Inlägg

Inlägg som bennyfax har skrivit i forumet
Av bennyfax

iPhone 11 pro, 96% batterihälsa och i mycket gott skick. Jag ser ingen anledning till att uppgradera men Apple ser väl till att iOS funkar allt sämre och sämre på äldre mobiler så att man ska uppgradera. Tycker tangentbordet kan lagga ibland.

Av bennyfax

@trisse_123 intressant, man kan tycka att värme är värme men jag tror dig. Normalt tycker jag bränd svart mat inte är gott men vet att det ibland inte alls smakar illa. Svarta prickar på napolitansk pizza verkar ju vara uppskattat.

Update: jag gjorde pizza i långpanna som omväxling. Kanten hade en svart remsa och den smakade varken besk eller illa.

Av bennyfax

Kasst av butiken vet jag inte. Villkoren kommer väl från AMD?
De cpu:er som säljs från ett visst datum inkluderar spelet. Jag skulle enbart returnerat ifall cpu:n var oöppnad och att jag verkligen ville ha spelet.

Av bennyfax

@underd0g76
Det är inte rekommenderat men inte förbjudet vad jag vet. Det är ingen skillnad på jordat utomhusuttag och jordat uttag inomhus. Risken är att sladden kan klämmas och skadas i fönstret/dörren om man stänger och öppnar och det är ingen snygg installation men det är väl inte heller en installation. Som privatperson att tillfälligt dra skarvsladd så länge den är jordad är en annan sak tycker jag. Jag har skarvsladd inne från garaget ut till bilens motorvärmare ibland. Knappast ovanligt att om man inte har utomhusuttag att tillfälligt dra skarvsladd om man behöver borra i fasaden eller klippa häcken med elektrisk apparat etc.
YOLO!
Bra att du tänker på risker men den är minimal nu när du vet allt. Se till att du lätt kan dra ut sladden, brandsläckare nära till hands. Det är farligare att gå över gatan eller åka bil. Din mikro och kylskåp är en vanlig brandorsak och troligtvis farligare eftersom du inte övervakar dem som när du göra pizza.
Jag vill bara att du bakar pizza och lever gott men gör som du vill. Skriv gärna i tråden om du lyckas använda pizzaugnen.

Av bennyfax

Jo, men jag skiter i vad manualen säger fast vi har olika förutsättningar var man kan ställa ugnen.
Dra annars en förlängningssladd från köket där du bör ha jordat uttag ut till balkongen.

Av bennyfax

@underd0g76
Den har ett vanligt element som en ugn men blir varmare, iof har vissa vanliga ugnar rengöringsfunktion och blir 500 grader. Jag skulle kört pizzaugnen inomhus men tänkt på vad som finns i omgivningen samt att man kan dra ur sladden snabbt och lätt vid brand. Blir det brand, kan det då flamma upp och ta eld i spisfläktens flott precis som när man friterar?
Jag svårt att se att pizzaugnen ska börja brinna med höga flammor då den är i stål. Om man inte har fläkt, luktar det då väldigt mycket?
Man vill inte tokbränna pizzan iaf men lukt är väl inte det värsta. Alla bör ha en liten brandsläckare i hemmet så skaffa en om du inte redan har det.

Av bennyfax

@Ugga ser smarrig ut. Penslad med olja?

Av bennyfax

Ni som använt Caputomjöl. Är det bra och skillnad mot annat mjöl mat hittar i livsmedelsbutikerna?
Om ni upplever att det är bättre, vad? Smak, konsistens?
Jag ser att Coop och ICA har börjat sälja Caputo.

Av bennyfax

@Laxpudding ok, tack då vet jag.

@pacc intressant tanke, det kan mycket väl vara så.

Av bennyfax

En användarrecension påstår att denna TV har EVO-panel trots att det inte skall ha det. Är det någon som hört att det är så?

Av bennyfax

@trisse_123
Dammar den hela tiden?
Borde stå vad du ska göra men ofta ska man hetta upp till en viss nivå när den är oanvänd. Ej max, kanske 200-250C? och låta den svalna, därefter kan du hetta upp den högre. Jag ska göra samma sak men min Kamadogrill.

Kolla hur de gör med Biscottisten för Ooni. Det borde finnas att läsa på nätet, annars finns videos på youtube.

https://youtu.be/2UhMJyVbbm0

Av bennyfax

@mertkemal nu finns subtitles i videon jag postade tidigare. Behöver dock se fler reviews #19974771
Han säger att vid 450 grader lagas botten snabbare än toppen. Precis som det Trisse upplever och då kan man lyfta pizzan eller sänka temperaturen för att öka när pizzan läggs in.

