Inlägg

Inlägg som bennyfax har skrivit i forumet
Av bennyfax

Jag ser 4070ti som bästa dealen just nu om man vill ha Nvidia och 4070ti:s prestanda är inte dålig i 1080/1440. Vi önskar mycket lägre priser men grafikkorten går nog inte ned mycket i pris inom snar tid och för 10500:- får man förra årets eller generationens topprestanda och med relativt låg energiförbrukning. Det var inte länge sedan det svindyra 3090ti var det absolut bästa på marknaden.

4070ti är inte problemet utan det är tidigare prissättningen på 3090, 4080 och 4090. Med lägre pris på 4070ti skulle gapet bli för stort.

1080p medel fps i 16 spel
https://www.youtube.com/watch?v=1mE5aveN4Bo&t=753s

1440p medel fps i 16 spel
https://www.youtube.com/watch?v=1mE5aveN4Bo&t=753s

Av bennyfax
Skrivet av kamelbarn:

Samma här, +44 UK-nummer ringer någon gång i veckan. Nya nummer hela tiden så det hjälper inte att blockera dem.

Man ska bara låta det vara eller skaffa en app för spamsamtal kanske. Avböjer man ett samtal ringer ett annat nummer på direkten. Bäst är nog att låta de komma till telefonsvararen för det ger kortare ringsignaler och borde kosta dem pengar.

Av bennyfax
Skrivet av boogey:

Förstår inte riktigt vad de ska med enbart telefonnummer till?

Mitt nummer är nog på vift men vet inte hur. Jag får periodvis många samtal från alla möjliga EU-länder men främst från UK. Har aldrig svarat och vet inte vad de vill. Nu kan man blockera okända nummer på iPhone, problemet är dock att viktiga samtal från sjukvården tex också blockeras.

Av bennyfax

Intressant!
Vad tycker du är fördelarna med aeroponisk odling mot hydroponisk i näringsrikt vatten?
Tydligen viktigt att inte låta ljus kanske framförallt solljus komma in i odlingslådan iaf vid hydroponisk odling så att bakterier inte växer, därav är de svartmålade på insidan.

Av bennyfax

@Libra-75 ja en våg är något man kan bli ovän med. Min gamla är ok, aningen okänslig speciellt vid låga vikter och så stänger den ibland av sig mitt under vägningen. Funkar dock för mjöl och vatten.

Av bennyfax
Skrivet av Libra-75:

Ja, jag kör med torrjäst (kör med poolish). Går i tankarna att införskaffa en bättre våg, som kan väga noggrannare än 1g.

Kan vara bra att ha men jag behöver faktiskt ingen då jag kör samma antal pizzor hela tiden och nu vet jag hur mycket 1g är. 2 kryddmått är ca 1,14-1,17g. 1g eller 1,17g spelar ingen roll men annars är det bara att ta aningen mindre.
Tycker ändå inte det är så jätteexakt med jästen och man kan måtta upp samma mängd som tidigare vid lyckat resultat, rumstemperaturen påverkar också. Lämnade tillbaka min våg då den var skev i botten men annars verkade den bra men de där vågarna för 100-200:- på amazon borde kosta ca 40:-.

Av bennyfax

Köpte en precisionsvåg som visar 0,00g. Om någon använder torrjäst är 1 kryddmått (struket) ca 0,57g.
Bakar oftast med färsk jäst men tycker torrjäst hittills funkar lika bra.

Av bennyfax

@Planeto det är ju därför jag skriver att han är för stora reaktorer (kärnkraft) och det är jag också. Att jag även tittat på andra åsikter än från vindkraftslobbyister gör att jag har en nyanserad bild. Videon är rolig och Sauk poängterar att det inte egentligen handlade om marknaden då den var styrd, där ligger fokus. Nej, han säger att MP måste ut ur riksdagen och det sade han trots att han en gång var med och röstade in dem.
Ditt sista stycke håller jag med om.

@Zaarker nej, jag varken glömmer eller missförstår reglerbar vattenkraft sen skulle jag nog inte säga att fågellivet är irrelevant även om det inte är en stor grej för mig men det är skillnad på havsörn och gråsparv.

Av bennyfax

vi har ingen direkt elbrist men det finns lokalt där företag inte kunnat etablera sig. Elnätet med flaskhalsar är problemet och just nu krisen i europa eftersom marknaden hänger ihop men Sverige och Tyskland tex körde samma linje och började avveckla kärnkraften och gjorde europa beroende av gas.

@Zaarker ja, det får ignoreras men problemet kvarstår att de flesta tycker det är bra men själva inte vill ha dem nära sig precis som kärnkraftverk men det är inte en fråga jag lyfte fram.

