Inlägg

Inlägg som Morna har skrivit i forumet
Av Morna
Skrivet av DrSnaggles:

Är det någon här som vet hur lång tid det skulle ta och få 1 Bitcoin med en stock 6870?

http://www.bitcoinx.com/profit/ och https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison kan användas för att dra lite slutsatser... så drygt 60 dagar i nuvarande svårighetsgrad.

Av Morna
Skrivet av Dahle86:

Otroligt att det tar 6 sidor innan någon berättar att det är ett pyramidspel. Hade faktiskt högre tankar om användarna på swec :/

Det passar inte definitionen av ett pyramidspel i mitt tycke, det finns inget behov av att få in fler miners i nätverket och btc som fenomen utlovar ingen ersättning eller inkomst. Man kan spekulera i hur dollar växlar värde och handla dollar-> växla tillbaka till kronor osv för att "tjäna" pengar om man vill det, dvs valutaspekulation.

Om man ser till att btc ska vara en annan form av medium för transaktioner först och främst så blir det mer intressant, det går att handla ganska mycket genom btc via tjänster som tar betalt i det eller mindre företag/privatpersoner som finner idéen intressant också. Senast läste jag att e-govlink tillåter en att betala räkningar i btc om man integrerar deras webapplikationer.

För mig är idéen i nuläget mer intressant och som samhällsexperiment är det än mer intressant, på vad sätt kan det integreras, hur kan det effektivisera processer och ge upphov till nytt tänkande kring politik/ekonomi osv.

Av Morna
Skrivet av caligo:

massa text

Höll på att skriva ett långt inlägg själv men nöjer mig med att gilla kommentaren, instämmer i det du beskriver caligo.

Av Morna

Har ett Corsair TX750w som rullat stabilt sedan 2008-01-28.

De flesta agg håller bra mycket längre än vad man tror eller använder dom.

Av Morna
Skrivet av Jocose Jake:

Jag har själv byggt två kontorsburkar, i5-3530K med intel 520 SSD och DVD-läsare i ett streacom FC7 chassi med 150W pico psu, och det fungerar felfritt.
i7:an drar möjligtvis marginellt mer men jag tror att du kommer klara dig på det. Förutsatt att din vattenpump inte är något monster.

Instämmer, om pumpen inte drar mycket så ser jag inga problem med setupen.

Testat 3 konfar själv med pico i olika format;

e-350/2x4GB ram med 6 hdd och en ssd och ett dual nic-kort, load på 45w när alla diskar snurrade, vid uppstart -> 90w pico med 90w-adapter.

5800k med 1 ssd och 1 hdd utan undervoltning -> drog mer än 150w men klarade det om man inte stresstestade den. Med undervoltning drog allt 120 ~ 130w från väggen. -> 150 streacom med 150w-adapter.

Pentium g2020 med hd 7750, 2x4GB ram, 1 ssd och 1 hdd -> samma streacom 150 med 150w-adapter utan problem.

Ser dock inget skäl till en k-modell, utan skulle snarare kolla på en annan billigare och mer strömsnål variant, eller undervolta den.

Mina 2 cent.

Av Morna

Användare: @MoNkeY-05
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: Streacom F7C-chassi

Positivt:
Rak och enkel kommunikation.
Väl packat.
Varan som utlovat.

Negativt:
Inget.

Slutbetyg: 5/5

Av Morna

Använde mitt ett tag och det fungerade utan konstigheter. Dock ej överklockat ska nämnas och det verkar som att VRM:erna inte är tillräckligt kylda. Det bör inte vara några konstigheter i fabrikshastighet.

Av Morna

Hehe, mitt gamla bygge. Kul att det kom till användning på detta sätt. Fint album också.

Vad har du för temps med scythekylaren nu? Kommer inte ihåg om jag skrev det men den kakan och prollen pallar undervoltning en del, inte för att det gör större skillnad för strömkonsumptionen

Skickades från m.sweclockers.com

Av Morna
Skrivet av Kunzite:

Jo samma här, är vi många som fortfarande inte fått någon disk?

Väntar på 4 st, står som packas, har inte hört något alls och fakturan finns inte hos Klarna då dokumentet är korrupt när jag drar ner det från CDONs länkar. Inte fått någon pappersfaktura eller annat heller.

Av Morna
Skrivet av Anton1993:

Fast måste säga att något fortfarande måste va fel! om vi skiter i overall score, så får jag ca 6900 på graphics score vilket är lågt i jämförelse med morna´s resultat som är 8976 alltså ca 2k högre! kan x8+x4 verkligen skilja så mkt mot x8+x8?

