Inlägg

Inlägg som Estanjoni har skrivit i forumet
Av Estanjoni

Redigera A3-bild för att printa ut och ha som tavla

Har scannat in en A3-bild i 600dpi och försöker att redigera bilden så att bakgrunden är svart. Men då mina bildredigeringskunskaper är rätt låga så får jag inte de att bli bra när jag väl förstorar upp det till 100%, blir väldigt kantigt.

Finns det någon vänlig själv som kan hjälpa mig med att fixa denna bild:
https://minfil.com/Haz5w7l5be/MJ_pdf
Så här vart det när jag försökte mig på det hela:
https://minfil.com/hd3aw1l2b2/MJ_png

Av Estanjoni
Skrivet av ToddTheOdd:

@Estanjoni: Spela in du. För det kvittar vad de säger på telefon till dig. Om du får fel information där så kommer du ändå inte kunna använda dig av det om det sedan blir problem för dig. Fast om du vill ha inspelningen för att komma ihåg vad de säger så är det ju bra. Men att ha som bevis för att få rätt är det värdelöst.

Fast nu är de ju så att Tullverket agerar på uppdrag av regeringen och då ska informationen vara korrekt vare sig de gäller informationen på deras hemsida eller via deras kundtjänst! Detta ska också ses som en slags allmännyttig information för de som faktiskt vill göra rätt för sig, dvs att betala svensk moms!

Av Estanjoni
Skrivet av Elghinnarisa:

Okej, och varför skulle det tullverket själva skriver ej stämma menar du?

Som sagt kommer att ringa Tullverket imorgon och förmodligen banda samtalet, men som svar på din fråga kan jag ge ett exempel som inte stämmer överens med verkligheten.

1. Din speditör meddelar dig att din postorderförsändelse har kommit till deras lager och erbjuder sig att agera ombud för din räkning. Det innebär att spediören, för din räkning, sköter hela tullhanteringen, inklusive inbetalning av moms.
Falskt Postnord tar ut hanteringsavgiften per automatik så fort de lagt händerna på paketet, du får inget erbjudande om att deklarera själv

Av Estanjoni
Skrivet av Elghinnarisa:

Hur går jag tillväga om jag vill deklarera min försändelse själv?

1. Din speditör meddelar dig att din postorderförsändelse har kommit till deras lager och erbjuder sig att agera ombud för din räkning. Det innebär att spediören, för din räkning, sköter hela tullhanteringen, inklusive inbetalning av moms.

2. Om du väljer bort tjänsten att låta din speditör sköta tullhanteringen och istället vill göra din deklaration själv går det bra. Då behöver du uppge i deklarationen var din försändelse finns lagrad. Den uppgiften får du från din speditörs kundtjänst.

3. Du måste fylla i en deklaration som du lämnar på blanketten Enhetsdokument. Fyll i sidan 1 av dokumentet (om du har flera varor ska du även fylla i ett tilläggsblad). Skriv försändelsens lagringsplats i ruta 30.

4. Lämna in deklarationen på närmaste tullklareringsexpedition. När du besöker tullklareringsexpeditionen behöver du även visa upp dokument som styrker ditt köp, till exempel ett kvitto.

5. När Tullverket har tagit emot din deklaration och granskat den ska du betala momsen. Du kan betala kontant eller med kort. Vi tar emot de flesta bankkort; dock inte American Express och Diners.

6. När du har betalat moms får du en utlämningssedel av tullklareringsexpeditionen som visar att försändelsen får lämnas ut till dig.

7. Din speditör behöver se utlämningssedeln för att kunna skicka försändelsen till dig, antingen direkt hem till dig eller till ditt vanliga utlämningsställe.

http://www.tullverket.se/sv/privat/handlapanatet/fragorochsva...

eller?

De där har jag redan läst och det stämmer inte med verkligheten. Får väl ringa Tullverket imorgon om ingen annan har lyckats undvika Postnords hanteringsavgift på ett lagligt sätt.

Av Estanjoni

Deklarera/betala moms själv från "Asien-paket" och slippa Postnords hanteringsavgift?

Är det någon här som vet/testat hur man deklarerar och betalar in moms själv för att slippa Postnords hanteringsavgift för "Asien-paket"? Vore rätt nice om det fanns en steg för steg Guide som kunde bli klistrad. Jag som förmodligen många andra har inga som helst problem med att betala svensk moms, men vill helst undvika Postnords hanteringsavgift om 75 SEK.

Av Estanjoni

På något vänster efter mycket klickande kommer jag nu åt partitionen D:\

Fråga mig inte hur jag kom fram till det

Av Estanjoni

Kommer fortfarande inte åt filerna, försökte att ringa till Microsoft support men de verkar ha fel på telefonerna. Underbart!

Av Estanjoni
Skrivet av n0rman:

Låter som att du tappat ägarrätten på något vänster.

