Inlägg

Inlägg som tuomi har skrivit i forumet
Av tuomi
Skrivet av joakim99:

Det är väl inte denna typ av delning som de vill komma åt?

Det är dock de som drabbas, som vanligt när de ska komma åt de som "gör fel" så hamnar resten i kläm.

Med all den data de åtminstone bör ha tillgång till gällande sina kunders vanor så borde det vara enklare att ta betalt för närmare vad respektive kund tittar på inte vad den har tillgång till. Ingen kan titta på hela utbudet samtidigt, än mindre med dessa förändringar.

Problemet i det hela verkar ligga i själva licensmodellen som inte på något vis verkar ha anpassat sig till att ta hänsyn till verkliga tittarsiffror.

Av tuomi
Skrivet av koSmiQ:

Fick du liv i den?

Lyckades häromveckan när jag behövde få upp ytterligare en BT Proxy. Tog ett stort antal försök för att lyckas med den shellyn jämf med en som var färsk 🤷

Av tuomi

Som många skriver väldigt likt Deltaco GAM030 eller vad den heter men också Igloos motsvarighet som Komplett? säljer. Samtliga dessa går att få för 199 - 299 under diverse reor.

Av tuomi
Skrivet av dagas:

Fortfarande inte provat VR. För det priset börjar det bli intressant. Men samtidigt vill man inte skaffa något som redan är på väg att bli föråldrat.

Ja linserna är 2ans största svaghet, men inte redo att punga ut så mycket för en 3a.. sen är det folk som hävdar att kontrollerna dessutom är sämre? 🤷‍♂️

Edit: för att utveckla gällande linserna så är det i 2an bäst skärpa när en tittar rakt fram. Rör en ögonen och tittar i periferin så är det inte lika skarpt som en skulle önska..

Av tuomi

Hyffsat lika över allt, begagnat är bäst!

Av tuomi
Skrivet av star-affinity:

Håller med. Framförallt spel där man ”surfar” (åker) fram i världen får mig kanska snabbt att bli illamående. Försökte guppa upp och ned med huvudet i samband med att karaktären jag var inne i spelet gick framåt, men det hjälpte inte mycket.

Haha detta fick mig till ett skratt, så det lyckades du med åtminstone!
Men som andra är inne på så inside out tracking som har koll på benen och att man ev står och går / springer på stället kanske vore något, antagligen inte dock

Av tuomi

Jag valde komfort eftersom Half Life Alyx är bland det ballaste jag spelat, No mans sky inte dåligt heller i VR men gillar varken att surfa / eller teleportera mig fram...

Av tuomi

Jag har min CFW PS3a och det blir kanske den sista konsollen i det här hushållet.
Vi får se hur barnen tycker att den räcker till över tid. Spel finns det gott om att få tag på utöver de vi har på skiva.

Av tuomi
Skrivet av mrqaffe:

Det bli nog extremt svårt att hitta en sån cykel, ingen av de mer seriösa tillverkarna skulle bygga en sån för fotbroms är på alla sätt dåligt och farligare än att kunna trampa bakåt utan att bromsa för att kunna positionera pedalerna rätt i förhållande till underlaget och på en elcykel med mittmotor så blir det än värre att styra drift vs broms.

Dessutom så skulle det innebära att man måste använda nått baknav som inte är gjort för e cyklar för att få växlar vilket skulle innebära att det slits snabbare pga det ökade vridmomentet hos en e cykel. Så vitt jag vet finns det inget baknav som är dimensionerat för elcykel som har rullbroms hos någon tillverkare utan det är nått som bara finns på enklare nav för heltrampade cyklar.

😬 Själv har jag konverterat en damcykel med TSDZ2 och stöd för fotbroms.
Det var åtminstone billigt ca 5 - 6000kr, men särskilt säkert är det inte i alla lägen om man inte är medveten om begränsningarna.

Av tuomi

150kr + frakt nest mini

Av tuomi

Aha ja missade tanken på att det kanske inte finns stöd i bios, körde själv socket775-mod dvs bara en av cpuerna, fick den andra på köpet när det begav sig 🤷

Pluspoäng för att du har koll på Sveriges geografi 🤣

Av tuomi

Kör själv netdata internt på mina burkar av intresse men även en free-tier oracle-vps som kör uptime kuma för att hålla koll utifrån och få notiser när internetanslutningen går ner.

Av tuomi

Fint att se! Jag hade kunnat efterskänka två E5450 som jag körde kring 2017 när jag började ge mig in i gemet igen. Du finns inte i närheten av GBG / Partille?

Av tuomi

Att firewalla/NATa och routa 1gbit/s är relativt resurskrävande, därför finns det hårdvaruaccelerering för att avlasta de relativt klena cpuerna i dessa konsumentrouters.
Det finns en hel del funktioner i routern som om de aktiveras kan leda till detta, dvs att hårdvaru-accelereringen inaktiveras vilket leder till lägre prestanda.

Om du gör ett speedtest och samtidigt kikar på CPU-användningen för samtliga cores på routern, går någon av kärnorna i taket?
Isåfall är det definitivt ovanstående du sprungit på.

Edit:
Problemen har varit desamma sedan jag började med min AC68U 2013.
Kolla in följande post och säkerställ hela tiden under relevant flik att hårdvaruaccelereringen är aktiv efter respektive ändring:
https://www.snbforums.com/threads/would-appreciate-wireless-p...

Att dessutom köra Merlin FW på routern skadar inte då du där får fler möjligheter till inställningar samt mer detaljerad info om hur routern presterar.

Av tuomi

Tillverkarna spelar verkligen open source rörelsen rakt i händerna, 2020 är decenniet för linux desktopen!
Du hörde det här för sista gången! 🎉🎉🎉

Av tuomi
Skrivet av Dyluck:

Exakt, han listar ut hur Denuvo gör ett fingeravtryck av en dator, patchar koden på en annan dator så den genererar samma fingeravtryck som den första och kan spela spelet.

Denuvo förändrar kod så den kan bli svårare att analysera, blir samtidigt slöare att exekvera. Detta kan han inte mäta med sina hooks.

Försökte läsa mig till vad original-cracken av Empress gjorde gällande Denuvo men gick bet, har dock sett en del videos som påvisar en prestandavinst... 🤔

Av tuomi
Skrivet av alundberg:

En genomgång gjord av Extreme Tech 2018 visade på upp till 50 procent högre prestanda efter att utvecklare tog bort Denuvo från sina spel. Den genomsnittliga skillnaden är betydligt lägre, och i vissa fall verkar det stämma som utvecklarna av mjukvaran säger, att den inte påverkar alls. Det ser till exempel ut att vara fallet i Hogwarts Legacy.

Nu är det ju så att som tillvägagångsättet är så plockas / avaktiveras inte denuvo på något vis utan vad han lyckats göra är att köra spelet på en annan dator med nycklar från den första. Men denuvo är fortfarande aktivt som jag förstått det.

Av tuomi

NH D15 men råkade beställa en EK Elite 360 AIO med 6 FLÄKTAR!?!?!? i torsdags... Blir att modda chassit ganska hårt för att få plats...

Av tuomi

Var ju mestadels grundläggande enkla frågor..

Av tuomi
Skrivet av k4rst3n:

21 år i år i september \o/

Samma här, 20,5 nu...