Skulle säga egentligen inte, något annat är fel. När jag körde x16 och x4 på sockel 1156 som är sämre i ren PCIe hastighet så saknade jag några hundra poäng, dock i 3dm06.... Kör bägge korten stock och dra in en annan driver och kolla vad du får.

Kan du pasta vad du får i avp? 30fps låter jättelite då jag får 38fps i 2560x1440... Med ett 6950.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Morna

http://3dmark.com/3dm11/1177360 ger mig 5.5k med 6950cf på en amd x4. Korten listas som allt mellan 0MHz till 250 MHz beroende på hur 3dmark ser kortet när det laddar upp resultatet.

Är du av någon anledning orolig att korten inte lirar så kan du kolla Sensor-tabben i gpu-z noch "log in backgroun", låt den köra 3dmark och kolla sedan gpu och minnes-frekvensen, den bör ha hoppat under tiden mellan idle/load-frekvenser.

Tror att x4-porten är boven, har kört cf på x16/x4 och det var katastrofalt i spel, men höll i benchmarks tyckte jag vid tillfället. Vad händer om du kör AVP benchmark i den upplösing du kör skärmen i? resultat?

Av Morna

I call bs.. man kunde låsa upp OC-limits men det var det enda.

Av Morna
Skrivet av taliz:

Det ligger i kvinnors natur att vilja se bra ut och visa upp sig och på så vis attrahera en man, likväl som det ligger i en mans natur att spana efter vackra, och därmed förmodat hälsosamma och fertila, kvinnor.

Va?

Är ganska onaturlig isf, spanar efter tjejer som spanar efter mig... håller man igång en konversation så blir det date...

och vad hände med man/man<->kvinna/kvinna osv?

Av Morna
Skrivet av wibbe44:

Tycker det verkligen är trist att människor inte får välja själva. Detta är ju ett klockrent praktexempel.
MSI lägger upp ett event eller tävling där man får välja själv att vara med.
Står ingenting om att "vi kräver att alla tjejer som skall till Dreamhack är med i denna tävling" eller dylikt.

Det är väl precis samma sak som vad som helst?
Säg att man är på exempelvis ett Tivoli. Finns massa attraktioner att åka. Men inte fan står det nån och drar in en i fritt fall om man inte vill åka den?

Ser inte skillnaden, alla som tycker det är så förbaskat hemskt kan väl bara bortse från detta då? Det är ingen som har tvingat någon.
Om det nu är en PR-kupp. Spelar det någon roll? Det finns säkert några tjejer som gärna ville vara med på detta. Finns folk som gillar att visa upp sig.
Även om det säkert är en minoritet som är intresserade så är själva grejen inget någon kommer att må sämre av att det blir av.

Ogillar man det så har man en egen kropp att styra över och det är inte svårt att vrida huvudet åt ett annat håll.

Människor får välja, därför väljer jag att inte acceptera det här fenomenet

Vi pratar inte om att åka tivoliattraktioner, vi pratar om att efterlysa tjejer som lättklädda för mestadelen tonårskillar ska prångla hårdvara. Jag som människa tycker jag har ett ansvar mot andra och därigenom tycker jag inte det är rätt att leta tjejer på detta sätt eller ställa upp på samma vilkor som många andra företag i branschen. Man kan istället föregå med gott exempel istället för att befästa en syn på tjejer som tråkigt nog är ganska solid.

Instämmer, det finns alltid folk som vill visa upp sig. Det finns andra sätt att visa upp sig, kunskap är en. Att sexualisera sig själv kan man gott göra på en erotikmässa med andra likasinnade som förstår vad det innebär.

Vrider man bara på huvudet så sker inga förändringar även om det är det jag hoppas på i slutänden. Men jag hoppas på att folk faktiskt kan tänka själva nån gång i framtiden också. Att problematisera är alltid ett bra första steg

Av Morna

Håller med wounds och Astrob0y i mångt och mycket.

PR-mässigt är detta ett dåligt val av MSI, hur folk har tänkt att detta skulle uppfattas i Sverige är för mig väldigt världsfrånvänt och jag kan inte tänka mig att den "allmänna" åsiken skulle vara annorlunda mot ovanstående skrivares.

Tvärtom så är det ju bara att kolla andra människors reaktioner på det här fenomenet; jag har inga direkta vänner eller bekanta jag kan tänka mig skulle tycka att det här var ett ok sätt att ragga folk eller ens ha med på mässan. Jag har däremot ganska många vänner och bekanta som tycker att det är ganska illa minst sagt.

Utklädnad såsom cosplay och annat kan vara kul, framför allt om folk har lagt ner tanke och arbete bakom, jag tycker inte direkt att det är häftigare med en tjej som presenterar hårdvara än en kille och vill därför ha någon som kan svara på mina frågor istället och vara proffsig. Jag vill inte ha en tjej som spelar på att JAG ska tycka nånting om henne istället för produkten.

