Inlägg

Inlägg som spacedebree har skrivit i forumet
Av spacedebree
Skrivet av oatp1b1:

Amazon tillsammans med en eller flera rabattkoder brukar vara det billigaste.

Rabattkoder? Från Amazon?

Av spacedebree

Blir nog detsamma.

Av spacedebree
Skrivet av anders190:

Enligt denna artikel är ett par set på väg att sluta säljas, vill personligen slå ett slag för 21325 Medieval Blacksmith som är en av mina favoriter.

https://www.brickfanatics.com/eight-of-biggest-lego-sets-reti...
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5693283

Trevligt tips. Tyvärr inget jag är intresserad av. Men när de sänker Bobba Fetts skepp (det för över 7 papp) eller gör detsamma på Millenium Falcon - då är jag på. =P

Av spacedebree
Skrivet av Aleshi:

En sak, om 83 grader är temp limit för nvidia så kan den ju throttla och problemet är mycket värre än "bara" hög temp och maxvarv på fläkten.

Så kolla om benches blir bättre av att sänka spänningen lite med bibehållen frekvensinställning. Kolla hur frekvensen går under benches.

Oavsett vilket. Byt pasta. Om inte det hjälper så är det bara försöka mildra problemet med god chassiventilation och sänkt powerlimit och undervoltning.
Säljaren har för allt vad vi vet inte gjort något som helst fel och du har inte något att vinna på att bråka om det.

Kan inte de modellerna. Men Asus brukar snåla in rejält på flänsarna på billigare kylare jämfört med deras fina kylare som brukar vara toppklass. Fläktarna är en mindre faktor.

Just den jag kör med har bra kylning har jag läst mig till.

Av spacedebree

Tror min 3-fläkts ASUS TUF 3060 Ti inte kommer över 67 grader, och då är det något klockad och ordentligt under tryck.

Av spacedebree

9/10 (om nån bryr sig). Bilden på fråga 7 var ju sannerligen ingen höjdare, så det fick bli en gissning.

Av spacedebree

Har du ringt DB Schenker och frågat?

Av spacedebree

Beställde NASA Lunar Lander, men fick lite kalla fötter. Vet inte... Någon som har den? Vad anser ni? Skulel visst vara en del stickers istället för print på bitar. Hm. Vill ju att alla detaljer ska synas även efter X antal år och jag vet inte riktigt hur kvaliteten på Legos klistermärken är. Sen sade någon att den inte var så verklig alls. Har redan hiskeligt svårt för figurerna, men hur är det med resten då, baserat på vad som är möjligt i Lego? Läste någon annanstans att den skulle utrangeras till vintern, så kul att ha den om den försvinner.

https://www.lego.com/sv-se/product/nasa-apollo-11-lunar-lande...

Av spacedebree

...och ungefär här inser jag i min trötthet att vi inte pratar om deras stora lurar. Godnatt.

Av spacedebree
Skrivet av orginallinus:

Att ANC stänger ute lågfrekventa ljud är väl bra, men varför stanna där. Barnskrik, spåvagnsgnissel, stockholmare etc. hade ju också varit bra. Vad är det som hindrar att få ANC på alla frekvenser? Förstår om det kan vara trafikfarligt t.ex. men om jag sitter på en parkbänk, dricker en burk öl och vill ha det tyst och lungt - varför skulle inte det gå?

JA!!!!

Av spacedebree

Klarar de även att dämpa typ röster och mellanregister bättre? Mina Bose QC35 II fixar bara "rummel" men allt annat läcker igenom. Hade kanske velat har bättre passiv dämpning med, utan att de får den sakens skull blir för varma. Tänkte nån bra combo där...

Av spacedebree
Skrivet av tonii:

Lego brukar kosta runt 1kr/biten och gissar att den där är ute ur produktion hos lego därav är priset ganska högt nu. Oddsen att lego börjar producera den igen är svårt att sia om så risken finns att priset både stiger och sjunker i framtiden. Jag fick den som födelsedagspresent för ett år sedan och är rätt säker på att den låg en bit under 2000kr då.

Så hur vida det är värt beror på hur mycket du vill ha just den modellen, och om du har råd att avvara pengarna.

