PizzaClockers - pizzans hemligheter!

Permalänk
Medlem

Helt klart smaskigt idag och degen blev riktigt bra. Nu skulle man haft en riktig pizzaugn så man fick prova det med.

Permalänk
Medlem

Sjukt intressant/smarrig tråd detta.
Då jag älskar pizza och speciellt den variant man hittar i Neapel(napolitansk?) så beställde jag mig en

https://bagarenochkocken.se/produkt/sage-spz820-the-smart-ove...

Köpt en gäng påsar tipo00 samt San Marzano burkar. Någon som har ett bra recept på deg? Det lilla jag hunnit surfa runt så ska 65% vatten i degen var ett bra riktmärke

Permalänk
Medlem
Skrivet av MuLLvaD3n:

Hade pizzahäng i lägenheten under helgen. Nu känns det som att man verkligen börjar greppa Oonin. Det blir riktigt, riktigt goda pizzor.

https://imgur.com/yUjIGPi.jpg
Tomatsås, Mozzarella, salsiccia, Chorizo toppat med parmesankrä & basilika.

https://imgur.com/Hfw3TF3.jpg

Vad har ni för favoritpizzor? Vad brukar ni göra när ni har vänner över? Jag brukar göra ett gäng pizzor sedan får personerna här "önska". Brukar vara lite kul att testa sig fram - även om allt inte flyger.

Ser sjuuukt gott ut.
Vad kör du för recept på degen på dessa?

Permalänk
Skrivet av goa200:

Sjukt intressant/smarrig tråd detta.
Då jag älskar pizza och speciellt den variant man hittar i Neapel(napolitansk?) så beställde jag mig en

https://bagarenochkocken.se/produkt/sage-spz820-the-smart-ove...

Köpt en gäng påsar tipo00 samt San Marzano burkar. Någon som har ett bra recept på deg? Det lilla jag hunnit surfa runt så ska 65% vatten i degen var ett bra riktmärke

Lilla napolis recept på deg som finns hos svt funkar alltid
https://www.svt.se/recept/pizzadeg

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ramengaijin:

Lilla napolis recept på deg som finns hos svt funkar alltid
https://www.svt.se/recept/pizzadeg

Tackar som bockar

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ramengaijin:

Lilla napolis recept på deg som finns hos svt funkar alltid
https://www.svt.se/recept/pizzadeg

Fattar inte, steg ett består av att man ska blanda salt och jästen, vad jag vet så dör ju jäst av salt vilket man försöker undvika genom att blanda jäst och vatten och mjöl i andra recept för att ”bygga en mur” mot saltet.

Eller är jag helt ute och cyklar?

Permalänk
Skrivet av Def_Dog:

Fattar inte, steg ett består av att man ska blanda salt och jästen, vad jag vet så dör ju jäst av salt vilket man försöker undvika genom att blanda jäst och vatten och mjöl i andra recept för att ”bygga en mur” mot saltet.

Eller är jag helt ute och cyklar?

nja ute och cycklar är du inte och du har i regel rätt

Såhär förklarar de på sin youtube https://www.youtube.com/watch?v=IkAKU--ykuk

Men oftast är det ingen fara för du låter inte jästen ligga i vattnet längre än kanske max 5 sekunder

Sen så går det ju alltid att ha i typ 50g mjöl innan jästen

Permalänk
Medlem

Jag brukar alltid blanda jästvattnet med 2/3 av mjölet innan jag har i saltet. Nog jäser det annars med men inte lika bra eller pålitligt.

Visa signatur

A midget fortune-teller who escapes from prison is a small medium at large.
Canon 6D, Sigma 24-70/2.8, Canon EF 100/2.8 Macro, Canon EF 70-200/4L IS, Samyang 14/2.8 Canon EF 28/2.8, Tamron 150-600/5-6.3

Permalänk
Medlem

Man får la utgå från att de är medvetna om detta och att det är ett steg i att nå den goda pizzan de tydligen gör.

Permalänk
Medlem

Om man vill göra "vanlig" typ pizza d.v.s. inte napolitansk variant följer ni samma recept för deg lr har ni ett annat recept för det?

