Inlägg

Inlägg som Redzo har skrivit i forumet
Av Redzo
Skrivet av Grillmeister:

Hade faktiskt en Q6600 som klockade väldigt bra (3,7 GHz utan alltför mycket pill) som jag bytte mot min nuvarande Q9450 mot en slant emellan, typ 500 kr. Har inte märkt någon skillnad förutom att jag kan få upp min nuvarande i 4.0 GHz om jag höjer spänningen rejält till FSBn. Fördelen med Q66 är multin som är 9, medan på Q9450 är den 8 och således kräver mer pill. Dock känns det som att kasta pärlor (pengar ) på svin att uppgradera en redan hyfsad S775 rigg, sen tycker jag du ska vänta med att uppgradera till en ny plattform i och med Intel Sandy Bridge som kommer i början av nästa år. Då ska jag uppgradera, om jag kommer på nån anledning.. för det är inget spel förutom Crysis och Metro 2033 som inte går att maxa med min rigg vad jag har testat, och din rigg är ju likvärdig

+1
väl sagt

Av Redzo
Skrivet av Morganrone93:

Inte? Vilka är billigast?

Varför alla gillar Inet är pga fraktfritt skulle jag tro, känns som att man tjänar svinmycket på det, när man egentligen inte gör det.

så du tror att folk som köper delar eller datorer för tusentals kronor bryr sig om en 50 lapp ???
Inet är bäst för mig pga
1. bäst service/kundtjänst
2. snabba leveranser
3. riktig bra utbud

jag gissar att fraktfritt ligger låååååååååågt på dom flestas lista.

Av Redzo
Skrivet av RobinCC:

Njae, lika gärna vet jag faktiskt inte. Du har ju liksom andra "lagligar" alternativ att ta till som att lämna tillbaks den via polisen men om inte någon hämtar den så får du den till slut. Jag vet inte hur/om dem kan spåra IMEI i mobilen så jag skulle inte chansa på att bli tjuv.

dessa smartphones är ruggigt lätta att spåra(inbyggd GPS, 3G positionering) , men det görs inte i sådana fall eftersom brottet måste vara nåt som ger 2 års fängelse för att man ska kunna spåra luren men det finns appar man kan köpa som man kan installera på telefonen för att du ska kunna själv spåra din telefon.

Av Redzo
Skrivet av jadolf:

Varför inte? Den är upphittad och då kan jag ju lika gärna använda den, eller?

ägaren har kvittot och förpackningen och därmed IMEI nr till luren, han/hon kan spärra luren och göra den totalt oanvändbar.
att du kunde surfa och det utan kort beror på att luren går i ett slags "demo läge" där den låter användaren använda dom funktioner som inte har med samtal att göra.detta är normalt.

tänk på att idag har folk en hel del av sitt liv i luren (bilder, nummer, minnen osv), var en människa och lämna tillbaka den.

Av Redzo
Skrivet av ronnylov:

Och om man som jag har slutat spela spel på datorn och istället ägnar sig åt mer intressanta saker. Jag är nöjd om videoacceleration av filmer funkar bra och så lite enkla desktopeffekter som inte bör vara så krävande egentligen.

+1
håller med, det verkar som en hel del på forumet tror att datorns enda användningsområde är spel...

Av Redzo
Skrivet av Nth:

Jag tycker inte att det var så dåliga bilder med tanke på att de togs i totalt mörker. Och som sagt, det är en mobilkamera inte en systemkamera.

Jag skulle säga kör på DHD. Galaxyn känns alldeles för plastig imo.

Nokia N8 är inte heller en systemkamera, det är en telefon med en fantastiskt stillbilds och videokamera. Så som du ser det går att göra en lur med en bra kamera.

