Inlägg

Inlägg som Estanjoni har skrivit i forumet
Av Estanjoni
Skrivet av Bazisten:

Köp minnen som ditt moderkort stödjer

Problemet är att de knappt finns och att de är dubbelt så mycket dyrare.

Av Estanjoni

Ingen som har något mer att tillägga? Såg ju iofs att dessa har ECC och att mitt moderkort inte stödjer ECC.

Av Estanjoni

Ang Logitech G602

Har i dagsläget en Logitech MX Revolution som funkar bra, men den börjar bli lite sliten och ser sliten ut. Har varit inne på en MX Performance, men den verkar ha fått rätt dålig kritik och ska enligt vissa vara sämre än MX Revolution. Så då verkar de bara vara G602 som ser intressant ut i dagsläget, hur står sig denna som en kontorsmus då jag aldrig lirar på datorn längre?

Av Estanjoni

Hmm om jag förstått er rätt så kommer de att funka men mitt moderkort begränsar hastigheten. Ungefär som man köper en modern SSD och kopplar till en SATAII-port istället för en SATAIII-port? De minnena verkar iaf vara slut nu. Men frågan är om de kommer att bli en märkbar prestanda för min del och om det är värt pengarna.

Av Estanjoni

Funkar dessa minnen i min dator?

Jag undrar om dessa minnen: http://cdon.se/hemelektronik/team-group-inc/ddr3-dimm2133-tea... passar och hur pass mycket mer i prestanda de kommer att ge gentemot de 6GB jag har idag?

Moderkort: http://www.findlaptopdriver.com/specs-0y2mrg-dell/

Av Estanjoni

Köpt min första SSD och har lite funderingar

Som topic, har precis köpt mig en SSD och de verkar som att mitt moderkort har två SATA3 (6Gbps) enligt den här sidan http://www.findlaptopdriver.com/specs-0y2mrg-dell/ och i HWinfo. Har hört att de finns vissa som har haft problem med sina SATA-portar och jag undrar om de jag har är klanderfria SATA3-portar.

Andra frågor:
Vilka inställningar i bla BIOS och operativsystemet (kör Windows 7) behövs göras när man anslutit en SSD?
Är den här adaptern något att ha https://fyndiq.se/product/545717-monteringsram-for-tva-25-har... Verkar vara ganska skonsam jämfört mot andra jag sett.

SSD:n de gäller är: Crucial MX100 256GB

Av Estanjoni
Skrivet av anon195163:

Innan ni beställer, glöm inte att läsa omdömen om Comviq på prisjakt
http://www.prisjakt.nu/butiksinfo.php?f=10206

Må hända att de har dåligt med stjärnor men kolla vad kunderna klagar på...har haft Comviq i två år nu och inga som helst problem, de är helt klart billigast på de flesta mobiler och abonnemang och med god marginal!

Av Estanjoni
Skrivet av anon5930:

Den duger säkert bra. Annars finns ju även Crucial MX100 256GB för 809kr med rabattkod om man vill ha lite större.

EDIT: Kod: xY7Cg6V7 http://cdon.se/hemelektronik/crucial/crucial-mx100-256gb-ssd-...

Slog till på två stycken, enligt omdömen nosar den på Samsung 840 prestanda och slår helt klart Intel 520.

Av Estanjoni

Comviq har ganska bra priser på iPhone 6.

Exempel: iPhone 6 64GB med Comviq Fastpris 195 (1GB surf ingår) 415 kr/mån i 24 månader. 195:- i månaden för abonnemanget och 220:- för iPhone 6. Då blir summan för mobilen 5280 kr.

Av Estanjoni
Av Estanjoni

iPad Air 32GB 4G för 4990:- var ju inte direkt dåligt iaf, de andra större kedjorna tar 6090:- för den och som alltid med Apple produkter så är de sällan de sjunker mycket i pris.

Av Estanjoni

iPad Air 32GB 4G (Endast Space Grey) 4990:-

Endast 7st kvar nu!

Av Estanjoni

http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/harddisk/ssd-/in...

Kan ovanstående passa i en Dell XPS 8300 och en bärbar dator Fujitsu Lifebook AH-532?

Av Estanjoni

Såg att Conrad säljer Energizer Xbox One Dual Charger för 269 kr, verkar som att de har satt ut fel pris då de andra ligger på 399 kr. Frakten är dock dyr om man bara ska köpa den (99 kr), så jag tog samtidigt en trådlös Xbox One handkontroll för 499 kr och använde denna rabattkoden VNNU-FT8R-QL4V-L1I2 och frakten vart gratis.