Och någon son har tips på var man kan köpa en våg som klarar 0.01g

Permalänk
Skrivet av goa200:

Om man vill göra "vanlig" typ pizza d.v.s. inte napolitansk variant följer ni samma recept för deg lr har ni ett annat recept för det?

Och någon son har tips på var man kan köpa en våg som klarar 0.01g

Jag gör typ aldrig vanlig pizza så kan inte svara på det men här finns två olika vågar som klarar det du söker

https://shop.lillanapoli.se/products/knarkvag-0-01g-100g

https://www.kitchenlab.se/p/diamantvag-vikter-om-001-500g-balance/

Jag har den från kitchenlab och den fungerar riktigt bra men kostar ungefär dubbelt som den från lillanapoli

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ramengaijin:

Jag gör typ aldrig vanlig pizza så kan inte svara på det men här finns två olika vågar som klarar det du söker

https://shop.lillanapoli.se/products/knarkvag-0-01g-100g

https://www.kitchenlab.se/p/diamantvag-vikter-om-001-500g-balance/

Jag har den från kitchenlab och den fungerar riktigt bra men kostar ungefär dubbelt som den från lillanapoli

Valet var lätt då den hos lilla Napoli var slut. Tack för tipset!!

Permalänk
Medlem

Vad har ni för tips på pizzaslicers? Ser att Willys har en större modell i sitt sortiment men har ingen erfarenhet av den.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Def_Dog:

Vad har ni för tips på pizzaslicers? Ser att Willys har en större modell i sitt sortiment men har ingen erfarenhet av den.

https://shop.lillanapoli.se/products/pizzaslicer

Denna kanske?

Permalänk
Medlem
Skrivet av goa200:

Om man vill göra "vanlig" typ pizza d.v.s. inte napolitansk variant följer ni samma recept för deg lr har ni ett annat recept för det?

Och någon son har tips på var man kan köpa en våg som klarar 0.01g

Går efter detta och har gjort i tio år om jag gör ”vanlig” pizza. Blir alltid toppen! Flera bra tips med! http://pizzahemma.bloggplatsen.se

En bild på pizzor åt barnen jag hittade i rullen på ovan nämna deg:

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ugga:

Går efter detta och har gjort i tio år om jag gör ”vanlig” pizza. Blir alltid toppen! Flera bra tips med! http://pizzahemma.bloggplatsen.se

En bild på pizzor åt barnen jag hittade i rullen på ovan nämna deg:

Tackar som bockar

Permalänk
Medlem
Skrivet av goa200:

Ser sjuuukt gott ut.
Vad kör du för recept på degen på dessa?

Jag har skapat en excelfil som jag använder. Denna är baserad på guider från internet + när jag själv har testat mig fram. Tycker den fungerar bra. (I alla fall bra grund att stå på, sen kan man experimentera med jäsningen bäst man vill).

Vet inte riktigt hur jag skickar en excelfil till dig/andra enklast? För den är bara att använda.

Sen som en rolig sidnotering - det här med pizza är verkligen fantastiskt. Jag har haft hemma både konsultkollegor, kundkollegor, familj som aldrig träffats tidigare och att stå och baka pizza tillsammans är verkligen något som folk blir helt blown away av. Hur bra get-together käk som helst.

Pizzahörnet har expanderat!
Har nu lagt nytt trägolv på balkongen, fått upp en kryddlåda med massvis av basilika samt byggt en bänk av en gammal trädörr på balkongen. Bytte stad & började jobba för mindre än ett år sedan och fritiden har varit lite sisådär, så därför har detta tagit ett tag att få ordning på. Tyckte dock att det blev riktigt bra och man kan nu faktiskt stå och göra pizzan helt utomhus på balkongen.

Golvet

Golvet

Bordet

Bordet

Stora dahlior på bordet var en... kompromiss... dessa kan bearbetas med tiden.

