Inlägg

Inlägg som filbunke har skrivit i forumet
Av filbunke

Ja.

Sedan mitten av mars förra året så har medelvärdet av yttemperaturen till havs inte varit lägre än något annat år sedan iallafall augusti 1981, och det har varit en ordentligt bit över de gamla värdena.

Av filbunke
Skrivet av ririri:

Kan de komma med banbrytande innovation som att inte ha ett hål i skärmen och utbytbara batterier, så kanske?
Önsketänk

Moto Mods.

https://www.androidcentral.com/moto-mods

Av filbunke

Gillar Motorola, kommer med ett i stort sett rent Android, och vad de har lagt till, tex Moto Actions, är väldigt bra att ha. Slippa allt skräp som Samsung stoppar in. Och inga förinstallerade tredjeparts appar.

Av filbunke
Skrivet av AlbinLoan:

Det är ganska lätt att motivera genom att investera i 350 000 grafikkort för AI-utveckling. Detta eftersom det skapar möjligheten att accelerera framstegen inom artificiell intelligens. Trots initiala miljöpåverkningar vid tillverkning och energianvändning för dessa GPUer kommer den långsiktiga nyttan med största sannolikhet vara avsevärd. Speciellt jämfört med människor som köper en telefon eller en dator för att scrolla bort sina liv utan att bidra speciellt mycket till miljön.

Den teknik som förmodligen kommer framställas genom denna satsning kan potentiellt bidra till att lösa komplexa problem och minimera negativa påverkningar på miljön, vilket gör investeringen motiverad ur ett långsiktigt perspektiv.

Edit: kan tänka mig att dessa GPUer kommer.anvandas till många olika ämnen inom AI för vår utveckling.

Ansiktsboken hjälpte förmodligen miljön extremt mycket. Folk slutade träffas som förr till exempel. 😅

Utmärkt, kommer bli perfekt för miljön.

Steg 1. Skapa AGI.
Steg 2. Be AGI:n att fixa miljöproblemet.
Steg 3. Bli utplånad.

Av filbunke
Skrivet av Bjirn:

Vad är det för appar folk vill använda men som inte finns i App store idag?
Bara nyfiken. Behöver inget flame war men om någon har några exempel?

Kan ju räcka med det väldigt enkla att man kanske vill kunna installera saker som Apple tycker inte skall finnas i deras app store. Egentligen bara en generell uppfattning om att precis som ens dator är ens dator så är en telefon ens telefon om man skall få ha rätten att göra en hel del saker med den.

Och, viktigt att säga, bara för att man har rätten att göra något så innbär det heller inte att man kommer att utnyttja den. Men den rätten finns där.

Skulle inte vilja köra ett Windows (nu har jag inte använt Windows på väldigt länge...) där Microsoft har gett sig rätten att bestämma vad jag får och inte får installera och där de också tar ut en procent på allt som säljs (de är en framtid Valve är något orolig för, därav Steam OS och Steam Deck...) Kör Linux istället, och det mesta jag installerar går via distributionens pakethanterare, men jag använder mig ju även av paket skapade av andra användare, och jag kan ju installera vad jag vill utöver det också, skriva en kod, osv.

Av filbunke
Skrivet av galenmyra:

Inställningen att det är fel på kunderna kommer aldrig ge dig något. Om det nu är så att ingen kund är beredd att betala för köpråd eller service av en fysisk person, nej visst, då är butiksförsäljning helt meningslös. Men då gör ju butikerna ingen nytta ändå, så då är det ju ingen förlust att butikerna stänger igen.

Om det är så att folk faktiskt ser något värde i personlig service så kommer folk också betala för det, om du har en affärsmodell som fungerar. Du lär ju knappast behöva debitera någon 1600kr/h för köpråd för att kompensera för en missad försäljning med tanke på att marginalen på många produkter som säljs bara ligger på några kronor.

Folk är själviska och vi lever i en kapitalistisk värld, där de allra flesta människor inte drar sig för att utnyttja andra människor eller individer, det är bara att inse.

