Inlägg

Inlägg som ph33r har skrivit i forumet
Skrivet av BlunterTurtle:

okej, så jag fick ett tips från en vän och han sa att jag skulle byta gpu och testa en annan, så jag la in en 660 och satte igång 2 benchmarks och stresstest utan problem. så jag har ringt inet osv men kan felet vara i gpu eller psu som inte ger tillräckligt med ström till rtx:en?

Jag köpte ett begagnat R9 290 som var flashat till 290X som betedde sig precis såhär, datorn totalfrös efter några minuters spel, skärmen vart svart och fläktarna gick på max. Loggade alla temperaturer och spänningar men hittade inget fel, lyckades googla mig till original bios och flasha tillbaka till 290 vilket löste problemet.

Jag skulle tro att det är din GPU som är felande.

Kan vara så att det är växelström fram till lampan, byt till läget med V~ 200.

Skrivet av kallehamez:

Konsultbolagen verkar främst söka elkonstruktörer men det kan kanske hända att dom söker elkraft med frågan är dock vem man jobbar hos då , befintliga företag har väl redan stackat med ingenjörer men som sagt jag är inte helt insatt tyvärr

Vad har du för utbildning?
Det låter lite sent att komma på att du vill hålla på med elkraft EFTER att du gjort det exjobb, det valet brukar man göra innan man väljer utbildning...

Och sedan finns det många typer av elkonstruktörer, inte bara kretskort. Du kan även jobba som konstruktör inom tex kontrollanläggningar, där du ritar fullstora rackskåp fyllda med reläskydd, PLCer eller vad det nu kan vara, som styr en industriell anläggning(vilket även innefattar ställverk).

Vad är det för jobb du är ute efter, är det möjligtvis Beredare/elnätsprojektktör du vill jobba som, där du dimensionerar elnät och planerar ledningsdragningar? Eller är det typ att sitta på en driftcentral och göra kopplingar i nätet?

Hur som, så låter det som att din utbildning inte gett dig rätt kompetens för detta med tanke på frågorna du ställer.

Seriöst det måste finnas någon bättre lösning, det du funderar på att gör är ju helt absurt.

Om du inte är ute efter superprestanda så kanske du kan manuellt forcera fläkten till ett konstant lågt varvtal, och låta den throttla vid högra belastning?

Varför kan du inte kolla på en imac skärm, men macbook går bra? Har den ena CCFL och den andra LED eller något sådant?

Du skulle ju isåfall kunna köpa en ny skärm, som du antingen kopplar till din imac. Eller som du kopplar till din macbook, och sedan lägger laptopen en bit ifrån dig, om du köper en lite länge skärmkabel(kanske t.o.m. ett annat rum).

Eller så skaffar du QC35 ii lurar, dom tar bort nästan allt fläktljud, och även allt annat bakgrundsljud för den delen.

Har du kollat så du inte kan plocka ut några via jobbet om du nu ska ha dom på kontoret?
Hos oss kan dom som jobbar i öppet landskap beställa hem QC35er.

Du bör nog installera om OSX när du ändå håller på.
Kopiera över din data till en extern lagringenhet(det borde du gjort för länge sedan med tanke på hur gammal datorn är)

Sen kommer vi till problemet att det inte är "bara" att byta HDD, du måste ta bort hela skärmen för att komma åt: https://www.ifixit.com/Guide/iMac+Intel+27-Inch+EMC+2309+and+...

Om du nu är så intresserad av elkretsar så kan man ju tycka att du borde ha grundläggande instrument för att felsöka, åtminstone en multimeter, eller t.o.m ett oscilloskop.
Då hade du lätt kunna lista ut vad det nu är du vill veta, jag förstår inte riktigt vad du är ute efter, men, men..

Jag har programmerat min mus så att tum-knapparna på sidan som folk oftast använder till sida fram/back, istället kontrollerar volymen.
Dock tror jag inte det går att sänka en viss applikation som du vill göra.

När jag tänker efter så låter som att du behöver någon form av volymnormalisering, prova med "Loudness Equalization": https://www.drivethelife.com/windows-10/fix-low-pubg-sound-vo...