Har du byggt den? Nej, tänker inte på den som investering, eller ens på om priset var högt egentligen. Är lite tveksam till denna modell, då den ser så "enkel" ut, men den kanske inte är så enkel? Är väl nu mer inne på klassiska Defendern (Land Rover). Läste dock att den komiskt nog - var rätt fragil och gick gärna i bitar bara man höll i den. Men jag får se lite...

Av spacedebree
Skrivet av OSkar000:

Tur att jag missade den där

Haha...tänkte samma.

Av spacedebree

https://ebrix.se/teman/lego-star-wars/lego-star-wars-luke-sky...

Är den här värd pengen? Känns som en rätt liten, klossmässigt, modell för vad man betalar...

Av spacedebree

https://www.lego.com/sv-se/product/corvette-10321

Förlåt, men är inte den här modellen skitful? (Gillar ju Corvetter annars).

https://www.youtube.com/watch?v=pFwUTiGLLPg

Edit: Ja, smaken är som baken. Men min första anblick på sidan ovan var verkligen ett stor "meeeh". Ska nu se den här videon och se om jag förstår charmen. =P Tycker fortfarande den ser mer ut som en leksak än något annat, och den ser...ja, billig ut i finishen. Grått kan inte riktigt ersätta metallfärg, alltså... (Min DeLorean hade mått bra av en tydligare alu-look).

https://www.thedrive.com/news/new-lego-c1-corvette-does-a-sur...

Nää...den funkar inte för mig. Helt platt fram och sen hög ruta (iofs hyfsat hög irl), men ja..nä...haha...

Av spacedebree

Enda gången jag använt digitalt ID så fick de upp en annan ålder på mig än vad som stämde. Kändes ju inte så bra, nej... Vet att Polisen m fl ännu inte kör med detta. Förstår varför.

Av spacedebree
Skrivet av Delerium:

Precis köpt en MacBook Pro 16” med M1 Max på utförsäljning. Första nya Mac jag köpt sedan 2008 då Unibodyn släpptes.

Är riktigt nöjd med den. Grymt snabb och 120 Hz skärmen gör att allt flyter på fint. Spelar inte mycket men Tomb Raider gillar jag. Shadow of the Tomb Raider fungerar perfekt och ser bra ut i HDR.

<Uppladdad bildlänk>

Vad gav du för den, och var inhandlades denna?

Av spacedebree

Skulle gärna bygga en P1800! =D

Av spacedebree
Skrivet av INCSlayer:

Jag har gott om lego (tack till mamma som sparade allting inklusive alla instruktioner) dock är inget av mitt barndoms lego byggt just nu...
Dock som vuxen har man ju lite disponabel inkomst att spendera på lego länkarna går till album med byggandet i olika stadier.

Lego Discovery:
<Uppladdad bildlänk>

Lego Treehouse:
<Uppladdad bildlänk>

Lego Lighthouse:
<Uppladdad bildlänk>

Pyramid at Giza
<Uppladdad bildlänk>

jag är medveten om hur äcklig min Sweclockers musmatta är på bilderna den är numera tvättat och ren.

Färjan hade matchat min Saturn V (gen 1). Någon som kollat på den där månlandaren? Har så himla svårt för figurerna som hänger med bara...

Av spacedebree

Rätt färger på skärmen! Köpa ny puck.

Hej!

Sålde dumt nog min gamla "puck" för att justera färgerna så dessa blir så accurata som möjligt. Vet dock inte vad att köpa denna gång, min budget är begränsad och finns något beggat så kan det vara intressant. Ska få rätt färger på en MBP 13" och en LG 27GL83a (som egentligen är en gamingskärm). Den har dock ett sRGB läge jag kört "tills vidare". Tror dock inte de färgerna är så rätt heller. Macens bild är väl mer för att se "punchig" ut som standard, så därför vill jag fixa denna med. Sen att båda har ungefär samma färger är ju inte så dumt heller. Den ena är ju glossy och den andra inte, så jag vet inte hur att tänka där.

Vad skulle ni ha köpt?

Hade Datacolor sist, och mjukvaran till Win 10 bråkade rätt ofta (laddade inte in profilen, eller programmet i bakgrunden mm). Så jag är lite tveksam till dem. Men de kanske har bättrat sig?

Kan jag även fixa så att utskrift på min skrivare, en rätt enkel bläck - men med fotoprestanda, blir mer accurate mot övrig utrustning med - och hur tänka när man ska skicka saker på print? Kör man deras profil då? (Har haft ett avbrott i fotograferandet och minns inte allt)

Tack!