Ja, det här fenomenet finns och har funnits hur länge som helst, det behöver inte vara boothbabes utan den kvinnliga kroppen som sådan har länge använts på det här sättet. Detta gör det inte rätt, det gör att det är en vana som inte ifrågasätts.

Annars så kan man ju alltid titta på sånt här; http://www.youtube.com/watch?v=anBSMPnjF6k Mod får ta bort om det bryter mot något i reglerna och nej, detta är lika dåligt.

Sen kan man alltid diskutera friheten i det hela; Nej, man behöver inte. Men om man vill så bör man förstå att man spelar på en roll som just kommer till genom mina (MINA och DINA) ögon. En tjej som får en klase SSDer och ett 2kg kopparfläns samt bikini och blir utstirrad på ett LAN bör förstå att killar inte tittar på henne pga hw. Hon gör det för att "hon vill visa upp sig", "hon vill tjäna $", tycker det mest låter som uselt försvar enligt den gamla sex säljer-devisen. Jag ställer inte upp på det.

Tjejer i branschen ja, ge dom kläder och be dom umgås med oss nördar istället så att vi nån gång fattar att vi alla är människor så att vi kan lämna medeltiden bakom oss. Flame on.

Av Morna
Skrivet av triplea:

24 dollars, grabbar.

EDIT: Kursen var uppe i 28.7, men har nu backat lite till dryga 27. Det verkar dock som om bitcoins.lc har problem, jag kan se i GPU-användningen att datorn tappar kontakten lite då och då.

Finns det något sätt att ställa in GUIminer så att den byter pool automatiskt om det inte går att ansluta till den som den kör på för tillfället? En slags prioriteringsordning vore ju fantastiskt, så att man inte förlorar GPU-tid om något händer när man inte är hemma.

Tror att det ska finnas en mining proxy som finns länkad på bitcoin.org som byter pools, om den misslyckas med att polla poolen. Har dock inte testat den och vet inte hur den fungerar, men du kan söka efter det, "Mining proxy".

Av Morna

Jag lollar inombords, får försöka leta upp tråden på btc.org...

Av Morna
Skrivet av InCyBoy:

Tänkte ta ut mina pengar nu. Hade lite svårt att hitta BIC och IBAN på hemsidan faktiskt

Hoppas på att pengarna kommer fram innan helgen. Borde de göra det?

Ja, definitivt. Det brukar stå ganska tydligt om man söker på den egna bankens hemsida och kollar hur man räknar fram det.

Skrivet av Blow:

Var det inte någon annan som också skrev om att hans BTC "försvunnit" från MTGOX?

Jaså? Vem?!

Av Morna
Skrivet av BiffigaBengt:

Vad är då vitsen med allt detta??????

Vitsen är det du lägger in i det. Antingen att du vill stödja nätverket med din gpukraft för att du tycker ett decentraliserat valutaförsök är en bra idé, eller för att du vill kunna köpa saker anonymt, eller för att du vill få in lite pengar, eller för att du vill få in en nätvaluta och sitta på den tills den exploderat i värde eller tappat helt... bara att välja.

Av Morna
Skrivet av Shrudder:

Mmmm, har blivit "bestulen" på 50BTC från mt gox under helgen, det var lite värre... Någon har alltså loggat in med mitt konto och flyttat pengarna till annan adress. Får se om mt gox kan göra nån rätsida på hur, för det är inte ett "osäkert" lösen, dom måste veta mitt login och jag har inga spår av trojaner, keyloggers etc på nån av de 3 burkar jag använder....

Skrivet av phuonganh:

Ja, några har också resonerat på liknande sätt på bitcoin.org och det väl kan vara rimligt eller i alla fall en påverkan. Samtidigt finns det vissa som påstår att värdering av bitcoin är oberoende av svårighetsgrad.
Annars kan man se det på det sätt att när färre minar kommer svårighetsgraden att minskas så man får fler bitcoins med samma gpukraft.

Mycket av detta har säkert en påverkan, direkt eller indirekt.

Under några veckor hade dykt upp trådar om att "Det är inte lönsamt att bygga ny rigg" etc. på bitcoin.org, samtidigt har flera köpt nya riggar och värdet på bitcoins ökat i värde. Så man kan säga att de har haft fel.

M, instämmer, slänger upp en till rigg idag, sen får det vara stopp. Jag tjänar mer nu än förut bara pga av värdeökningen, men den vet jag inte kommer hålla i sig. Får se hur lång perioden är nu innan man får 100% ökning i difficulty.