Inlägg

Inlägg som Wiiga har skrivit i forumet
Av Wiiga

Registrerade mig den 8:e Dec, 2003, Så 20.3 år då.
Minns att det strulade och kraschade som bara den.

Idag stör jag mig nog bara på de enorma påslag de gör på priset av spelen.

Av Wiiga

Använder bara Facebook och Instagram.

Ligger nog inte i någon riskzon åtminstone med mina 6 minuter på Facebook och 3 minuter på Instagram på en vecka. Men veckan är ju inte slut än iofs.

Av Wiiga
Skrivet av Arkebuzer:

Tiderna förändras, kommer ihåg när man hade ett Chiftec Dragon Fulltower, fullt med hårddiskar, controllerkort och cold cathode...

Jag har bara hemska minnen av detta chassi.
Om jag inte missminner mig vägde aset 16kg, TOMT! Sen hårdvara på det också...

Tror jag mot slutet hade omkring 6-7 hårddiskar i den också. Det var ju inte kul att släpa den på LAN direkt.

Av Wiiga

Allt hänger väl på hur pass rädd om bilen man är.

Vad det gäller automattvättar så tycker jag det repar lacken. Spelar ingen roll hur bra de än påstår att borstarna ska vara skonsamma mot lacken.
Sen finns det ju borstlösa automattvättar också, men jag tycker inte bilen blir ren av detta.

Värt att tillägga är väl då att jag är en putsnisse när det kommer till bilen. Så för min del är det alltid GDS-Hall som gäller. Under sommarhalvåret tvättar jag bilen minst 1 gång i veckan. Under vinterhalvåret beroende på hur mycket snö, slask osv det är så kan det bli 2-3 gånger i veckan.
Men just under vintern är det mest snabb avspolning med lite avfettning och alkalisk avfettning.

Men en tvätt för mig under sommaren ser ut såhär:
Avfettning på nedre delar av bilen (från handtag och neråt typ) och fälgrengöring till fälgar (flygrostlösare).
Sen väntar jag några minuter och kör sedan alkalisk avfettning med foamlance på hela bilen och låter detta verka 3-5 minuter.
Efter detta spolar jag av bilen för att i nästa steg tvätta bilen med schampoo. Vad man använder för något är väldigt mycket baserat på vad man tycker själv då det finns med avrinning, vax, keramiskt osv osv. Själv föredrar jag Carcareproducts Silica schampoo.

Efter detta är väl bilen ren. Men sen kan man ju alltid göra det där lilla extra, tex snygga till plastdetaljer, lägga detailers etc.

Men så ser en vanlig tvätt ut för mig, brukar ta mig 30-60minuter.

Av Wiiga

Jag kör mitt slutsteg i reservhjulsbaljan.
Jag köpte Biltema Kardborreband och det sitter bra tycker jag.
Finns i olika bredd om så önskas.

Edit* Nu var jag lite för snabb i skrivandet och tänkandet. Min reservhjulbalja är ju klädd i material som kardborren fäster, inget som jag själv klätt med utan det är bilens inredning så att säga.

Av Wiiga

Jag är nyligen fyllda 40 år men mitt hårfäste och hår började försvinna redan i 20års ålder. Så jag har hunnit testa en hel del maskiner och apparater men faller alltid tillbaka på en vanlig rakhyvel.
Döda batterier är väl den främste orsaken men också att vissa modeller är krångliga att göra rent tycker jag.

Brukar köpa ett 12-pack med rakblad (Gillette) och sen använder jag även raklödder för att rakbladen ska hålla bättre. Jag gör mig väl av med ett rakblad i månaden kanske. Jag brukar raka mig varje dag på skallen, slarvar man och låter det lilla hår man har växa ut brukar dock inte rakbladen hålla lika länge.

Skrivet av SellahiR:

Testosteronet får bsra folk att springa fulla på stan ich kasta bengaler, åka för snabbt på motorvägen och göra bort sig på krogen så jag är nöjd med att mitt hår faller av xD

Vad ska vi göra som åker fort på motorvägen men håret ändå ramlar av då?

Av Wiiga

Förstår inte varför alla är så upprörda över att just Huawei's telefoner spionerar på folk?