Av Redzo

är du inne på kameran och vido hos en smartphone finns det en lur som är totalt överlägsen alla andra lurar, jag pratar om Nokia N8, men då får du stå ut med en "äldre" OS (kan allt som andra kan men är ful).
Titta på bilder (på webben) tagna med den luren och youtube är full med HD video klipp från den, du lär bli överaskad. Bilderna är bättre än i en kompaktkamera från 4 år sen. Videon är sjuukt bra. N8 är också mediaplayer av rang då den har HDMI out.
Jag har inte luren själv (tjejen har den) men har gott om erfarenhet av den och kan varmt rekomendera den.

Av Redzo

saxat från Crucial RealSSD C300 Review (256GB) | StorageReview.com

Citat:

Pros

* Fastest SSD we've reviewed when connected over a 6.0Gbps SATA interface
* Did we mention it’s really, really fast?
* Price has come down making for an excellent value proposition

Cons

* Performance hit when connected over a 3.0Gbps SATA interface
* Write speeds decline in smaller capacities

Bottom Line

If you have a serious need for speed, there's nothing faster than the Crucial C300 256GB SSD. The only negative is it performs best when paired with a compatible controller card, which means it's not going to be the best option for most notebook users. However, in the desktop environment it can't be topped, making the C300 the ultimate performance oriented SSD.

Av Redzo
Skrivet av Emik_90:

Grafiken värka helt otrolig!

har grafiken fått värkar ? kör till BB bums

dagens 3D är en skämt, gå inte på den.

Av Redzo
Skrivet av Söderbäck:

Never ending story. Är det nån vecka eller två kvar till release på hårdvara kan det vara värt att vänta, men inte när det är två månader kvar. Dessutom sjunker inte alltid äldre prylar precis vid release av nyare.

Eller, ja det beror ju på hur man ser det också. Klarar man sig utan ny dator några månader så kan man ju alltid rabbla sitt mantra om att vänta nån månad extra tills det inte är hållbart längre. Meneee... jag tänkte att eftersom att TS lagt ut en tråd om att köpa ny dator så är vederbörande säkert sugen på att skaffa ny dator redan nu. Galen tanke ;).

Det gäller om man köper grejer som har funnits ute ett tag men som det är nu när både AMD och Intel är på g med sina totalt nya arkitekturer är det extremt dumt att inte vänta om man kan klara sig med nuvarande burk.
Det är en sak att inte köpa när en ny CPU arkitektur kommer ut om 2 år och en helt annan när en ny arkitektur (inte ny CPU, viktigt) är inte ens 2 månader ifrån.
Dessutom brukar alla äldre processorer och brädor gå ner i pris, eftersom alla ska ha nytt. Att vänta är helt win-win i den här situationen.

Av Redzo
Skrivet av ZiON420:

Hejsan

Jo jag har ganska bra koll på HDD's osv men det skulle vara br om man kunde få en länk eller annat för att få reda på kommande och "bästa på marknaden produkter" på alla punkter som jag har skrivit.. syftet är att gå på 3D men vet inte riktigt...

jaha en länk så är problemet löst, men allvarligt vill du bli full uppdaterat på "vad som är bäst" får du läsa, mycket och under lång tid..
Och sen vad är "bäst" i dina ögon ? Är det det absolut dyraste ? eller det som ger mest prestanda för pengarna ?
marknaden förändras i rasande fart så en uppsätning kan vara "bäst på 3D" bara för att vara en "vanlig burk" 4 veckor senare.
kommande produkter läser du om på sajter som Swec osv. Och som sagt tidigare, det gäller att läsa, läsa och sen när du är trött får du läsa lite till då saker förändras jämt. Det är bara att börja då.

Av Redzo
Skrivet av linde:

kör för övrigt allt annat på auto !i både 32 o 64!

där har vi problemet, auto duger bara för att starta upp burken första gången sen ska man ställa in allt enligt speccifikationerna. gör om gör rätt.

