Inlägg

Inlägg som Redzo har skrivit i forumet
Av Redzo

sekunder ?? ta den tid du behöver, om det tar 30 min för dig så får det bli 30 min. resultat påverkas INTE av tiden. och som postaren ovan säger google kan det mesta.

Av Redzo
Skrivet av dj christian:

Denna butik har ohyggliga priser. Detta är ett exempel

Jumbo.se - Datorkomponenter / Grafikkort / PCI Express

Flera tusen spänn för flera år gamla grafikkort?

Att det är tillbehör förstår jag men att ta dessa svindlande priser? Kan man inte anmäla dem till för att förvirra kunden. Tror det står någonstans i köplagen men är inte riktigt säker.

Det här kommer säkert vara en nyhet för dig och en hel del andra på forumet men vi lever i en kapitalistiskt samhälle där man är fri att sätta vilket pris man vill gillar du inte priset, köp inte därifrån, ingen tvingar er att köpa därifrån eller att ens gå in på sidan. annars kan man flytta till nordkorea eller kuba där staten bestämmer hur mycket ska grejer kosta. personligen gillar jag friheten att sätta vilket pris jag vill.
antar att ni helt enkelt gillar att gnälla eller ?

Av Redzo

alla HAF chassin verkar ha designats av nån ur dom blindas förening, sen tycker alla chassin med ljus borde smältas ner och göras brunlock av.

Av Redzo
Skrivet av Nikonisten:

Kör med 6870 oklockat, två vanliga diskar, Phenom II X4 945, oklockad samt 8 gig DDR2 800mhz och 550W corsair, borde väl funka att lägga på ett par tre diskar såsmåningom utan att byta agg?

Jag har en Samsung F1 1tb som är en intern lagringsdisk, vinner jag en del på att installera om alla spel till den disken istället för min 5400 varvare? (Ps, det är drygt att installera om allt, samt även lite smått drygt att installer om OS till en ny disk)

det är inte alls drygt att installera om allt. man behöver inte ens installera om systemdisken, det räcker att du gör en image av ditt nuvarande systemdisk (5400rpm) och sen flyttar imagen till 7200rpm disken. hela processen tar runt 40 minuter med Acronis

Av Redzo

har du nollställt BIOS ?

Av Redzo
Skrivet av ptriksjdin:

Intressant.. Men tycker ändå det finns väldigt, väldigt få 16:10 skärmar nu för tiden.
Hur kommer det sig?
Har en bild här på en skärm med 16:9's bildformat.
I det här fallet är det Blocket.se som visas, och själva blocket är endast i mitten, ytorna på sidorna används ju inte.
Är det så på alla 16:9 skärmar? elller går det att ändra?
http://img718.imageshack.us/img718/9975/skrmen.jpg

få och få...själv hittar jag 128 stycken 16:10 skärmar på prisjakt.

TFT-skärmar - Hitta de bästa priserna, information och omdömen

sen att blocket (skitsajt som verkar ha designats av en blind jäkel) inte använder hela ytan beror helt och hållet på blockets dåliga design, har inget med skärmen att göra.

Av Redzo
Skrivet av pullmanstation:

Jag har inte byggt datorn själv, inte haft några problem sen jag köpte den för ett och ett halvt år sen.
När jag inte stressar datorn så ligger temp mellan 23-26 grader
Kan det vara något glapp med kylaren? kan ju testa lyfta av och på den igen

temperaturen när CPU inte gör nåt är helt irrelevant, OCCT säger tydligt att din prolle når 90c vilket är helt uppåt väggarna för högt.
tänk på att måste byta kylpastan när du monterar om kylaren.

Av Redzo

då har du inte monterat CPU kylare rätt. tempen på 90c !!! stäng av dator och montera kylaren rätt. att du inte reagerar på sån hög temperatur ??

Av Redzo
Skrivet av oyegie:

Om du ska bra ljud ska du nog skippa kategorin "datorhögtalare" och skaffa en hyffsat strömstark 7.1 receiver,ett gäng bra högtalare + sub men då får du räkna med att det kostar långt mer än Z5500.

Typ Pioneer VSX-LX52 - Hitta lägsta pris, omdömen och information om Surroundförstärkare/ -receivrar
KEF KHT-2005.3 5.1 - Hitta lägsta pris, omdömen och information om Högtalarpaket för hembio

håller med dig men en 7.1 receiver ? varför när 99% av filmer kör med 5.1 ljud och nästan ingen i världen kan höra skillnaden mellan 7.1 och 5.1 uppsättning. gå inte på marknadsföringen, 7.1 är bara en påhitt för att sälja fler högtalare och förstärkare.
däremot om man har en riktigt, riktigt stor rum (säg en mindre bio) kan man behöva ytterligare 2 högtalare men jag tvivlar på att nån här på swec har en biorum på 60-70+ kvadratmeter

Av Redzo
Skrivet av Hemlighet:

