Inlägg

Inlägg som bennyfax har skrivit i forumet
Av bennyfax

Skulle installera Windows 11 idag men min Windows 10 pro-nyckel fungerar tydligen inte eller om det beror på annat. Efter att jag skrev in nyckeln stod det att mitt system inte uppfyller kraven

Av bennyfax
Skrivet av Chromatic:

Inbyggd soundbar borde blir lite mera mainstream, det är så många som köper en rejäl TV men som ändå kör med dom inbyggda 10w högtalarna...

Samtidigt vill vi med externt ljudsystem inte betala för inbyggda högtalare så det blir till att titta på andra tv-apparater.

Av bennyfax
Skrivet av basickarl:

Jesus vad jag är avundsjuka på vissa av er. Jag som är glutenintolerant måste fortsätta kampen med glutenfri deg!

Jag är inte glutenintolerant men är nyfiken på hur glutenfri pizza smakar och känns i konsistens. Hur skulle du beskriva den?
Vad är skillnaden mot vanlig pizzadeg?

Av bennyfax
Skrivet av DeepBlue:

Blair's Jalapeno Cheddar, var en av mina absoluta favoriter när de fortfarande tillverkades.

https://cdn.abicart.com/shop/8596/art96/h0166/2490166-origpic-e6d8c6.jpg?max-width=4096&quality=70

Cool, inget jag minns men jag letar alltid efter liknande chips men lite tryck i smaken. Ett av de roligaste jag vet är att handla snacks utomlands och i Bangkok har de spännande smaker (mycket importerat från hela världen)

Av svenska chips är Coops Jalapeno bra. Ojämn i styrka och kryddning dock men är generellt inte direkt heta men lite sting finns.

Av bennyfax

Estrella har torra chips som nästan smakar papperspåse och som många säger är deras ostbågar inte i samma klass som OLW. Deras västkustchips och linschips är däremot bra.
För övrigt är både Estrellas och OLW:s vanliga chips riktigt tråkiga. Trista smaker och ofta när "ny" smak kommer är det sourcreamskit tillsammans med annan krydda som de kört med i 30 år. Man känner ju att det är samma gamla kryddor i ny blandning.
För övrigt är chips friterade i palmolja godare men även solrosolja är mycket godare är rapsolja och just därför uppskattade folk inte längre när efterlängtade OLW lövtunna pepparchips gjorde comeback.

Av bennyfax

Ni använder alla produkter skapade med fossila bränsel. Fossila bränslen står för ca 80% av världens energiförsörjning. De används tom. för att skapa grön teknik och energi.

Allas ansvar att äta mindre kött?
Dummaste jag hört, det är kött man ska äta. Skippa kolhydrater och ät mer kött och grönsaker.

Av bennyfax

Så otroligt många fuskare och jag fattar inte varför man vill spela med aimbot tex. Det är ju inte du som spelar!
Stötte på en video som visar hur streamers kan fuska utan att du ser det och då slog det mig, det handlar ju även om att tjäna pengar. Några enstaka spelare/streamers kan säkert skriva sitt egna fusk med tex aim assist som är mycket svårt att se om inte omöjligt och även svårt för antifuskprogram att upptäcka men tror de flesta fusk syns om man hade sett spelskärmen som wallhack eller annan info. Streamers får nog börja filma sina skärmar när de spelar som någon enstaka faktiskt gör.

Av bennyfax

Det behöver inte finnas bevis för spionage eller samarbete med kinesiska staten. Med 5G istallerat av Huawei i Sverige kan Kina när som helst ta kontroll över nätet.

Av bennyfax

Vill uppdatera denna tråd också och det var processorn 3700x som satte stopp tror jag för samma minnen kan köras i 3800Mhz cl16 med 5600x. 1.4V i bios men det står 1.44V inom parantes bredvid så jag antar att det är 1.44V.

Av bennyfax

Köpte Seagate CMR istället

Av bennyfax
Skrivet av Svensktiger:

Det enda SMR diskar duger till (imo) är långtidslagring på t.ex. en backupserver.

Och att WD säljer RED diskar med SMR är bara chockerande.
Snacka om att vatta ur ett känt varumärke.

Ok, då kanske jag ska lämna tillbaka den eftersom jag inte öppnat den ännu.