Av Redzo
Skrivet av blaster3:

Hur svårt kan det vara att låta alla designare DRIVA företaget? För att just nu ser det ut som att ingenjörerna på Google driver företaget, och det är jävligt uppenbart att design av ingenjörer inte funkar för konsumenter som inte kan mycket om t.ex. IT.

Och varför inte låta bilmekaniker utföra enklare operationer ? och varför inte låta hårfrisörer byta bromsar på bilar? och varför kan inte godistillverkare dryga ut kassan med att tillverka läkemedel.....??? skojjar du med oss ? uppenbarligen vet du ytterst lite om vilka driver en företag. Det är varken ingenjörerna eller designers, oftast har dessa personer en ingenjörsbakgrund senare kompletterad med utbildning i företagsledning eller är dom helt och hållet utbildade just i administration.

och vem skulle sköta tekniken på ett designerledd företag ? ekonomi ? också designers antar jag. starta aldrig eget TS.

Av Redzo
Skrivet av mackan50:

Hur ändrar man startknapp lite snabbt förklarat på svenska?, någon som vill hjälpa till

vilken informativ fråga...
vad vill du göra, vet ens du det ?

Av Redzo
Skrivet av WrongTarget:

Borde inte spela så stor roll just i detta fall, för t.o.m ett riktigt skitagregat på 630W som är stadigt överspecificerat borde kunna driva burken. Maxlasten kommer landa på max 250W.

men en skitagg kan dö och ta med resten av burken i döden, nåt som händer oftare än folk tror. att snåla på agget (oavsett hur simpel ett system är) är dumt. man snålar inte på bromsar till bilen av samma anledning.

Av Redzo
Skrivet av Mizzarrogh:

Har funderat över en fancontroller som skulle fungera på följande vis, då jag misstänker att mina 220/230 mm fläktar drar för mycket effekt för att kunna pluggas in direkt (tror jag, ca 0,30 A för 220 modellerna så 230 borde ligga någonstans däromkring) Nu går alltsammans på fullvarv och låter väldigt illa, följaktligen skulle där behövas någonting som tog in PWM signalerna från moderkortet och kunde skyffla på effekten som fattas utan att riskera bränna något på morsakortet, om förstås vad jag menar. Funderar även på att lägga in externa kanaler med lösa temp huvuden (tex NTC motstånd eller någonting sådant) för extra fläktar.

Någon som har tips eller idéer om hur lösa detta?
Finns det färdiga lösningar?

_

det saknas ingen "effekt" där, dina fläktar drar bra mycket mindre än fläktuttagen klarar av att leverera så jag ser inte riktigt vad är det du behöver hjälp med ?

Av Redzo
Skrivet av KellyJar:

Hej!
Jag undrar hur Starcraft 2 skulle fungera på denna datorn (se länken)

ASRock Nettop ION 330HT-BD Svart - Inet.se

Funderar på att köpa det och börja spela. men har ingen aning om datorn klarar av det, då den främst är gjort för film.

Skulle vara tacksam för svar.

det skulle säkert gå men upplevelsen skulle bli plååågsamt. burken du länkar till har en Atom som CPU, Atom=miniräknare om man ser till prestanda. vill du spela köp en riktig spelburk, så enkelt är det. att du ens tänkte i dom här banorna....

Av Redzo

låter som kabelglapp.

Av Redzo

det är väl självklart att det fungerar. dessa externa diskar är bara vanliga interna diskar med en adapter inbyggd i skalet.

Av Redzo
Skrivet av kinnunen4321:

Haha 1000w de sa han för att företaget skulle tjäna pengar
Men ditt system drar ca 400-450w om du inte överklockar ngt

EDIT: vilket företag det var vill jag oxxå veta

inte ens det, hans system om han skulle få för sig att belasta CPU, GPU samt alla diskar till 100% (såna laster förekommer aldrig) skulle inte ens dra 300W.

TS: Din agg räcker flera gånger om, läs lite tester här på Swec så kommer du se hur mycket en datorsystem drar, betydligt mindre än vad många här tror.