Oavsett märke på telefon så har ni inga appar installerade på dem eller? Vad jag menar är alla dessa avtal man godkänner (och sällan orkar läsa igenom) till alla appar.
Google, Facebook, Snapchat, Instagram ja i princip varenda app som finns avlyssnar dig och samlar information för tex, riktad reklam.
Men att just ett kinesiskt bolag gör det (eller för regeringen kräver det) blir folk galna över?

Jag måtte vara dum i huvudet då jag inte förstår skillnaden.

Av Wiiga

3.34MB/kr

1000Mbit Telia.

Av Wiiga
Skrivet av Chibariku:

De kallar det för stability och tror det funkar som en sammanvägning av fade och turn https://www.team.discraft.com/flight-chart

Aha, ja det låter ju logiskt! Tackar!

Av Wiiga

Gräver upp en gammal tråd lite.

Satt och kollade på att handla några nya diskar och hittade en med mer siffror än Speed/Glide/Turn/Fade. Den har en siffra till på slutet.
Någon som vet vad denna siffra är?

https://www.acerundiscshop.com/sv/discs/midrange/discraft-pau...

Av Wiiga
Skrivet av HazZarD:

Jaha så ddos attack ? Suck :/ förstöra för alla andra.... men borde inte blizzard ha skydd för sånt kan man tycka?

Vi behöver fan ett offline mode, inte klokt detta, tänk om det varar hela dagen ? jag har betalat 90 euro och jag kan inte spela

Vet inte om ett offline läge skulle hjälpa. Försökte spela lite Warcraft 3 alldeles nyss men blir promptad att logga in och play offline knappen går inte att trycka på.

Av Wiiga

Verkar som många rider på gamla preferenser när det gäller trådlöst. Dvs dålig latens, byta batterier etc etc, jag brukade vara en av dem.

2020-01-04 beställde jag min Razer Viper Ultimate Wireless, tror den kostade runt 1900kr då. Det är nog bland de bästa möss jag någonsin har haft i min ägo. Den är väldigt nära min tidigare favorit Microsoft IntelliMouse.

Nu kan jag ju såklart inte tala för alla trådlösa möss där ute men min mus har inbyggt batteri och laddningsdocka. Så när dagen eller gamingstunden är slut så sätter man den bara i dockan så laddas den.
Skulle det av någon anledning vara så att man glömt att ladda den så rycker man bara kabeln från laddningsdockan, sätter den i musen och VIPS så har du en trådad mus som laddas samtidigt.

Av Wiiga
Skrivet av Nautilus011:

Bättre hade varit att bli politiker, ingen ingenjörsexamen där inte och bra lön, inte behöva bry sig om vad ett grafikkort till barnen kostar.

Hahaha, jo det är ju sant. Bara lova en massa saker som man ändå inte kommer att hålla.

Av Wiiga
Skrivet av Coltrasten:

Att ställa in en uppdateringsfrekvens över vad tillverkaren specificerat gjorde jag redan på tidigt 2000-tal. Så det kanske inte har med åldern att göra?

Jag med!

Någon tjock Samsungskärm jag ökade på från 60 till 100hz. Några veckor senare sa det *BOIIIIING* i skärmen och sedan var den förbrukad.

Tur att man köpte den begagnad.

Av Wiiga

Man behöver väl inte vara någon raketforskare för att räkna ut att ett grafikkort som kostar nästan en tiondels årslön (-ISH, på en vanlig knegarlön) bidrar till sämre försäljning.

Men å andra sidan, hade jag varit rakerforskare hade jag kanske haft råd med nytt grafikkort.

Av Wiiga
Av Wiiga

Näää, mitt 1080ti får nog kämpa på några år till.

Min senaste dator jag byggde (allt utom skärm) kostade då ungefär 25000kr. Bara ett grafikkort av senaste modell kostar dom pengarna idag, NEJ TACK!

Av Wiiga

Telia fiber 1000/1000 för 300kr/månad.

Av Wiiga

Ett av de största mysterierna vi har på vår runda planet måste väl ändå vara, vart sjutton tar alla strumpor vägen?

Så en funktion som upptäcker strumporna, tar ett foto på strumpan och meddelar i appen var strumpan/strumporna befinner sig.

Det skulle spara pengar, minska miljöpåverkan (behöver inte tillverka lika mycket strumpor) och göra livet lite lättare.

Av Wiiga

Vet inte vad folk jagar upp sig för?

Koda bort eller skaffa en annan databox bara. Problemet löst, gasen i botten!