En variant kanske hade varit att man betalar för service och sedan dras motsvarande summa av om man köper en vara? Ingen aning, men som sagt, det är egentligen inget problem, behövs butikerna inte är det ingen förlust om dom stänger ner, behövs dom men inte är lönsamma så är det butikerna som har problem med affärsmodellen, inte fel på kunderna.

Behöver inte ens handla om köpråd eller någon kontakt alls med någon person i butiken.

Skor.

Folk som går och testar skor i olika storlekar i en vanlig butik för att sedan köpa dem på nätet.

Men den fysiska skobutiken kanske skall införa betalgrind?

Av filbunke

EU kommer med släggan!

Av filbunke
Skrivet av LANberg:

Det var nog Ekelundsgatan (Kungshöjd) – inte Eklandagatan (Johanneberg).

Har väldigt svårt för de två, blandar hela tiden...

Av filbunke
Skrivet av ztenlund:

Att butikerna är koncentrerade till Svealand och Götaland har förstås ingenting att göra med att nästan 90 % av befolkningen bor där?

Fast om det var på grund av var folk bor...

10 butiker i Stockholmsområdet, och en i Uppsala (Svealand, 40,8% av Sveriges befolkning)
1 butik i Göteborg (Götaland, 47,8% av Sveriges befolkning)

Eller om man vill se till storstadsområdena.

Storstockholm, 2,45 miljoner invånare, 10 butiker.
Storgöteborg, 1,08 miljoner invånare, 1 butik.
Stormalmö, 0,77 miljoner invånare, 0 butiker.

Av filbunke
Skrivet av Magnus303:

Fast den i Nordstan (i Femmanhuset) har dom väl inte annonserat att den ska läggas ned?
Sueveränt om man vill hämta saker samma dag och det blir ungefär samma pris som en billigare butik med frakt...

Nej, de tre nerlaggda är Eklandagatan, Frölunda Torg, och nu Sisjön.

Av filbunke

Sett till Steams kraftiga dominans när de gäller försäljning av digitala spel till PC så skulle Valve hamna i ordentliga problem om de började förbjuda "sämre" spel från tjänsten.

Av filbunke

AM4 har varit, och är, en lysande platform.

Av filbunke
Skrivet av trudelutt:

Låter dumt att du bara köpte en.

För liten. För få pcie-platser. Om det inte nu är så att han verkligen skulle behöva 4Tb pciediskutrymme, och då kanske det varit bättre att satsa på en 4Tb disk.

Av filbunke
Skrivet av marcusOCZ:

https://www.jula.se/catalog/verktyg-och-maskiner/elverktyg-oc...

Denna rackare är fantastisk till detta och mycket annat i hemmet.
Som några säger, håll i fläkten så den inte snurrar. Dessutom lättare att få fläkten ren om den står still.

499 för den. Men 499 för laddaren och minst 699 för batteriet, så minst 1697 totalt. Känns inte prisvärt för att blåsa ut datorn någon gång per år och kanske pumpa upp en luftmadrass någon gång.

Av filbunke
Skrivet av Tina Gerson:

<Uppladdad bildlänk>

Ville ge en uppdutt men....

Av filbunke
Skrivet av AndreaX:

Jo, men det kräver besväret att ansöka sina $xx också, att om vindarna ligger rätt utbetalas inom bara några år. Vilket alltså ingen med någon form av tidsvärdering gör. Däremot så finns det ofta andra bonusar att hämta ut för de inblandade, särskilt om de faciliteterar ett slut på processen de startat, som är flera siffror större.

I och med att det har slutat med förlikning så kommer pengarna betalas rätt så snabbt. Hade de vunnit i domstol så hade det inneburit att Google överklagat och överklagat, då hade de tagit tid.