Visa signatur

Gaming: RTX 2070 & 3770k
Studier: MacBook pro retina 13
Ljud: QH-1339 & ett par rackans smidiga AirPods
Telefon: iPhone 6s plus
Skärm: ASUS 27" ROG Swift PG279Q med sån där g-sync

Permalänk
Medlem
Skrivet av MuLLvaD3n:

Jag har skapat en excelfil som jag använder. Denna är baserad på guider från internet + när jag själv har testat mig fram. Tycker den fungerar bra. (I alla fall bra grund att stå på, sen kan man experimentera med jäsningen bäst man vill).

https://imgur.com/eeVYdw0.jpg

Vet inte riktigt hur jag skickar en excelfil till dig/andra enklast? För den är bara att använda.

Sen som en rolig sidnotering - det här med pizza är verkligen fantastiskt. Jag har haft hemma både konsultkollegor, kundkollegor, familj som aldrig träffats tidigare och att stå och baka pizza tillsammans är verkligen något som folk blir helt blown away av. Hur bra get-together käk som helst.

Pizzahörnet har expanderat!
Har nu lagt nytt trägolv på balkongen, fått upp en kryddlåda med massvis av basilika samt byggt en bänk av en gammal trädörr på balkongen. Bytte stad & började jobba för mindre än ett år sedan och fritiden har varit lite sisådär, så därför har detta tagit ett tag att få ordning på. Tyckte dock att det blev riktigt bra och man kan nu faktiskt stå och göra pizzan helt utomhus på balkongen.

Golvet
https://imgur.com/UJ1hc1N.jpg

Golvet
https://imgur.com/b5yXbDn.jpg

Bordet
https://imgur.com/fYDW5cW.jpg

Bordet
https://imgur.com/TZOedNw.jpg

Stora dahlior på bordet var en... kompromiss... dessa kan bearbetas med tiden.

Ser riktigt bra ut det där. Gissar att du har en gasoldriven pizzaugn??

En grej kan ju vara att dela din excel via dropboxlänk t.ex.

Permalänk
Medlem

Lilla Napoli-receptet där, 0,35g färsk jäst vad är det omvandlat i torrjäst? Mvh kass på matte 😂

Permalänk
Avstängd

Förslag på hur man kan göra en liten och enkel pizza med inte allt för mycket olika grejer som man normal inte använder oftare än var 3:e år (ifall ni fattar vad jag menar?).

T.ex. istället för att behöva göra en deg när man är sugen på att göra en pizza, vad kan man ta istället och ändå få "pizza-känslan"? Funderade på att något borde ju gå att få till i min Airfryer (philips xxl).

Permalänk
Medlem
Skrivet av Def_Dog:

Lilla Napoli-receptet där, 0,35g färsk jäst vad är det omvandlat i torrjäst? Mvh kass på matte 😂

Är det inte dubbelt så mkt lr hälften.

Snabb googling

-"These two types of yeast are interchangeable in recipes, but remember that you need to use twice as much fresh yeast (by weight) than dry. Therefore, if a recipe asks for 7g dried yeast you will need to use 14g of fresh or compressed yeast and vice versa."

Permalänk
Medlem
Skrivet av stgr:

Förslag på hur man kan göra en liten och enkel pizza med inte allt för mycket olika grejer som man normal inte använder oftare än var 3:e år (ifall ni fattar vad jag menar?).

T.ex. istället för att behöva göra en deg när man är sugen på att göra en pizza, vad kan man ta istället och ändå få "pizza-känslan"? Funderade på att något borde ju gå att få till i min Airfryer (philips xxl).

https://www.wilfa.se/recept-sv/airfryer/pizza-i-airfryer/

Alt mixa alla ingredienser med en stavmixer och i med ett paraply å vips så har du en pizzadrink

Permalänk
Medlem

Jag hittade en gammal deg i kylskåpet. Den hade väl stått där sedan i torsdags. Självklart var det en överjäst jäkel, men tack vare att degen fortfarande var nerkyld så höll den ihop bra. Gräddad i cirka 425 grader, i 90 sekunder.

Bra för att vara begagnad! Men helt utan fördelar mot en som har jäst i 24 timmar. Kanten blev rätt tråkig då den påminde om den man ofta får när pizzan gräddas i lägre temperatur under längre tid, det blir lite väl mycket fras.