Skrivet av aalleexx:

Har inget mätband för tjocklecken. Tänkte kanske att det var en standard för alla kablar samt att det fanns en kabelkanal för just strömkabeln

EXQ 3G1.5 Har en diameter på 8mm, jag har svårt att tro att din skulle var större en så.
När du ändå är och köper en kabelkanal, så köp ett skjutmått samtidigt, kostar inte många kronor.

https://www.elektroskandia.se/produkt?artnr=0445605

Man brukar hörs sig själv när personen i andra änden har ett kasst(billigt)handsfree, testa ring han med en annan mobil, om det fortfarande är samma är det definitivt hans ände det är fel på.

Tänka på att kolla efter ett kort med DVI, att hitta displayport-> VGA adaptrar i dom upplösningarna är är inte det lättaste

Skrivet av beachroadsix:

Tyckte jag hade provat alla möjliga varianter förut, men fick det inte att fungera. Så öppnade koden igen, och testade en sak, och vips, så fungerade det. Men var kanske inte den lösningen du hade tänkte dig? Tack

using System; namespace Uträkning { class MainClass { public static void Main(string[] args) { int avkastPro = 0; int summaAr = 0; int year = 0; int konto = 0; Console.Write("Hur mycket vill du spara per månad: "); string strPengar = Console.ReadLine(); summaAr = int.Parse(strPengar); summaAr = summaAr * 12; Console.Write("Hur många år är ditt mål: "); string strYear = Console.ReadLine(); year = int.Parse(strYear); Console.Write("Vilken avkastning räknar du med: "); string strAvkastning = Console.ReadLine(); avkastPro = int.Parse(strAvkastning); Console.WriteLine((summaAr/12) + " per månad, i " + year + " år med " + avkastPro + "% avkastning"); for (int i = 1; i <= year; i++) { konto = konto + (konto * avkastPro / 100) + summaAr + (summaAr * avkastPro / 100); Console.WriteLine("Efter " + i + " år är totalen: " + konto); } } } }

Du skulle ju kunna förenkla uttrycket ganska mycket tex:
konto=(konto+summaAr)*(1+(avkastPro/100))

Och egentligen så behöver du inte någon loop alls då du kan lösa det på en rad med:

tot=(1+ränta)*summaAr*((((1+ränta)^year)-1)/ränta), där ränta=avkastPro/100

enl F(A):
https://en.wikipedia.org/wiki/Time_value_of_money

Men om du nu vill öva på koda så kan det vara bra att lägga till exceptions så att det tex inte går att mata in text i % variabeln, negativa årtal osv.

Vi har börjat gå över till Nokia 7 plus på jobbet och det är ganska många som har diverse konstiga problem med dom.

För mig så blev touchen på nedersta centimetern på skärmen oresponsiv en gång per dygn, så mjukvaruknapparna för hem, bakåt, senast appar, slutade fungera. Löstes med en omstart, men lagom drygt att göra det en gång per dag.

För en annan kollega blinkar skärmen hej vilt varje gång han öppnar tangentbordet.

Felen började för mig efter uppdatering från android 8->9.

Väldigt trevlig mobil när den funkar, men jag skulle hålla mig borta från Nokia om jag var du.

Det är nog denna TS tänker på, ser dock inte ut som att det går att få tag på längre, kanske inte funkade så bra?

https://www.smarthome.com/taperwire-hdmi-wt-6ft-flat-adhesive...

Dessa finns att få tag på, inte riktigt lika smäckra dock:
https://sewelldirect.com/sewell-adhesive-hdmi-ghost-cable-15-ft-

Forza horizon 4 finns ju även till PC, lägg pengarna på ett nytt/begagnat grafikkort istället.

@johanruda: TS har ett RX 480 "GPU: RX 480"

Han vill installera en sidofläkt i chassit för att den går "för varmt", jag ifrågasatte bara var problemet egentligen var, behöver han verkligen den där fläkten, enda som kommer hända är att burken väsnas mer.

Vänta här nu.

RX480 är väl AMD?

Gå in i AMD inställningarna för grafikkortet och sedan overdrive, där kan du ställa in vilken temperatur grafikkortet ska jobba mot, samt maximal fläkthastighet, kortet jobbar mot en inställd temperatur och clockar upp/ned sig själv samt styr fläkten för att hålla den tempen, öka du kylningen så kommer kortet bara hålla en högre clock/lägre fläkthastighet och hamna på samma temp.

Dock är 90 grader inga problem, mitt 290x är inställt på att jobba mot 95c, varför vill du ha en lägre temp än vad AMDs ingenjörer han har ansett vara bra?