Inlägg

Inlägg som spacedebree har skrivit i forumet
Av spacedebree

Liten bump... Hyper X Cloud II:s mic är ju väldigt dålig anser jag. Har ni kommit på nåt bra sätt att fixa till den, förutom att inte ha munnen mitt för (puffljud, hej), samt försökt med de väldigt primitiva filtren i OBS. Får liksom inte till nåt "gött" ljud. Har ni något tips? =( Kör dessutom trådat så hade väntat mig lite mer...

Av spacedebree

Får märkligt nog info om att jag inte kan uppdatera till Win 11. Vad det beror på vet jag inte. Har en modern dator med moderna prylar. Någon checklist att kolla innan man ska uppdatera, när det nu blir. Rätt nöjd som det är. Var det något med filsystemet eller säkerhet, eller annat som kunde bråka? ftpm? annat? NÅGON gång måste man ju uppgradera menar jag.

Av spacedebree
Skrivet av Lagerlöf:

Inbyggda i Windows räcker gott och väl, speciellt i samband med sunt förnuft.

Själv aldrig råkat ut för något virus - någonsin! Aldrig haft problem eller haft konstigheter. Känns som att man måste aktivt göra riktigt dåliga val idag för att komma i närheten att råka ut för nåt. Eller så har jag bara haft tur. Körde 3:e partsskydd förr i världen, men Win Defender etc gör ett klar tillräckligt bra jobb. Allt annat har en tendens att slöa ner än mer.

Av spacedebree

Nej, kör inte Project Lasso. Men jag kanske har kommit på vad boven i dramat är. Verkar ligga nåt printjob. Stoppade Print spool och tog sen bort alla tempfiler. En kunde inte tas bort. Märkligt. Tog då bort skrivaren. Gick först inte, men var borta efter omstart. Eller snarare, plötsligt hade jag två skrivare, tog bort en till (igen) och då försvann båda. Ska testa lite mer nu. Att skärmen inte ens går i vila kan bero på joysticken. Har nu införskaffat en av/på knapp för denna. Men det skadar ju inte om datorn i sig går i vila med. Återkommer med info.

Av spacedebree

Får lägga till en sak; kan det var olika saker som gör att datorn 1. Inte somnar och 2. Väcks av sig själv? Nu verkar plötsligt datorn stanna i vila när jag satt den där. Men att gå i vila själv, verkar den inte gilla att göra.

Av spacedebree
Skrivet av krEJZi:

Min trådlösa Razer mus väcker skärmen när musen går in in power save. Finns någon inställning i Razer mjukvaran. Så om datorn har en sleep på 5 min och razern är inställd på 10 min, så väcker musen datorn. Så jag brukar sätta så musen går i sleep innan datorn.

prova i CMD (kanske va denna du menade):
powercfg -lastwake

Hej! Har ingen sådan mus, men däremot en enkel trådlös (ej BT) mus. Men vad jag vet så har datorn vila funkat tidigare.
Ja, "lastwake" har jag testat. Får upp "button" som svar. Läste även att det kan hjälp att göra en offlinescan (??) så körde detta men vet inte vad det skulle göra "av sig själv", om det inte finns problem.

Klurar på om nya minnen kan strula med sånt här... =( Men det har iofs strulat tiidgare.

Något i BIOS?

Av spacedebree

*LÖST* Datorn vill inte gå i vila...

Ger snart upp detta. Tycker att jag provat i princip allt.

- Ta bort usb-enheter, som joystick etc
- Sätta de usb enheter där det går att ändra, så de inte kan väcka datorn
- I avancerade energiinställnigar ta bort hybrid mode, och wake timers
- Klicka ur att nätverket inte kan väckas
- Se till att ingen skärmsläckare är aktiverad

...vad tusan mer kan jag göra? Får inget vettigt ut av kommandot där man kollar vad som väckt datorn heller. Får bara info "button", men detta är ju inte sant. =/

=(

Av spacedebree
Skrivet av nu1mlock:

Ja, skrollandet med mus samt trackpad (jag köpte en Magick Trackpad direkt som jag snabbt återlämnade) var lite till och från, hackigt och inte jämt. Programmet är inte enbart för möss utan även för Magic Trackpad. Testa. Löser det inte något så är det bara att ta bort.

Jag känner väl tvärtom mot dig, då den enorma majoriteten av större youtubers var rätt tydliga med att 8GB var mycket bättre än 8GB på en Windows-dator, men att om man gjorde något mer krävande som t.ex. bild- eller videoredigering så borde man kanske sikta in sig på 16GB. Även om man eventuellt klarade sig "idag" så finns ju inte möjligheten att uppgradera och därför rekommenderade ju dom flesta att inte välja 8GB-varianten.

Hur som helst så är det inget som går att göra något åt.

Jo man köper en ny med bättre lull under huven och nästa gen M-processor. 😀

Av spacedebree
Skrivet av marcusOCZ:

Två grejer du kan prova ändra på. Fast boot i boot options och i fältet Dram Timing control. Har du memory training påslaget så kan du slå det av. Det kan heta nått annat beroende på kort och tillverkare. Ryzen är notoriska på trög boot med memory training.

Hej! Vad är memory training? Menar du fast boot i Win 10? Gjorde ingen skillnad. I Bios tror jag nog det är fast POST test eller vad det heter redan. Men som sagt...allt verkar funka fint annars, men blir lite nojjig. Sen så vill inte riktigt datorn gå i vila som innan minnesbytet heller...hm... =P

Av spacedebree

Kan någon påminna mig om varför "vanliga" RTX 3060 hade 12Gb VRAM och Ti-modellen bara 8Gb?