Visa signatur

Besök Instagram för en mix av halvtaskiga bilder på pizza, biceps, och transfetter.

Permalänk
Medlem

Någon som testat denna?
https://fccbbq.se/product/pizza-chef-pizzaugn/
https://www.elgiganten.se/product/vitvaror/ugn-spis/pizzaugn/...

Liknar Ooni koda 12 väldigt mycket. Finns på Elgiganten för 1690:- eller 1495:- på vissa Coop iaf denna helg.
16" hade varit trevligare men en 12" kanske passar många andra.

Visa signatur

Ryzen 3700x, ASUS PRIME X370-PRO, 32GB ram, RTX 2080, Acer XN253Q 240Hz, MSI G241 IPS 1080p 144Hz, Varmilo VA88M (MX Brown), Cooler Master MM710.

Permalänk
Medlem
Skrivet av bennyfax:

Någon som testat denna?
https://fccbbq.se/product/pizza-chef-pizzaugn/
https://www.elgiganten.se/product/vitvaror/ugn-spis/pizzaugn/...

Liknar Ooni koda 12 väldigt mycket. Finns på Elgiganten för 1690:- eller 1495:- på vissa Coop iaf denna helg.
16" hade varit trevligare men en 12" kanske passar många andra.

Elgiganten anger grillytan till 30.5 centimeter. Pizzaugnen jag själv använder har en bredd på 34.5 centimeter och det är enligt min knappt tillräckligt. Skulle aldrig gå för mindre än det.

Visa signatur

Besök Instagram för en mix av halvtaskiga bilder på pizza, biceps, och transfetter.

Permalänk
Medlem

Fick hem två kilo av Vigevano Tramonti Oro så det var bara att ge mjölet ett provbak. Här blandat till hälften med Petra 5037. 22 timmars jäsning i rumstemperatur, 66% hydrering och 440 grader i ugnen.

Visa signatur

Besök Instagram för en mix av halvtaskiga bilder på pizza, biceps, och transfetter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av fetakniven:

Elgiganten anger grillytan till 30.5 centimeter. Pizzaugnen jag själv använder har en bredd på 34.5 centimeter och det är enligt min knappt tillräckligt. Skulle aldrig gå för mindre än det.

Ja, det är på tok för litet.

Visa signatur

Ryzen 3700x, ASUS PRIME X370-PRO, 32GB ram, RTX 2080, Acer XN253Q 240Hz, MSI G241 IPS 1080p 144Hz, Varmilo VA88M (MX Brown), Cooler Master MM710.

Permalänk
Medlem
Visa signatur

A midget fortune-teller who escapes from prison is a small medium at large.
Canon 6D, Sigma 24-70/2.8, Canon EF 100/2.8 Macro, Canon EF 70-200/4L IS, Samyang 14/2.8 Canon EF 28/2.8, Tamron 150-600/5-6.3

Permalänk
Medlem

Vilken pizzaugn använder ni. Fördelar och nackdelar, något ni saknar?
Funderar på en som körs på gas för att det är bekvämt och lätt att kontrollera värmen. Den måste vara ganska stor eftersom jag oftas gör ganska stora pizzor.

Visa signatur

Ryzen 3700x, ASUS PRIME X370-PRO, 32GB ram, RTX 2080, Acer XN253Q 240Hz, MSI G241 IPS 1080p 144Hz, Varmilo VA88M (MX Brown), Cooler Master MM710.

Permalänk
Medlem
Skrivet av bennyfax:

Vilken pizzaugn använder ni. Fördelar och nackdelar, något ni saknar?
Funderar på en som körs på gas för att det är bekvämt och lätt att kontrollera värmen. Den måste vara ganska stor eftersom jag oftas gör ganska stora pizzor.

Har en https://bagarenochkocken.se/grillar/kolgrillar/sage-spz820-th...

Inget direkt fel med den bortsett från att de är endast
30cm. Inget jag stör mig på. Kunde kanske gått till 450 grader. Men jag är helnöjd med den.