Lyssna på irrationell rädsla, men det är ju det regeringen gjort, MP har fått avveckla kärnkraften. Risk finns men Tjernobyl var också en militär anläggning som kunde producera el med lägre säkerhetskrav. Stora turbiner behövs för stabilitet i elnätet (kärnkraft) Att Danmark kan ha mycket vindkraft beror på att Sverige stabiliserar Danmarks elnät. Vindkraft är bra men det finns stora problem man inte kan bortse tex kostsamt elnätet som måste byggas till vindkraftverken, fågellivet runt Gotland. 70% av alla kända dödsfall bland havsörnar är orsakade av vindkraft vilket kan vara en del av motståndet för utbyggnad runt Gotland ute till havs och sen hur forskning och godkännande går till ser ut att vara smutsigt och ren skandal. Någon nämnde kärnkraft och privatisering men det är Kina som är enskilt största ägaren av vindkraften i Sverige som tjänar fina pengar och de behöver inte betala för dyra nätutbyggnaden, det gör vi svenska folket åt dem.
Man kan inte heller bara titta på hur mycket vi exporterar och importerar på ett år utan det viktiga är att kunna producera precis i den tusendelssekund det behövs. Varken för mycket eller för lite och det blir svårare ju mer vindkraftverken byggs ut och vad jag vet tar det minst lika lång tid att bygga samma kapacitet som ett nytt kärnkraftsverk där det redan finns ett elnät. Ny kärnkraft och vindkraft behövs och det måste vara bra balans där vindkraften bara får stå för ett visst antal procent för att nätet skall vara stabilt. Största problemet i Sverige är elnätet och dess flaskhalsar.

Av bennyfax

@anon910 ta den större. Stål spricker ej som sten och 6 mm är perfekt och värms upp snabbare till nästa pizza än ett för tjockt. En bra pizzaspade är ett måste.

Av bennyfax

@Babianen aha, tack för info. Då ska jag satsa på 10kg tub.

Av bennyfax

Ni som har pizzaugn på gas. Hur stor tub och hur många ggr kan ni göra pizza?
Beror givetvis på hur många pizzor man bakar, tid etc men 5kg tub värmer upp ugnen ca 10ggr?

Av bennyfax

@Def_Dog Ja, aningen låg tyvärr men jag känner att det inte är några större problem. Tack, Austin and BBQ är ett alternativ.

Av bennyfax
Skrivet av fetakniven:

Av gasugnar har jag erfarenhet från Ooni Koda 16 och Forno Allegro Surriento....

Tack för att de delar med dig. Här var det visst en seriös pizzabagare ..det var kul.
Det blir nog att testa Ooni Koda 16 eller Cozzo 17 som är likvärdiga. Cozzo är billigare och det är där någonstans jag är beredd att lägga pengar på en pizzaugn och gasoltub. Jag har hittills bara själv kört med pizzasten i ugn som går till 275 resp. 300 och pizzastål trots att jag hållit på sedan 2007 tror jag men placerar man stålet högt och drar på grill (krävs lite timing) blir det riktigt hett. Napolitansk pizza har inte varit favoriten då de jag ätit inte varit någon jättehöjdare men nu vill jag se om jag kan göra en smarrig.

Ja, trist prispåslag men vi straffas ju alltid iof. Bör bli billigare om man kan köpa den från Italien eller annat EU-land.

Av bennyfax

@goa200 riktigt snygg tycker jag.

Av bennyfax

Vilken pizzaugn använder ni. Fördelar och nackdelar, något ni saknar?
Funderar på en som körs på gas för att det är bekvämt och lätt att kontrollera värmen. Den måste vara ganska stor eftersom jag oftas gör ganska stora pizzor.

Av bennyfax
Skrivet av fetakniven:

Elgiganten anger grillytan till 30.5 centimeter. Pizzaugnen jag själv använder har en bredd på 34.5 centimeter och det är enligt min knappt tillräckligt. Skulle aldrig gå för mindre än det.

Ja, det är på tok för litet.

Av bennyfax

Någon som testat denna?
https://fccbbq.se/product/pizza-chef-pizzaugn/
https://www.elgiganten.se/product/vitvaror/ugn-spis/pizzaugn/...

Liknar Ooni koda 12 väldigt mycket. Finns på Elgiganten för 1690:- eller 1495:- på vissa Coop iaf denna helg.
16" hade varit trevligare men en 12" kanske passar många andra.

Av bennyfax

Jag använder shift + delete för ofta. Filerna raderas på en gång och ibland ångrar jag mig. Varför har jag ett starkt behov av att tömma papperskorg och radera filer permanent när gott om utrymme finns?

Av bennyfax

@MostCritical Ok, då är det nog Änglamark. Ska testas!