@trisse_123 Ok, man kan ju lyfta på pizzan mot taket som i en vedeldad ugn men nya stenen löser det säkert. Grymt, modda ugnen

Av bennyfax

@mertkemal nej, jag vet. Råkade tagga fel. Blev annars rätt sugen på Cozzes elektriska 17"
Jag gillar att baka lite större pizzor som man slizar till sällskapet och delar på medan man gör en till.

Precis, det är temperaturen som är viktigt och gas eller elektrisk spelar väl ingen roll smakmässigt. El är bara mycket enklare och mycket billigare.

Av bennyfax
Skrivet av mertkemal:

Jag är också inne på att köpa en elektrisk pizzaugn, och pendlar mellan Austin and BBQ och Cozze.
Ser att Cozze 17", den elektriska varianten finns på Hornbach just nu till ett relativt bra pris. Men tänker nog att den mindre passar mig bättre. Får hoppas att även 13" dyker upp snart:

https://www.hornbach.se/p/pizzaugn-cozze-17-elektrisk/1064914...

Ni som har Austin, har ni hunnit testa den mer?

Bra pris, jag tycker man kan lägga en slant på en elektrisk ugn då man slipper utgifter för ved/pellets och gasol så det är både bekvämt och mycket billigare i drift. 13"? Nej nej, minst 17" men det är bara min åsikt

@trisse_123 vad säger du om din Austin elektriska pizzaugn. Har du hunnit göra fler pizzor och vad tycker du nu om ugnen?

Av bennyfax

@secretlyunknown
Ooni Koda är beprövade men jag vill nog ha en med lågan på sidan. Vet inte om det spelar så stor roll men lågan/värmen cirkulerar på ett annat sätt och inte ut genom öppningen även om värmen naturligtvis letar sig ut där ändå. Såg att Vito ibland tar med sig Pizzapartyugnen och den har brännare på sidan precis som en vedeldad pizzaugn. En annan ugn han verkar gilla har också brännare på sidan. En billigare variant som har brännare på sidan är Mustang Vomera 16. Den säljs från strax över 2000:- till 5000:- (kolla prisjakt)
Tycker pizzor bakade i Ooni Koda 16 och Mustang Vomero 16 ser bra ut så det spelar nog ingen större roll.
Kolla videos och läs på innan eventuellt köp men jag tycker den verkar intressant utan att ha kollat upp noga, kvalitét och hållbarhet är något man vill veta.

Av bennyfax

@snajk konspirationsteorier är ett ord man idag lätt använder när något går emot och hotar narrativet eller agendan.
Det handlar om att vara vaken, att förutse risker och risken är ändamålsglidning precis som FRA och Chat control. Öppenheten är nödvändig.

Av bennyfax

@medbor du läste väl mitt tidigare inlägg?
Jag förstår det positiva du fokuserar på, precis som Chat control är positivt för att sätta åt sexuellt utnyttjande av barn. Det finns en stor risk att det handlar om kontroll och spårning av folket.

Av bennyfax

@medbor verkar tyvärr som att du är förlorad

Av bennyfax

@kotz det stämmer bra och alla bör ta en titt.. jag blir lite besviken på folket här i tråden som inte orkar titta några sek eller ge någon form av reaktion eftersom det är mycket allvarlig och tråkig utveckling.

Av bennyfax
Skrivet av Camper7:

De senaste åren har folk påpekat hur dåligt Kina är med sin massövervakning. Snart är det samma sak i EU. Privatliv finns snart ej längre, allt övervakas och loggas. Som brukar säga, "bara man har rent mjöl i påsen så...drabbar det inte mig."
Hej då Sverige, hej då Europa.

Alla kanske ska kolla upp World economic forum. Klimatet, förbjud kött etc.. allt handlar om kontroll. Bill Gates är med och inte så konstigt att han äger mest land i bla. USA. Det handlar även om att styra över folk och stat vilket de bla. gör genom klimatdebatten och skrämselpropaganda. Nu, säger jag inte att klimatet är oviktigt. Videon bör starta automatiskt 29:36 ..titta 10-20 sek.

Risken blir när vi sedan ska boka semester. Åh nej, du har överskridit ditt maximala co2 avtryck.