan kolla upp det men INTE mer än 2000 :- preliminärt)

Tack på förhand!

Benq VW2420H - Hitta lägsta pris, omdömen och information om TFT-skärmar
MVA panel, bra färger, bra skärm för liten peng.

HP ZR24w - Hitta lägsta pris, omdömen och information om TFT-skärmar
Mycket fin skärm dock dyrare.

Recensioner av Dell UltraSharp U2311H
Mycke skärm för pengarna, IPS panel !

Av Redzo
Skrivet av fredde_lol:

chacha nån som kan hjälpa mig att så jag kan ladda ner windows 7 på svenska så jag kan formatera om min data och gör så att jag kan he in de på ett usb minne och bara he in i datan sen för jag ha ingen sån sak som läser av skivor ;D

svenska som tredje språk ??

Av Redzo

1. Starta CCC
2. Desktops and Displays
3. Högerklicka i listen längst ner på den skärmen du vill ändra -> Configure
4. Scaling Options -> Välj 0% overscan

ATI och Nvidia följer samma standarder här, därför ska man akta sig med att dra förhastade slutsatser !

Av Redzo
Skrivet av aptjack:

Det beror på vad du har för moderkort, vissa stödjer inte 3 stickor. lägg upp en annons här på marknaden och införskaffa dig 2st 1gb likadana, finns MASSOR av dom i omlopp.

trådskaparen har redan 2 stickor (2x1GB) och undrar om han kan köpa 2 till stickor på 2x2GB, 2+2 är 4 hos mig, vart fick du 3 ifrån ????

on topic: självklart kan man köra 2x1GB och 2x2GB, se till att timings och volt är rätt bara.

Av Redzo
Skrivet av ParanoiaX:

Jo. Fast optimalt så bör man hålla belastningen på en nätdel vid normalt spelande runt 50% av nätdelens max belastning. Mest för högre livslängd samt tystare drift.

tystare drift kan jag hålla med om, högre livslängd bryr jag mig inte ett dugg i detta fall då VX serie får 5 års garanti, efter 5 år vill jag inte ha samma agg då precis som du säger agg blir gamla och tappar styrkan. i det här fallet anser corsair att komponenter inuti klarar sig i 5 år, det borde räcka för TS med råge.

och man ska inte hålla belastningen runt 50%, det stämmer kanske om man köper budget/noname agg (om man gör det borde man röntga skallen tbm) men inte annars, agg testas och köper man ordentliga grejer ska man skita i 50% "regel" totalt.

Av Redzo
Skrivet av ParanoiaX:

Bara för att en 450W klarar 570W betyder inte man ska överbelasta nätdelen på det viset.. Man kan nog köra den så högt ett par timmar. Men över flera månader är bara rent idiotiskt..

det vet jag, ville bara påpeka vilken hög kvalitet Corsair har på sina agg, om 450VX klarar av sån last borde en 550VX lätt klara av last på 450W kontinuerligt eller hur ?

Av Redzo
Skrivet av SSB:

Tack för länken, tråden bjöd på intressant läsning. Särskilt informationen om att EVGA angav 42A som ett krav, något jag inte sett på andra håll men är minst lika intressant information som rekommenderat antal Watt.

Hade jag inte haft ett Corsair skulle jag nog oroat mig lite mer, men med en differens på 1A vågar jag testa. Corsair brukar ju ha rätt bra ordning på sina aggregat hela vägen upp till full last. Tur man inte sitter med ett Ace of Sweden t.ex. ha ha.

Test vi minns: http://www.sweclockers.com/recension/12022-nataggregat-fran-a...

450VX klarade 570W i 48c så jag är säker på att din 550VX klarar kortet.
Corsair VX450W Power Supply Review | Hardware Secrets

Av Redzo
Skrivet av Lafa:

Hej.

Jag köpte 2005 ett datoriihopplock från datorbutiken.com, minnet (Kingston) var inkompatibelt med moderkortet (Aopen ak79d-400vn) , så det fungerar oregerligt.

Undrar om det fortfarande går att köpa nya minnen med hastigheten 400MHZ, isåfall var?

Moderkortet accepterar dessa minnen, AOpen Global
Dual Channel Mode
DDR400 [PC3200]
DIMM : DDR DIMM
DIMM Type : 64/128/256/512MB & 1GB
Max Memory : 3GB

Hittar dock ingen lista på kompatibla minnen, vilken tillverkare det måste vara...

och varför inte använda sig av prisjakt eller google ????

DDR-minnen 1 GB - Hitta de bästa priserna, information och omdömen

Av Redzo
Skrivet av Daniel77777:

det hackar även när jag kör med kabel eftersom jag bara har 10/100 router, det måste väl vara 1 gigs router?

nej det måste det inte alls.

Av Redzo
Skrivet av Kogster:

De olika hastigheter beror på antal kanaler. om jag inte har fel så har du två dualchannels. Sen läggs de ihopp ju högre du kommer i rogram.

ungaged antar jag är icke-ecc. Ett skydd för felskrivningar används på servrar för stabilitet o behövs inte under typ 20 gig

fel på samtliga.

Av Redzo
Skrivet av HAGL1:

25 decibel utan påfrestning är rätt mycket endå.

det är inte många som har 25db i sina tystaste rum...så jag tycker inte det.

Av Redzo
Skrivet av ehenkeee:

I min setup är det nätagget som låter överlägset mest såvida jag inte spelar crysis. Det känns inte som det borde vara så, speciellt i idle. Besviken att men blev så rekommenderad till detta nätagg när jag skulle bygga riggen i sign.

Som referens kan jag säga att fläkten på mitt gtx 580 måste höjas till ca 50 i afterburner för att komma upp i ljudnivån på nätagget i idle. Ska det verkligen vara så?

Vettiga alternativ att byta till? Att köra SLI tids nog har varit grundtanken hela tiden..

trasig fläkt med all sannolikhet, HX serie är mycket tyst, knappt hörbar agg.

Av Redzo
Skrivet av Yeah_Right:

är det någon som vet en bra länk där man gämför kamerorna mot varandra? bild kvalitet etc?

Canon EOS 5D Mark II Review: 1. Introduction: Digital Photography Review

du kan på näst sista sidan av testet lägga till vilka kameror du vill jämföra 5D Mark II med. bästa kameratester på nätet förresten.