Inlägg

Inlägg som tuomi har skrivit i forumet
Av tuomi

Ja precis system nummer två i signaturen agerar NAS och docker-server för diverse funktioner i huset, bland annat Frigate.
Som backbone-switch med POE använder jag Mikrotik CRS328-24p-4s+rm som jag fick tag på till ett överkomligt pris här på marknaden.

Av tuomi
Skrivet av NcLr:

Hmm.. Det där var en intressant/prisvärd sida... Reolink verkar ju vara ett märke som skapar känslor. Prismässigt , eller bang for $, ligger de väldigt bra till men verkar ha problem med ffa ghosting i mörker.
Stort tack för det förslaget. Gillas!! 😀

Skulle tro att det lite beror på modell och inställningar.. men när jag kollar videos som fångats de senaste dagarna så är rörliga personer lite blurriga helt klart. Däremot plockas de upp som personer av Frigate oavsett och kan larma utifrån det om övriga parametrar stämmer in och det är den primära funktionen.

Av tuomi

Reolink har riktigt nice refurbished enheter som skickas från Tyskland, kör deras RLC420 kopplade till mitt hemmabygge av nas / server som i sin tur kör Frigate NVR, super nice med notiser / larm som faktiskt är relevanta.

Av tuomi
Skrivet av tutantomtom:

@LeonHart - misstänker att din SFP+ modul kom med Bahnhofs Huawei router och inte den Zyxel som dom numera skickar ut till 10G kunder? Har du möjlighet att ta en bild på din SFP+ modul? Tänker att jag kan kolla med Bahnhof om dom har fler liggande.
Förutsatt att den fortfarande lirar fint både upp & ner med UDM Pro?

Grazie!

Den jag fick med Zyxel-routern funkar alldeles utmärkt i ett Intel X520 och pfSense.. 🤷

Av tuomi

Najs, men "too soon" för att göra sig lustig över sommaren.. 🤣🤣🤣

Av tuomi
Skrivet av keyser:

Det blir ett enormt projekt. Först ska TS konvertera sin lägenhet till en villa, och sen försöka konvertera anslutningen till öppet fiber. Kommer kosta en förmögenhet.

Haha, gäller att läsa noggrannare nästa gång!

Av tuomi

Mest värt är det att byta till Bahnhof villafiber när en väl fått in fibern i huset..

Av tuomi
Skrivet av socsoc:

Kanske man skrev i fel tråd. Vet bara att Plex kan streama utanför lokalt nätverk men som inte stödjer rar filer. Vill kunna sätta upp en server med filmer och TV serier och kunna streama till utanför hemmet till andra på PC och mobil. Måste stödja HDR och Atmos och DTS. Är detta möjligt? Hur?

Rar2fs kan vara en lösning på detta om filerna ligger på en NAS eller motsvarande...

Av tuomi

För att utveckla ovan.
Det behöver inte vara krångligare än att du fortsätter med tidigare router, drar kabel från denna till 1 eller fler ytterligare routers i AP-läge eller rena APs som du ställer in med samma SSID och wpa2-lösen. Därmed kan dina enheter välja den med bäst mottagning.

Detta funkar inte 100% sömlöst när en rör på sig då klienterna inte jämför signalerna utan släpper först när de inte får en bra kvalité nog på befintlig signal. Men om de ex. kopplar ner sig när de är i vila och sen vaknar upp någon annan stans i huset så bör de åtminstone välja den bästa signalen.

Ser en ovan som ett problem så är det Mesh som gäller då hanteringen av ovan flyttas från klient till router.

Av tuomi

cs_mansion vibbar ändå? eller bara jag som ser det?

Av tuomi
Skrivet av tuomi:

5800X3D, 2500kr + frakt

+ ASUS TUF Gaming X570-Plus
3000kr + frakt

Av tuomi

5800X3D, 2500kr + frakt

Av tuomi

B550, 700kr + frakt

Av tuomi

Spec och eller bilder på: HP Elitedesk G2 800?

Av tuomi

ROG Strix X470-F Gaming 500kr + frakt

Av tuomi

Eftersom du får 850 Mbit upp så känns det som om det görs någon inspektion på paketen nedströms vilket sker på CPUn och därmed klarar routern inte av att hålla hastigheten om 1 gbit. Smallnetbuilder forumen innehåller väl mest information om hur du undviker detta.

Av tuomi

Förvånansvärt mycket Linux trots att vi är ett entusiastforum, det gläder mig hursomhelst då det är mitt första val om jag ska välja med egna pengar. Betalar jobbet så blir det macOS för den extra finishen både på UI och Hw.

Av tuomi
Skrivet av Gelantious:

Undrar om dessa försäljningssiffrorna kommer backas upp av Activision, eller om Sony bara plockat dom ur tomma intet.

Detta är siffrorna som Sony tjänar på att COD-serien finns på deras plattform så det bör de ju ha ganska bra koll på.

Av tuomi

Moderkortet 600kr hämtar

Av tuomi
Skrivet av Don_Tool:

Det var iof inte mitt moderkort?

Inser att jag menade nätverkskort då jag sökte på felmeddelandet, realtek och 2.5gbe..