Högerklick>egenskaper>säkerhet

Skickades från m.sweclockers.com

Har gått in och ändrat lite men de verkar vara en rätt avancerad uppgift, får hoppas på att jag gjorde rätt, de laddar in en massa filer nu iaf via dialogrutan "Anger säkerhetsinformation för:"

Av Estanjoni

Ser att jag var lite trött igår när jag postade mitt inlägg, men partitionen kan jag se men inte komma åt, får felmeddelandet:
"D:\ är inte tillgänglig.
Åtkomst nekad.

Lite skärmdumpar som kanske kan vara till hjälp (D:\ E:\ och F:\ tillhör den gamla hårddisken)

http://www.bilddump.se/bilder/20180328094405-78.66.247.60.png

http://www.bilddump.se/bilder/20180328094521-78.66.247.60.png

Av Estanjoni

Satte in en gammal hårddisk och nu uppstår de problem

Satte idag in en gammal hårddisk (som ej vill starta OS:et) för att kopiera filer till en extern hårddisk, satte den på "port 2" på moderkortet, alltså jag har en primär hårddisk som agerar som OS. Kunde bara hitta min sekundära partition och ej den primära partionen på gamla hårddisken, hur kommer detta sig? Båda hårddiskarna har ström-kabel och de spelar väl ingen roll vilken strömkabel i "trädet" man tar till vardera disk, de är väl vilken plats på moderkortet kablarna sitter i som avgör? Kan väl även berätta att nu går klockan fel, vad de nu beror på?

Tacksam för all hjälp jag kan få!

Av Estanjoni

Någon som vet hur länge de kommer att tillverkas Snes Mini Classic? Den är i skrivande stund nere på 888 kr, frågan är om de kommer att sjunka en hundring till?

Av Estanjoni
Skrivet av Aeqvist:

Provat kontakta LG direkt? Dom kommer väl ut på plats och byter åt dig.

De var de jag gjorde och de hänvisade till Elgiganten då de trodde att de berodde på en transport-/klämskada, vilket då inte hamnar i deras ärende då LG bara fullföljer produktgarantins villkor. Och Elgiganten själva påstår att de inte är något transport-/klämskada, så man har helt enkelt hamnat mellan stolarna. Men de är Elgiganten som jag ska ta kontakt med då det är dom jag köpt den från och de ska följa konsumentköplagen vilket de ej gjort! De har enbart slingrat sig och helt sonika slutat att svara.

Av Estanjoni

Kan väl meddela att jag tagit ärendet vidare till ARN då jag efter två besök i butik och flera mejl inte fått TV:n reparerad eller utbytt. De har inte svarat på mitt sista mejl och de har nu gått över en månad! Vill också ge ett varningens finger för att handla något dyrt hos Elgiganten då de kan bli kostsamt om man nu inte orkar att ta ärendet vidare till ARN, vilket kräver en hel del tänk och jobb och de vet ju förmodligen Elgiganten om och har förmodligen satt detta i system när de handlar om "mycket" pengar!

Av Estanjoni

Efter lite ändringar i bildinställningar så vart det bättre, men man kan fortfarande se att bilden fortfarande är mörkare på vänster sida.

Ringde till LG och berättade om problemet och de trodde att de var en klämskada och hänvisade till Elgiganten. Ringde till Elgiganten men de hänvisade till LG. Så jag har blivit utlåst!!!!

http://forumbilder.se/GAGJT/img-2386.JPG

Av Estanjoni

Kom att tänka på en sak, är det inkörningsprocess på dessa OLED? Ja menar när bilden togs hade den bara gått max 1 timme.

Av Estanjoni

LG OLED65C7V mörkare på vänster sida

Köpte en på Black Friday och fick upp TV:n på väggen igår och började testa lite olika material för att se hur bilden är. Ganska snart märkte jag att bilden är mörkare på vänster sida med vad man än matar. För att förtydliga så tog jag en bild på en "5% grå".

Är detta ett reklamationsärende?

http://forumbilder.se/GAGGP/img-2363.JPG

Av Estanjoni

Har aldrig varit med om detta men märkte att när skärmen försätts i viloläge (15 min är min inställd på) och när jag aktiverar den igen så är bilden som den ska vara. Har testat med min gamla skärm och den är bra från start oavsett viloläge eller ej så förändras den inte. Var kan problemet ligga nånstans? Mitt OS, skärmen etc?

Av Estanjoni

Har VA-paneler uppstartstid?

Köpte en Acer K272HLEbid som är en VA-panel och undrar varför bilden är så dålig vid uppstart? När den varit igång ca en timma så är det en helt annan skärm, svärtan och färgerna har helt enkelt blivit enormt mycket bättre. Kan ta några bilder under morgondagen om de behövs förtydligande.

Kan skärmen vara defekt eller behöver VA-paneler vara igång ett tag för att visa korrekta färger?

Av Estanjoni

Förinstallerat Windows 10

Köpte en stationär dator av märket Lenovo med förinstallerat Windows 10 Home och undrar om de går att göra en ren installation av Windows 10 via en USB-sticka?

Av Estanjoni

Vet inte om det tipsats tidigare men dessa två "gamingkubar" vart slut på fredag förmiddag, men de verkar som att de fortfarande går att beställa. Helt klart bra prestanda kontra pris för en designad märkesdator.

http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/stationar-...

http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/stationar-...