Energizer Xbox One Dual Charger 269:-
Xbox One trådlös handkontroll 499:-

Denna laddningsdocka har fått stämpeln "Approved by Microsoft" och verkar vara den bästa som finns på marknaden i dagsläget. Är ju ett kap om man ser till vad de tar för Xbox original Play & Charge kittet som ligger på ca 249 kr.

Andra "fyndtips":
Battlefield 4 för 439:- ex. frakt hos GameShop.
Watch_Dogs för 369:- hos Discshop

Av Estanjoni

Såg att Conrad säljer Energizer Xbox One Dual Charger för 269 kr, verkar som att de ligger fel i pris då de andra ligger på 399 kr. Frakten är dock dyr om man bara ska köpa den (99 kr), så jag tog samtidigt en trådlös Xbox One handkontroll för 499 kr och använde denna rabattkoden VNNU-FT8R-QL4V-L1I2 och frakten vart gratis.

Energizer Xbox One Dual Charger 269:-
Xbox One trådlös handkontroll 499:-

Av Estanjoni
Skrivet av MolenXs:

Spel-tips har blivit hänvisade till en annan tråd sedan tidigare. Håller med de flesta andra, jag skippar gärna "fyndspriser" på film i dagens fynd. Film är något som sjunker i pris väldigt snabbt efter de kommit ut och de är inte mycket pengar vi snackar om från början. Hyfsat nya filmer för 99 kr ser man hela tiden och de kan bli mycket spam om folk skall börja tipsa om alla dem. Posta gärna i en annan tråd dock.

Dessa filmer är storfilmer och är utgivna av SF, dessa tar det betydligt längre tid för innan de sjunker i pris. Finns ju nysläppta "B-filmer" för 49 kr. Självklart kommer filmer som dessa inte att tipsas om. Du kan ju kolla prishistoriken på SF-utgivna filmer vs de mindre filmbolagens. Bara för att du inte gillar film speciellt mycket så behöver det inte betyda att de andra tycker som du eller hur?

Det är väl bättre att en moderator får avgöra om tipset hör hemma här eller om det är dags för "oönskade tips-tråd". Men du verkar ju tycka att det är okej att tipsa om SSD med 50-100 kr rabatt eftersom du inte dementerade det...?

EDIT: MolenXs, det gällde bara digital spel om man tittar på de nya reglerna.

Av Estanjoni
Skrivet av Dunder:

Det behöver man inte heller få när du gjorde senaste inlägget, inte heller om det så kommit ett par inlägg efter, så det är liksom inget DunderKlumpen behöver lösa.

Hur man kan tycka att en film för 100kr är ett fynd förstår jag inte och det har ännu mindre med datorprylar (avdelningen du nu skriver i) att göra än spel.

Du måste ha missat hela mitt inlägg...

***bort/mod***

Av Estanjoni
Skrivet av Dunder:

Även jag tycker att filmtips hör hemma i någon annan tråd, speciellt när det inte ens är särskilt bra "fynd". Sen kan man även redigera sitt tidigare inlägg om man skulle finna fler likadana fynd, istället för att skriva två inlägg efter varandra.

Problemet är dock att de som prenumererar inte får en notifikation om man ändrar ett inlägg. Hur Dunderklumpen hade tänkt att lösa det ja de vettefan. Dessutom är det hyffsat nya kvalitetsfilmer som sällan går ner så radikalt i pris när de fortfarande är "heta". Folk har ju tipsat om SSD hårddiskar för 1000:- som är nedsatta med kanske 50-100 kr. Även TV-spel/PC-spel som är nedsatta med 50-100 kr. De handlar nog mer om att de som svarat hellre föredrar annat typ av fynd än filmer...

Av Estanjoni

När ska Microsoft börjar stänga av fuskare?

Är det bara jag som blir så fruktansvärt irriterad på folk som använder antingen en modifierad kontroll eller konsol? Spelar en hel del Gears of War Judgment och så fort mitt lag börjar vinna några matcher så sätts fusket igång och de blir i stort sett omöjligt att vinna när de har både auto-aim, rapid fire och finns en del fusk som gör deras maulers nästintill odödliga. De hjälper knappast att lämna in ett klagomål gällande fusk, då den funktionen inte verkar fungera som den borde. Spelar man på en hög nivå så vill man inte att de andra ska fuska för att man är för bra, då saknar ju spelet helt sin mening. Det är väl nästan dags att lägga ner spelandet tills Microsoft vidtar åtgärder mot fuskare. En permanent konsolavstängning borde väl få de flesta fuskare att sluta? Vad tycker ni?

Av Estanjoni

Är detta ett bra alternativ om man vill spara video från övervakningskameror http://www.dustinhome.se/product/5010674823/seagate-business-...