"Andra bonusar". Nu blir det bara löjligt. Du hävdar alltså att Google skulle ha mutat dem att avsluta processen? För många inblandade för att Google skulle riskera något sådant, hade ju räckt att en person gått ut och berättat vad Google försökte göra och de skulle hamna i ordentligt med problem.

Av filbunke

En hel del i tråden verkar tro att Google kommer att ge pengar till gruppen som stämde dem och inga andra, dvs att gruppen får dela på allt som Google ger dem (efter då att advokaterna får sin del. Men gällande den delen så kan man ju påpeka att de i grupptalan inte har behövt betala advokaternas löner och de är ju fria att själva bekosta stämningen.) De i grupptalan har enskilt rätten att godta eller underkänna en förlikning, men om en förlikning sker eller om det går till domstol och företaget hade fått betala ut pengar så kan man, oftast, som amerikan, få del av pengarna som utomstående (i bland krävs inte ens bevis på att man köpt eller använt varan eller tjänsten...)

Bara att söka på open class action settlements.

Edit: Hade nu Google bara betalat ut pengar till den här gruppen så blir ju nästa problem för dem att någon annan grupp kan stämma dem. Och så vidare.

Av filbunke
Skrivet av krEJZi:

Känns ju som att inet bara kan köra en ånger-retur utan att du behöver skicka tillbaka skärmen och sen lägga den du har som en ny beställning...

Låter ju bara dumt att du ska returnera en använd skärm på öppet köp för att inet sedan ska skicka ut en helt ny till dig till det nya priset.. Det förlorar ju alla på.

Hur som helst, för 3k hade jag gjort en retur.

Skrivet av persson_orka:

Hade samma problem med Inet för några månader sedan, köpte något som efter ca 1 vecka var typ 500 kr billigare, fick göra en retur på den gamla och köpt ett nytt likadant. Fick mitt nya, skickade tillbaka det gamla och efter några dagar fick jag pengarna för det första köpet tillbaka.

Fattar inte varför man inte bara ger mellanskillnaden, det skulle alla tjäna på.

Skrivet av LeonHart:

Det borde vara krav att lösa det utan att det ska skickas varor fram och tillbaka helt i onödan. Snacka om onödig miljöpåverkan.

Om det nu var så att allt man behövde göra för att få en produkt till det nya lägre priset var att man skickade ett mail till företaget man köpte den av så skulle fler göra det (och man kommer även göra det för lägre summor), att göra det omständigt innebär alltså att färre gör det. Om att ge mellanskillnaden innebär en förlust eller en lägre vinst för företaget (oberoende om det är en kampanj eller vanlig säkning av priset), så kommer företaget inte göra det lätt för kunderna att utnyttja det.

Av filbunke
Skrivet av GizmoTheGreen:

knappt pcie 3 och pcie 4 spelar skillnad... vid vanligt användade.
ytterst få som måste kopiera 2TB data med 5 min kvar tills bussen går liksom.

Spelar det ingen skillnad mellan 3 och 5 så gör det ju det defintivt inte heller mellan 3 och 4.

Och som påpekats i tråden, för dagens spel och även annan normal användning, så märker man ingen skillnad mellan en sata och en nvme-disk. Finns ju dock andra fördelar med en nvme-disk, tex färre kablar. Däremot, bytet från en vanlig hårddisk till en SSD, det märker man definitivt av.

Av filbunke
Skrivet av jolu:

Jag som arbetar med musik där hundratals spår streamas ifrån disk samtidigt skulle lätt märka skillnaden

som han du svarade på skrev...

Citat:

enskild nischade uppgifter absolut

Sysslar man med editering av högupplöst video, hanterar massiva databaser, eller för ett flertal virtuella maskiner med krav på högre prestanda, så spelar det roll. Eller för den delen musik med hundratals spår.

Men för 99,9% av det här forumets medlemmar, och för 99,999% av vanligt folk så spelar hastighetsskillnaden mellan en SATA och en NVME disk inte någon som helst roll. Och definitivt inte skillnaden mellan en pcie 3.0 och pcie 5.0 nvme disk.