EDIT: Hittade svaret själv:

"Why does 3060ti only have 8GB? The only reason the 3060 has 12gb is due to the 192 bit buss design which basically limits it to either using 6gb or 12gb of VRAM and 6gb is likely too little for some modern games."

Av spacedebree
Skrivet av nu1mlock:

Vet inte om du lider av samma ryckiga problem som jag hade med skrollning, men både skrollning och hemsk acceleration stängs smidigt av med hjälp av appen https://linearmouse.app. Det första jag märkte när jag startade min Mac Mini första gången var den hemska accelerationen.

Däremot kan jag nog inte hålla med om om att folk skulle ha sagt att 8GB duger. Jag tycker att varenda video man har sett är tydlig med att inte köpa för lite minne.

Jag är väldigt nöjd med 8GB men det enda jag gör är kontorsarbete som inte kräver något speciellt. Däremot spelar jag League of Legends någon gång ibland i 120fps med allt på max i 3440x1440p utan problem. Men det är ju inget krävande spel.

Själv tyckte jag att det enda man såg på tuben var folk som hyllade den minsta modellen. I "normala" fall så hade jag gått för 16Gb direkt, eftersom jag vet att man behöver detta för bildbehandling osv. Men det skulle vara någon (skratt) "magi" med M1 så då räckte gott och väl 8Gb, minsann. Önskar att jag hade hitta de andra klippen först. Nåväl. Alltså, det är inte så att den är slö - men ja..kan vara usla appar med som jag kör. Däremot hackandet när man scrollar. Jag pratar dock om scroll med två fingrar på trackpaden, och inte med extern mus. Dessutom inte jämt och lite från och till, sådär (o)mysigt.

Av spacedebree

Bump! Ni med MBP M1 13" 8-core, 8Gb / 256Gb lagring. Vad har ni datorn till och vilka program jobbar ni i? Hur upplever ni datorns prestanda allmänt? Både på nätet och i specifika program? Tycker fortfarande min presterar ryckigt och jävligt på nätet, med scrolling osv. Sen borde man väl haft 16Gb för bildbehandling och musik som jag jobbar med. Men många sade att 8Gb skulle räcka med nya M1 processorn. Kanske var rent BS?

Av spacedebree

Uppfattar senaste Edge som galet snabb, mycket snabbare än Firefox. Ublock på det och man är i hamn. (Men jag gick ändå över till att testa Firefox igen, men var nog inte fullt så snabb som Edge). Annars har jag flytt Edge som pesten tidigare.

Av spacedebree
Skrivet av Rouge of Darkness:

hur stor är din växlingsfil?

märkte att om man har den på default med hög mängd ram kan det ta en jäkla tid när den läser/skriver till växlingsfilen vid nedstängning/uppstart.

har för mig att den defaultar till typ 50% rammängd eller något åt hållet.

Skillnaden ifrån bara några sekunder till 18 sekunder som det är nu känns väldigt mycket..

Av spacedebree
Skrivet av Rouge of Darkness:

hur stor är din växlingsfil?

märkte att om man har den på default med hög mängd ram kan det ta en jäkla tid när den läser/skriver till växlingsfilen vid nedstängning/uppstart.

har för mig att den defaultar till typ 50% rammängd eller något åt hållet.

Trodde att växlingsfilens storlek automatiskt ändrades (hur mycket den allokerar) när mängden installerat minne ökar. Har inte kollat detta men ska göra. Men borde inte standard ändå vara ok? Men är detta ett känt fenomen?

Av spacedebree
Skrivet av Swedishchef_90:

Om man söker på ditt moderkort och "slow boot" så finns det ett gäng. Väldigt lite respons på dem.
En hade clear cmos som förslag men ingen återkoppling..
Är dina minnen med här?
https://pangoly.com/en/compatibility/asus-rog-strix-b450-f/ra...

Har inte kört "Clear CMOS" bara mjukvarunollat i BIOS: Nej, mina minnen är inte med där; har dock svårt att se att det enda som strular (om de inte är kompatibla) skulle vara slö omstart, även om jag förstår att det skulle kunna vara så. Himla märkligt bara... =/

Av spacedebree
Skrivet av Luminous:

Är det ett kompatibilitetsproblem, timings kanske?

Men funkar som det ska verkar det som. Rätt hastighet via DCHP etc..

Av spacedebree
Skrivet av Swedishchef_90:

Det verkar tyvärr vara ett vanligt problem( många trådar runt 2020) , har du senaste BIOS?

Japp. Vanligt problem? 😔

Av spacedebree

Mer och snabbare minnen - Enormt långa omstarter efter detta!

I win 10.

Hade 2 X 8Gb Ballistix Sport 3200 (LT eller AT, minns inte)
Bytte till 2 X 16Gb Kingston Fury Renegade 3600k, CL 16.

Allting verkar funka bra osv, men...

...om jag väljer omstart så står animerade prickarna och snurrar i 18 sek innan det blir svart och datorn sen startar om. 18 sekunder! Kan ju inte vara normalt, eller?

Minnena sitter i slot 1 + 3 som tidigare (från yttern och in på mitt B450-F).

Av spacedebree

Kanske nämnts men Teflon är idag bara ett varumärke. Beläggningen är förbjuden sedan länge vad jag vet.