Av bennyfax

Vill uppdatera min erfarenhet kring Flare X 3200 cl14. Jag kunde inte köra dem 1:1 i 3600Mhz cl 14 med 3700x men med 5600x funkar det utmärkt även med trfc 288 vilket är det enda jag timings jag trimmat ned. Jag testade även 3800 Mhz cl14, ökade volt till 1.48 ifall att och det gick att spela några minuter innan spelet stängdes ned. Kanske kan jag få det stabilt men såg inte direkt någon ökad prestanda så jag låter det vara.

Av bennyfax

Jag köpte precis en WD Red 4TB smr och börjar ångra mig. Begriper inte riktigt, om jag uppfattar det rätt kommer skrivhastigheten sjunka ned mot 40MB/sek från ca 120 MB/sek om jag för över många filer till WD Red?
Jag kommer inte att köra raid men vill backa upp alla möjliga filer manuellt då och då. Kommer även låta Nvidia konstant banda in videos när jag spelar och de kommer även att redigeras på denna HDD. Tror ni denna HDD med smr kommer passa mig?

Av bennyfax
Skrivet av buse_id10t:

Idle 36-38
Load 49-50 (The Division 2) (testade bara under ett par minuters spelande, dock, så ingen långkörare, och det är då ett EVO 212 Hyper black med ett 5600x)

Jag tror att den generella uppfattningen är att HWinfo ger bättre avläsningar än vad Ryzen Master gör. Åtminstone är det vad jag läst andra kommentera här på SweC. Jag använde Ryzen Master tidigare, men det brukade hänga sig då och då och vägrade att starta upp sig utan en ominstallation, så jag slutade att använda det helt.

Ok, det är bra mycket svalare än stock. Jag körde auto på volten igen då prestandan är så mycket bättre än att låsa den till 1.1 eller 1.2 faktiskt. volten varierar nu mellan ca 1.1 - 1.35 och jag får lägre Mhz fast mycket bättre prestanda ändå.

Av bennyfax
Skrivet av buse_id10t:

Stockkylaren är rätt dålig på att kyla (den fungerar, ingen katastrof, men inget att rekommendera, egentligen). Jag bytte till en EVO 212, och fick ner temperaturen rejält. HWInfo är ett bra program att kolla temperatur på. Gratisprogram.

Jag har en EVO 212 som inte används men tror inte den har fel fattning och inte går att montera. Vad får du för temp i idle och full load?
Ja, jag gillar HWinfo men någon skrev att Ryzen master visar svalare och är mer korrekt.

Av bennyfax
Skrivet av Sprautbirger:

Jag ligger på 29 grader Idle och 65 grader i full load med en BeQuiet pure rock 2-kylare.

Känns som en mycket bra temp. Kör stockkylare men måste hitta en ny då Hw monitor visar ca 50 idle och upp till 91 grader när jag spelar, auto på volt. Jag har sänkt volten till 1.1 så den bör bli lite svalare nu.
Vilket program kollar du tempen med?

Edit: jag kan tala om att sänka volten minskar prestandan rejält även fast Mhz:en går högre. Auto på volt ger varmare temp men bättre prestanda även fast Mhz:en lägger sig på ca 4150-4300Mhz på alla kärnor. Med 1.1 volt går alla kärnor upp i 4649Mhz men prestandan minskar.

Av bennyfax

Battlefront 2. Ett av väldigt få fps-spel med intensiv action och där snits i att röra sig i en duell har stor betydelse.

Av bennyfax

Detta dök upp på Youtube, perfekt för denna tråd. Han är emot artificiell mat och sötningsmedel och man får tänka på att denna man är starkt emot kolhydrater och därmed vanligt socker precis som jag fast jag äter det med måtta och dricker vanlig cola.

Av bennyfax

@blunden
Har samma uppfattning och måste ha läst något om det förut. Det ser ut som att jag får nöja mig med lite tightare timings.

Av bennyfax
Skrivet av blunden:

Nja, som alltid finns det ett spann som är rimligt. Nedan har du en tabell du kan utgå ifrån.

https://www.reddit.com/r/overclocking/comments/c1ebrh/memory_...

Tack!
Fick tillbaka lite intresse och testar nu att klocka min egen dator.
Har ett problem att den med jämna mellanrum inte vill köra minnen i 3000Mhz som dom ska utan istället snäppet lägre. Annars går det inte att starta datorn men när det funkar så håller det i sig i månader. Spelar ingen roll om jag kör reset på CMOS eller laddar in min sparade biosprofil som funkat tidigare. Det går bara inte så då får det blir lite lägre än 3000Mhz men med tightare timings.

1700x @ 3.8Ghz, Prime x370 Pro, 3000Mhz cl 15-17-17-35 som nu körs i 14-15-15-35