Inlägg

Inlägg som SpiXx har skrivit i forumet
Av SpiXx

Notera att NewEgg lägger på VAT i efterhand, så de 6740 blir lite mer 1700+ ish

Av SpiXx

Glöm inte att kontrollera att din brandvägg har UPnP avstängt, detta är ett hemskt otyg som förvisso underlättar IoT men också försvårar säkerheten.

I korta drag tillåter UPnP enheter på ditt nätverk att sätta upp NAT (access från internet på en specifik port) direkt till enheten.

Av SpiXx

Under årens lopp har min personliga smak gjort att jag gått från spel som oftast är online baserade med tävling som huvudmål (minus TF2) och mer emot spel som har mer drivande berättelse och djup.

Min personliga tanke är som många andra i tråden har skrivit, det är inte åldern det är vad man finner underhållande :).

EDIT:

Gör det inte till en åldersfråga

Av SpiXx

Du kommer inte behöva något monster för att köra minecraft och lite småsaker på. Ifall du håller det inom rimlighetens gränser. Intel är bättre än AMD (imho) då intel inte går lika varmt. I3/I5 är dessutom relativt strömsnåla.

Mina första servrar var alltid avlagda "äldre" datorer, du kan ju alltid höra dig för om någon råkar ha ett gammalt moderkort liggande :).

Jag antar då att du har 2-8 kompisar som ska sitta på TS samt lira lite minecraft. Du kommer inte behöva några serverdelar (även om sådant alltid är kul att ha så länge lasten är låg. En sak som kan vara viktigt att tänka på är dock stabilitet, ta två hårddiskar så du kan köra RAID eller fakeRAID.

Av SpiXx

I de fallen du råkar ha en brandvägg hemma behöver du öppna porten som minecraft nyttjar "från utsidan". Detta kallas NAT, och det du gör är att ställa in din brandvägg att ta skicka vidare porten för minecraft till din dator/server.

Så beroende på din brandvägg måste du göra en port-forward (vad har du för modell?).

Eller om du och dina kompisar har en VPN så kan det vara den lokala datorns brandvägg.

Hur har du satt upp det hela?

Av SpiXx

Tips är att kolla in privacytools. de förklarar ganska bra hur det går till:

https://www.privacytools.io/

Av SpiXx

Installerade du GRUB över windows boot-loadern? För troligen skulle (om inte installern failat första gången) en start-reparation ha avhjälpt det (då det låter som att du installerat grub?) hur ser partitionstabellen ut i live-linux?

Av SpiXx

Vad säger BIOS om enheterna som "försvann"?

Av SpiXx

Alla går att finna här:

https://www.iis.se/domaner/aterforsaljare/nu/?country=SE

Jag brukar köpa av loopia, de har sin "betala och låt systemet köpa varje gång domänen går ut" men deras DNS editor suger rätt hårt och tjänsten kostar 99 kronor i månaden för en långsam buggig upplevelse.

De jag testat och "gillar":

egensajt.se
admax.se <- känner folk här så lita inte på den åsikten
dreamhost (inte säker på om de levererar nu).

Akta dig för:
Svenska domäner, de har flera klagomål vad jag minns och är lite scam aktiga i uppsägningar osv.

Finns ytterligare en men kommer inte på dem nu.

Av SpiXx

Dum fråga men det är baserat på Debian (kör aptitude?) Såg snajsigt ut och jag har en dator som nog får utstå tester

*EDIT läste raden över, det är alltså ytterligare ett OS som baserar sig på Ubuntu, med skillnaden att de kör lite egenutvecklade appar. Kanske dags att sätta sig in i utveckling på allvar. Behöver produktivitets appar och vissa av dem är svåra att hitta

Av SpiXx

Tips är att köra en start där du ser var windows stannar (dvs http://windows.microsoft.com/en-us/windows/start-computer-saf...)

Då har jag för mig man ser vad den laddar in för drivrutiner osv kolla vilken den "stannar på" jag hade en USB disk som ställde till det för mig och hittade varför på det stättet.

Av SpiXx
Av SpiXx

känner iofs folk men www.swedishhost.se (de står i en hall i Sickla) överallokerar inte och har riktiga vhosts per server (egen ip för det mesta).

Av SpiXx

Output av: iptables -t nat -L
vad säger access/error loggarna? Gissar att du inte får någon sida alls när du surfar till ip-addresserna. Men om du har haft det fungerande så är det nog inte vhost filerna

Av SpiXx

Fråga: skriver du http://192.168.1.10 i din browser?

Den vanligaste fixen internt/externt för mig brukar vara att antingen ändra i hostfilen (vilket i sig kan vara farligt om du glömmer bort) eller att lägga till en ServerAlias (http://dl.b-landia.net/httpd/domain.conf-ng-ap).

Förklaringen till vad som sker är att din server förväntar sig en host som matchar din vhosts "ServerName" eller "ServerAlias" (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_HTTP_header_fields) men du har begärt 192.168.1.10 vilket den inte förstår sig på. Om du kollar configen som jag tidigare länkade till så är den uppsatt att läsa av alla som kommer emot *:8080 (i ditt fall bara 80) kan du posta din vhost fil? Skulle gissa att du skrivit domain.tld:80 eller dylikt som VirtualHost name?

Av SpiXx

http://www.playonlinux.com/en/topic-10402.html

Kontrollera svaren till frågan ställd gissar att det inte är ett source-spel? Då lär du ha lite mer problem så att säga men som Sleep skriver compositioning är nog troligaste boven.

Av SpiXx

Du kan notera att /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules <- eller vad den heter. Går att ta bort då den återskapas (iaf på CentOS)

Av SpiXx

En bra sak att nämna är väll dock AMD och Radeon vilket burkar ge huvudbry. Med nouveau får du det mest alldagliga stödet oavsett grafikkort men jag har av erfarenhet undvikit Radeon pga deras drivrutiner (men det lär ha förändrats) speciellt då jag kör Centos och gillar RPMer

Av SpiXx

Vid Udev ändringar måste du nog boota om, dock misstänker jag att Ubuntu inte tar det så bra.

Följ guiden som du redan fått:

http://www.cyberciti.biz/faq/howto-linux-rename-ethernet-devi...

Av SpiXx

Skulle föreslå Debian, men vill du ha mer Stable (och överlever utan nyare GlibC) så är CentOS/redhat utmärkta val.