Inlägg

Inlägg som filbunke har skrivit i forumet
Av filbunke
Skrivet av Rouge of Darkness:

skulle tippa att iom att de i apples ögon är en av "bråkstakarna" så har de nog prioriterats ner i godkänningskön till nånstans under kolla på färg som torkar tills vidare.

Och sånt beteende kommer inte hjälpa apple precis.

Av filbunke
Skrivet av Hajnyckel:

Kan bara inte låta bli men ett måste program är ju ändå, Rufus. 😃

Tänkte precis dra till med den.... Lyckligtvis så sökte jag först.

Av filbunke
Skrivet av Sysop:

Tror inte det stämmer, kolla här.

Från artikeln:

Citat:

One Reddit user suggests that Apple's change could herald the start of an "app Renaissance," where users are free to download and install any app they like, outside of Apple's App Store restrictions. One user joins in the excitement, commenting "Free Open Source on iOS... here we go! This iOS 9 is a wolf in sheep's clothing..."

Så här nio år senare så kanske EU:s medborgare får uppleva det. Folk i USA, inte så mycket...

Av filbunke

Säger inte att om Spotify skulle kunna behålla de 30% som apple tar att allt skulle gå till artister och låtskrivare, men det är defintivt så att inget av det hamnar där om apple får dem.

Spotify borde erbjuda ett pris genom appen och lägre via nätet, sen göra en något större vinst på nätförsäljningar och låta resten gå till artister och låtskrivare. Och de borde skriva om det i appen.

Av filbunke

En ingredienslista är till för att informera kunderna, det är inte en matteuppgift, därav så när det anges procent så är det i procent av totalen och inte procent av delingrediensen.

Och eftersom ärtfärsen är en sammansatt produkt så anges procenten för den viktiga ingrediensen, dvs ärtproteinet.

Av filbunke
Skrivet av Alphahanne:

Problemet här är väl alla dessa människor som inbillar sig de inte har tiden att göra det själv. Är nog dem detta riktar sig allra mest till.

Jag köper bara färdighyvlad ost, vem har tiden, och orken, att hyvla den själv?

Av filbunke
Skrivet av BergEr:

80kr/kg för Willys nöt och grönt är ju också ett rån?

Fan Coop brukar ofta sälja svensk nötfärs för 80kr/kg och här betalar man samma för 50% färs, 50% grönsaker (som förövrigt är väldigt billiga grönsaker). Iofs erbjudande mot normalpris, men kött är ju bästa att köpa och frysa just pga den höga skillnaden i pris.

Båda produkterna är nog skapade för att lura folk.

Tittar man på priset så kostar Willys någon krona mer per kg än om man skulle köpa nötfärs, morötter, och blomkål och blanda själv. (Alltså till normalpris).

Av filbunke

https://www.techpowerup.com/review/intel-core-i9-14900ks/20.h...

Så 0,7 - 0,8% bättre prestanda i 4K jämfört med ett 7800X3D.

(För 205% av priset för en 7800X3D. Och sen elräkningen...)

intel har äntligen en vinnare!

/s

Av filbunke

Trevligt att se att intel breddar verksamheten och har börjat tillverka element.

Av filbunke
Skrivet av serafim:

Hmmm... verkar fullständigt intetsägande om 1246 personer svarat är undersökningen ju inte ens statistiskt signifikant och inte ens om 1246 är de 23 % (av då 5418 som inte ens det ger något statistiskt signifikant underlag) som valt att svara på enkäten.

Känns lite som du borde ta en kurs i statistik eller bara läsa på lite.

Varför skulle en undersökning med 1246 personer som svarat inte vara statistikt signifikant? Intresserad av din tankegång.

Av filbunke
Skrivet av Drenmi:

Baserat på det vi sett hittills tror jag det finns en verklig risk att Apple skulle kunna lämna EU helt. Det är trots allt bara 10% av deras marknad. Som när Google hotade lämna Australien i protest mot "länkavgifter".

Undrar lite över vad var du fått den siffran från? Vill minnas att det mer är runt 25% eller så.

Men, om nu Cook, etc har tröttnat på apple och vill söka nya jobb, så är att dra sig ut ur EU en bra start.

Av filbunke
Skrivet av Ario_Nuke:

Vad är fördelarna med att betala med Swish istället för kort då?

Swish ägs av nordiska bolag.

Av filbunke
Skrivet av Joppis:

Är det inte vettigt att de verktyg som ska kunna få tillgång till och gräva fram ens användardata är granskade först? Samt att det inte sker dolt i någon app som har ett helt annat användningsområde.

Glöm nu inte att tänka på barnen!

Av filbunke

8BitDo har nu släppt handkontroller med halleffekt-styrspakar. Blir nog någon av dessa när/om min nuvarande tar sin sista suck.

https://shop.8bitdo.com/collections/hall-effect-edition-new

Av filbunke
Skrivet av ch1llone:

Nej, det vore ju så himla tråkigt om det blev så! Vi hoppas att det ALDRIG händer !
Vad vore världen utan våra duktiga, fritänkande, frisinnade, högintelligenta och filosofiskt och moraliskt belästna och frivilligt och obundet svenska journalister!

Det var mer en pik åt idéen som vissa verkar ha att it-jobben aldrig kommer att ersättas, för de är ju kreativa.

Av filbunke
Skrivet av Alpha77:

Kan det ha något med att Disney köpt upp Epic?
Är Apple osams med Disney av någon anledning?

Epic ägs ju av kinesiska staten genom Tencent! Säger du att kinesiska staten sålt Epic till Disney? Disney? Som är ansvarig för Nalle Puh? Tror inte det!

Av filbunke

Journalist och redigerare är ju kreativa yrken, de kommer ju AI aldrig ersätta!

Av filbunke
Skrivet av tozz:

För er som undrar varför Apple vill ha betalt, dom lägger enorma summor pengar på research and development, vilket har gjort att dom är där dom är idag. 2023 spenderade dom mer än Microsoft och då har Microsoft väldigt mycket större yta att täcka upp. 300miljarder kronor årligen är mycket pengar. Google spenderade mer men dom har ju ännu större marknadssegment än Microsoft.

Det är lätt att tro att saker uppstår i ett vakuum, men så är inte fallet.

Och apples position uppstår inte heller i ett vakuum, hade man gjort vad Jobs ville från början och aldrig tillåtit tredjepartsappar så hade apple inte varit vad det är idag. En iphone hade varit en ipod man kunde ringa med och lite till.

Av filbunke

Och de har alltid tillåtit sidoladdning.

Men, det är ju inte så att EU kommer att stanna vid apple, Google som också fått grindvaktsstatus av EU, kommer ju även de hamna i skottgluggen.

Av filbunke
Skrivet av Lussarn:

Så egentligen är Epic lite Robin Hood här då. Men jag fick för mig att det nu var tillåtet med tredjeparts-affärer, men det kanske bara gäller så länge Apple tar en bit av kakan. Det är ju svårt att se det gå ihop ekonomiskt då Apple har en egen affär och alltid kan sälja till lägre pris, eller?

Det är apples svar på det hela. Det är inte precis så att det har godkänts av EU, utan EU kommer att ta in åsikter om det hela och de kommer med ett svar om vad apple bestämt är godtagbart. Och det finns ett ordentligt missnöje över vad apple då bestämde.