Jag har haft Norton innan och har inte haft problem med den. Man behöver bara veta hur man ska ställa in det.
Eftersom många säger att 850 e överkill, sparar jag lite pengar och köper ett 750W.
Jag vill hälst ha lite mer ifall jag sätter på ett grafikkort till.

microsoft security essentials är gratis och bra. att betala 700 spänn för nåt man får gratis är inte smart
http://www.microsoft.com/security_essentials/

Av Redzo
Av Redzo
Skrivet av brajonk:

logitech må hava mycket skräp i sitt sortiment men du hittar inte mycket bättre 5.1 system än z-5500 för 1800kr .. dom kostade ju fan 3,5 lök då polaren köpte dom lokalt för länge sedan...

att dom kunde ta 3.5K för dom betyder inte att dom var värda dessa pengar, utan att den genomsnittlige konsumenten var villig att betala den summa för skiten. nu däremot ligger dom på rätt pris för sitt prestanda.

Av Redzo
Skrivet av videfix:

Altec-Lansing är ett märke med lååång erfarenhet av högtalarkontruktion och tekniken bakom. Logitech är en mustillverkare som av profitbegär utökat sortimentet med överprisad dynga aka z-5500. Där har du största anledningen till att dina nuvarande högtalare låter bra trots lågt pris.

+1
väl sagt.
logitech kan det här med möss och tangentbord, deras högtalare är SKRÄP som tilltalar P12 och är man någorlunda seriös om ljudet håller man sig borta från logitech.

Av Redzo
Skrivet av freddx:

tjena!

har ett windows 7-32 bit version som jag har köpt men det funkar ju bara med 4 gb ram så jag tänkte att ladda ner 64-bitars verison istället för att köpa när jag redan har köpt en gång-.- men till fråga. hur aktiverar jag windows efter jag har ladda ner den och installerat den ? på dxdiag står det windows 8 ultimate , hur fixar jag en produkt nyckel eller hur gör jag för att få den att funka? eller kan man ladda ner någon annan 64 bitars version?

Piratsnacket kan du ta nån annanstans! Läs reglerna först, sen radera eller redigera ditt inlägg innan en moderator ser den.
Bara för att du gjorde en dålig val från början och köpte en 32bitars OS ger dig inte rätt att piratkopiera 64bitars versionen.

Av Redzo
Skrivet av Devrer:

Bara att de skickar med någon sak som tar bort tyngdkraften i datorn.. Eller så vattenkyler man helt enkelt..

tar bort tyngdkraften i dator...??? nu snackar du science fiction. sett star wars nyligen eller ?
enda sättet att ta bort tyngdkraften i en dator är att skicka den i rymden eller ha den i en flygplan som flyer i sk parabolisk bana.
Experiencing Weightlessness on Earth: Would You Do it? | tripcrazed

Av Redzo

Pentax K-R alla dagar, den har dessutom bildstabilisering inbyggd i huset vilket gör att man kan använda sig av alla objektiv som passar pentax (även riktigt, riktigt gamla) och få skarpa bilder. När man köper en systemkamera köper man ett system, Canons och Nikons objektiv med stabilisering är i regel dyrare så man får tänka på det också, dvs kostnaden i den långa loppet. För Pentax kan man hitta riktig billiga äldre kvalitetsobjektiv. Sen är K-R något av en mästare på högre ISO dvs bilder man tar då ljuset är inte det bästa, nåt att tänka på om du vill kunna fota inomhus eller på kvällen/natten.

Av Redzo
Skrivet av Zolektric:

Som titlen lyder så är jag på jakt efter en fläktkontroller för minst 4 fläktar, gärna fler. Kravet är att den ska vara helt intern, med andra ord, inte till någon 5.25" plats eller liknande. Gärna med temperatursensorer. Har sneglat lite på NZXT Sentry LXE, men tycker att den extera skärmen är lite för flashig. Något som vet något?

NCIX.com - Buy Sunbeam Theta Software Fan Controller PCI USB - TP101 In Canada.

eller
Alphacool T-Balancer bigNG Products Model: 89002 [00226] : Performance-PCs.com, ... sleeve it and they will come

Sunbeam Theta USB Fan controller

titta vad "internal fan controller" och google gav på 1 minut.

Av Redzo
Skrivet av Fyren:

Tjenare! Håller på att kolcoka, och vill inte vänta ca 2h mellan varje höjning av BCLK för stabilitetstest, så kör med intel burn test. Frågan är om det räcker? Igår när jag fick "pass" på ett itb test, så crashade datorn bara någon sekund senare.

Vilket program använder ni? Som inte tar så lång tid

Allvarligt hur blind får man vara ? På framsidan av Swec finns det en artikel med namnet "Åtta verktyg för överklockaren" och du ställer frågan här ???

Av Redzo

TS undrar hur man programmerar minneshantering för att undvika krockar under multitasking, och visst hade han flummig titel i början men nu efter edit är det ni andra som har fel.
TS din fråga borde hamnat i programeringavdelingen på forumet. Tyvärr håller mina programmeringskillz lite för låg nivå för att hjälpa dig.

Av Redzo

Intel är bättre